Доброволци събират средства за деца в нужда от Видинско

4
Снимка: Радио ВИДИН

В четири видински гимназии доброволци от БЧК правят благотворителен базар с картички, посветени на двата предстоящи празника - Свети Валентин и Трифон Зарезан. Събраните средства ще бъдат за деца в неравностойно положение, каза главният специалист в БЧК-Видин Момчил Петров:   

"От днес започва нашата инициатива. Тя е свързана с празника на любовта и виното - Свети Валентин и българския празник Трифон Зарезан. Ще се проведат благотворителни базари в четири видински гимназии, където ще се продават ръчно изработени картички и сувенири с точно такъв мотив. Едните са валентинки, а другите са т.нар. зарезанки. Събраната сума от тези благотворителни базари ще бъде използвана за деца в неравностойно положение от област Видин, като по- голямата част от сумата ще бъде използвана за финансирането на проекта "Топъл обяд", най- вероятно. Инициативата е тези два дни, на 13 и 14 февруари. Във всяко едно училище, всеки един клуб на младежите във Видин, си правят собствена организация, затова някои ще проведат благотворителните базари в двата дни, а другите ще ги проведат само на 14 февруари, какъвто е случаят с математическата гимназия."

Гимназиите, в които ще се проведат благотворителните базари във Видин са ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", ППМГ "Екзарх Антим I", ГПЧЕ "Йордан Радичков" и СУ "Цар Симеон Велики".

ГПЧЕ "Йордан Радичков" провежда днес и утре благотворителния базар. 

"Набират се средства за деца в неравностойно положение и по-точно за 51 сираци и полусираци за "Топъл обяд". Надяваме се да съберем повече средства, за да помогнем на дечицата"
, каза Камелия Каменова, ученичка от 10 "в" клас.

"Предлагаме картички, също така има пожелания и късметчета"
, допълни Мари Стефанова от 10 "в" клас.


"Повече се търсят късметите и пожеланията, но и картичките се купуват също. Моите неща са картички, изработила съм ги с конец, а тези са с брокат и маркери"
, каза Анита Ангелова, ученичка от 9 "б" клас.

Галерия

Вижте още
Протестите за магистрала до Видин започнаха преди година

Нов протест във Видин година след като граждани излязоха на пътя с искане за магистрала до София

Година   след началото на протестите с искане за  магистрала до София, във Видин граждани излизат отново на пътя. Припомнят, че с решението на Министерски съвет от 7 март миналата година са поети конкретни ангажименти, но казват, че сроковете не се спазват. Откакто беше взето решението нищо не се случи, твърди организаторът Росица..

публикувано на 23.01.19 в 17:45

Снимката на 23 януари 2019 година

Грипна епидемия в област Видин обяви Регионалната здравната инспекция. Преустановяват се учебните занятия. Година   след началото на протестите с искане за  магистрала до София, във Видин граждани излизат отново на пътя. 141 на 10 000 души население е заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Монтана за изминалата..

публикувано на 23.01.19 в 17:37

Учени ще съхранят и популяризират културно-историческото наследство във Видинско

Започва инициатива на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" за изследване и съхраняване на християнското и културно-историческото наследство на Северозападна България . Екипът ще работи три години във видинските села Владиченци, Мали Дреновец, Извор и Държаница, както и в манастирите Изворски и Добридолски. "Теоретичният характер на проекта..

публикувано на 23.01.19 в 17:28

"Северняци" дариха 40 бутилки с капачки за малката Зара

Дарение от 41 десетлитрови бутилки от минерална вода, пълни с капачки, получиха във видинската гимназия "Проф. д-р Асен Златаров". Дарението е от Фолклорна студия "Северняци" за каузата "Кап-кап- капачки за бъдещето на Зара" , и бе предадено преди репетицията на най-малките танцьори, каза Мартин Георгиев , който е сред организаторите: "Тези капачки ще..

публикувано на 23.01.19 в 15:55

Грипна епидемия във Видин

Грипна епидемия в област Видин обяви Регионалната здравната инспекция (РЗИ). Преустановяват се учебните занятия . "От утре (24 януари 2019 година) е обявена грипна епидемия и грипна ваканция за учениците от 24 до 28 януари включително" , каза за Радио Видин д-р Гергана Джамбова , директор на РЗИ Видин. През последните два дни е регистрирано рязко..

публикувано на 23.01.19 в 15:23

Двойно повече заболели от грип в Монтана за седмица

141 на 10 000 души население е заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) в Монтана за изминалата седмица, отчетоха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Спрямо предходната седмица увеличението е двойно. Сред наблюдаваните общо 3960 души от всички възрастови групи през третата седмица са регистрирани 56 случая на ОРЗ,..

публикувано на 23.01.19 в 13:27