Снимката на 13 февруари 2018 година

В четири видински гимназии доброволци от БЧК правят благотворителен базар с картички, посветени на двата предстоящи празника- Свети Валентин и Трифон Зарезан.

Бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския булевард "Панония" е настанено за лечение в софийската клиника "Добро хрумване"- Изток. Ученици от 10 "г" клас на ГПЧЕ "Йордан Радичков"- Видин днес организираха благотворителен базар, за да съберат средства за лечението на кучето.

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за издирване на археологически обекти по трасето път I-1 /E-79/ в участъка Видин - Монтана - Враца. За извършването на теренни археологически проучвания преди да стартира изграждането на бъдещата магистрала са предвидени 80 000 лв., съобщават от АПИ.

Болниците във Видин, Враца и Белоградчик ще продължат да имат проблеми. Едногодишните преговори за промени и това, което изведе лекари и граждани на протест преди месец, не са получили никакво разбиране от държавата за решаване на проблемите в общинското здравеопазване. Това каза председателят на Националното сдружение на общинските болници д-р Неделчо Тотев.

Създаването на условия за подобряване на качеството на туристическия продукт е обсъждано на неформалната среща на министрите на туризма от Европейския съюз днес. Участниците, сред които са и представители на Западните Балкани, са обсъдили също и допълнителната свързаност в региона, интеграцията в туризма, създаването на съвместни продукти за далечни пазари. Областният управител на Видин Албена Георгиева, кметът на община Ружинци Александър Александров, и заместник-кметът на община Видин Венци Пасков присъстваха на срещата.

Кметът на община Монтана Златко Живков, председателите на регионалните структури на съюза на работодателите в системата на народната просвета Елка Илчева, съюза на българските учители към КНСБ Енеза Ангелова и синдикат Образование към КТ „Подкрепа” Татяна Алексиева подписаха колективен трудов договор за следващите две години.

Централната избирателна комисия иска отлагане на дистанционното електронно гласуване. То трябваше да бъде въведено за евроизборите през 2019 г.

Районна прокуратура в Бяла Слатина се е самосезирала по повод репортаж, излъчен в една от националните телевизии за извършено насилие от възпитател над деца в Център за настаняване от семеен тип в Борован. Разпоредена е незабавна проверка на компетентните органи - Инспекторат към Агенция за социално подпомагане - София, Териториална дирекция „Социално подпомагане“ - Бяла Слатина и Областната дирекция на МВР във Враца. Възложено им е да изяснят фактите и обстоятелствата, с оглед преценка наличието на данни за извършено престъпление от общ характер по смисъла на Наказателния кодекс.

Събраха парите за ремонта на покрива на опожарения блок в квартал “Огоста” в Бойчиновци. За по-малко от два месеца от дарения са постъпили 38 хиляди лева.

Яна Орлинова е новият временно изпълняващ длъжността директор на Професионалната гимназия по каменоообработване
в романското село Кунино. 

В Археологически комплекс ,,Калето‘‘ град Мездра днес се проведоха традиционните Дионисиеви празници.

Надзирателите в затворите излизат на национални протести на 24-ти февруари и 26-и март по време на срещата на европейските министри на правосъдието в София.

Извънредно заседание на Общински съвет ще се проведе в Козлодуй на 15 февруари от 17:00 ч. в Заседателната зала на Община Козлодуй.

Празникът "Море от любов" се проведе в новоселското училище  „Св. Св. Кирил и Методий“.

Литературното четене, посветено на любовта се проведе в Белоградчик.

На 23 и 24 февруари 2018 година в Козлодуй за десета поредна година ще се състои Празник на меда - една съвместна инициатива на Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" и дружествата на пчеларите от региона.

За шести поредeн път на 13 февруари отбелязваме Световния ден на радиото. Тази година празникът е под надслов "Радио и спорт“.


Вижте още

Продължава санирането на блокове във Видин

Продължава санирането на блокове от определените  5 обекта  по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради във Видин. Националната програма за енергийна ефективност е насочена към обновяване на многофамилни жилищни сгради с основна цел да се осигурят по-добри условия на живот на гражданите, топлинен комфорт и по-високо..

публикувано на 26.05.18 в 14:57

Разнообразен асортимент от гозби на кулинарния фестивал в Монтана

Каша от коприва, боб с джанки, баш врачанска лютика,  кълцаници  с пиле, с патладжан, баници и питки са сред гозбите, които човек може да опита на кулинарния фестивал  „ Бабина душица ” в центъра на Монтана.  "Днес готвим всичко, което го има в градината. Каша от коприва, няколко вида боб, лютика с патладжан, баници ще има, пилешка лютика..

публикувано на 26.05.18 в 14:42

Откриха "Мото-рок уикенд" във Враца

След 9-годишно прекъсване Враца отново събра стотици рокери - любители на двуколестните моторни превозни средства. Събитието „Мото-рок уикенд" се провежда в местността „Леденика“ и бе открито от кмета на Община Враца, който поздрави участниците и им пожела всяка следваща година,„рокерският уикенд" в града да се разраства. Проявата започна с..

публикувано на 26.05.18 в 13:30

Фолклорната занаятчийска алея в Монтана събра около 50 занаятчии

В Монтана се провежда шестото издание на Алея на изкуството и занаятите - част от честванията на празника на Монтана " Свети дух ".  Около 40 майстори на народни занаяти от цялата стана са подредили своите произведения на площад "Жеравица" към момента, като се очакват още 10, каза Лидия Костова - инициатор за създаване на творческото място. "Има..

публикувано на 26.05.18 в 13:04

Днес в Монтана се открива фестивал на народната кухня

Шестото издание на фестивала на народната кухня " Бабина душица " започва днес в Монтана. Домакин е Община Монтана, заедно с Клуб на любителите на кафе и дебели книги. Фестивалът е част от програмата за празника на Монтана " Свети Дух ".  "Тази година ще готвим неща, които до този момент не сме представяли. Групата е силна, има и интересни гости -..

публикувано на 26.05.18 в 10:47

Концерт ще озвучи пещера "Леденика" днес

Уникален концерт в пещерата Леденика ще предложат музиканти от Симфониета Враца и Дамски хор "Враца" на меломаните. Културната проява е в рамките на „ Ботеви дни 2018 “ и е с начален час 11.30 часа, каза за Радио Видин диригентът на концерта Момчил Томов : "Концертната програма ще включва произведения от жанра на ортодокса, като Дмитрий..

публикувано на 26.05.18 в 08:32