Възрастни в Монтана ще придобият компютърна грамотност

Снимка: РБ "Гео Милев", Монтана

Регионална библиотека „Гео Милев”- Монтана организира безплатен курс по информационни и комуникационни технологии за възрастни и пенсионери. Той ще се проведе от 14 до 18 май в компютърната зала на библиотеката. Интерес има, подчерта обучителят Богдан Горанов. Над 30 души са получили първоначални умения за използване на компютри до сега.
"Ще им се даде начална компютърна грамотност- как да си включат компютъра, за какво служат мишката, клавиатурата. Самата идея е чисто, спокойно и бавно да се навлезе в не чак толкова трудна среда за работа", каза Богдан Горанов.
Курсът е първият за тази година. Записвания могат да се направят в отдел „Читални” на тел.: 096/ 300 427 или на място в библиотеката. 10 са местата, допълни Богдан Горанов.

Вижте още

Очаква се ремонт на свлачището по пътя Видин-Кула-Връшка чука

Очаква се издаване на  разрешително за строеж за укрепване на свлачището по пътя Видин-Кула-Връшка чука . Целта е до края на годината засегнатия участък да бъде ремонтиран и отворен за движение, каза инж. Пламена Петкова от Областно пътно управление Видин: "Готови са проектите, избран е с обществена поръчка изпълнител на строежа, това е софийска..

публикувано на 22.04.18 в 18:11

Осветиха наново средновековна църква, в която 70 години е нямало служба

В село Върбово край Белоградчик наново е осветена средновековна църква. Храмът „Свети Йоан Кръстител“ е от най-старите във Видинската епархия, но поне 70 години в него нямало служби. „Неговото възстановяване е свидетелство, че вярата ни е жива“, каза при освещаването Видински митрополит Даниил . Възстановяването на църквата..

публикувано на 22.04.18 в 17:25

Пенсионерският клуб в Люти дол стана на 10 години

Пенсионерски клуб "Възраждане" в мездренското село Люти дол отпразнува тържествено своя 10 годишен юбилей. В салона на местното читалище се събраха жители и гости да отпразнуват юбилея, а тържеството бе открито от председателят на клуба Марийка Стефанова. Неостаряващите балканджии бяха приготвили скечове и хумористични закачки, с които създ адоха..

публикувано на 22.04.18 в 16:18

Община Белоградчик е най-прозрачната институция във Видинска област

Община Белоградчик е най-прозрачната институция в област Видин. Това показват резултатите от годишния одит на Програма "Достъп до информация". Експерти са прегледали и оценили интернет страниците на 567 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво. С най-лоши показатели в региона са Общините Бойница (548..

публикувано на 22.04.18 в 15:53

Враца е на шесто място по смъртност в България

Враца е на шесто място по показателя смъртност в България, като пред областта са остаталите два региона от Северозапада – Видин и Монтана. През 2017 г. нивото на общата смъртност продължава да е високо, отчетоха от териториалното статитистическо бюро. Броят на починалите във Врачанско е 3 359 души, което прави коефициент от 20.1 на хиляда...

публикувано на 22.04.18 в 15:49

Населението на Брегово се включва в почистването на града преди прегледа по хигиенизиране

Пролетен преглед по хигиенизиране ще се проведе на 26 април в община Брегово. И през новата седмица институциите, заедно с населението на общината ще продължат да почистват планираните райони, каза кметът Милчо Лалов : "Съгласно Наредба 2 общината трябва да провежда пролетен преглед по хигиенизиране. За целта са уведомени бюджетната сфера и..

публикувано на 22.04.18 в 14:59