Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 13 февруари 2018 година

В четири видински гимназии доброволци от БЧК правят благотворителен базар с картички, посветени на двата предстоящи празника- Свети Валентин и Трифон Зарезан.

Бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския булевард "Панония" е настанено за лечение в софийската клиника "Добро хрумване"- Изток. Ученици от 10 "г" клас на ГПЧЕ "Йордан Радичков"- Видин днес организираха благотворителен базар, за да съберат средства за лечението на кучето.

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за издирване на археологически обекти по трасето път I-1 /E-79/ в участъка Видин - Монтана - Враца. За извършването на теренни археологически проучвания преди да стартира изграждането на бъдещата магистрала са предвидени 80 000 лв., съобщават от АПИ.

Болниците във Видин, Враца и Белоградчик ще продължат да имат проблеми. Едногодишните преговори за промени и това, което изведе лекари и граждани на протест преди месец, не са получили никакво разбиране от държавата за решаване на проблемите в общинското здравеопазване. Това каза председателят на Националното сдружение на общинските болници д-р Неделчо Тотев.

Създаването на условия за подобряване на качеството на туристическия продукт е обсъждано на неформалната среща на министрите на туризма от Европейския съюз днес. Участниците, сред които са и представители на Западните Балкани, са обсъдили също и допълнителната свързаност в региона, интеграцията в туризма, създаването на съвместни продукти за далечни пазари. Областният управител на Видин Албена Георгиева, кметът на община Ружинци Александър Александров, и заместник-кметът на община Видин Венци Пасков присъстваха на срещата.

Кметът на община Монтана Златко Живков, председателите на регионалните структури на съюза на работодателите в системата на народната просвета Елка Илчева, съюза на българските учители към КНСБ Енеза Ангелова и синдикат Образование към КТ „Подкрепа” Татяна Алексиева подписаха колективен трудов договор за следващите две години.

Централната избирателна комисия иска отлагане на дистанционното електронно гласуване. То трябваше да бъде въведено за евроизборите през 2019 г.

Районна прокуратура в Бяла Слатина се е самосезирала по повод репортаж, излъчен в една от националните телевизии за извършено насилие от възпитател над деца в Център за настаняване от семеен тип в Борован. Разпоредена е незабавна проверка на компетентните органи - Инспекторат към Агенция за социално подпомагане - София, Териториална дирекция „Социално подпомагане“ - Бяла Слатина и Областната дирекция на МВР във Враца. Възложено им е да изяснят фактите и обстоятелствата, с оглед преценка наличието на данни за извършено престъпление от общ характер по смисъла на Наказателния кодекс.

Събраха парите за ремонта на покрива на опожарения блок в квартал “Огоста” в Бойчиновци. За по-малко от два месеца от дарения са постъпили 38 хиляди лева.

Яна Орлинова е новият временно изпълняващ длъжността директор на Професионалната гимназия по каменоообработване
в романското село Кунино. 

В Археологически комплекс ,,Калето‘‘ град Мездра днес се проведоха традиционните Дионисиеви празници.

Надзирателите в затворите излизат на национални протести на 24-ти февруари и 26-и март по време на срещата на европейските министри на правосъдието в София.

Извънредно заседание на Общински съвет ще се проведе в Козлодуй на 15 февруари от 17:00 ч. в Заседателната зала на Община Козлодуй.

Празникът "Море от любов" се проведе в новоселското училище  „Св. Св. Кирил и Методий“.

Литературното четене, посветено на любовта се проведе в Белоградчик.

На 23 и 24 февруари 2018 година в Козлодуй за десета поредна година ще се състои Празник на меда - една съвместна инициатива на Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" и дружествата на пчеларите от региона.

За шести поредeн път на 13 февруари отбелязваме Световния ден на радиото. Тази година празникът е под надслов "Радио и спорт“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28