Корнелия Нинова: "Единен държавен орган трябва да контролира язовирите и дигите"

Снимка: Радио ВИДИН

За държавна политика за стопанисването на дигите и язовирите призова в Брегово председателят на БСП Корнелия Нинова. В града се проведе изнесено заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

"Ситуацията в цялата страна е тревожна. Позовавам се и на доклада на главния прокурор, който казва, че 205 язовира през 2017 година са в предаварийно състояние. За пореден път вървим след събитията- и в Хайредин, и в Мизия, сега и тук...Затова настояваме за цялостна политике- това да се реши веднъж завинаги. Не може всеки път като вали дъжд, тези хора да живеят в страх и да тичат по високите места да се крият.... Те са простички неща- да се направи заснемане на цялата територия, кои са държавни, кои общински, кои са дадени на концесия на частни лица. Да си променят Закона за водите, който приеха- той дава отговорности на 9 министри и на всички общини накуп. Те си прехвърлят отговорности и се стига дотук. Трябва да създадем един единен орган- държавен, защото тази инфраструктура се нуждае от държавна политика. Както и енергетиката, това е елемент на сигурността на хората и на страната."

В Брегово Корнелия Нинова каза, че ще бъдат взети независими проби за качеството на водите, които от БСП ще бъдат изпратени за анализ в лаборатория извън страната.

Вижте още

Снимката на 23 март 2018 година

Бедствено положение е обявено в община Видин.  Възстановено е електрозахранването на помпената станция при село Сланотрън, която осигурява питейна вода за град Видин и още 22 населени места в общината.  Под нова снежна покривка осъмна Северозападът.  Значителна облачност се очаква през следващата седмица. Понеделник и вторник температурите ще..

публикувано на 23.03.18 в 18:10

Остава бедствената ситуация в община Видин

Възстановено е електрозахранването на помпената станция при село Сланотрън, която осигурява питейна вода за град Видин и още 22 населени места в общината. Обявената бедствена ситуация обаче се запазва в община Видин . Почистват се населените места в общината, както и пътищата в област Видин и няма бедстващи хора. Ситуацията обобщи кметът на..

обновено на 23.03.18 в 17:37

Видинчани: Вярваме на синоптиците

Днес, 23 март, се отбелязва Световният ден на метеорологията . Доверяват ли се на прогнозите за времето и какво биха пожелали на синоптиците за празника им, попитахме видинчани : "Може би съвпада някой път прогнозата им с истината. Така ми е направило впечатление на мен, поне. Разбира се, че се съобразявам, как не. Нека са по- точни в прогнозите и..

публикувано на 23.03.18 в 16:25

Видин се присъединява към инициативата Часът на Земята

Десетото издание на глобалната инициатива Часът на Земята ще се проведе на 24 март (събота), от 20.30 до 21.30 ч. Тази година темата е „Свържи се с природата”, а фокусът е върху опазване на биоразнообразието. За поредeн път Община Видин се включва в кампанията, съобщават от местната управа. В продължение на 1 час ще бъде загасено..

публикувано на 23.03.18 в 15:49

Хора с увреждания в Монтана се обявиха против готвени реформи

Хората в неравностойно положение от Монтана не желаят да им отнемат правото да живеят по-добре. Те подкрепят националния протест на хората с увреждания, който е под наслов “Не на реформата, отнемаща права”.  Председателят на Съюза на слепите в България Васил Долапчиев и член на  организационния щаб на националния митинг-протест се срещна в..

публикувано на 23.03.18 в 15:00
Кутията в СУ Цар Симеон Велики - Видин

Акцията "Бъди човек" ще зарадва възрастни хора във Видинско

Великденската кампания на инициативата "Бъди човек" започна във Видинско. Акцията се организира в подкрепа на възрастни хора на село. Двамата млади хора, които се ангажират с нея са  Антонина Лозанова и Ивайло Петков . "Акцията "Бъди човек" се провежда по време на коледните и великденските празници и тази година ще има акция и за Великден...

публикувано на 23.03.18 в 14:47