Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

145 нарушения във Видинско при операцията за контрол на скоростта

| обновено на 19.04.18 в 15:31
Снимка: Венцислав Величков

Пътните полицаи засякоха в област Видин 145 нарушения на скоростта - 136 от тях през светлата част на денонощието, а девет през нощта, съобщават от Областната дирекция на МВР. От 6.00 часа вчера до 6.00 часа тази сутрин беше проведена операция «24 часа контрол на скоростта». В проверките участваха девет пътни полицаи, точките за контрол в региона бяха 18 , съобразени по време и място с интензивността на движението. В хода на операцията има засечени 42 случая на превишаване на скоростта в населени места. Според видинчани липсва дисциплина у водачите:

"Какво ще стане, като са ги хванали- нищо. 50 лева ще плати акта и това е... Не са дисциплинирани водачи. Всеки спира кой където иска... Не са достатъчно дисциплинирани. Трябва да се обръща повече внимание на пешеходците. По-младите шофьори не се съобразяват със скоростта... О, не! Със сигурност! Като пресичам виждам как вместо да изчакат те ти свиркат, едва ли не ти си виновен, че пресичаш, където трябва. Да не говорим, че се изпреварват. Много често виждам жестоки нарушения. Бих казала да са по-внимателни. На пътя има и деца и някой път това може да са техните деца."

При проверките, контролиращите установили и други 16 нарушения на различни разпоредби на Закона за движение по пътищата, по които е взето административно отношение.
Операцията за контрол на скоростните режими, организирана по линия на TISPOL, целеше намаляване на катастрофите, предизвикани от бързото шофиране. През последното денонощие на територията на Видинска област няма регистрирани тежки пътни произшествия.
От сектор «Пътна полиция» - Видин отново напомнят: 
"Шофирайте внимателно, бъдете дисциплинирани и стриктно спазвайте правилата и разпоредите на закона. Безопасността по пътищата зависи от поведението на всички участници в движението!"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28
Шишеяд за рециклиране на  пластмасови бутилки в Монтана

Община Монтана се включва в Деня на Земята

Демонстративни игри и образователни беседи ще има в две училища в  Монтана по повод Деня на Земята, 22 април, съобщават от Общината. Празникът се отбелязва в цял свят с идеята хората да обединят действията си за опазването на околната среда. В събитията в Монтана ще се включат доброволци от общинската администрация и експерти от Регионалната..

публикувано на 19.04.24 в 15:05

Готова е програмата за великденските празници в Кула

Великденската програма на Общината и НЧ "Просвета 1882" в Кула включва  празнични събития за деца и възрастни. К ултурни инициативи, арт работилници и шоу програми ще оживят града в навечерието на едни от най-светлите християнски празници – Възкресение Христово, Гергьовден, Цветница и Лазаровден. Програмата включва: 22 април..

публикувано на 19.04.24 в 14:49

Конкурс събира кулинари в Монтана

Кулинарен конкурс „Вкусотиите на Северозапада“ събира професионални готвачи и аматьори днес в Монтана . В него ще бъдат представени традиционните за региона гозби. Над 20 са участниците. Кулинарният конкурс се организира за втора поредна година от секцията по Хранително-вкусова промишленост към НТС-Монтана.  „В изложбата се предлагат..

публикувано на 19.04.24 в 14:37

Инспектори по труда ще проведат срещи в Монтанско за сезонните работници във Франция

Експерти на ИА „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) ще участват на 24 и 25 април 2024 г. в организирани от Европейския орган по труда (ЕОТ) информационни сесии в България, насочени към български сезонни работници в селското стопанство във Франция , съобщават от институцията. Целта е подобряване на информираността им относно техните трудови и..

публикувано на 19.04.24 в 11:14

Видин е домакин на инициативата "Пътят на предприемача"

Националното турне "Пътят на предприемача" гостува днес във Видин . Организатори на събитието са София Тех Парк и Джуниор Ачийвмант (Junior Achievement Bulgaria). В рамките на инициативата са предвидени образователните курсове и други прояви, насочени към ученици, студенти и хора с бизнес идеи, обясни за Радио ВИДИН организаторът Елица Моллов от..

публикувано на 19.04.24 в 09:50
село Хайредин

Във Врачанско най-трудно се намира работа в Хайредин и Борован

Хората от общините Хайредин и Борован най-трудно могат да си намерят работа – това показват данните на трудовата борса към края на март. В Хайрединско без постоянни доходи е един на всеки трима, като официалната статистика отчита безработица от 36 процента. В Борован нивото е с 5 пункта по-малко – 31.70 на сто, но остава притеснително. В..

публикувано на 19.04.24 в 09:42