Снимката на 13 февруари 2018 година

В четири видински гимназии доброволци от БЧК правят благотворителен базар с картички, посветени на двата предстоящи празника- Свети Валентин и Трифон Зарезан.

Бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския булевард "Панония" е настанено за лечение в софийската клиника "Добро хрумване"- Изток. Ученици от 10 "г" клас на ГПЧЕ "Йордан Радичков"- Видин днес организираха благотворителен базар, за да съберат средства за лечението на кучето.

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за издирване на археологически обекти по трасето път I-1 /E-79/ в участъка Видин - Монтана - Враца. За извършването на теренни археологически проучвания преди да стартира изграждането на бъдещата магистрала са предвидени 80 000 лв., съобщават от АПИ.

Болниците във Видин, Враца и Белоградчик ще продължат да имат проблеми. Едногодишните преговори за промени и това, което изведе лекари и граждани на протест преди месец, не са получили никакво разбиране от държавата за решаване на проблемите в общинското здравеопазване. Това каза председателят на Националното сдружение на общинските болници д-р Неделчо Тотев.

Създаването на условия за подобряване на качеството на туристическия продукт е обсъждано на неформалната среща на министрите на туризма от Европейския съюз днес. Участниците, сред които са и представители на Западните Балкани, са обсъдили също и допълнителната свързаност в региона, интеграцията в туризма, създаването на съвместни продукти за далечни пазари. Областният управител на Видин Албена Георгиева, кметът на община Ружинци Александър Александров, и заместник-кметът на община Видин Венци Пасков присъстваха на срещата.

Кметът на община Монтана Златко Живков, председателите на регионалните структури на съюза на работодателите в системата на народната просвета Елка Илчева, съюза на българските учители към КНСБ Енеза Ангелова и синдикат Образование към КТ „Подкрепа” Татяна Алексиева подписаха колективен трудов договор за следващите две години.

Централната избирателна комисия иска отлагане на дистанционното електронно гласуване. То трябваше да бъде въведено за евроизборите през 2019 г.

Районна прокуратура в Бяла Слатина се е самосезирала по повод репортаж, излъчен в една от националните телевизии за извършено насилие от възпитател над деца в Център за настаняване от семеен тип в Борован. Разпоредена е незабавна проверка на компетентните органи - Инспекторат към Агенция за социално подпомагане - София, Териториална дирекция „Социално подпомагане“ - Бяла Слатина и Областната дирекция на МВР във Враца. Възложено им е да изяснят фактите и обстоятелствата, с оглед преценка наличието на данни за извършено престъпление от общ характер по смисъла на Наказателния кодекс.

Събраха парите за ремонта на покрива на опожарения блок в квартал “Огоста” в Бойчиновци. За по-малко от два месеца от дарения са постъпили 38 хиляди лева.

Яна Орлинова е новият временно изпълняващ длъжността директор на Професионалната гимназия по каменоообработване
в романското село Кунино. 

В Археологически комплекс ,,Калето‘‘ град Мездра днес се проведоха традиционните Дионисиеви празници.

Надзирателите в затворите излизат на национални протести на 24-ти февруари и 26-и март по време на срещата на европейските министри на правосъдието в София.

Извънредно заседание на Общински съвет ще се проведе в Козлодуй на 15 февруари от 17:00 ч. в Заседателната зала на Община Козлодуй.

Празникът "Море от любов" се проведе в новоселското училище  „Св. Св. Кирил и Методий“.

Литературното четене, посветено на любовта се проведе в Белоградчик.

На 23 и 24 февруари 2018 година в Козлодуй за десета поредна година ще се състои Празник на меда - една съвместна инициатива на Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" и дружествата на пчеларите от региона.

За шести поредeн път на 13 февруари отбелязваме Световния ден на радиото. Тази година празникът е под надслов "Радио и спорт“.


Вижте още

Снимката на 17 октомври 2018 година

Лом обяви бедствено положение заради безводието. Градът и няколко села остават без вода през следващите седем дни. Причината е тежка авария и невъзможност за ремонт на тотално компрометиран участък от напорния водопровод в свлачищен район край село Добри дол. Десетки пенсионери от различни краища на България протестираха днес пред Народното..

публикувано на 17.10.18 в 17:50

Бивш директор на земеделска дирекция във Видин получи присъда

Окръжният съд в Монтана е признал за виновен бившия директор на Областна дирекция „Земеделие“ във Видин  Николай Тодоров ,  обвинен за извършено от него престъпление по служба, съобщават от Пресцентъра на Апелативна прокуратура- София.  Съдът е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години при първоначален „общ“ режим на..

публикувано на 17.10.18 в 17:05

Леко пострада шофьор във Видин

Лека катастрофа стана по обед във Видин. Заради ухапване от оса, водачът на автомобил се е блъснал в крайпътно дърво в района на парка "Владикина бахча". Пострадалият е превозвал в колата си голямо количество ябълки, които са привлекли насекомото. Шофьорът е леко пострадал, обясни свидетел на произшествието: "Аз само чух. Ей така, както си стоя,..

публикувано на 17.10.18 в 16:28

Нова техника вдига старите автомобили в Монтана

Нов специализиран камион за комунални дейности бе доставен в Монтана , съобщават от общинската администрация. Той разполага с кран за вдигане на стари коли и контейнери за зелени отпадъци, уточни кметът Златко Живков. Товарният автомобил е немски с голяма маневреност и товарен капацитет до 5 тона. Оборудван е с италиански кран, който може да..

публикувано на 17.10.18 в 15:51

Лом обяви бедствено положение заради безводието

През следващите седем дни Лом остава без вода . Причината е тежка авария и невъзможност за ремонт на тотално компрометиран участък от напорния водопровод в свлачищен район край село Добри дол. Кметът Пенка Пенкова обяви със заповед бедствено положение. Свикан е Общинският кризисен щаб. Заради безводието, детските ясли и градини, млечната..

публикувано на 17.10.18 в 14:40

Двама ранени при катастрофа на Е-79 край Бели извор

Двама пътници са ранени след катастрофа между два автомобила във Врачанско. Инцидентът е станал вчера около 16:15 часа на път Е-79 , на разклона за с. Бели извор. Ранените пътници са от двата автомобила. Колите са управлявани от 27-годишен мъж от село Попица и от 54-годишен жител на Лом. Причина за катастрофата е отнемане на предимство от страна на..

публикувано на 17.10.18 в 11:21