Възрастни в Монтана ще придобият компютърна грамотност

Снимка: РБ "Гео Милев", Монтана

Регионална библиотека „Гео Милев”- Монтана организира безплатен курс по информационни и комуникационни технологии за възрастни и пенсионери. Той ще се проведе от 14 до 18 май в компютърната зала на библиотеката. Интерес има, подчерта обучителят Богдан Горанов. Над 30 души са получили първоначални умения за използване на компютри до сега.
"Ще им се даде начална компютърна грамотност- как да си включат компютъра, за какво служат мишката, клавиатурата. Самата идея е чисто, спокойно и бавно да се навлезе в не чак толкова трудна среда за работа", каза Богдан Горанов.
Курсът е първият за тази година. Записвания могат да се направят в отдел „Читални” на тел.: 096/ 300 427 или на място в библиотеката. 10 са местата, допълни Богдан Горанов.

Вижте още

Тържествено откирха параклис „Св. Пророк Илия“ в село Паволче

Новоизграден параклис „Св. Пророк Илия“ бе открит тържествено в село Паволче. Това съобщиха от общинската администрация във Враца. Новата сграда е била осветена от Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията. След освещаването на храма, е бил даден курбан за здраве и благополучие. Параклис „Св. Пророк..

публикувано на 21.07.18 в 15:09

Организират масово изкачване на връх Ком

Утре за трета поредна година Община Берковица организира масово изкачване на връх Ком. "Повод е 168 години от рождението на  писателят и поет Иван Вазов, който поставя начало на организираното туристическо движение в Берковица" , каза за Радио Видин Радослав Найденов , зам.-кмет на Община Берковица. Сборният пункт  е сградата на..

публикувано на 21.07.18 в 14:34

Протестно автошествие организират утре във Враца

Протестно автошествие под мотото „Системата убива всички!“ ще обиколи Враца в края на почивните дни, съобщиха организаторите на атрактивните протести. Традиционно в шествието на 4 колела ще се включат недоволните от състоянието на МБАЛ „Христо Ботев“, но този път към тях ще се присъединят недоволните от социалната неправда, избиването на..

публикувано на 21.07.18 в 11:40

Откриха петото издание на Фестивала за древни култури „Слънцето на Тодорка“

Откриха петото издание на Фестивала за древни култури „Слънцето на Тодорка“ край Враца , съобщават от общинската администрация. Преди началото на церемонията е бил представен древен ритуал, изпълнен от талантливите актьори на театрална група „ТЕМП“ към Младежкия дом в града. Програмата е продължила с изпълнение на самодейци от Народно читалище „Пробуда“..

публикувано на 21.07.18 в 10:30

"Реквием" на Верди разтърси душите на публиката в Белоградчик

„Вечен покой дари им, Господи,/ и вечна светлина нека им свети...” Преди да зазвучат тези първи акорди от Вердиевия Реквием маестро Памен Карталов и монсеньор Сефин Каваленов , главен викарий на епархията "Никополис адиструм" се обърнаха с приветствия към публиката. Академик Карталов напомни за посвещението на вечерта: „Поводът, който ни събра..

публикувано на 21.07.18 в 08:05

Снимката на 20 юли 2018 година

Ден преди финала на фестивала за музика и изкуство, чийто домакин за девети път е Видин, участниците преживяха незабравими моменти с играта „Водна война”, която по традиция се провежда всяка година, разказват от Общината. Младежите, въоръжени с водни пистолети и шишета с вода, се постараха нито един от приятелите им да не остане сух...

публикувано на 20.07.18 в 18:10