Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболният "Монтана" е на полуфинал

Снимка: Любо Андреев
Волейболистите на Монтана станаха първия ½ финалист в плейофите на Суперлигата при мъжете. Момчетата на треньора Даниел Пеев постигнаха втора победа над Добруджа. В зала "Добротица" в Добрич монтанци спечелиха драматично с 3:2 гейма.

Домакините поведоха след 25:21 точки. Момчетата на Даниел Пеев се стегнаха и обърнаха развоя на мача до 2:1 след 25:21 и 25:20 точки. Липсата на концентрация и силната игра на домакините позволиха на Добруджа да спечели след 25:15 точки и да прати срещата в пети гейм. Монтана не допусна нова грешка и след 15:13 точки изхвърли тимът от Добрич от финалната фаза.

Кирил Клетц бе най-резултатен за Монтана с 22 точки, Борис Наков добави 11. За Добруджа Мартин Мечкаров завърши с 16 точки.

На ½ финала Монтана ше чака победителя от двойката ЦСКА – Хебър /Пазарджик/. Той ще стане ясен в петък, когато е третият мач помежду им.

МОНТАНА: Златко Кьосев 8, Иван Латунов 7, Константин Абаев 3, Аспарух Аспарухов 9, Кирил Клетц 22, Себастиан Роата 2 /Борис Наков 11, Мартин Пенев 9, Делчо Раев 2, Георги Михалев, Леон Тончев, Добромир Иванов /л/, Кристиян Петров /л/.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Монтана" и "Берое" излизат отново за титлата по баскетбол при жените

"Монтана" и "Берое" ще определят новия носител на титлата по баскетбол при жените в пети мач. Той е утре, от 18.30, часа в Стара Загора. В зала „Младост" снощи монтанчанки постигнаха успех с 89:88 точки след продължение и така изравниха серията 2:2 победи. До почивката "Монтана" владееше инициативата. С 5 точки преднина се оттеглиха..

публикувано на 23.04.24 в 12:49

"Монтана" остана без треньор, наследникът на Митов ще бъде обявен утре

Николай Митов и Монтана се разделиха по взаимно съгласие. Информацията потвърдиха от ръководството на тима.  С Митов си тръгват и неговия екип - помощник треньорът Радослав Вардаров, на вратарите Емил Михайлов и кондиционният специалист Антонио Кантарев.  Най-вероятно за изненадваща раздяла е повлияла загубата с 1:3 от Беласица /Петрич/, в събота, за..

публикувано на 22.04.24 в 13:03

Врачанско училище стана зонален първенец

Волейболистите на СУ „Козма Тричков" от Враца спечелиха зоналното първенство в надпреварата „Ученически спортни игри 2024" и ще представят Северозападна България на финалите при юношите от 11 и 12 клас.  Разпределението на медалите ще е между 1 и 5 май в Разград. За последната фаза от надпреварата се класираха 10 отбора от цялата страна. Волейболната..

публикувано на 22.04.24 в 12:52

Иво Балабанов надбяга кениец

Състезателят на СК”Атлет” Мездра и водещ атлет на България в дългите бягания Иво Балабанов спечели състезанието "5K BEROE ROAD RACE" в Стара Загора.  Състезателят ни  успя да изпревари кениеца Алберт Тонуй /14.33 мин./ с шест секунди и да финишира на не особено равнинното 5-километрово трасе за 14:27 минути.  Иво Балабанов все още  държи..

публикувано на 22.04.24 в 12:41

"Монтана" ще разчита на публиката, за да запази шансове за титлата

Монтана и Берое /Стара Загора/ излизат един срещу друг тази вечер в зала „Младост".  Двубоят е под номер 4 в сблъсъка за титлата по баскетбол при жените.  Снощи монтанчанки спечелиха срещата, но Берое имат две победи и при успех днес стават шампиони.  При победата на Монтана момичетата на треньора Преслав Пешев ще играят пети мач в Стара Загора в..

публикувано на 22.04.24 в 12:39

Ботев (Враца) с намерение да се пребори за оставането си в елита

Въпреки че изглежда като невъзможна мисия, врачанският Ботев не се е отказал да се бори за оставането си в родния футболен елит.  Малкото точки в актива не дават предимство на тима на Христо Янев, но наставникът и футболистите му гарантираха, че докато има надежда, те ще се борят. Ботев завърши на 15-о място в редовния сезон на Първа лига с 22 пункта...

публикувано на 22.04.24 в 12:22

Иранка ще представя България на Олимпиадата

Кметът на Враца Калин Каменов и народният представител от ГЕРБ Мартин Харизанов помогнаха на иранка да представи България на олимпийските игри в Париж това лято.  Кимия Ализаде ще представя родното таекуондо на най-големия форум на планетата, като тя получи документи като натурализирана врачанка – новината съобщи на профила си в социалните мрежи..

публикувано на 22.04.24 в 12:20