Доброволци събират средства за деца в нужда от Видинско

Снимка: Радио ВИДИН

В четири видински гимназии доброволци от БЧК правят благотворителен базар с картички, посветени на двата предстоящи празника - Свети Валентин и Трифон Зарезан. Събраните средства ще бъдат за деца в неравностойно положение, каза главният специалист в БЧК-Видин Момчил Петров:   

"От днес започва нашата инициатива. Тя е свързана с празника на любовта и виното - Свети Валентин и българския празник Трифон Зарезан. Ще се проведат благотворителни базари в четири видински гимназии, където ще се продават ръчно изработени картички и сувенири с точно такъв мотив. Едните са валентинки, а другите са т.нар. зарезанки. Събраната сума от тези благотворителни базари ще бъде използвана за деца в неравностойно положение от област Видин, като по- голямата част от сумата ще бъде използвана за финансирането на проекта "Топъл обяд", най- вероятно. Инициативата е тези два дни, на 13 и 14 февруари. Във всяко едно училище, всеки един клуб на младежите във Видин, си правят собствена организация, затова някои ще проведат благотворителните базари в двата дни, а другите ще ги проведат само на 14 февруари, какъвто е случаят с математическата гимназия."

Гимназиите, в които ще се проведат благотворителните базари във Видин са ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", ППМГ "Екзарх Антим I", ГПЧЕ "Йордан Радичков" и СУ "Цар Симеон Велики".

ГПЧЕ "Йордан Радичков" провежда днес и утре благотворителния базар. 

"Набират се средства за деца в неравностойно положение и по-точно за 51 сираци и полусираци за "Топъл обяд". Надяваме се да съберем повече средства, за да помогнем на дечицата"
, каза Камелия Каменова, ученичка от 10 "в" клас.

"Предлагаме картички, също така има пожелания и късметчета"
, допълни Мари Стефанова от 10 "в" клас.


"Повече се търсят късметите и пожеланията, но и картичките се купуват също. Моите неща са картички, изработила съм ги с конец, а тези са с брокат и маркери"
, каза Анита Ангелова, ученичка от 9 "б" клас.

Вижте още

Снимката на 18 октомври 2018 година

Нов вход на пристанище Лом бе открит днес. Най-старият български порт, който чества 180 години, вече има нов товарен автоподход. Той е предназначен за леки и товарни автомобили, освен него е изграден голям паркинг. Инвестицията от страна на държавата чрез предприятието "Пристанищна инфраструктура" е на стойност 2,3 милиона лева.  Жителите на..

публикувано на 18.10.18 в 18:00

Нов товарен автоподход откриха на пристанището в Лом

Нов вход на пристанище Лом бе открит днес. Най-старият български порт, който чества 180 години, вече има нов товарен автоподход. Той е предназначен за леки и товарни автомобили, освен него е изграден голям паркинг, ограда, портал, КПП, монтирано е енергоспестяващо осветление. Инвестицията от страна на държавата чрез предприятието "Пристанищна..

публикувано на 18.10.18 в 17:57

Обучават преподаватели от Монтанско в цифровите технологии

Началните учители от региона ще придобият дигитални умения до края на годината. Обученията са част от проекта на Дигиталната национална коалиция, който предвижда към края на тази година 450 учители от Северозападна България да боравят с компютри, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Монтана Трайка Трайкова . От..

публикувано на 18.10.18 в 16:38

Деца от първи клас говориха за здравословния начин на живот

С децата от първи клас на ОУ „Васил Левски” в Белоградчик се срещнаха обществените възпитатели от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Белоградчик. Те разговаряха с малките ученици за здравословния начин на живот. Разговорът започна с обсъждане на хранителната пирамида и какво е полезно..

публикувано на 18.10.18 в 16:24

Деца от Белоградчик ще участват в "Поход на свободата"

Днес се отбелязва Международният ден за борба с трафика на хора. По този повод за пета поредна година фондация „А21” заедно с доброволци и партньори от цял свят ще предприемат градски поход в името на свободата. Той ще се състои на 20. октомври. В него ще се включи и Местната комисия за БППМН към община Белоградчик. Под ръководството на..

публикувано на 18.10.18 в 16:02

Правят паметник на режисьора Людмил Кирков във Враца

Враца ще почете един от най-известните кинаджии - операторът Людмил Кирков. В деня на народните будители ще бъде направена първа копка на паметник-чешма, посветена на твореца. Монументът ще е в градинката пред дома на науката и техника. Бележитият врачанин е автор на 16 знакови за българското кино филми, сред които „Момчето си отива“, „Оркестър без..

публикувано на 18.10.18 в 15:58