Водолази извадиха мъж от хвостохранилище край Чипровци

Автор:

Възрастен мъж е паднал в хранилище за минни отпадъци край Чипровци. Човекът е изваден от спасители и е транспортиран в болница в Монтана. Пострадалият е без сериозни наранявания и няма опасност за живота му, каза говорителят на монтанската полиция Ирен Токина.

"Граждани на Чипровци са подали сигнал на тел. 112 около 9.00 часа тази сутрин. На място са изпратени екипи на Регионална дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" и водолазен екип от сектор "Специализирани оперативни дейности". Водолазите, с помощта на въже, са изтеглили 64-годишен мъж, който бил затънал в тиня на хвостохранилището. Мъжът е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ в Монтана, за да бъде проверено дали не е погълнал отровни вещества от хвостохранилището."

Според жители на Чипровци 64-годишният мъж има психични проблеми и друг път също е изпадал в подобни ситуации. Не се знае каква е причината за падането в хранилището- дали психичното му състояние или друг вид инцидент, допълни Токина.

Вижте още

Очаква се ремонт на свлачището по пътя Видин-Кула-Връшка чука

Очаква се издаване на  разрешително за строеж за укрепване на свлачището по пътя Видин-Кула-Връшка чука . Целта е до края на годината засегнатия участък да бъде ремонтиран и отворен за движение, каза инж. Пламена Петкова от Областно пътно управление Видин: "Готови са проектите, избран е с обществена поръчка изпълнител на строежа, това е софийска..

публикувано на 22.04.18 в 18:11

Осветиха наново средновековна църква, в която 70 години е нямало служба

В село Върбово край Белоградчик наново е осветена средновековна църква. Храмът „Свети Йоан Кръстител“ е от най-старите във Видинската епархия, но поне 70 години в него нямало служби. „Неговото възстановяване е свидетелство, че вярата ни е жива“, каза при освещаването Видински митрополит Даниил . Възстановяването на църквата..

публикувано на 22.04.18 в 17:25

Пенсионерският клуб в Люти дол стана на 10 години

Пенсионерски клуб "Възраждане" в мездренското село Люти дол отпразнува тържествено своя 10 годишен юбилей. В салона на местното читалище се събраха жители и гости да отпразнуват юбилея, а тържеството бе открито от председателят на клуба Марийка Стефанова. Неостаряващите балканджии бяха приготвили скечове и хумористични закачки, с които създ адоха..

публикувано на 22.04.18 в 16:18

Община Белоградчик е най-прозрачната институция във Видинска област

Община Белоградчик е най-прозрачната институция в област Видин. Това показват резултатите от годишния одит на Програма "Достъп до информация". Експерти са прегледали и оценили интернет страниците на 567 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво. С най-лоши показатели в региона са Общините Бойница (548..

публикувано на 22.04.18 в 15:53

Враца е на шесто място по смъртност в България

Враца е на шесто място по показателя смъртност в България, като пред областта са остаталите два региона от Северозапада – Видин и Монтана. През 2017 г. нивото на общата смъртност продължава да е високо, отчетоха от териториалното статитистическо бюро. Броят на починалите във Врачанско е 3 359 души, което прави коефициент от 20.1 на хиляда...

публикувано на 22.04.18 в 15:49

Населението на Брегово се включва в почистването на града преди прегледа по хигиенизиране

Пролетен преглед по хигиенизиране ще се проведе на 26 април в община Брегово. И през новата седмица институциите, заедно с населението на общината ще продължат да почистват планираните райони, каза кметът Милчо Лалов : "Съгласно Наредба 2 общината трябва да провежда пролетен преглед по хигиенизиране. За целта са уведомени бюджетната сфера и..

публикувано на 22.04.18 в 14:59