Мирен протест ще се проведе пред видинската болница

| обновено на 18.05.18 в 09:30
Снимка: Радио ВИДИН

На мирен протест за спасяване на видинската болница излизат днес, 18 май, от БСП и граждани. За днешния ден е насрочено и извънредно събрание на акционерите, на което ще се обсъжда и смяна на ръководството на лечебното заведение. Протестът ще е от 11 часа пред входа на болницата, каза председателят на областната организация на БСП Димитър Велков

"Всеки, който милее за здравеопазването във Видинска община и Видинска област нека заповяда, за да се опитаме да запазим видинската болница, за да не стане като врачанската, ловешката и много други, защото здравеопазването няма цена, то е на всички нас."

В Министерството на здравеопазването вече е внесена подписка за спасяване на болницата. Инициативата е гражданска. БСП я подкрепя, каза Димитър Велков:

"Това спасяване може да стане само чрез една ясна политика към видинската болница от страна на министъра на здравеопазването и може би тази политика би трябвало да бъде свързана с ясни и конкретни резултати от страна на управата на видинската болница. Резултати, които ние, от страна на ръководството, което в момента управлява болницата, виждаме, че са налице. Нашето мнение е, че болницата започва леко да излиза от тази криза. до която беше доведена от предишното ръководство. Това нещо буди недоумение защо се върви към смяна на ръководството при положение, че в момента нещата са добре."

Над 2 500 души са подкрепили подписката. 

Вижте още

Близо 1,6 млрд. лв. ще бъдат инвестирани във ВиК в 51 населени места

1,59 млрд. лв. от Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.“ ще бъдат вложени в изграждане или реконструкция на водопроводи, канализация, пречиствателни станции и други съоръжения в 51 населени места, съобщават от МРРБ. Предстои да бъде реконструирана и изградена близо 1300 км ВиК мрежа. Обектите, които ще бъдат финансирани, са..

публикувано на 22.05.18 в 11:54

Областна комисия предлага промени в проекта на Националната здравна карта за област Видин

Комисията, изработила Областната здравна карта, с председател областния управител на област Видин Албена Георгиева, единодушно прие мотивирано становище, с което предлага промени в публикувания за обществено обсъждане проект на Национална здравна карта в частта, касаеща болничната помощ в област Видин. Албена Георгиева припомни, че през..

публикувано на 22.05.18 в 11:23

Задържаха шофьор с 2,49 промила на Дунав мост 2

Шофьор на товарен автомобил, седнал зад волана след употреба на алкохол, е задържан в полицейския арест, съобщават от ОД МВР Видин. На 21 май около 18.10 часа, в района на Дунав мост 2, полицейски служители са проверили влекач „Волво” с латвийска регистрация. При тестване с дрегер, пробата на 48-годишния водач- гражданин на Република Беларус, е..

публикувано на 22.05.18 в 11:13

Опашка от камиони на Дунав мост 2

Опашка от тежкотоварни автомобили , дълга около 2 километра се е образувала на Дунав мост 2 между Видин и румънския град  Калафат. Това съобщиха слушатели на Радио Видин. Причина за създалата се ситуация е интензивният трафик на изхода от България, съобщиха от компанията за управление на съоръжението. Оттам уверяват, че се Работи се на пълен капацитет и..

публикувано на 22.05.18 в 11:00

Наградиха победителите от Националния фестивал на малките театрални форми и Международния фестивал на камерните театри на НЕТА - Враца 2018

Враца бе домакин на два фестивала – 29-ото издание на най-стария театрален фестивал в България Националният фестивал на малките театрални форми, който се проведе паралелно с 8-я Международния фестивал на камерните театри, организиран от Нова европейска театрална асоциация НЕТА. Вече са ясни и наградените участници: ХХV Национален..

публикувано на 22.05.18 в 10:44

Раздадоха наградите на Борован

Три са наградите на Борован, които бяха връчени снощи на официална церемония по повод празника на общината. Кметът инж. Десислава Тодорова връчи отличията на тържеството, което заради лошото време се проведе в големия салон на Народно читалище "Цани Иванов". Най-после признанието на Борован застигна един от най-известните земляци на..

публикувано на 22.05.18 в 08:35