"Неделник" от 15 април 2018 година

Снимка: Красимир Каменов

Пролет си е. Всичко цъфти и зеленее. Всичко се е разлетяло и търси ...любов, може би! Време прекрасно. Само за "Неделник". Вече е на сайта брой 203- ти. Пак разтварям старите вестници за да разберем що ли е вълнувало предците ни. Това е разбира се съвместната ни рубрика с РГ"Михалаки Георгиев". След това тръгваме на разходка из Видин с екскурзовода Волен Антов. Да, той е видинчанин и обича историята и туризма. И родният си град. Гостувал е в "Неделник", но сега можете да чуете една друга гледна точка. Това е едно негово интервю за Радио "България" с колежката Миглена Иванова. Може да чуете как той представя Видин пред човек, който не е запознат в детайли с красотите на града. Както казах- различна гледна точка.

В часа на "Ние от Северозапада" отново отиваме до село Върбово, община Чупрене. Миналата година на 23 септември трябваше повторно да бъде осветена средновековната църква "Свети Йоан Кръстител" в селото. Обаче не се случи поради едни ред стечения на обстоятелствата. Сега обаче всичко е готово- на 22 април лично Видинският митрополит Даниил ще преосвети храма за радост на всички, които обичат това прекрасно село. Историята е много интересна, а за нея ще научите от Евгени Деянчичов от сдружение "Ботев – Върбово", които са в основата на всичко градивно което се случва в селото.

След това ще се потопите в един невероятен свят- светът на косплея. Не знаете какво е това, е ще разберете от прекрасната Маргарита Стоянова. Тя учи в Монтана и рисува невероятно. Нейно увлечение е именно косплеят. Съвсем наскоро, тя заедно с Лилия, с която работят заедно за костюмите за едно от състезанията, организирани у нас- фестивала AnimeS Expo 2018, печели първо място и ще представя страната на друг конкурс през септември в Мадрид. Приятно слушане.

Цялото предаване можете да чуете в звуковия файл.Вижте още

"Неделник" от 22 април 2018 година

Готови ли сте за поредното "пътуване" с "Неделник"? Е, вече е на сайта брой 204. Вчера се отбеляза Световния ден на цирк а. Отбелязва се от 2010 г. по инициатива на Световната циркова федерация през третата събота на месец април, за да се популяризира цирковото изкуство като част от световното културно наследство. По този повод първи гост в..

публикувано на 22.04.18 в 12:25

Бог се яви след Възкресението първо на жените мироносици

Третата неделя след Пасха - на светите Мироносици , която отбелязваме днес, Църквата възпоменава великата вяра на жените, наречени Мироносици, тяхното безстрашие и възнаграждаването им първи да чуят вестта за Възкресението на Иисус Христос. "Е то, Иисус ги срещна и рече: радвайте се! " /Мат. 28:9/ "Христос..

публикувано на 22.04.18 в 08:00

Приятел, роднина, приятел, роднина... в "Пица на парче"

Приятелски привет от Нора и Гери 😉 Приятелско- роднински взаимоотношения ще ни занимават днес в "Женско царство". Роднини имаме всички – някои живеят далеч от нас, други близо, трети дори заедно с нас. Понякога се караме, но най- вече се обичаме. Народът си го е казал: кръвта вода не става! А приятелите? Всички ги имаме- добри или не чак дотам, но те..

публикувано на 21.04.18 в 12:34

Професия дресьор (снимки и видео)

Ани Иванова е на 17 години и е дресьор в Цирк "Иванов". Нейните домашни любимци са и циркови актьори, защото участват в представленията. Папагали Ара, понита, бизон, коне, скунксове, щрауси, змии- всичките тези любимци я слушат и изпълняват нейните команди. Мечтата на Ани е била да дресира лъвове и тигри, но вече няма хищници и дори..

публикувано на 20.04.18 в 16:50

Платформи за жестомимичен превод улесняват живота на хората с увреден слух

Представям ви Фондация "Заслушай се!". Тя се занимава с разрешаването на проблемите на хората със слухови проблеми. Човекът, създал фондацията, е Ашод Дерандонян. Завършил висшето си образование в Американския университет в България, живял около 5 години в САЩ и Канада, със солиден опит в неправителствения сектор и финансите, Ашод се отдава..

публикувано на 20.04.18 в 14:40

Благотворителна фотоизложба набира средства за лечението на Сияна от Мездра

Благотворителната фотоизложба "Търсената Америка" ще бъде открита във Враца. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на малката Сияна от Мездра. Инициативата е на журналистката от БНР Недит Георгиева и нейния съпруг Георги Георгиев , който е родом от Враца. Двамата научили за болното дете от публикации в интернет и решили да помогнат...

публикувано на 20.04.18 в 09:49