Пожар горя във врачанската болница

Снимка: Жоро Александров

Няма пострадали хора и нанесени материални щети при пожара, който горя в МБАЛ „Христо Ботев” – Враца, съобщиха от болницата. Огънят е пламна в приземен етаж на сградата на лечебното заведение малко след 15 часа днес.

От най-голямото лечебно заведение допълват, че е бил подаден своевременно сигнал на спешния телефон 112. Бързата реакция на огнеборците предотврати разрастването на огъня.

Веднага е била създадена организация за преместване на болните в свободни помещения, но до подобни действия не се стигна, тъй като пожарът е бил потушен.

От съображения за сигурност, пациенти от гинекологичен сектор бяха премесени в родилен сектор на Акушеро-гинекологичното отделение.

Предстои компетентните органи да установят каква е причината за пожара. На този етап не се отхвърля хипотезата за палеж.


Вижте още

Видинчани: Вярваме на синоптиците

Днес, 23 март, се отбелязва Световният ден на метеорологията . Доверяват ли се на прогнозите за времето и какво биха пожелали на синоптиците за празника им, попитахме видинчани : "Може би съвпада някой път прогнозата им с истината. Така ми е направило впечатление на мен, поне. Разбира се, че се съобразявам, как не. Нека са по- точни в прогнозите и..

публикувано на 23.03.18 в 16:25

Видин се присъединява към инициативата Часът на Земята

Десетото издание на глобалната инициатива Часът на Земята ще се проведе на 24 март (събота), от 20.30 до 21.30 ч. Тази година темата е „Свържи се с природата”, а фокусът е върху опазване на биоразнообразието. За поредeн път Община Видин се включва в кампанията, съобщават от местната управа. В продължение на 1 час ще бъде загасено..

публикувано на 23.03.18 в 15:49

Хора с увреждания в Монтана се обявиха против готвени реформи

Хората в неравностойно положение от Монтана не желаят да им отнемат правото да живеят по-добре. Те подкрепят националния протест на хората с увреждания, който е под наслов “Не на реформата, отнемаща права”.  Председателят на Съюза на слепите в България Васил Долапчиев и член на  организационния щаб на националния митинг-протест се срещна в..

публикувано на 23.03.18 в 15:00
Кутията в СУ Цар Симеон Велики - Видин

Акцията "Бъди човек" ще зарадва възрастни хора във Видинско

Великденската кампания на инициативата "Бъди човек" започна във Видинско. Акцията се организира в подкрепа на възрастни хора на село. Двамата млади хора, които се ангажират с нея са  Антонина Лозанова и Ивайло Петков . "Акцията "Бъди човек" се провежда по време на коледните и великденските празници и тази година ще има акция и за Великден...

публикувано на 23.03.18 в 14:47

Община Видин кандидатства за безжичен публичен интернет

Европейската комисия пусна в действие на 20 март уеб портала на инициативата за финансиране на проекти за безплатен публичен безжичен интернет. Програмата предлага на общините ваучери на стойност 15 000 евро за създаване на точки за свободен достъп до безжичен интернет на обществени места по избор.  Първите общини, подали заявление за финансиране, ще са..

публикувано на 23.03.18 в 13:49

Проходими са пътищата в община Бойница

Около и над 30 сантиметра е снежната покривка на територията на община Бойница. Няма затворени пътища, въпреки сложната обстановка, каза кметът  Анета Генчева : "До селата е проходимо, само за местността "Швърлик" ще се опитаме следобед да отворим пътя. Няма затворени пътища, но е сложна обстановката." В общинския център са почистени само главните..

публикувано на 23.03.18 в 13:43