Тони Димитрова: "Идвам с обич във Видин"


Обичаната българска певица Тони Димитрова ще изнесе концерт-спектакъла си "Моите неизпратени писма" пред видинска публика тази вечер. Билетите за него бяха разпродадени светкавично, а броени часове преди изявата си Тони Димитрова гостува в следобедния блок на Радио Видин "Цветовете на деня", където обясни:

"То не е точно концерт, то е може да се каже спектакъл - там е моята душа. Аз си разказвам моите неща, които не са гримирани, не са напудрени, не са прикрити, не са спестени. Те не са някакви интимности или жълтории. Това е моят път, няколко са писмата, не са прекалено много - 7 на брой до най-важните неща, които са около мен. Съответно след всяко писмо има две песни и когато писмата свършат, аз не съм в роля, но съм малко по-обрана в първата част и във втората част вече почваме да пеем с публиката..."

Певицата не е за пръв път във Видин, ето какво отговори тя на въпроса как се чувства тук:

"Преди 20 дена някъде аз се готвех да заминавам надалече от тука, от България, и ми се обади организаторът и каза: "Абе, да ти кажа, Видин е продаден. Искат втори концерт." Ето това ми е усещането - прелестно ми е усещането, обично ми е усещането, защото идвам при хора, които явно искат да се видим. И когато отиваш при такива хора, с какво друго чувство,  освен обич, си изпълнен. Разбира се, че с такова чувство..."

В края на интервюто голямата Тони Димитрова отправи музикален поздрав към слушателите на Радио Видин като запя рефрен от последната си песен "Глътка живот".

Цялото интервю с Тони Димитрова чуйте в звуковия файл.

Вижте още

90-годишнина празнуват читалищата в Гъмзово и Неговановци

90 години от своето основаване отбелязва днес Народно читалище "Просвета - 1928" - село Гъмзово, община Брегово. Голям концерт и книга за историята на културното средище са подготвени по повод годишнината. Акцент в програмата ще бъдат местните хора, които са вписани в Националната представителна листа на нематериалното културно наследство "Живи..

публикувано на 22.09.18 в 10:05

До дни местят учениците от математическата гимназия във Видин, родители недоволстват

В ново училище ще изкарат учебната година учениците от Профилираната природо математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин. Причината- предстоящият мащабен ремонт в гимназията. Очаква се ремонтът да започне до дни, а на родителска среща снощи е съобщено, че учебният процес ще се провежда в СУ "Любен Каравелов". Недоволството на родителите е заради..

публикувано на 21.09.18 в 18:51

От Враца започват Националните информационни седмици за осиновяването

Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ (БАОО) за пета поредна година инициира Национални информационни седмици за осиновяването под мотото „Осиновяването - сбъднато семейство“. Инициативата ще се проведе в периода от 24 септември до 5 октомври в цялата страна. Тази година участниците се фокусират върху промяната на член 105 от Семейния кодекс,..

публикувано на 21.09.18 в 14:40

Успешна година за детската градина в Ново село

На Обединено детско заведение (ОДЗ) „Акад. Стефан Младенов“ във видинското село Ново село определено му върви тази година. Измерено в цифри. 68 деца на възраст от годинка и половина до шест ще посещават четири групи в детските градини на четирите села от общината и една яслена група в Ново село. За пръв път от няколко години групите..

публикувано на 21.09.18 в 10:00

За щъркелите и хората (видео)

За два млади щъркела се грижат семейство фермери от село Долно Церовене в община Якимово. През пролетта буря събаря гнездото , четирите малки падат и две от тях остават с по едно счупено крило. Стопанката на имота, в който е гнездото, Маруся Велкова, храни цяло лято и четирите малки щъркелчета. Сега здравите са излетели на юг, а двете с..

публикувано на 20.09.18 в 16:51

За устойчивия транспорт в Седмицата на мобилността

От 16 до 22 септември отбелязваме Европейската седмица на мобилността. Тази година тя преминава под мотото "Комбинирай, движи се!". Чрез използването на общи средства за придвижване можем да намалим и разходите си, и въглеродния отпечатък. Какви възможности за мобилност имат жителите на град Лом? "Аз работя с хора с увреждания близо 20 години и..

публикувано на 20.09.18 в 16:38