Във Видин започнаха снимките на филма "Старите кучета"

3
Снимка: Радио ВИДИН

Снимките на филма "Старите кучета" на режисьора проф. Иван Ничев започнаха във Видин. В снимачна площадка през първия ден се превърна търговският център, предстоят снимки на брега на Дунав, в бившия химкомбинат и на други места в града. Филмът ще разказва за живота в съвременна България, обясни режисьорът:

"Това ще бъде един документ във времето за това как сме живели през 2017-а и 2018-а година, какви трудности сме имали, но през призмата и на смеха. Тоест, искам да има и усмивка, ако не се стигне до голям смях, поне усмивки да има във филма. Трябва да призная, че не съм приятел на филмите, които задълбават съвсем в най-черните страни на нашето ежедневие, това не е градивно..."

Сценаристи на "Старите кучета" са Юри Дачев, Татяна Гранитова и проф. Иван Ничев, оператор е Цветан Недков, композитор - Стефан Димитров. В една от главните роли се въплъщава кукленият актьор Живко Джуранов:

"Моят герой- Серго събира приятно в себе си и смешното, и тъжното - натиска, който животът оказва на повечето хора в нашата държава..."


Видински актьори са избрани за епизодични роли, ще помагат и статисти. Снимките в града ще продължат две седмици.

Галерия

Вижте още

Белоградчик спечели награди за туризъм

Белоградчишките скали и крепост заеха първото място с 2815 гласа в раздел „Изборът на българите” в Годишните награди в туризма – 2018 на Министерството на туризма.  Белоградчишката крепост се нарежда на второ място с  27,73 % в раздела „Туристически атракция/обект”. Състезанието се проведе в 16 категории, а онлайн гласуването се осъществи на..

публикувано на 10.12.18 в 15:41

Задържаха мъж с голямо количество амфетамин и хероин на Дунав мост 2

Мъж на 54 години от Благоевград е задържан при опит да пренесе наркотици през Дунав мост 2 , съобщават от МВР. Граничните полицаи открили при проверка на автомобила му, който бил за излизане от страната, 709 грама амфетамин и 544 грама хероин. Наркотикът е намерен в пакети, поставени в акумулатора на колата.  Мъжът е задържан за 24 часа в Гранично..

публикувано на 10.12.18 в 14:42
Огнемир Симов, кмет на Хърлец

Чести аварии оставят хората в Хърлец без вода

Проблемът във врачанското село е от 24 ноември , откогато през няколко дни водоподаването спира . Разкопано е кръстовището зад църквата , за да се отстрани аварията, като до края на деня се очаква да има вода, надява се кметът Огнемир Симов . По думите му, некачественото отстраняване на повредите  довежда до други на едно и също място . Водоноски..

публикувано на 10.12.18 в 12:23

Видински пчелари ще участват в националния протест

Пчелари от видинското дружество "Димитър Балев" ще участват в националния протест в София. Протестът е насрочен за 13 часа пред сградата на министерството на земеделието. Заедно с колегите си, 15 пчелари от Видинско, ще отстояват свои искания за по-адекватна политика в сектора. Решение за организираното недоволство е взето на пчеларска среща във Варна,..

публикувано на 10.12.18 в 10:59

Видинският драматичен театър с нов директор?

Дейвид Славчев най-вероятно ще оглави театъра във Видин. Той е кандидатът с най-висок резултат от конкурса за длъжността директор на Общинския драматичен театър. Това показва публикуваното на Интернет страницата на Община Видин извлечение от Протокола за резултатите от проведения конкурс. Според документа допуснатите до конкурса са двама. Огнян..

публикувано на 10.12.18 в 10:41

Домът за възрастни горя в Куделин

Пожар е горял в Дома  за възрастни хора с умствена изостаналост във видинското село Куделин . Сигналът е подаден вчера, 9 декември, в 23.20 часа.  Няма пострадали хора, евакуирани били 25 души и спасени съседните три сгради.  О гънят е унищожил 18 кв. м покривна конструкция.  Причината за пожара е техническа неизправност в коминно тяло,..

публикувано на 10.12.18 в 10:38