Дрогиран младеж удари с колата си и уби жена в Търнава

Жена на 35 година почина след като беше ударена от кола във врачанското село Търнава17-годишен пътник в автомобила е ранен. Инцидентът е станал вчера следобед.  Автомобилът е катастрофирал в електрически стълб, след което блъснал две пешеходки на тротоара. Втората пострадала, 58-годишна жена, е прегледана в Бяла Слатина. Тестът за употреба на наркотични вещества на 19-годишния шофьор е отчел наличието на тетрахидроканабинол. Водачът е задържан в Районното управление в Бяла Слатина. Образувано е досъдебно производство.


Вижте още

Жителите на Мало Пещене и Голямо Пещене не искат кариера за глауконит

Жители на врачанските села Мало Пещене и Голямо Пещене се събраха по обяд пред сградата на Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца. Те се обявиха против създаването на кариера за добив на глауконит в района. Демонстрацията се проведе един час преди заседанието на експертния съвет на екоинспекцията по повод приемане на..

публикувано на 19.11.18 в 16:45

Монтана и Пирот създадоха общ туристически продукт

Раннохристиянска базилика в Монтана и средновековна крепост в сръбския град Пирот са реставрирани по проект за трансгранично сътрудничество. Резултатите бяха представен от кмета на Монтана Златко Живков: "Раннохристиянската базилика се намира в югоизточното подножие на хълма Калето и е разположена извън крепостната стена на Кастра..

публикувано на 19.11.18 в 15:07

Деца от с.Владимирово с призово място в конкурс

В оспорвана надпревара детска танцова формация "Хорце" от монтанското село Владимирово взе първото място в най-малката възрастова група на 13-я Национален музикален фестивал "Фолклорен изгрев" във Варна , каза за радио Видин ръководителят на групата Зорница Ковачева . Над 250 са били участниците тази година- певци, инструменталисти и танцови..

публикувано на 19.11.18 в 14:31

Счупен клон затрудни движението по булеварда във Видин

Голям клон падна тази сутрин и з атрудни движението по централния булевард "Панония ". Преминаващите граждани бяха обезпокоени от гледката. "Трябва да се проверяват и да се отсичат" , каза видинчанин, а друга жена заяви: "Минават и малки деца, би трябвало да се вземат своевременно мерки" . Клонът се е счупил от мокрия сняг и засега това е..

публикувано на 19.11.18 в 14:20

Нормална е обстановката във Видинско

„ Обстановката в област Видин е спокойна след падналия тази нощ сняг “, заяви областният управител. Констатацията е след получена информация от общините и ресорните институции във връзка с падналия снеговалеж през последното денонощие. Републиканската пътна мрежа е почистена и проходима. Своевременно почистени и опесъчени са пътищата от общинската..

публикувано на 19.11.18 в 14:15

Концерти и изложби за Коледните празници в Монтана

Концерти, изложби, театрални постановки и базар са включени в програмата за Коледните и Новогодишни празници на Община Монтана . Старт ще бъде даден с Церемония по запалване светлините на Коледната елха,  с участието на ОШИ "Добри Христов" към читалище "Разум". Коледната елха ще светне на 30 ноември от 17:30 ч. на пл. "Жеравица". От 18,30 в..

публикувано на 19.11.18 в 11:58