Във Видин започнаха снимките на филма "Старите кучета"

Снимка: Радио ВИДИН

Снимките на филма "Старите кучета" на режисьора проф. Иван Ничев започнаха във Видин. В снимачна площадка през първия ден се превърна търговският център, предстоят снимки на брега на Дунав, в бившия химкомбинат и на други места в града. Филмът ще разказва за живота в съвременна България, обясни режисьорът:

"Това ще бъде един документ във времето за това как сме живели през 2017-а и 2018-а година, какви трудности сме имали, но през призмата и на смеха. Тоест, искам да има и усмивка, ако не се стигне до голям смях, поне усмивки да има във филма. Трябва да призная, че не съм приятел на филмите, които задълбават съвсем в най-черните страни на нашето ежедневие, това не е градивно..."

Сценаристи на "Старите кучета" са Юри Дачев, Татяна Гранитова и проф. Иван Ничев, оператор е Цветан Недков, композитор - Стефан Димитров. В една от главните роли се въплъщава кукленият актьор Живко Джуранов:

"Моят герой- Серго събира приятно в себе си и смешното, и тъжното - натиска, който животът оказва на повечето хора в нашата държава..."


Видински актьори са избрани за епизодични роли, ще помагат и статисти. Снимките в града ще продължат две седмици.

Вижте още

Връчиха дипломите на зрелостници от Враца

На тържествена церемония в Ритуалната зала на Община Враца бяха раздадени дипломите на 43-ия Випуск на Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх“ .  Тази година, 84 зрелостници от четири паралелки - профил „Чуждоезиков“, завършват успешно средното си образование.  Сред официалните гости на празника бе заместник-кметът Петя Долапчиева , която..

публикувано на 23.06.18 в 10:12

"Ден на енергетика 2018" отбелязват в Козлодуй

С богата програма днес АЕЦ "Козлодуй" ще отбележи Деня на енергетика . В 10:30 в Ботев парк празникът ще бъде открит от Иван Андреев - изпълнителен директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД. Ще бъдат връчени почетни отличия "най-добър" в различни категории, сред които "химик", "физик", "оператор на реактор", "турбинно оборудване", "безопасност, сигурност и..

публикувано на 23.06.18 в 08:45
Еньовче

Пресъздават обичаи за Еньовден в Комарево

В белослатинското село Комарево ще отбележат Еньовден с пресъздаване на обичаи. Инициативата се организира за първи път, разказа Веселка Борисова, библиотекар към местното читалище: "Още рано сутринта млади момиче, облечени в бели рокли, а възрастна жена ще ги заведе при местността в центъра на селото, за да берем билки, докато тя разказва с..

публикувано на 23.06.18 в 08:42

Започва Национален фолкорен събор "Леденика"

Днес се открива третото издание на Националния фолклорен събор „Леденика” . Програмата на събора включва  изпълнение на самодейни фолклорни състави, фолклор от различни краища на България, нестинарски танци, пресъздаване на народни обичаи за Еньовден и Северняшка сватба, като целта е популяризиране на българските традиции и обичаи, представяйки..

публикувано на 23.06.18 в 08:29

Жители на две села започват асфалтиране на пътя към Крушовене

В този час жители на селата Долни Вадин и Горни Вадин в община Оряхово излизат да закърпват дупките по пътя към съседното село Крушовене. Пътната отсечка от години не е асфалтирана и е за основен ремонт. Местните жители започнаха кампания по набиране на средства, с които да запълнят дупките на пътя със студен асфалт. "В събота ще излезнем. Ако..

публикувано на 23.06.18 в 07:55

Снимката на 22 юни 2018 година

Зрелостници получиха дипломите си .  Доброволци и спасители са във висока готовност да реагират при предстоящи обилни валежи . Изпратени са указания до кметове да се наблюдават критичните участъци на реките, информира директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар  Николай Николов. Вчерашната  буря..

публикувано на 22.06.18 в 18:10