Във Видин започнаха снимките на филма "Старите кучета"

Снимка: Радио ВИДИН

Снимките на филма "Старите кучета" на режисьора проф. Иван Ничев започнаха във Видин. В снимачна площадка през първия ден се превърна търговският център, предстоят снимки на брега на Дунав, в бившия химкомбинат и на други места в града. Филмът ще разказва за живота в съвременна България, обясни режисьорът:

"Това ще бъде един документ във времето за това как сме живели през 2017-а и 2018-а година, какви трудности сме имали, но през призмата и на смеха. Тоест, искам да има и усмивка, ако не се стигне до голям смях, поне усмивки да има във филма. Трябва да призная, че не съм приятел на филмите, които задълбават съвсем в най-черните страни на нашето ежедневие, това не е градивно..."

Сценаристи на "Старите кучета" са Юри Дачев, Татяна Гранитова и проф. Иван Ничев, оператор е Цветан Недков, композитор - Стефан Димитров. В една от главните роли се въплъщава кукленият актьор Живко Джуранов:

"Моят герой- Серго събира приятно в себе си и смешното, и тъжното - натиска, който животът оказва на повечето хора в нашата държава..."


Видински актьори са избрани за епизодични роли, ще помагат и статисти. Снимките в града ще продължат две седмици.

Вижте още

Монтана очаква гости от Китай за празника си

Монтана подписа меморандум за разбирателство с китайския град Инчуан . Това е 12 чуждестранен партньор на общината, съобщи кметът Златко Живков след завръщането си оттам.  Монтана ще отправи покана до новите си китайски партньори за гостуване по време на празника на града – деня на Свети дух на 28 май. Инчуан е град в северноцентрален..

публикувано на 20.03.18 в 17:21

Най-много сняг в Монтанско е натрупал в Чипровци

Циклон от Средиземно море е причината за падналите валежи от сняг в област Монтана . Най-дебела е покривката в Чипровци- 9 сантиметра, за Монтана и Вълчедръм са измерени 7 сантиметра, а най-малко е валяло в Лехчево - 2 сантиметра, съобщи Леночка Ангелова, началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. Днес, 20 март, в 18.15 минути..

публикувано на 20.03.18 в 17:14

Млад мъж от Враца се нуждае спешно от помощ за лечение

Благотворителна кампания са подели приятели и колеги на д-р Стоян Бърлатов от Враца . Мъжът е болен от множествена склероза и се нуждае от 15 000 лева за лечение, с които не разполага. Това разказа Радосвета Крумова от инициаторите на кампанията: "Това е помощ за един млад мъж, който няма и 40 години - ветеринарният доктор Стоян Бърлатов. Той е..

публикувано на 20.03.18 в 16:20
Петър Пунчев

Журналистът Петър Пунчев представя втората си книга във Видин

Радиожурналистът Петър Пунчев ще представи новата си книга "Вие сте тук" днес в 18:00 във видинската регионална библиотека "Михалаки Георгиев". Той е познат на публиката като радиоводещ, автор на програми, мениджър и организатор, съосновател на първото частно радио в България - Радио FM+. Работи в Българското национално радио от 1980 до 1988, като от..

публикувано на 20.03.18 в 15:39

Тир и джип катастрофираха край Враца

Турски тир удари джип и вкара в болница пътниците в него след катастрофа , която стана малко след 13 часа край Враца . Произшествието е станало край бензиностанцията на „Лукойл“ на влизане в града по второкласния път, който идва от Оряхово. Според очевидци тир, пътуващ към Враца е предприел забранен ляв завой и е ударил предприелия..

публикувано на 20.03.18 в 15:30

Министерство на културата: Рациария е приоритет за нас

"Рациария" е един от най-важните обекти от античната епоха в този край на България. Положените до момента усилия, които ще продължат и в бъдеще, ясно показват общите намерения на държава и община за опазването и представянето на обекта по най-добрия начин. Той е един от приоритетните в нашата политика , отнасяща се до опазване на археологическото..

публикувано на 20.03.18 в 14:27