Корнелия Нинова: "Единен държавен орган трябва да контролира язовирите и дигите"

Снимка: Радио ВИДИН

За държавна политика за стопанисването на дигите и язовирите призова в Брегово председателят на БСП Корнелия Нинова. В града се проведе изнесено заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

"Ситуацията в цялата страна е тревожна. Позовавам се и на доклада на главния прокурор, който казва, че 205 язовира през 2017 година са в предаварийно състояние. За пореден път вървим след събитията- и в Хайредин, и в Мизия, сега и тук...Затова настояваме за цялостна политике- това да се реши веднъж завинаги. Не може всеки път като вали дъжд, тези хора да живеят в страх и да тичат по високите места да се крият.... Те са простички неща- да се направи заснемане на цялата територия, кои са държавни, кои общински, кои са дадени на концесия на частни лица. Да си променят Закона за водите, който приеха- той дава отговорности на 9 министри и на всички общини накуп. Те си прехвърлят отговорности и се стига дотук. Трябва да създадем един единен орган- държавен, защото тази инфраструктура се нуждае от държавна политика. Както и енергетиката, това е елемент на сигурността на хората и на страната."

В Брегово Корнелия Нинова каза, че ще бъдат взети независими проби за качеството на водите, които от БСП ще бъдат изпратени за анализ в лаборатория извън страната.

Вижте още
Станислав Тодоров

Станислав Тодоров ще ръководи последния мач на "Ботев" за годината

Футболен съдия №1 у нас за 2017 г. - Станислав Тодоров, получи наряд да ръководи последния мач за годината на врачанския "Ботев". В събота новакът в Първа лига гостува на "Локомотив" в Пловдив, като срещата започва в 15ч. На главния рефер Тодоров помагат Александър Атанасов и Светослав Стойчев. Четвърти съдия е Радослав Гюдженов. Противниците са съседи в..

публикувано на 13.12.18 в 18:28
Кирил Милов-Спортист на годината

Кирил Милов стана спортист №1 на Враца за 2018 година

 За световния вицешампион от първенството в Будапеща,Кирил Милов, гласуваха всички експерти. Така от години насам победителят получи максимален на брой възможни точки. Кирил Милов получи наградата си от ръцете на президента на клуба Вангел Вангелов  и от нападателя на футболния "Ботев", Валери Божинов. "Искам да благодаря на нашия председател за..

публикувано на 13.12.18 в 18:15

С коледен базар ученици от Вършец събират средства за онкоболна жена

Коледен базар организираха деца от средно училище "Иван Вазов" във Вършец. В изработването на коледни играчки и украса се включва цялото училище, а с продажбата се надяват да съберат средства за лечението на Албена Борисова-Петкова- онкоболна жена, каза единайсетокласникът Доброслав Иванов: "Искаме да помогнем на една жена от село, близо до Монтана,..

публикувано на 13.12.18 в 14:02

„Коледа за всяко дете“ в Лом

Светлините на коледната елха в Лом ще бъдат запалени на 14 декември, петък, в 18,20 часа, на централния площад в града. Същия ден Дядо Коледа ще пристигне на ломската жп гара в 12:38 часа по разписание, за да зарадва с подаръци малчуганите. Над 100 деца в неравностойно положение от социалните домове ще посрещнат белобрадия дядо, който според..

публикувано на 13.12.18 в 13:42

8 опита за телефонни измами във Враца

Осем сигнала за опити за телефонни измами са подадени на телефон 112 от жители на Враца през вчерашния ден. Служителите на реда са консултирали хората и не са допуснали даването на пари на непознати.  В последните дни са зачестили случаите на опитите за телефонни измами от хора, които се представят за полицаи и под предлог за оказване на помощ на..

публикувано на 13.12.18 в 11:32

Благотворителен базар помага на арт клуб във Видин

Благотворителен коледен базар беше открит във Видин . Дванайсет приложници предлагат свои произведения на коледна тематика в ъв фоайето на Симфониетата.  Средствата, събрани от базара, ще бъдат предоставени за закупуване на материали за арт клуб "Българска шевица" към Регионална библиотека "Михалаки Георгиев",  обясни една от участничките  Лилия..

публикувано на 13.12.18 в 11:21