Да помогнем на Любомир да проходи отново

2
Снимка: Венцислав Величков
Животът на всеки от нас търпи промени. На някои това се случва за дни, месеци, години, а на други- за един миг. Сега ще ви разкажем за неприятния обрат в живота на един бивш строител. Неговото име е Любомир Генчов. Той е на 41 години, от Видин. През август, 2017 година, Любомир катастрофира със своя автомобил. Сам е в колата и няма други пострадали, освен него. От този момент Любомир спира да чувства тялото си от кръста надолу. В момента той е в инвалидна количка, а за него се грижат неговата съпруга и сестра му. Лекарите дават голяма надежда и казват, че Любо отново може да усеща краката си и да проходи. За да се случи това, са необходими рехабилитации, за които семейството няма нужните средства. Собствени пари, заеми, помощ от приятели- всичко са използвали за лечението до момента, но средствата все някога свършват. Затова Любо и неговото семейство молят за помощ всеки, който има възможност и желание да помогне:

"Бях на косъм от смъртта. Случи се във Видин, срещу КАТ. Бях заспал, задремах и се ударих в един автовоз. Заспиването явно е вследствие на диабета, паднала ми е захарта.... Започнахме да ходим по болници, операция на гръбнака, на крака и от кръста надолу не усещам нищо... 2-3 пъти в седмицата съм на рехабилитация... Живея в София и идвам временно във Видин. Оставам при съпругата ми. Тя се грижи за мен, когато съм тук, а в София- сестра ми... Колкото възможности имахме- свършиха. Трябват ни около 2000 лева за един център за рехабилитация. Толкова струва първоначалния курс, за един месец. Трябва поне 2-3 месеца да се ходи. Лекарите дават големи надежди... Който има възможност, който има желание- моля да ми помогне."

Силвана Николова е съпругата на Любомир. Тя е безработна и въпреки тежките грижи за него, не се отказва, защото както споменахме- лекарите дават голяма надежда Любо отново да проходи:

"Трябва 2-3 серии да се направят в самия басейн. Дават ни надежда лекарите, но си трябва поне 2-3 пъти да отидем на басейна, оттам нататък ще ни кажат какви ще са допълнителните лечения... Има напредък от рехабилитациите, вече има лека чувствителност и на двата крака... Минимум 1000 лева на месец струват грижите за него... Открихме дарителска сметка, всичко е документирано... Очаквам хората да помогнат на нуждаещи се, като нас, за да проходи отново Любомир."


Любо и неговото семейство вярват, че има добри хора, които ще го върнат към нормалния му начин на живот. За желаещите да помогнат е отворена банкова сметка в "Райфайзенбанк".

IBAN - BG64RZBB91551009094867
BIC - RZBBBGSF
LYUBOMIR SLAVEEV GENCHOV

Разговора с Любо и неговата съпруга чуйте в звуковите файлове.


Галерия

Вижте още
Дейвид Славчев, директор на видинския Драматичен театър

Дейвид Славчев: Чакаме решение за актьори по "Мелпомена" във видинския театър

Все още се чака решение на Министерството на труда и социалната политика за привличането на актьори към видинския театър по програма "Мелпомена", която се финансира от ведомството.  Това каза новият директор на театъра Дейвид Славчев , който гостува в   "Цветовете на деня" :  "Имаме уговорка (с председателя на Съюза на артистите в..

публикувано на 13.12.18 в 16:49

Книжарската професия, любовта към книгите и още нещо

Катерина Маркова е минен техник , с видински корени. Родена е в село Извор , където е живяла като дете. Днес, на 75 години , е деен работещ пенсионер , пише и стихотворения , които обаче не излизат от печат . Живее във Вършец и има малка книжарничка , единствената в града, вече близо 30 години , и никакво свободно време. "Отначало..

публикувано на 13.12.18 в 16:30

Иванеса от Видин: Учениците в Холандия получават еднакви подаръци

Иванеса е от Видин , но живее от дълги години в Холандия . Разбира се, тя и семейството ѝ всяка година спазват българските обичаи по празниците, но също така се придържат към традициите в страната, в която са в момента. Иванеса има две прекрасни момичета-близначета, които за поредна година в училище трескаво се подготвят за Коледа и посрещането на..

обновено на 13.12.18 в 13:59

Адвокат представя дебютна книга с разкази във Видин

Десислава Каменова , адвокат на свободна практика и медиатор при извънсъдебно решаване на спорове в София, ще представи дебютната си книга "Лукиана" във Видин . Родената в крайдунавския град юристка пише къси разкази, а първата ѝ книга се появява в изпълнение на едно новогодишно обещание. "Връщах се от празнуване на Нова година, времето беше..

публикувано на 13.12.18 в 11:26

В "Музикална зона" на 13 декември 2018 слушаме Дейв Брубек – 2 част

През 1959 г. излиза албумът Time Out на класическия "Дейв Брубек квартет" , включващ музикантите: Дейв Брубек – пиано, Пол Дезмънд – алт саксофон, Джо Морело – барабани и Юджийн Райт – бас. Уникалното за албума е използването на неравноделните ритми, характерни за нашия регион, между които е турския аксак. Експериментирането с..

публикувано на 13.12.18 в 09:00

Археолози откриха антични обекти по новото трасе на Е79

Седем археологически обекта са установени по трасето на бъдещия скоростен път за Ботевград, в участъка Видин-Монтана . Преди да започне изграждането на пътя, тези обекти трябва да бъдат проучени, каза археологът от Регионален исторически музей- Видин и един от членовете на екипа, извършил обследването - Николай Казашки : "Обектите са антични и..

обновено на 12.12.18 в 14:49