Тони Димитрова: "Идвам с обич във Видин"


Обичаната българска певица Тони Димитрова ще изнесе концерт-спектакъла си "Моите неизпратени писма" пред видинска публика тази вечер. Билетите за него бяха разпродадени светкавично, а броени часове преди изявата си Тони Димитрова гостува в следобедния блок на Радио Видин "Цветовете на деня", където обясни:

"То не е точно концерт, то е може да се каже спектакъл - там е моята душа. Аз си разказвам моите неща, които не са гримирани, не са напудрени, не са прикрити, не са спестени. Те не са някакви интимности или жълтории. Това е моят път, няколко са писмата, не са прекалено много - 7 на брой до най-важните неща, които са около мен. Съответно след всяко писмо има две песни и когато писмата свършат, аз не съм в роля, но съм малко по-обрана в първата част и във втората част вече почваме да пеем с публиката..."

Певицата не е за пръв път във Видин, ето какво отговори тя на въпроса как се чувства тук:

"Преди 20 дена някъде аз се готвех да заминавам надалече от тука, от България, и ми се обади организаторът и каза: "Абе, да ти кажа, Видин е продаден. Искат втори концерт." Ето това ми е усещането - прелестно ми е усещането, обично ми е усещането, защото идвам при хора, които явно искат да се видим. И когато отиваш при такива хора, с какво друго чувство,  освен обич, си изпълнен. Разбира се, че с такова чувство..."

В края на интервюто голямата Тони Димитрова отправи музикален поздрав към слушателите на Радио Видин като запя рефрен от последната си песен "Глътка живот".

Цялото интервю с Тони Димитрова чуйте в звуковия файл.

Вижте още

В „Музикална зона“ слушаме моряшки песни

   "Вдигай платната! Дясно на борд! Ляво на борд! Команда, по местата си! Екипажът е готов за  „Музикална зона“ в Международния ден на моряка!"     Морски привет от мен- Нора. Днес ще насочим внимание към мъжете, които говорят с морето. За моряшката професия ще стане дума и митовете за нея. А колко песни се сещате да има за моряци? Най-младите вероятно..

публикувано на 25.06.18 в 09:34

"Неделник" от 24 юни 2018 година

Днес е Еньовден. Снощи небето би трябвало да се е отворило и да се е случило чудо! В нощта срещу Еньовден билките имат най-голяма сила, всяка магия хваща и всяко гадание се сбъдва. Това са част от поверията, свързани с Еньовден – денят на лятното слънцестоене, един от най-важните летни празници в народния календар на българина...

публикувано на 24.06.18 в 13:47

Вярата трябва да бъде съпътствана със смирение и любов

Четвъртата Неделя след Петдесетница , която отбелязваме, ни напомня за великата добродетел, основа на духовния живот - смирението. Днес честваме Рождеството на свети Йоан, Предтеча и Кръстител Господен . "Днес честваме раждането на Зората, предшествала Деня на Христовото явяване в този свят. Днес честваме Рождеството на..

публикувано на 24.06.18 в 08:00

Отбелязваме Международния олимпийски ден в "Пица на парче"

Днес е Международния олимпийски ден! Верни на олимпийския принцип- важно е участието, не победата на всяка цена!- отбелязваме този ден с …. малко спортна активност, пък да видим: има ли ефект от нея  ;)  За по- голям ефект си облякохме зимните дрехи  ;)  Народът си го е казал: По- добре няколко дни да се потиш от срам на плажа, отколкото месеци..

публикувано на 23.06.18 в 13:04

Две симпатични кученца търсят дом

Владимир Велков неочаквано става стопанин на куче. Намерена като малко кученце тя вече ги радва втора година. Не е специална порода, но за тях е безценна. София- така се казва. София обаче ги изненадва и ги дарява с 4 кученца. Две вече намериха своите стопани, а за другите две момичета се търси дом. Историята за кученцата и за другите..

публикувано на 22.06.18 в 18:10
Пламен Димитров с треньора си Калоян Качев

Млад шампион от Враца се нуждае от помощ

Това е една история, която е по слушателския сигнал на Калоян Качев от Враца . Той е треньор по таекуондо на деца и младежи от града. Един от шампионите в отбора, младеж от бедно и многодетно семейство, се нуждае от финансова подкрепа за да се включи в летен тренировъчен лагер. Необходими са 400 лв.  Историята разказва в репортажа си..

публикувано на 22.06.18 в 16:15