Започна плащането на данъка върху превозните средства

Снимка: Иванка Петрова

От днес се приемат плащания за данък върху превозните средства и за 2018 година, съобщиха от пресцентъра на Община Белоградчик. При заплащане на цялото задължение в срок до 30 април се ползва 5% отстъпка.

Срокът за подаване на годишните декларации за туристически данък за 2017 година и за облагане с патентен данък за 2018 година изтича на 31 януари. Заплащането на такса за притежаване на куче за текущата година е до 2 април 2018 година.

Информация за начините и сроковете на плащане по видове местни данъци и такси, както и образци на документи, е налична в рубриката Местни данъци и такси на сайта на община Белоградчик /www.belogradchik.bg/. Може да се прави и онлайн проверка на задълженията с Персонален идентификационен номер /ПИН/, издаден от отдел "Местни данъци и такси".

Вижте още

Почина заместник областният управител на Видин Елка Георгиева

Заместник областният управител на Видин Елка Георгиева е починала тази нощ. Това съобщават от видинската структура на ГЕРБ. "Загубихме нашата Ели! Тази нощ почина областният ръководител на Жени ГЕРБ и заместник областен управител на Видин Елка Георгиева. Отиде си още един прекрасен човек. Лек и светъл да е пътят на душата ти, приятелко!" , пише на..

публикувано на 20.03.18 в 12:16

Бедстващи щъркели в Брусарци

Бедстващи щъркели в полето е забелязал днес Цветан Цветанов от Брусарци . Той сигнализира в Радио ВИДИН, тъй като по думите му птиците имат нужда от помощ: "Намират се тук, до поста на ж.п. гарата под манастира. Ако има някой да дойде да ги прибере. И двете така просто премръзнали, явно са и гладни, свили се, не са така жизнени. На поляна са,..

публикувано на 20.03.18 в 11:49

Ученици от Ново село се срещнаха с полицаи във Видин

Доброволци - пазители на обществения ред от училището в Ново село гостуваха днес в Районно управление- Видин , съобщават от Областната дирекция на МВР .  Възпитаниците на СУ ”Св. Св. Кирил и Методий” – Ново село и видински полицаи разговаряха по актуални теми – задачите на служителите на реда, използваните от тях помощни средства, агресията в..

публикувано на 20.03.18 в 11:30

Войници положиха клетва във Враца

Тринайсет новоназначени военнослужещи положиха клетва за вярност към родината. Това се случи на тържествена церемония в единственото в Северозападна България военно формирование - №54 990, което се намира във Враца .   Майор Симеон Цеков , командир на поделението: „На практика новоназначени са 28 души. Но 7 са били или..

публикувано на 20.03.18 в 11:19

Читалището в Мездра ще проведе отчетно-изборно събрание

Утре, 21 март /сряда/ от 17.30 часа ще се проведе отчетно - изборното събрание на Народно читалище "Просвета- 1925" в Мездра , на което ще бъде отчетена дейността му за периода 2015 - 2017 година. Предварително обявеният дневен ред включва и отчет на Проверителната комисия за 3-годишния период, приемане на Основни насоки за развитие за периода..

публикувано на 20.03.18 в 10:57
Пламен Кънев и Теодора Рашед са номинирани за наградата

Млади актьори от Видинския куклен театър с номинация за наградата "Сивина"

Актьори от Държавен куклен театър- Видин са номинирани за наградата "Сивина-2018" , която се връчва на млад талант в областта на кукленото изкуство, каза директорът на културната институция  Поли Трифонова : "Ние имахме щастието тази година в нашия театър да дойдат двама изключително талантливи актьори - Теодора Рашед и Пламен Кънев. Те участват в..

публикувано на 20.03.18 в 09:47