Във Видин започнаха снимките на филма "Старите кучета"

Снимка: Радио ВИДИН

Снимките на филма "Старите кучета" на режисьора проф. Иван Ничев започнаха във Видин. В снимачна площадка през първия ден се превърна търговският център, предстоят снимки на брега на Дунав, в бившия химкомбинат и на други места в града. Филмът ще разказва за живота в съвременна България, обясни режисьорът:

"Това ще бъде един документ във времето за това как сме живели през 2017-а и 2018-а година, какви трудности сме имали, но през призмата и на смеха. Тоест, искам да има и усмивка, ако не се стигне до голям смях, поне усмивки да има във филма. Трябва да призная, че не съм приятел на филмите, които задълбават съвсем в най-черните страни на нашето ежедневие, това не е градивно..."

Сценаристи на "Старите кучета" са Юри Дачев, Татяна Гранитова и проф. Иван Ничев, оператор е Цветан Недков, композитор - Стефан Димитров. В една от главните роли се въплъщава кукленият актьор Живко Джуранов:

"Моят герой- Серго събира приятно в себе си и смешното, и тъжното - натиска, който животът оказва на повечето хора в нашата държава..."


Видински актьори са избрани за епизодични роли, ще помагат и статисти. Снимките в града ще продължат две седмици.

Вижте още

Снимката на 20 септември 2018 година

Детското отделение на видинската болница получи дарение от играчки, книжки и занимателни игри, събрани от кампанията "Подарък с кауза" на Общинския съвет по наркотичните вещества. Петя Аврамова прие поста министър на регионалното развитие и благоустройството от Николай Нанков. Съзнавам отговорността, която поемам с този пост. Държа на..

публикувано на 20.09.18 в 18:00

„Малки местни инициативи“ изпълняват в Мездра и селата

Тази година от бюджета на Общината ще бъдат изразходвани  28 875, 48 лева . Общо 7 са одобрените проектни предложения по Общинската програма, които ще получат финансиране от община Мездра. Над 4 600 лева ще бъдат инвестирани в село Царевец по проект „Ремонт на съществуващата спортна площадка, зона за отдих и беседка.“ Към 5 000 лева ще..

публикувано на 20.09.18 в 16:54

Ремонтират покрива на читалището в Раброво

Започна ремонт на покрива на читалището в Раброво. Средствата са отпуснати от Община Бойница. "Ремонтът беше наложителен. Започна преди ден-два. Читалището не е ремонтирано откакто е построено, покривът беше прокапал, библиотеката беше преместена на първия етаж" - каза кметът на Раброво Галина Вакарицова. 32 хиляди лева са отпуснати от общинския..

публикувано на 20.09.18 в 15:39

Видинската детска градина "Детелина" отбеляза Европейската седмица на мобилността

Училища и детски градини във Видин се включиха в Кампанията "Европейска седмица на мобилността". Кампанията на Европейската комисия се провежда всяка година от 16 до 22 септември, каза директорът на детска градина "Детелина" Анна Маринова.  Темата тази година е "Мултимодалност", а мотото "Комбинирай, движи се!". Видинското детско заведение се включи в..

публикувано на 20.09.18 в 15:30

Дарение зарадва пациентите на Детското отделение във Видин

Детското отделение на видинската болница получи дарение от играчки, книжки и занимателни игри , събрани от кампанията "Подарък с кауза" на Общинския съвет по наркотичните вещества . Инициативата бе подкрепена от жители на Видин, Варна и София , каза психологът в организацията Боряна Ангелова и добави: "Събрахме около 13 чувала, пълни догоре с..

публикувано на 20.09.18 в 14:07

Утвърждават маломерни и слети паралелки в община Мездра

На септемврийското заседание на Общинския съвет в града ще разгледа докладна записка от кмета Генади Събков за утвърждаване на 5 маломерни и 3 слети паралелки за учебната 2018/2019 година . В ОУ "Васил Кънчов" в село Моравица положението е най-сериозно, тъй като там ще се обучават само 25 деца . До четвърти клас учениците са 7, в пети и..

публикувано на 20.09.18 в 14:01