"Неделник" от 15 април 2018 година

Снимка: Красимир Каменов

Пролет си е. Всичко цъфти и зеленее. Всичко се е разлетяло и търси ...любов, може би! Време прекрасно. Само за "Неделник". Вече е на сайта брой 203- ти. Пак разтварям старите вестници за да разберем що ли е вълнувало предците ни. Това е разбира се съвместната ни рубрика с РГ"Михалаки Георгиев". След това тръгваме на разходка из Видин с екскурзовода Волен Антов. Да, той е видинчанин и обича историята и туризма. И родният си град. Гостувал е в "Неделник", но сега можете да чуете една друга гледна точка. Това е едно негово интервю за Радио "България" с колежката Миглена Иванова. Може да чуете как той представя Видин пред човек, който не е запознат в детайли с красотите на града. Както казах- различна гледна точка.

В часа на "Ние от Северозапада" отново отиваме до село Върбово, община Чупрене. Миналата година на 23 септември трябваше повторно да бъде осветена средновековната църква "Свети Йоан Кръстител" в селото. Обаче не се случи поради едни ред стечения на обстоятелствата. Сега обаче всичко е готово- на 22 април лично Видинският митрополит Даниил ще преосвети храма за радост на всички, които обичат това прекрасно село. Историята е много интересна, а за нея ще научите от Евгени Деянчичов от сдружение "Ботев – Върбово", които са в основата на всичко градивно което се случва в селото.

След това ще се потопите в един невероятен свят- светът на косплея. Не знаете какво е това, е ще разберете от прекрасната Маргарита Стоянова. Тя учи в Монтана и рисува невероятно. Нейно увлечение е именно косплеят. Съвсем наскоро, тя заедно с Лилия, с която работят заедно за костюмите за едно от състезанията, организирани у нас- фестивала AnimeS Expo 2018, печели първо място и ще представя страната на друг конкурс през септември в Мадрид. Приятно слушане.

Цялото предаване можете да чуете в звуковия файл.Вижте още

Млад актьор започва кариерата си с моноспектакъл

Иван Рангелов е завършил само преди месеци Националната академия за театрално и филмово изкуство, а за премиерата си избира сцената на крепостта „Баба Вида“ в родния Видин . Играе трагикомедията на Димо Дешев „Страсти Илиеви“ , а самият автор намира изпълнението за блестящо. Тази вечер представлението ще е в салона на драматичния театър...

публикувано на 18.09.18 в 15:30

Забавления за децата, вместо цветя за учителите

Инициативата е нова за Видин , а в страната вече набира все по-голяма скорост . От две години в една детска градина в града започна кампания за събиране на средства- парите, които всеки родител би искал да отдели за цветя . През тази учебна година традицията е прекъсната в "Славейче" , но от догодина пак ще заработи , каза за Радио ВИДИН..

публикувано на 18.09.18 в 14:48

Нямаме проблем с никой от блока- твърдят от заведение във Видин

Преди седмица ви разказахме за над 20- годишната сага на живущите във видинския блок "Еделвайс" , които се оплакват от шума от нощното заведение, което се намира под тях. През годините Евгени Чортанов, домоуправител на блока подава множество жалби срещу шума до различни институции. По думите му собственикът на заведението е подал жалба в съда срещу..

публикувано на 17.09.18 в 18:20
влюбени любов обич връзка партньори секс

Защитени ли сме при съвместно съжителство без брак

Много двойки днес живеят заедно без да имат граждански или църковен брак. Споделят апартамент, делят си разходи и дори имат деца- собствени или припознати. Въпреки това, те нямат сключен брак. Често чуваме изразите “фактическо съжителство” и “живот на семейни начала”. Какви са правата ни при подобно съжителство? "Съжителството е ситуация, която се..

публикувано на 17.09.18 в 16:30

Атанас Михайлов: Харесва ми да предизвиквам усмивки

Срещаме се с Атанас Михайлов, или иначе казано Наско от Мело ТВ Мания, Наско от Страх и Наско от Up Down, a в момента Наско от Ice Team. Той участва и във филмови продукции, сред които "Едно дете в повече” и "Църква за вълци”. Често го виждаме и като водещ на различни събития, а в момента е част и от музикално турне на млади поп изпълнители-..

публикувано на 17.09.18 в 13:48

В „Музикална зона” завъртаме стария грамофон с песни, възпяващи българската столица

Честит празник, София! И понеже София има празник, днешната „Музикална зона“ ще бъде посветена на нея- нашата столица- възпята в песни! В деня на София се питаме красива или не дотам, цветна или сива, спокойна или шумна, зелена или прашна е столицата ни? Зависи от гледната точка. Единственото сигурно е, че София е многолика. Такава, каквато я..

публикувано на 17.09.18 в 09:25