Успешна 2017 година отчитат от Клуба на инвалидите във Видин

Автор:

Днес в "Заедно" говорим за дейността на Клуба на инвалидите във Видин. С неговия председател Ваньо Диков правим обзор на отминалата 2017 година, поглеждаме в плановете за 2018-та и обсъждаме новостите, които навлизат в социалната сфера през тази година. Става дума и за съвместната работа с различните институции, за доброто сътрудничество с подобни организации от региона, страната и чужбина.

С Ваньо Диков се срещнахме в новата сграда на клуба, намираща се във видинския жилищен комплекс "Христо Ботев".

"Това може би е най-успешната година от дълги години назад, които сме имали, като организация. През тази 2017 година най- после организацията на инвалидите за община Видин се сдоби със собствен дом. Това е една мечта на всички членове на нашата организация и на ръководството. И е един, малко и нахален труд, от наша страна, може би сме досаждали на институциите и най- вече на Общината, но фактът си е факт. Уверенията са ни, че това ще бъде последното местене на нашата организация. Имаме непрекъснато желаещи да стават наши членове. През 2018 година имаме намерение да направим тук, в нашата зала, едни срещи, да поканим лектори от различни направления от нашето ежедневие - лекари, от Агенцията за закрила на детето. През тази година имаме планувано голямо обучение на актива от областта, на 30 човека. На него също ще бъдат поканени по- специални лектори, да можем да запознаем нашите ръководства по места, да могат да консултират за обикновените неща хората, не да идват във Видин или да се обаждат по телефона. Имаме и нещо хубаво, което предполагам, че през тая година ще се случи. След 2010 година Община Видин не ни беше възстановила сумите, които сме плащали наем в поликлиниката. На последното събиране, което беше на 3 декември - Международния ден на хората с увреждания, наши гости бяха Огнян Ценков и Венци Пасков. Те обещаха пред всички, че тази сума от около 2 000 лева ще ни бъде върната", разказва председателят на "Клуб на инвалидите" във Видин Ваньо Диков.


Разговорът по всички теми чуйте в звуковия файл.

Вижте още

"Неделник" от 17 юни 2018 година

Световното първенство стартира. Интересни мачове ни предстоят. Заради това бързо си пускайте брой 212 на "Неделник", който вече е на сайта и след това се отдайте на футболни емоции. Разлистваме старите вестници за начало. След това: Трета книга за Смоляновци издаде роденият в монтанското село проф. Георги Петков . "Поглед към миналото на..

публикувано на 17.06.18 в 13:41

Вярата е благословение и светлина за нас

В тази неделя, Църквата си спомня за светите мъченици просияли в святост пред Бога, дали живота си за Бога в Доростол (Силистра). Празникът "Събор на светите Доростолски мъченици" , е установен от БПЦ-БП през 2016 г., като всяка година се отбелязва тържествено именно в Третата неделя след Петдесетница . Евангелски текст: "Никой..

публикувано на 17.06.18 в 08:00

Кариеристка или домакиня? ("Пица на парче")

  Кариера или семейство, семейство или кариера? Днешните мъже като че ли са привлечени повече от жени, които имат кариера, а не от тези, които са „вързани“ до печката и домакинстват като за световното, но не Световното по футбол  ;)  Съгласни ли сте с това и смятате ли, че идеалната съпруга, тип „домакиня“ вече е отживелица? Каква предпочитате да..

публикувано на 16.06.18 в 12:47

Запознайте се с Феймъс Дарън Бай Голд Мел

Десислава Рангелова и приятелят и Калоян Цветков имат домашен любимец- голдън редривър . Той се казва Дарън, но името му е по- дълго- цялото му официално име е Феймъс Дарън Бай Голд Мел , защото зад неговото име се слага и името на развъдника от който е взет. Той е само на 4 месеца, но вече е с награда от конкурс който е проведен в село..

публикувано на 15.06.18 в 18:05

Видинчани представиха България на световен форум за застъпничеството

Седемнадесети световен конгрес "Инклюжън Интернешънъл" ("Inclusion International") събра хора и организации от цял ​​свят, в началото на този месец, за да се учат и да се вдъхновяват. Заедно те поемат по нелекият път да направят приобщаването реалност за хората с интелектуални затруднения и техните семейства. Световният конгрес се организира от..

публикувано на 15.06.18 в 16:03
Даниел Иванов от новоселския клуб на младите възрожденци с грамотата от срещата във Видин.

Младите възрожденци от Ново село със специална награда

Ежегодна среща на клубовете „Млади възрожденци“ от Видинска област се проведе в областна управа- Видин на 12 юни /вторник/. На нея присъства Васил Василев – председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“. Клубът на новоселското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ се  представи със спектакъла „В запустялата воденица“, посветен на..

публикувано на 15.06.18 в 09:57