Снимката на 13 февруари 2018 година

В четири видински гимназии доброволци от БЧК правят благотворителен базар с картички, посветени на двата предстоящи празника- Свети Валентин и Трифон Зарезан.

Бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския булевард "Панония" е настанено за лечение в софийската клиника "Добро хрумване"- Изток. Ученици от 10 "г" клас на ГПЧЕ "Йордан Радичков"- Видин днес организираха благотворителен базар, за да съберат средства за лечението на кучето.

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за издирване на археологически обекти по трасето път I-1 /E-79/ в участъка Видин - Монтана - Враца. За извършването на теренни археологически проучвания преди да стартира изграждането на бъдещата магистрала са предвидени 80 000 лв., съобщават от АПИ.

Болниците във Видин, Враца и Белоградчик ще продължат да имат проблеми. Едногодишните преговори за промени и това, което изведе лекари и граждани на протест преди месец, не са получили никакво разбиране от държавата за решаване на проблемите в общинското здравеопазване. Това каза председателят на Националното сдружение на общинските болници д-р Неделчо Тотев.

Създаването на условия за подобряване на качеството на туристическия продукт е обсъждано на неформалната среща на министрите на туризма от Европейския съюз днес. Участниците, сред които са и представители на Западните Балкани, са обсъдили също и допълнителната свързаност в региона, интеграцията в туризма, създаването на съвместни продукти за далечни пазари. Областният управител на Видин Албена Георгиева, кметът на община Ружинци Александър Александров, и заместник-кметът на община Видин Венци Пасков присъстваха на срещата.

Кметът на община Монтана Златко Живков, председателите на регионалните структури на съюза на работодателите в системата на народната просвета Елка Илчева, съюза на българските учители към КНСБ Енеза Ангелова и синдикат Образование към КТ „Подкрепа” Татяна Алексиева подписаха колективен трудов договор за следващите две години.

Централната избирателна комисия иска отлагане на дистанционното електронно гласуване. То трябваше да бъде въведено за евроизборите през 2019 г.

Районна прокуратура в Бяла Слатина се е самосезирала по повод репортаж, излъчен в една от националните телевизии за извършено насилие от възпитател над деца в Център за настаняване от семеен тип в Борован. Разпоредена е незабавна проверка на компетентните органи - Инспекторат към Агенция за социално подпомагане - София, Териториална дирекция „Социално подпомагане“ - Бяла Слатина и Областната дирекция на МВР във Враца. Възложено им е да изяснят фактите и обстоятелствата, с оглед преценка наличието на данни за извършено престъпление от общ характер по смисъла на Наказателния кодекс.

Събраха парите за ремонта на покрива на опожарения блок в квартал “Огоста” в Бойчиновци. За по-малко от два месеца от дарения са постъпили 38 хиляди лева.

Яна Орлинова е новият временно изпълняващ длъжността директор на Професионалната гимназия по каменоообработване
в романското село Кунино. 

В Археологически комплекс ,,Калето‘‘ град Мездра днес се проведоха традиционните Дионисиеви празници.

Надзирателите в затворите излизат на национални протести на 24-ти февруари и 26-и март по време на срещата на европейските министри на правосъдието в София.

Извънредно заседание на Общински съвет ще се проведе в Козлодуй на 15 февруари от 17:00 ч. в Заседателната зала на Община Козлодуй.

Празникът "Море от любов" се проведе в новоселското училище  „Св. Св. Кирил и Методий“.

Литературното четене, посветено на любовта се проведе в Белоградчик.

На 23 и 24 февруари 2018 година в Козлодуй за десета поредна година ще се състои Празник на меда - една съвместна инициатива на Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" и дружествата на пчеларите от региона.

За шести поредeн път на 13 февруари отбелязваме Световния ден на радиото. Тази година празникът е под надслов "Радио и спорт“.


Вижте още

Снимката на 23 февруари 2018 година

За трета поредна година Община Враца украси централния булевард „Никола Войводов“ с над 200 мартеници. Със символа на пролетта са закичени 14 дървета в пешеходната зона в града, а стволовете им са увити в бял и червен плат. От понеделник, в  двора на всяко учебно и детско заведение, както и в социални институции във Враца също ще има украсено с..

обновено на 23.02.18 в 17:48

Пети протест с искане за магистрала между Видин и София

Пореден пети протест ще затрудни утре движението към Видин и Дунав мост 2. Протестиращите смятат, че държавата е длъжница на Северозапада и остават непреклонни в исканията си за магистрала от Видин до София и тунел под прохода "Петрохан". "Исканията ни остават непроменени“, каза на пресконференция днес Росица Кирова от Гражданско обединение "Единни за..

публикувано на 23.02.18 в 17:31

Предприемачът Мирослав Джоканов гостува на инициативата "Уникални видински особи"

"Животът ми наистина е Сървайвър" , каза предприемачът Мирослав Джоканов в "Цветовете на деня" по Радио ВИДИН. Той е гост на инициативата "Уникални видински особи", която се организира от библиотеката във Видин.  "Срещата е с Мирослав Джоканов, който беше един от участниците в "Сървайвър". И други неща е постигнал в живота си, които иска..

обновено на 23.02.18 в 16:22
Светлин Сретениев, кмет на община Бойчиновци

Без просрочени задължения е община Бойчиновци

На 6 350 000 лева възлиза бюджетът  на община Бойчиновци за настоящата година, съобщи кметът Светлин Сретениев : "Основната част това са делегирани от държавата дейности- училища, патронаж, Дома за стари хора, общинска администрация, кметска администрация. 924 000 лева е капиталовата програма или това са 54 обекта, които трябва да се..

публикувано на 23.02.18 в 16:10

Общината в Козлодуй ще бъде ремонтирана по програма "Красива България"

Община Козлодуй ще получи финансиране за проекта, с който кандидатства по програма "Красива България" към Министерството на труда и социалната политика през 2018 година. Той е за вътрешен ремонт на административната сграда , каза главният експерт "Оперативни програми" в местната управа  Елена Трифонова : "Предвидени са строително-ремонти работи в..

публикувано на 23.02.18 в 15:05

Почина 17-годишният Асен от Дома в Роман

17-годишният Асен Маринов , който падна от третия етаж на Комплекса за социални услуги за деца с увреждания в Роман , е починал днес в 13.10 ч., съобщиха извънредно от Регионална дирекция "Социално подпомагане"-Враца. Инцидентът се случи във вторник сутринта, малко след 7.30 часа. От полицията съобщиха, че глухонямото момче е скочило от..

публикувано на 23.02.18 в 14:55