Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На добър час, Випуск 2018!

36
Снимка: Колаж на Радио ВИДИН


Сто и десет випускници от пет паралелки изпрати видинската професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров". Разделяме се с много различни и цветни деца, каза за Радио ВИДИН директорът Мариета Георгиева:


"Може би като за последно са такава сериозна цифра, защото децата в града намаляват... Пожелавам им да бъдат себе си, да не се отказват, да вярват, да са амбициозни и изпълнени с позитивна енергия."

ПГ Проф. д-р Асен Златаров- ВидинТържеството започна с церемония по предаване на знамето, поздрави и подаръци от учениците към учителите и пускане на балони под традиционните звуци на броенето от 1 до едновременно тъжното и щастливо число 12. С мили спомени, радост и тъга, така напуснаха училището дванайсетокласниците:

"Неописуеми са чувствата ми. Има радост, страх какво всъщност ще се случи. Разделям се с хора, с които бяхме приятели, врагове, с госпожите, които бяха, като наши майки... Тъжно ми е, че за последен път сме в това училище, като негови ученици. Ще се разрева още сега..."

Осемдесет и четири зрелостници от четири паралелки изпрати днес видинската математическа гимназия. На добър час на абитуриентите първа пожела Румяна Петрова, директор на ППМГ "Екзарх Антим I": 

"Това е един специален ден, в който изпращаме нашите зрелостници от Випуск 2018. Една невероятна палитра от личности, с неповторими характери, но присъщи за тяхното време."

Кметът на Видин Огнян Ценков се обърна към зрелостниците с напомнянето, че уроците не свършват в последния учебен ден и им пожела попътен вятър:

ППМГ-Видин, снимка: Росен Ракаджиев"Изразявам огромна благодарност към ръководството на училището, към всички преподаватели. Винаги си спомняйте за тях, винаги си спомняйте за хубавите години във вашето училище."

Специални гости на празника бяха още заместник-областният управител Анжело Методиев, Лиляна Цанова, председател на училищното настоятелство на гимназията, Таня Кълцева, председател на обществения съвет към училището, както и свещеник Илия Симеонов. 

Видинската гимназия с преподаване на чужди езици Йордан Радичков" изпрати днес 97 абитуриенти. 

"Драги абитуриенти, в живота ви ще има много мигове, които няма да искате да забравите. С времето, с годините, повечето мигове ще избледняват, но ще останат тези, които се бележат с думата "спомени". Випуск 2018, това място вече е ваше минало, но вие го погледнете с цялата си благодарност. От тук ще тръгват най-хубавите ви спомени и най-успешните начинания. Усмихвайте се, мечтайте, обичайте и си позволете да бъдете щастливи. На добър час", обърна се към учениците директорът на училището Любомир Георгиев.


ГПЧЕ-ВидинГости на тържеството бяха Силвия Стрезова, главен секретар на областна администрация- Видин, Иванела Андреева - секретар на Общината във Видин, отец Методий и Лидия Каменова, председател на училищното настоятелство.


"Вие завършвате един етап от живота си, за да тръгнете към професионалното си развитие. Бъдете любознателни и трудолюбиви. Дългият път на вашето съзряване сте изминали с много подкрепа от вашите учители", поздрави випускниците Силвия Стрезова.

Oт името на Огнян Ценков, кмет на община Видин, поздравителен адрес беше поднесен от Иванела Андреева. 

По време на тържеството бяха връчени двете най-високи отличия на училището. Статуетката "Криле" за най-добър ученик през годината отиде при Кристина Владиславова Петрова, а подгласниците Стилиян Цветомиров Стефанов и Кирил Георгиев Иванов получиха почетни плакети. Милена Ружева беше избрана за учител на годината.

"Страхотна награда, не съм добра в речите. Върша работата си с много любов и се радвам, че това се забелязва, както се забелязва, че вие ни отвръщате със същото", каза Милена Ружева при получаване на статуетката за учител на годината.

Грамоти и плакети получиха най-изявените ученици от Випуск 2018, които са показали високи постижения в различни сфери на науката, изкуствата, спорта. Абитуриентите от 12 клас предадоха знамето на 11-класниците, сред които Росен Петков, Даниела Конова и Гергана Борисова. 

ГПЧЕ-ВидинПо традиция всеки клас се сбогува със своето училище по свой начин. 

Преслава Петрова и Лорина Пенчева са от зрелостниците, които чуха за последен път училищния звън. Те бяха изпълнени с различни, но най-вече позитивни емоции.

"Доста еуфорично се чувстваме. Притеснени сме, но сме и развълнувани. Трябва да поемем по собствения си път. Има и лека тъга, но настроението днес е преди всичко положително. В тази гимназия се изградихме като личности, но трудната част от живота тепърва започва. Не ни се иска да се разделяме с този колектив, но за да се развива човек, трябва да продължи напред. Научихме през годините как да мислим, как да тълкуваме, как да бъдем по-добри".

На добър час, скъпи абитуриенти! Попътен вятър и борба за мечтите!

СУ "Цар Симеон Велики" във Видин изпрати днес своите дванадесетокласници. На много емоционална церемония във фоайето на училището, водена от абитуриентите, младите хора благодариха на учителите си и всички, работещи в учебното заведение за търпението, добротата и всеотдайността. 

СУ Цар Симеон Велики- ВидинШестнадесет златни значки бяха раздадени на отличниците на випуска, като една от тях беше за кмета на Видин Огнян Ценков, почетен гост на тържеството. Двама от завършващите- Едуард Милчев и Кристина Петрова, получиха и наградата на името и в памет на полк. Стефан Илиев.

Тържественото изпращане на випуск 2018 в новоселското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ стана днес, 15 май от 10 ч., в двора на училището, предаде Светла Бондова. В задушевна обстановка, с много цветя, музика, смях и сълзи. След посрещането на училищното знаме водещите представиха гостите – кмета на Община Ново село Георги Стоенелов, председателя на Общинския съвет Георги Керанов, секретаря на Общината Деяна Стоянова, представители на неправителствени организации, родители и близки, възпитатели. Прочетени бяха приветствените адреси от Албена Георгиева – областен управител на Видин и Веселка Асенова – началник на Регионално управление на образованието- Видин. В мили думи и закачливи стихчета водещите представяха годините, прекарани в училището, отношенията с учители и приятели, мечтите и надеждите на зрелостниците. Петранка Керанова – класен ръководител на завършващите, подари на своите деца четирилистна детелинка и им даде последни напътствия:


"И понеже на-пълноценно живеем, когато най-силно обичаме, изберете човека, с когото ще живеете и работата, която ще работите според този критерий! На добър час!"


СУ Св. Св. Кирил и Методий- Ново селоЗа благодарност учениците ѝ връчиха Приз „8 години търпение“. От името на учителската колегия приветствие поднесе директорката на училището Ирена Цветкова.


"Желаем ви от сърце усмивки и успехи да съпътстват ежедневието ви! Здраве и късмет, щастие и любов да закрилят бъдещите ви семейства!"


А за всеки ученик беше подготвен сертификат за уникалност. Тук имаше и „Мис Вечно присъствие“ и „Мистър Стайлинг“, че дори и „Мистър Оператор на GSM“, който беше връчен на един от зрелостниците със специални образователни потребности.


От името на Общината поздрави Георги Стоенелов и остави за спомен на всеки един от зрелостниците книгата на проф. Максим Младенов „Говорът на Ново село“.


С какво завършващите ще запомнят учителите стана ясно от веселите сертификати, които им бяха приготвили с много любов. И „Директор Железни нерви“, и „Мисис Гръмотевица“, и „Мисис Усмивка“, която в този ден предизвикваше само сълзи от раздялата, и „Мистър Всичко е под контрол“, който едва  овладяваше емоциите си. Официалната част завърши с менче вода за щастлив път в живота и раздяла с училищното знаме. И започнаха прегръдки, песни и хора, снимки и пожелания.


Една паралелка с млади певци, хореографи и художници изпрати тържествено училището по изкуствата "Св. Св. Кирил и Методий" във Видин. Най-изявените зрелостници получиха грамоти от ръководството на учебното заведение за постиженията си в областта на изкуството и науката. В последния учебен ден младите хора облякоха фланелки с отпечатана на тях обща снимка на класа.

СУ Св. Св. Кирил и Методий- Видин изпрати Випуск 2018."Искахме да е нещо по-необикновено, нещо по-оригинално, нещо, което не е правено досега... Остават ни за спомен...", обясниха 12-класници.

Фланелка със снимката на 12 клас облече и класният ръководител Живка Сливенова. Тя пожела много успех на своите ученици и добави:

"Изпращам един клас, който ме изпълва само с много любов, с много емоция. Съжалявам, че толкова бързо изминаха тези пет години."

Зрелостниците от Випуск 2018 подариха на учебното заведение картина, нарисувана от 12-класника Денис Маринов, и засадиха дръвче в училищния двор. Тържеството завърши с общо хоро, на което се хванаха зрелостниците, техните учители, родители и гости. 

СУ Христо Ботев- Белоградчик, Снимка: Община Белоградчик

Абитуриентите на Белоградчик се събраха на тържествената церемония по изпращане в двора на СУ "Хр. Ботев", съобщават от Общината. Негови гости бяха кметът на общината Борис Николов и  свещеноиконом Рафаил, който отслужи празничен благослов за успех и благополучие на зрелостниците. Присъстваха и представители на институциите. Тук бяха и класните им ръководители от началния курс на обучение Галя Томова, Любка Тодорова и Соня Йорданова, както и Марушка Пенкова и Нина Боянова,  обучавали ги в детската градина.


Директорът на училището Цецка Нешева пожела на абитуриентите здраве и успех в зрелостните и кандидатстудентските изпити и изрази увереността си, че са получили необходимите знания и умения. В деня на училищното самоуправление приветствие към абитуриентите поднесе и директорът за един ден, ученичката от ХІ-ти клас Надин Чалъмова.


В словото си  кметът Борис Николов приветства младите хора със завършване на средно образование и им пожела:


"От днешния ден нататък, животът ви нека да бъде точно такъв, какъвто сте си го представяли през дванадесетте години в училище. Бъдете здрави, бъдете целеустремени и заредени с положителни мисли. Имайте смелостта да мечтаете и куража да сбъднете мечтите си."


СУ Христо Ботев- Белоградчик, Снимка: Община БелоградчикБе прочетен и Поздравителен адрес от името на Веселка Асенова- началник на Регионалното управление на образованието- Видин. Прозвучаха Поздравителни адреси и от името на Албена Георгиева- областен управител на област Видин и Мирослава Чавдарова- председател на Общински съвет Белоградчик.


Изключително прочувствени и изпълнени с напътствени слова и пожелания за успехи в начинанията на зрелостниците бяха обръщенията на класните ръководители Нина Влашева и Иван Пешев.


Четирима зрелостници, благодариха от името на абитуриентите на своите класни ръководители и педегогическия колектив на училището, а двама от тях Оксана Алексиева и Виктория Ролинска бяха отличени с грамота за активно участие в училищния живот.


Под звуците на училищния звънец и песента за един неразделен клас, с цветя, прегръдки и пожелания, младите хора на Белоградчик през смях и сълзи се сбогуваха с класните ръководители и учителите на родното училище, в което са преминали 8 години от техния живот и от което излизат образовани, знаещи и амбицирани да продължат следващите стъпки в живота си.


Накрая кметът на общината Борис Николов  подари за спомен на всеки абитуриент албум с архивни снимки на родния град.


СУ Христо Ботев- Козлодуй, снимка: Румяна Георгиева

За поредна година в Средно училище „Христо Ботев” Козлодуй отпразнуваха много вълнуващо патронния празник на своето училище. В празничния ден бе включена програма „Журналисти в училище” – среща с журналиста Румен Стоичков от Българско национално радио, който с много любов разказа на  учениците за истинската журналистика и големите истории на хората с които се е срещал в малките селца, които срещи е описал в книгите си. Но най-важното, което учениците разбраха е, че винаги новините трябва да се пресъздават такива, каквито са – истински и разбираеми за хората.

Тържествено и много вълнуващо в двора на училището бяха изпратени четиридесет и двама абитуриенти от Випуск 2018 от Средно училище „Христо Ботев”- Козлодуй, където абитуриенти, учители и родители със сълзи от радост и тъга се разделяха със своето училище и любимите си учители, подарявайки огромни букети цветя на своите учители.

Николинка Тодорова, директор на СУ „Христо Ботев” в Козлодуй поздрави абитуриентите от Випуск 2018: 

„Благодаря Ви, че избрахте нас, доверихте се на нашия професионален и житейски опит и не сбъркахте. Тук, в това училище работят и учат най-добрите! 

Патронният празник на училището ще завърши с празничен концерт в зрителната зала в Дом на енергетика от 18.00 часа тази вечер. 

Над 1000 абитуриенти завършват в област Монтана. Учебните заведения започнаха изпращането на 12-токласниците си. За випуск 2018-та на Професионалната профилирана математическата гимназия “Св. Климент Охридски” в Монтана удари последният звънец. Под звуците на духова музика математиците се подредиха в двора на училището.

“Изпращаме поредния успешен випуск в 100 годишната история на гимназията- красиви, усмихнати млади хора, със самочувствие, с увереност, с надежди. Следвайте мечтите си и бъдете уверени...трябва да сте много последователни”, каза директорът Бойка Симеонова:

Народните представители от ГЕРБ инж. Дилян Димитров и Ирена Димова, областният управител Росен Белчев, председателят на Общинския съвет в Монтана инж. Иво Иванов, директорът на Дирекция “Хуманитарни дейности” в община Монтана Александър Герасимов, бяха сред официалните гости. За Ирена Димова празникът бе двоен. Депутатката също има абитуриент.

"Благодаря на цялото ръководство за усилията, които положихте, за да изградите тези прекрасни деца. Без вас нямаше да се справим"-каза Димова.

С кръшно хора завърши тържеството по изпращането на випуск 2018 в математическата гимназия в Монтана.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 24 април 2024 година

Изплащането на великденските добавки на пенсионерите започва на 26 април, петък. По 100 лева еднократно ще получат хората с пенсии до линията на бедност от 526 лева.  Изплащането на добавките ще се извърши в пощенските станции и ще продължи до 20 май-когато е крайният срок за даване пенсиите за месец май. Жители на квартал "Нов път" във Видин..

публикувано на 24.04.24 в 18:10

В квартал "Нов път" във Видин протестират срещу преместването на избирателни секции

Жители на квартал "Нов път" във Видин протестираха срещу решение на кмета на общината на предстоящите на 9 юни избори в квартала да няма избирателни секции. Иван Илиев , който е сред организаторите, обясни: "Протестираме срещу решението на кмета д-р Ценков да затвори всички избирателни секции в квартал "Нов път", с население от около 20..

публикувано на 24.04.24 в 17:15

Продължава подмяната на стари отоплителни уреди в община Видин

Община Видин подписа административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подмяната на стари отоплителни уреди с алтернативни.   Политиката за по-чист въздух на Община Видин е дългосрочна и цели да разреши проблема с влошеното качество на атмосферния въздух, чрез намаляване емисиите на фините прахови частици,..

публикувано на 24.04.24 в 16:02

Завършва проект за приобщаване на ромите в Монтана и Бойчиновци

2000 души  са преминали  през различните дейности на проекта "Интегрирани подходи за приобщаване и овластяване на ромския етнос в Монтана и Бойчиновци" в  рамките на две години.  За 120 от тях са направени обучения за решаване на конфликти, комуникационни умения и работа в екип.  Изучавали са методи за работа в мултикултурна среда.  Освен..

публикувано на 24.04.24 в 15:30
ВиК- Враца

ВиК Враца отчете дейността си за миналата година

2023-а е една от най-успешните години за Врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация"  от неговото създаване. ВиК-Враца о тчете дейността си за отминалата година на общо събрание на съдружниците, съобщиха от компанията.  През годината със собствени средства, по оперативна програма „Околна  среда" и Държавен фонд "Земеделие", ВиК..

публикувано на 24.04.24 в 15:09

Украсиха Вършец за празниците

Пъстра украса радва жителите на Вършец от седмица. Големи арки с цветя, шарени великденски яйца, приказни герои украсяват градинките и тревните площи в централната градска част. Пред сградата на Община Вършец и читалище „Христо Ботев 1900" са разположени 12 великденски яйца, изрисувани от учениците от СУ „Иван Вазов" в града. Поставена е и..

публикувано на 24.04.24 в 14:50

"Цветен литературен салон" ще се проведе във Видин

В читалище "Цвят" ще се проведе "Цветен литературен салон" с участието на творци от Видин и Белоградчик.  Литературният салон е по повод празника на читалището, който се отбелязва на Цветница, обясни Любомир Илиев , секретар на читалище "Цвят": "На "Цветния литературен салон", който е много празничен и много разнообразен от няколко години,..

публикувано на 24.04.24 в 14:39