Снимката на 13 февруари 2018 година

В четири видински гимназии доброволци от БЧК правят благотворителен базар с картички, посветени на двата предстоящи празника- Свети Валентин и Трифон Зарезан.

Бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския булевард "Панония" е настанено за лечение в софийската клиника "Добро хрумване"- Изток. Ученици от 10 "г" клас на ГПЧЕ "Йордан Радичков"- Видин днес организираха благотворителен базар, за да съберат средства за лечението на кучето.

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за издирване на археологически обекти по трасето път I-1 /E-79/ в участъка Видин - Монтана - Враца. За извършването на теренни археологически проучвания преди да стартира изграждането на бъдещата магистрала са предвидени 80 000 лв., съобщават от АПИ.

Болниците във Видин, Враца и Белоградчик ще продължат да имат проблеми. Едногодишните преговори за промени и това, което изведе лекари и граждани на протест преди месец, не са получили никакво разбиране от държавата за решаване на проблемите в общинското здравеопазване. Това каза председателят на Националното сдружение на общинските болници д-р Неделчо Тотев.

Създаването на условия за подобряване на качеството на туристическия продукт е обсъждано на неформалната среща на министрите на туризма от Европейския съюз днес. Участниците, сред които са и представители на Западните Балкани, са обсъдили също и допълнителната свързаност в региона, интеграцията в туризма, създаването на съвместни продукти за далечни пазари. Областният управител на Видин Албена Георгиева, кметът на община Ружинци Александър Александров, и заместник-кметът на община Видин Венци Пасков присъстваха на срещата.

Кметът на община Монтана Златко Живков, председателите на регионалните структури на съюза на работодателите в системата на народната просвета Елка Илчева, съюза на българските учители към КНСБ Енеза Ангелова и синдикат Образование към КТ „Подкрепа” Татяна Алексиева подписаха колективен трудов договор за следващите две години.

Централната избирателна комисия иска отлагане на дистанционното електронно гласуване. То трябваше да бъде въведено за евроизборите през 2019 г.

Районна прокуратура в Бяла Слатина се е самосезирала по повод репортаж, излъчен в една от националните телевизии за извършено насилие от възпитател над деца в Център за настаняване от семеен тип в Борован. Разпоредена е незабавна проверка на компетентните органи - Инспекторат към Агенция за социално подпомагане - София, Териториална дирекция „Социално подпомагане“ - Бяла Слатина и Областната дирекция на МВР във Враца. Възложено им е да изяснят фактите и обстоятелствата, с оглед преценка наличието на данни за извършено престъпление от общ характер по смисъла на Наказателния кодекс.

Събраха парите за ремонта на покрива на опожарения блок в квартал “Огоста” в Бойчиновци. За по-малко от два месеца от дарения са постъпили 38 хиляди лева.

Яна Орлинова е новият временно изпълняващ длъжността директор на Професионалната гимназия по каменоообработване
в романското село Кунино. 

В Археологически комплекс ,,Калето‘‘ град Мездра днес се проведоха традиционните Дионисиеви празници.

Надзирателите в затворите излизат на национални протести на 24-ти февруари и 26-и март по време на срещата на европейските министри на правосъдието в София.

Извънредно заседание на Общински съвет ще се проведе в Козлодуй на 15 февруари от 17:00 ч. в Заседателната зала на Община Козлодуй.

Празникът "Море от любов" се проведе в новоселското училище  „Св. Св. Кирил и Методий“.

Литературното четене, посветено на любовта се проведе в Белоградчик.

На 23 и 24 февруари 2018 година в Козлодуй за десета поредна година ще се състои Празник на меда - една съвместна инициатива на Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" и дружествата на пчеларите от региона.

За шести поредeн път на 13 февруари отбелязваме Световния ден на радиото. Тази година празникът е под надслов "Радио и спорт“.


Вижте още

Стабилизираха ранения при катастрофата край Борован

Мъжът, който оцеля при кървавата катастрофа край Борован в неделя е стабилизиран и за момента няма непосредствена опасност за живота му. 34-годишният софиянец, чиято самоличност остава неизвестна, лежи в отделението по анестезиология и интензивно лечение в Многопрофилната болница за активно лечение "Христо Ботев" във Враца. В понеделник..

публикувано на 14.08.18 в 08:30

В замъка „Баба Вида“ бяха посрещнати във Видин участниците в международна туристическа регата

Представители на осем държави, които се включват в ТИД 2018 –Австрия, България, Германия, Румъния, Сърбия, Унгария, Хърватска и Швейцария бяха посрещнати от кмета на Видин Огнян Ценков сред стените на средновековния замък: "Вие сте наши скъпи гости и аз искам да изразя уважението си към вашия ентусиазъм, любознателност и приключенски..

публикувано на 14.08.18 в 07:50

Снимката на 13 август 2018 година

Международната регата ТИД акостира днес във Видин. Голяма група българи ще се присъедини към участниците, обясни за радио Видин организаторът на 63-та Дунавска регата, Йонко Кожухаров . Най- младата участничка тази година е на 18 години от Лайпциг и се казва Корина Мюлер , а най- възрастният е от германския град Визмар и е на 80 години...

публикувано на 13.08.18 в 18:00

Поправителният дом за осъдени непълнолетни в Бойчиновци се мести във Враца

На 16 август, четвъртък предстои откриването на ремонтираната и съобразена с всички евроизисквания база във врачанския затвор, която ще приюти изтърпяващите наказания 26-има младежи. Заедно с обновената сграда, която ще обитават, те ще имат самостоятелно обособено място за разходки и спорт на площадката на затвора. Преместването се наложи след..

публикувано на 13.08.18 в 17:07

Санират училище на 394 години в Чипровци

Средствата за обновяването на основно училище "Петър Парчевич" са по проект от Националния доверителен Екофонд. Над 553 000 лева ще бъдат вложени в реконструкцията на най-старото училище в България. Училището е основано през 1624 година от архиепископ Илия Маринов, припомни кметът на Чипровци Пламен Петков. Срокът за изпълнение на санирането на..

публикувано на 13.08.18 в 16:51

Собственици на имоти по пътя Ботевград- Мездра ще получат обезщетение

Започва изплащането на обезщетения на собствениците на отчуждени имоти по новото трасе за разширяване на първокласния път Е-79 в участъка Ботевград- Мездра, за които има влязло в сила решение, съобщи областният управител на Враца Малина Николова. Списъците с отчуждени имоти с влязло в сила решение са поставени в сградата администрацията във Враца...

публикувано на 13.08.18 в 16:06