Тони Димитрова: "Идвам с обич във Видин"


Обичаната българска певица Тони Димитрова ще изнесе концерт-спектакъла си "Моите неизпратени писма" пред видинска публика тази вечер. Билетите за него бяха разпродадени светкавично, а броени часове преди изявата си Тони Димитрова гостува в следобедния блок на Радио Видин "Цветовете на деня", където обясни:

"То не е точно концерт, то е може да се каже спектакъл - там е моята душа. Аз си разказвам моите неща, които не са гримирани, не са напудрени, не са прикрити, не са спестени. Те не са някакви интимности или жълтории. Това е моят път, няколко са писмата, не са прекалено много - 7 на брой до най-важните неща, които са около мен. Съответно след всяко писмо има две песни и когато писмата свършат, аз не съм в роля, но съм малко по-обрана в първата част и във втората част вече почваме да пеем с публиката..."

Певицата не е за пръв път във Видин, ето какво отговори тя на въпроса как се чувства тук:

"Преди 20 дена някъде аз се готвех да заминавам надалече от тука, от България, и ми се обади организаторът и каза: "Абе, да ти кажа, Видин е продаден. Искат втори концерт." Ето това ми е усещането - прелестно ми е усещането, обично ми е усещането, защото идвам при хора, които явно искат да се видим. И когато отиваш при такива хора, с какво друго чувство,  освен обич, си изпълнен. Разбира се, че с такова чувство..."

В края на интервюто голямата Тони Димитрова отправи музикален поздрав към слушателите на Радио Видин като запя рефрен от последната си песен "Глътка живот".

Цялото интервю с Тони Димитрова чуйте в звуковия файл.

Вижте още

Два златни медала и купа- изненадващият спортен успех за първокласник от Видин

Седемгодишният Константин Иванов от първи "б" клас на видинското училище "Цар Симеон Велики" стана двукратен медалист от проведения преди дни Коледен турнир по лека атлетика. Повече от 150 деца се включиха в състезанието, което за втора поредна година е организирано от Спортен клуб "Радуканови". За малкия победител успехът е бил съвсем неочакван:..

публикувано на 18.12.18 в 15:14

Богата коледна украса впечатлява видинчани в Крайова

Празничната украса се оказва една от причините десетки видинчани да посетят румънския град Крайова преди най-светлите празници в годината. Улиците и сградите в централната част на града са богато украсени, като всяка година изглеждат по различен начин. Попитахме студенти от Видин , които учат там, може ли да се сравнява украсата с тази във..

публикувано на 18.12.18 в 15:13

Внимавайте с пиратките по празниците

Декември е. Месецът на коледните и новогодишните празници, на пазаруването и подаръците, на украсата и пукотевицата. Празниците, обаче, лесно могат да бъдат помрачени от невнимателното използване на богатия арсенал от пиротехнически средства, с които пазарът изобилства. Едва ли можете ли да си представите първите минути на Новата година без..

публикувано на 17.12.18 в 16:47

Базар с арт картички откриват в Монтана

Благотворителен коледен базар ще бъде открит днес в Монтана, организиран от Младежка банка- Монтана . Той ще се провежда до петък, 21 декември, във фоайето на Общинския младежки дом. На базара ще бъдат предложени картички с коледни мотиви, изработени ръчно посредством използването на т. нар. „квилинг“ техника, както и единствения до момента по..

публикувано на 17.12.18 в 13:45

В „Музикална зона” слушаме български снежни песни за зимата

Ако времето ти поднесе сняг, направи си снежен човек! Или просто една пъртина в снега, по която да се разходиш, докато снежинките се сипят над главата ти! Точно това ще направим днес- музикална зимна разходка по снега с най- хубавите български песни за зимата.    Зима е, студено е, не е от най-приятните дни... Но, защо трябва да звучи негативно и..

публикувано на 17.12.18 в 09:56

"Неделник" от 16 декември 2018 година

"Неделник" брой 236- ти вече е на сайта.   За начало преглеждам отново старите вестници в съвместната ни рубрика с РБ"Михалаки Георгиев"- Видин. След това ще си поговорим за "Таласъмски истории” - вълшебната приказка-игра, която завладява малки и големи. Това е един материал на колегата от Радио България Десислава Семковска . Ще чуете..

публикувано на 16.12.18 в 12:44