Корнелия Нинова: "Единен държавен орган трябва да контролира язовирите и дигите"

Снимка: Радио ВИДИН

За държавна политика за стопанисването на дигите и язовирите призова в Брегово председателят на БСП Корнелия Нинова. В града се проведе изнесено заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

"Ситуацията в цялата страна е тревожна. Позовавам се и на доклада на главния прокурор, който казва, че 205 язовира през 2017 година са в предаварийно състояние. За пореден път вървим след събитията- и в Хайредин, и в Мизия, сега и тук...Затова настояваме за цялостна политике- това да се реши веднъж завинаги. Не може всеки път като вали дъжд, тези хора да живеят в страх и да тичат по високите места да се крият.... Те са простички неща- да се направи заснемане на цялата територия, кои са държавни, кои общински, кои са дадени на концесия на частни лица. Да си променят Закона за водите, който приеха- той дава отговорности на 9 министри и на всички общини накуп. Те си прехвърлят отговорности и се стига дотук. Трябва да създадем един единен орган- държавен, защото тази инфраструктура се нуждае от държавна политика. Както и енергетиката, това е елемент на сигурността на хората и на страната."

В Брегово Корнелия Нинова каза, че ще бъдат взети независими проби за качеството на водите, които от БСП ще бъдат изпратени за анализ в лаборатория извън страната.

Вижте още

Десетки сигнали за изпочупени дървета в Северозапада

Множество сигнали за паднали предмети в следствие на силния вятър са приети днес от жители на Северозападна България, информират от пресцентъра на МВР. По данни на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" най-сериозно е засегната област Монтана. Там е съобщено за изпочупени дървета и клони, паднали ламарини и предмети...

публикувано на 24.09.18 в 17:43

Семейство от Видин отказа цветя за сватбата, поиска дарения за кувьоз

Дарителска инициатива подкрепи на сватбеното си тържество младо семейство от Видин. За празника си Кристиян Спасов и Теодора Йорданова са помолили гостите си парите, които биха дали за букет, да оставят като дарение. Те ще са за кампанията "Дари щастие", която набира средства за болницата в Горна Оряховица. Те ще за кувьоз, от който болницата се..

публикувано на 24.09.18 в 17:00

Паднало дърво смачка автомобил във Видин

Силният вятър събори дърво във Видин . Инцидентът е станал по обяд на улица "Княз Борис I" в квартал "Калето". Има нанесени щети на автомобил, паркиран под дървото. "На работа си бях и току-що излизам. Казаха ми, че паднало дървото. Надявам се всичко да е наред, ще видим какво ще стане", каза собственичката на автомобила Ралица Валентинова...

публикувано на 24.09.18 в 14:00

Катастрофа блокира трафика между Видин и София край Враца

ТИР с немска регистрация , пътуващ от София към Видин , е ударил лек автомобил с румънски номера . Инцидентът е станал на кръстовището за гр.Криводол и според непотвърдена от полицията информация е предизвикан от шофьора на колата , която не е спряла на знак стоп . Докато бъде преместен камиона, от двете страни на..

публикувано на 24.09.18 в 13:39

Една различна пейка

Единствената с табела в памет на Славчо Петков Стефанов в парк "Рова" в близост до "Стамбол Капия" във Видин. "С голямо преклонение го чета, сигурно е направил нещо за града" , каза видинчанка, която седна на мястото, без да обърне внимание на посланието . Кой е Бай Слави? - отговорът предизвика колебания и противоречиви предположения от..

публикувано на 24.09.18 в 11:19

Продължава дарителската кампания в помощ на Лори

Наскоро 8 -годишната Лорета Цветанова от с.Новоселци претърпя успешна операция на гръбнака , след тежко изкривяване . Сега второкласничката от училище "Петко Р. Славейков" във Видин посещава редовно учебните часове. Възстановяването върви добре, но финансирането за следоперативното й лечение и последващите процедури не се поемат от фонда за..

публикувано на 24.09.18 в 08:28