Доброволци събират средства за деца в нужда от Видинско

Снимка: Радио ВИДИН

В четири видински гимназии доброволци от БЧК правят благотворителен базар с картички, посветени на двата предстоящи празника - Свети Валентин и Трифон Зарезан. Събраните средства ще бъдат за деца в неравностойно положение, каза главният специалист в БЧК-Видин Момчил Петров:   

"От днес започва нашата инициатива. Тя е свързана с празника на любовта и виното - Свети Валентин и българския празник Трифон Зарезан. Ще се проведат благотворителни базари в четири видински гимназии, където ще се продават ръчно изработени картички и сувенири с точно такъв мотив. Едните са валентинки, а другите са т.нар. зарезанки. Събраната сума от тези благотворителни базари ще бъде използвана за деца в неравностойно положение от област Видин, като по- голямата част от сумата ще бъде използвана за финансирането на проекта "Топъл обяд", най- вероятно. Инициативата е тези два дни, на 13 и 14 февруари. Във всяко едно училище, всеки един клуб на младежите във Видин, си правят собствена организация, затова някои ще проведат благотворителните базари в двата дни, а другите ще ги проведат само на 14 февруари, какъвто е случаят с математическата гимназия."

Гимназиите, в които ще се проведат благотворителните базари във Видин са ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", ППМГ "Екзарх Антим I", ГПЧЕ "Йордан Радичков" и СУ "Цар Симеон Велики".

ГПЧЕ "Йордан Радичков" провежда днес и утре благотворителния базар. 

"Набират се средства за деца в неравностойно положение и по-точно за 51 сираци и полусираци за "Топъл обяд". Надяваме се да съберем повече средства, за да помогнем на дечицата"
, каза Камелия Каменова, ученичка от 10 "в" клас.

"Предлагаме картички, също така има пожелания и късметчета"
, допълни Мари Стефанова от 10 "в" клас.


"Повече се търсят късметите и пожеланията, но и картичките се купуват също. Моите неща са картички, изработила съм ги с конец, а тези са с брокат и маркери"
, каза Анита Ангелова, ученичка от 9 "б" клас.

Вижте още

Снимката на 23 февруари 2018 година

За трета поредна година Община Враца украси централния булевард „Никола Войводов“ с над 200 мартеници. Със символа на пролетта са закичени 14 дървета в пешеходната зона в града, а стволовете им са увити в бял и червен плат. От понеделник, в  двора на всяко учебно и детско заведение, както и в социални институции във Враца също ще има украсено с..

обновено на 23.02.18 в 17:48

Пети протест с искане за магистрала между Видин и София

Пореден пети протест ще затрудни утре движението към Видин и Дунав мост 2. Протестиращите смятат, че държавата е длъжница на Северозапада и остават непреклонни в исканията си за магистрала от Видин до София и тунел под прохода "Петрохан". "Исканията ни остават непроменени“, каза на пресконференция днес Росица Кирова от Гражданско обединение "Единни за..

публикувано на 23.02.18 в 17:31

Предприемачът Мирослав Джоканов гостува на инициативата "Уникални видински особи"

"Животът ми наистина е Сървайвър" , каза предприемачът Мирослав Джоканов в "Цветовете на деня" по Радио ВИДИН. Той е гост на инициативата "Уникални видински особи", която се организира от библиотеката във Видин.  "Срещата е с Мирослав Джоканов, който беше един от участниците в "Сървайвър". И други неща е постигнал в живота си, които иска..

обновено на 23.02.18 в 16:22
Светлин Сретениев, кмет на община Бойчиновци

Без просрочени задължения е община Бойчиновци

На 6 350 000 лева възлиза бюджетът  на община Бойчиновци за настоящата година, съобщи кметът Светлин Сретениев : "Основната част това са делегирани от държавата дейности- училища, патронаж, Дома за стари хора, общинска администрация, кметска администрация. 924 000 лева е капиталовата програма или това са 54 обекта, които трябва да се..

публикувано на 23.02.18 в 16:10

Общината в Козлодуй ще бъде ремонтирана по програма "Красива България"

Община Козлодуй ще получи финансиране за проекта, с който кандидатства по програма "Красива България" към Министерството на труда и социалната политика през 2018 година. Той е за вътрешен ремонт на административната сграда , каза главният експерт "Оперативни програми" в местната управа  Елена Трифонова : "Предвидени са строително-ремонти работи в..

публикувано на 23.02.18 в 15:05

Почина 17-годишният Асен от Дома в Роман

17-годишният Асен Маринов , който падна от третия етаж на Комплекса за социални услуги за деца с увреждания в Роман , е починал днес в 13.10 ч., съобщиха извънредно от Регионална дирекция "Социално подпомагане"-Враца. Инцидентът се случи във вторник сутринта, малко след 7.30 часа. От полицията съобщиха, че глухонямото момче е скочило от..

публикувано на 23.02.18 в 14:55