Корнелия Нинова: "Единен държавен орган трябва да контролира язовирите и дигите"

Снимка: Радио ВИДИН

За държавна политика за стопанисването на дигите и язовирите призова в Брегово председателят на БСП Корнелия Нинова. В града се проведе изнесено заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

"Ситуацията в цялата страна е тревожна. Позовавам се и на доклада на главния прокурор, който казва, че 205 язовира през 2017 година са в предаварийно състояние. За пореден път вървим след събитията- и в Хайредин, и в Мизия, сега и тук...Затова настояваме за цялостна политике- това да се реши веднъж завинаги. Не може всеки път като вали дъжд, тези хора да живеят в страх и да тичат по високите места да се крият.... Те са простички неща- да се направи заснемане на цялата територия, кои са държавни, кои общински, кои са дадени на концесия на частни лица. Да си променят Закона за водите, който приеха- той дава отговорности на 9 министри и на всички общини накуп. Те си прехвърлят отговорности и се стига дотук. Трябва да създадем един единен орган- държавен, защото тази инфраструктура се нуждае от държавна политика. Както и енергетиката, това е елемент на сигурността на хората и на страната."

В Брегово Корнелия Нинова каза, че ще бъдат взети независими проби за качеството на водите, които от БСП ще бъдат изпратени за анализ в лаборатория извън страната.

Вижте още

Снимката на 20 юни 2018 година

Трети етно фестивал з а хора с увреждания България - Сърбия се проведе във Видин. Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 120,98 лева на 125,58 лева от 1 юли. Това предвижда приетото от Министерския съвет Постановление за определяне на нов размер на този вид пенсия. Промяната ще доведе до увеличаване на пенсиите, които не са свързани с трудова..

публикувано на 20.06.18 в 18:07

Трети етно фестивал за хора с увреждания във Видин

Трети етно фестивал за хора с увреждания България - Сърбия се проведе във Видин . Организатори на събитието са Фондация "Подкрепа за реализация", Община Видин и Видинска света митрополия. Гостите са от организации на хора с увреждания от област Видин и сръбските градове Зайчар и Княжевац. Събитието откри с благодарности Емилия Йосифова , председател..

публикувано на 20.06.18 в 16:41

Отчетоха резултати от изпити във Врачанско

Четвъртокласниците от врачанска област са показали по-ниски резултати на националното външно оценяване в сравнение с миналата година, това показва анализът на Регионалното управление на образованието. Средният брой точки по български език и литература е 13.42, а по математика - 13.15. По „Човекът и природата“ учениците са постигнали 15.29..

публикувано на 20.06.18 в 16:39

Голям интерес към прегледите за рак на гърдата във Видин

Фондация "Една от 8", със съдействието на Община Видин организира на 25.06 и 26.06 (понеделник и вторник) безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата , за жени на възраст от 20 до 65 години, които не са диагностицирани с това заболяване и не са бременни. Бройката от 130 души вече е попълнена, съобщиха от местната управа.  Прегледите ще се..

обновено на 20.06.18 в 16:28

Спешният център във Видин получава нови помещения

Осигурени са помещения за Центъра по спешна медицинска помощ във Видин , след като Министерството на здравеопазването получава част от самостоятелен обект - публична държавна собственост във връзка с подготвяно проектно предложение по процедурата за регионална здравна инфраструктура по Оперативна програма "Региони в растеж” 2014 - 2020. Това..

публикувано на 20.06.18 в 15:57

Правителството одобри концесии за добив на варовик във Видинско и Врачанско

Варовици от находище, което се намира на територията на общините Ружинци и Димово , област Видин ще добива софийска фирма. Концесията се предоставя за срок от 35 години, като през този период концесионерът ще вложи над 549 хил. лв. за добива. Очакваните концесионни плащания за целия период ще надхвърлят 2.6 млн. лв.  Фирма от Враца, ще добива..

публикувано на 20.06.18 в 15:44