Снимката на 13 февруари 2018 година

В четири видински гимназии доброволци от БЧК правят благотворителен базар с картички, посветени на двата предстоящи празника- Свети Валентин и Трифон Зарезан.

Бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския булевард "Панония" е настанено за лечение в софийската клиника "Добро хрумване"- Изток. Ученици от 10 "г" клас на ГПЧЕ "Йордан Радичков"- Видин днес организираха благотворителен базар, за да съберат средства за лечението на кучето.

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за издирване на археологически обекти по трасето път I-1 /E-79/ в участъка Видин - Монтана - Враца. За извършването на теренни археологически проучвания преди да стартира изграждането на бъдещата магистрала са предвидени 80 000 лв., съобщават от АПИ.

Болниците във Видин, Враца и Белоградчик ще продължат да имат проблеми. Едногодишните преговори за промени и това, което изведе лекари и граждани на протест преди месец, не са получили никакво разбиране от държавата за решаване на проблемите в общинското здравеопазване. Това каза председателят на Националното сдружение на общинските болници д-р Неделчо Тотев.

Създаването на условия за подобряване на качеството на туристическия продукт е обсъждано на неформалната среща на министрите на туризма от Европейския съюз днес. Участниците, сред които са и представители на Западните Балкани, са обсъдили също и допълнителната свързаност в региона, интеграцията в туризма, създаването на съвместни продукти за далечни пазари. Областният управител на Видин Албена Георгиева, кметът на община Ружинци Александър Александров, и заместник-кметът на община Видин Венци Пасков присъстваха на срещата.

Кметът на община Монтана Златко Живков, председателите на регионалните структури на съюза на работодателите в системата на народната просвета Елка Илчева, съюза на българските учители към КНСБ Енеза Ангелова и синдикат Образование към КТ „Подкрепа” Татяна Алексиева подписаха колективен трудов договор за следващите две години.

Централната избирателна комисия иска отлагане на дистанционното електронно гласуване. То трябваше да бъде въведено за евроизборите през 2019 г.

Районна прокуратура в Бяла Слатина се е самосезирала по повод репортаж, излъчен в една от националните телевизии за извършено насилие от възпитател над деца в Център за настаняване от семеен тип в Борован. Разпоредена е незабавна проверка на компетентните органи - Инспекторат към Агенция за социално подпомагане - София, Териториална дирекция „Социално подпомагане“ - Бяла Слатина и Областната дирекция на МВР във Враца. Възложено им е да изяснят фактите и обстоятелствата, с оглед преценка наличието на данни за извършено престъпление от общ характер по смисъла на Наказателния кодекс.

Събраха парите за ремонта на покрива на опожарения блок в квартал “Огоста” в Бойчиновци. За по-малко от два месеца от дарения са постъпили 38 хиляди лева.

Яна Орлинова е новият временно изпълняващ длъжността директор на Професионалната гимназия по каменоообработване
в романското село Кунино. 

В Археологически комплекс ,,Калето‘‘ град Мездра днес се проведоха традиционните Дионисиеви празници.

Надзирателите в затворите излизат на национални протести на 24-ти февруари и 26-и март по време на срещата на европейските министри на правосъдието в София.

Извънредно заседание на Общински съвет ще се проведе в Козлодуй на 15 февруари от 17:00 ч. в Заседателната зала на Община Козлодуй.

Празникът "Море от любов" се проведе в новоселското училище  „Св. Св. Кирил и Методий“.

Литературното четене, посветено на любовта се проведе в Белоградчик.

На 23 и 24 февруари 2018 година в Козлодуй за десета поредна година ще се състои Празник на меда - една съвместна инициатива на Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" и дружествата на пчеларите от региона.

За шести поредeн път на 13 февруари отбелязваме Световния ден на радиото. Тази година празникът е под надслов "Радио и спорт“.


Вижте още

Откриха обновената Детска консултация във Враца

Церемония по откриване на обновени помещения на Детска консултация и коридорите в ДКЦ I се проведе във Враца . Ремонтът възлиза на близо 7000 лв., които са вложени като инвестиция от Община Враца, съобщават от Областната администрация. Директорът на ДКЦ I д-р Огнян Тошев изтъкна, че дългоочакваният и навременен ремонт на центъра е вече..

публикувано на 21.01.19 в 13:37
Заседание на Областния консултативен съвет по туризъм се проведе в Областната администрация във Видин.

Пет общини от Видинско се готвят за "Ваканция и СПА Експо"

Пет общини от област Видин ще участват от 14 до 16 февруари в София на най-престижния туристически форум у нас- Международното изложение "Ваканция и СПА Експо". Това стана ясно по време на заседание на Областния консултативен съвет по туризъм. Общините са Видин, Белоградчик, Кула и Чупрене, като община Димово е под въпрос. Предстои да бъдат събрани..

публикувано на 21.01.19 в 13:23

Полицията разследва убийство в Димово

Мъж на 31 години от Димово е задържан късно снощи по обвинение за убийство на 60-годишен жител на градчето. Трупът му е открит след сигнал на 18 януари от жителка на Димово, която съобщила, че зет ѝ не е излизал от дома си. Тялото е намерено в една от стаите, като по него е имало следи от наранявания. Извършената аутопсия потвърдила първоначалните..

публикувано на 21.01.19 в 13:16

Бабинден в монтанската болница

Момченце от Видин, проплака за първи път на Бабинден в Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. Денят на родилната помощ, 21 януари, там беше отбелязан с традиционния ритуал за измиване на ръцете на доктора и освещаване на родилното отделение на болницата. Акушерката Таня Киркова беше отличена с награда- плакет..

публикувано на 21.01.19 в 13:00

Мъж почина след побой в Козлодуй, има задържан

Мъж на 32 години от Козлодуй почина след като е открит вчера сутринта в безпомощно състояние и с множество наранявания пред къщата му (на улицата) в Козлодуй, съобщават от Областната дирекция на МВР във Враца. Полицията е установила, че 31-годишен жител на града е извършил побоя при скандал. Мъжът е задържан на граничен пункт "Калотина" при опит..

публикувано на 21.01.19 в 10:36

Община Мездра очаква над 4.5 милиона лева от собствени приходи

Собствени приходи от 4 597 000 лева са предвидени в проекта за бюджет на Община Мездра за тази година - това стана ясно при общественото обсъждане на финансовата рамка, съобщават от местната управа.  Най-много от данъчните приходи са заложените постъпления от данъка върху превозните средства - 520 000 лв. От налога върху недвижимите..

публикувано на 21.01.19 в 09:39