Обезпечават финансирането на пътя Видин-Ботевград

Снимка: МРРБ

Изграждането на пътя Видин-Ботевград е включено в средносрочната бюджетна прогноза на Министерството на финансите за следващите 3 години. Политиката на правителството е насочена към осигуряване на финансов ресурс за изграждането на големите инфраструктурни обекти, сред които е пътят Видин - Ботевград, се казва в бюджетната прогноза. Модернизацията на отсечката ще осигури висококачествена връзка между магистралите "Хемус", "Тракия", "Струма" и Дунав мост ІІ. Проектът на документа е публикуван в сайта на финансовото министерство и трябва да бъде приет на заседание на Министерския съвет.

Вижте още

Празник на домашните вина, ракии и мезета ще се проведе във Враца

За втора поредна година във Враца ще се проведе празник на вината, ракиите и мезетата. На централния площад в града десетки врачани ще покажат домашната си продукция. След дегустация ще бъдат определени победителите в три категории за питиета и мезета. Десетки врачани, които сами си произвеждат питиета и деликатеси ще участват в..

публикувано на 15.12.18 в 09:30

Кметът на Видин с награда на Синдиката на българските учители

Кметът на Видин Огнян Ценков е удостоен с наградата „Най-добър социален партньор – кмет“ за 2018 година, присъдена му от Синдиката на българските учители. Церемонията по награждаването е проведена в присъствието на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, Сюзан Флокен, директор на Европейския синдикален комитет по образование, Пламен..

публикувано на 15.12.18 в 08:30

Във Враца отслужват литургия и панихида в памет на митрополит Калиник

Врачанската света митрополия ще отбележи днес 2 години от блажената кончина на приснопаметния Врачански митрополит Калиник. По този повод в митрополитския храм “Св. Николай Мирликийски” в 9 ч. ще започне заупокойна света литургия. Веднага след нея, в 10.30 ч., в храма ще бъде отслужена панихида за Врачанския владика Калиник. Панихидата ще бъде..

публикувано на 15.12.18 в 08:15

Таланти от математическата гимназия във Видин с благотворителен концерт за Коледа

Благотворителният концерт на Профилираната природоматематическа гимназия „Екзарх Антим I” събра младите таланти в зала Симфониета-Видин. В програмата бяха включени музикални изпълнения и театрални постановки, подготвени по повод традиционния Коледен концерт, който се организира всяка година, съобщиха от пресслужбата на общината във Видин ...

публикувано на 15.12.18 в 08:10

Снимката на 14 декември 2018 година

В Белоградчик започна раздаването на пакетите с храна за социално слабите лица. Най – напред в пункта на БЧК в Белоградчик бяха доставени продуктите за селата от общината. Всички кметове и кметски наместници са получили вече продуктите и веднага са пристъпили към раздаването им. Пакетите съдържат 16 броя хранителни продукти. Работното..

публикувано на 14.12.18 в 18:10

24 години обща присъда за двама постанови Врачанският съд

Двамата мъчители на таксиметровия шофьор от Манастирище Венцислав Тодоров, ще лежат в затвора общо 24 години – това реши съдебен състав на Врачанския окръжен съд, председателстван от магистрата Лидия Крумова и в чиито състав беше съдия Петя Вълчева. Милен Младенов и Евстати Евстатиев бяха осъдени на по 12 години зад решетките при..

публикувано на 14.12.18 в 17:30