Тони Димитрова: "Идвам с обич във Видин"


Обичаната българска певица Тони Димитрова ще изнесе концерт-спектакъла си "Моите неизпратени писма" пред видинска публика тази вечер. Билетите за него бяха разпродадени светкавично, а броени часове преди изявата си Тони Димитрова гостува в следобедния блок на Радио Видин "Цветовете на деня", където обясни:

"То не е точно концерт, то е може да се каже спектакъл - там е моята душа. Аз си разказвам моите неща, които не са гримирани, не са напудрени, не са прикрити, не са спестени. Те не са някакви интимности или жълтории. Това е моят път, няколко са писмата, не са прекалено много - 7 на брой до най-важните неща, които са около мен. Съответно след всяко писмо има две песни и когато писмата свършат, аз не съм в роля, но съм малко по-обрана в първата част и във втората част вече почваме да пеем с публиката..."

Певицата не е за пръв път във Видин, ето какво отговори тя на въпроса как се чувства тук:

"Преди 20 дена някъде аз се готвех да заминавам надалече от тука, от България, и ми се обади организаторът и каза: "Абе, да ти кажа, Видин е продаден. Искат втори концерт." Ето това ми е усещането - прелестно ми е усещането, обично ми е усещането, защото идвам при хора, които явно искат да се видим. И когато отиваш при такива хора, с какво друго чувство,  освен обич, си изпълнен. Разбира се, че с такова чувство..."

В края на интервюто голямата Тони Димитрова отправи музикален поздрав към слушателите на Радио Видин като запя рефрен от последната си песен "Глътка живот".

Цялото интервю с Тони Димитрова чуйте в звуковия файл.

Вижте още
Пенка Пенкова, кмет на Община Лом, в изнесеното студио на Радио ВИДИН в крайдунавския град.

Пенка Пенкова: Подкрепяме всички, които искат да работят в община Лом

Община Лом е готова да подкрепи инвеститорите, които искат да дойдат и да работят на нейната територия. Това каза в "Добро утро, кмете" по Радио ВИДИН Пенка Пенкова , кмет на Община Лом . Тя обясни, че икономическото състояние е една от болните теми на дунавската община, затова внимателно следи как се развиват местните предприятия и се стреми да ги..

публикувано на 23.03.18 в 16:14

Младите пазители на реда от Ново село

На какви законови норми се базира редът в нашето общество научават учениците в клуб „Пазители на обществения ред“ към СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ във видинското село Ново село . В  клубните занимания се запознават още с различните служби по охрана и сигурност, ситуациите, в които могат да изпаднат и как трябва да реагират, видовете лични..

публикувано на 23.03.18 в 15:43

Три празника в един ден

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция към Фондация "Подкрепа за реализация" във Видин отбелязаха с едно събитие три важни дати от месец март. В едно сляха деня на поезията, отбелязването на първа пролет и деня на театъра. Първа пролет посрещнаха с арт ателиета, деня на поезията- с представяне на творби на трима клиенти на центъра,..

публикувано на 23.03.18 в 14:10

Ден на таксиметровите шофьори

В Деня на таксиметровия шофьор - 22 март, в "Цветовете на деня" говорим, какво е да си изкарваш прехраната с тази професия. Денислав Петров е от Видин и от 18 години кара такси. Казва, че харесва това, което работи. По думите му, един от най-големите страхове на таксиметровите шофьори е, че клиентът няма да си плати: "Возих един ученик,..

публикувано на 22.03.18 в 16:29

Отбелязваме 22 март- Световен ден на водата

Днес е 22 март- Световния ден на водата. Във Видин се проведе XXI екоконкурс , посветен на тази дата. Инициативата е на екокомисията към видинското туристическо дружество, с ръководител Богомил Петров. "Има изключително много хора, само грамотите за участие и класиране са около 90, в различни раздели" , каза Богомил Петров .   Участниците в..

публикувано на 22.03.18 в 15:28

Ще се справим ли с дупките по пътя

Министър-председателят обвърза осъществяването на пътните ремонти с безопасността на движението. Той препоръча администрацията на Агенция "Пътна инфраструктура" и полицията да се ангажират активно с осигуряването на сигурността на пътуващите по време на ремонтите, както и с подпомагане на местните власти при изпълнение на отговорностите им по отношение..

публикувано на 22.03.18 в 13:18