Започна плащането на данъка върху превозните средства

Снимка: Иванка Петрова

От днес се приемат плащания за данък върху превозните средства и за 2018 година, съобщиха от пресцентъра на Община Белоградчик. При заплащане на цялото задължение в срок до 30 април се ползва 5% отстъпка.

Срокът за подаване на годишните декларации за туристически данък за 2017 година и за облагане с патентен данък за 2018 година изтича на 31 януари. Заплащането на такса за притежаване на куче за текущата година е до 2 април 2018 година.

Информация за начините и сроковете на плащане по видове местни данъци и такси, както и образци на документи, е налична в рубриката Местни данъци и такси на сайта на община Белоградчик /www.belogradchik.bg/. Може да се прави и онлайн проверка на задълженията с Персонален идентификационен номер /ПИН/, издаден от отдел "Местни данъци и такси".

Вижте още

Протестно автошествие ще премине през Враца в защита на многопрофилната болница

Довечера във Враца се организира поредно протестно автошествие в защита на многопрофилната болница. Очаква се протестът да завърши с частична блокада на междунарония път Е-79 край града по посока към Мездра. Поредното автошествие се организира в социалните мрежи. То е граждански протест срещу лошото финансово състояние на болницата..

публикувано на 17.06.18 в 16:25

Ученици от Видин станаха национални шампиони по роботика

Отборите по роботика Robo Pro и Robo Masters от  Професионална гимназия "Асен Златаров", станаха шампиони на България по роботика в своите дивизии, информираха от учебното заведение. Отбор Robo Masters с участници Цветан Василев, Ивайло Димитров, Гергана Георгиева, Никола Ташев и Ралица Тодорова се състезаваха в дивизия А - отбори, в които има участници..

публикувано на 17.06.18 в 16:12

В село Ковачица почетоха Олимпизма

  Със спортен празник в ломското село Ковачица почетоха Олимпизма. Над 100 ученици от 6 учебни заведения на териториите на общините Лом и Козлодуй се включиха в голям спортен празник, посветен на Международния олимпийски ден - 23 юни. Събитието се проведе в двора на Професионалната гимназия по селско стопанство „Дунавска земя” в село..

публикувано на 17.06.18 в 15:52

"Зелени" коридори за миграция на животни и птици ще бъдат създадени в "Свързани Дунавски паркове"

„Зелени“ коридори за миграция на птици и животни ще бъдат създадени в рамките на проект "Свързани Дунавски паркове" (DANUBE PARKS CONNECTED), който насърчава екологичната свързаност между защитените зони по протежението на река Дунав. Той е подкрепен от Дунавската стратегия, тъй като опазването на околната среда е един от четирите й опорни стълба,..

публикувано на 17.06.18 в 12:00

Берова чешма осветиха в село Слана бара

За тържествения водосвет на новопостроената чешма се събраха много жители на селото и гости. Той бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил. На събитието присъстваха кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът Венци Пасков, информираха от пресцентъра на Община Видин. Чешмата е дарение от адвокат Николай Беров, родом..

публикувано на 17.06.18 в 09:46

Започна лятната програма на библиотека "Гео Милев" в Монтана

Програма "Забавно лято в библиотека "Гео Милев“ 2018" започна в Монтана. Тя е организирана от Регионална библиотека "Гео Милев". Първите участници търсиха съкровища, скрити в библиотеката. Със спортен хъс и отборен дух децата проявиха креативност и бързо се справяха с трудните задачи. Само с няколко букви от азбуката, които всеки отбор трябваше да..

публикувано на 16.06.18 в 17:24