Мирен протест ще се проведе пред видинската болница

| обновено на 18.05.18 в 09:30
Снимка: Радио ВИДИН

На мирен протест за спасяване на видинската болница излизат днес, 18 май, от БСП и граждани. За днешния ден е насрочено и извънредно събрание на акционерите, на което ще се обсъжда и смяна на ръководството на лечебното заведение. Протестът ще е от 11 часа пред входа на болницата, каза председателят на областната организация на БСП Димитър Велков

"Всеки, който милее за здравеопазването във Видинска община и Видинска област нека заповяда, за да се опитаме да запазим видинската болница, за да не стане като врачанската, ловешката и много други, защото здравеопазването няма цена, то е на всички нас."

В Министерството на здравеопазването вече е внесена подписка за спасяване на болницата. Инициативата е гражданска. БСП я подкрепя, каза Димитър Велков:

"Това спасяване може да стане само чрез една ясна политика към видинската болница от страна на министъра на здравеопазването и може би тази политика би трябвало да бъде свързана с ясни и конкретни резултати от страна на управата на видинската болница. Резултати, които ние, от страна на ръководството, което в момента управлява болницата, виждаме, че са налице. Нашето мнение е, че болницата започва леко да излиза от тази криза. до която беше доведена от предишното ръководство. Това нещо буди недоумение защо се върви към смяна на ръководството при положение, че в момента нещата са добре."

Над 2 500 души са подкрепили подписката. 

Вижте още

Снимката на 16 август 2018 година

Депонирането на строителни отпадъци в района на Южна промишлена зона във Видин е временно. Това обясни кметът на Община Видин Огнян Ценков в отговор на въпрос на Радио ВИДИН за демонтирането на настилката на площад "Бдинци" и струпването на материалите в Южната промишлена зона на града . Заспиване зад волана причини катастрофа край Дунав мост 2..

публикувано на 16.08.18 в 18:00

Видин се включва в Националната АНТИСПИН кампания

Доброволно, анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН ще бъде проведено от Регионалната здравна инспекция във Видин. Инициативата е част от Националната лятна АНТИСПИН кампания, каза експертът в институцията Наталия Милкова: "Регионална здравна инспекция- Видин ще се включи, като на 20 и 21 август, от 10:00-12:00 часа, ще..

публикувано на 16.08.18 в 17:46

Поправителен дом за непълнолетни откриха във Враца

Поправителният дом в Бойчиновци се премести във Враца , а днес обектът, който е част от затвора, беше открит. Символично лентата прерязаха заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, заместник-главният директор на Главна дирекция "Изтърпяване на наказанията" главен комисар Васил Миладинов и началникът на мястото за..

обновено на 16.08.18 в 16:10

Кола блъсна две деца на пешеходна пътека във Враца

Шофьор блъсна две деца на пешеходна пътека във Враца . Инцидентът стана този следобед на оживеното кръстовище на бул. "Екзарх Йосиф“ и "Ген. Леонов“ в града. По думите на майката на двете пострадали момиченца, става дума за нещастно стечение на обстоятелствата. Камион, който опитвал да завие, спрял, за да даде предимство на пресичащите..

публикувано на 16.08.18 в 15:53

Баластрират улици във видинското село Цар Симеоново

Кметът на Община Видин Огнян Ценков посети село Цар Симеоново, за да се запознае с изпълнението на дейностите  по Програма "Местни инициативи" и по баластриране на непроходимите улици в населеното място. След подаден сигнал за лошо състояние на вътрешна улица от жителка на селото, която се нуждае от ежедневна медицинска помощ, участъкът, до който..

обновено на 16.08.18 в 15:39

Временно е депонирането на строителни отпадъци в Южна промишлена зона във Видин

Депонирането на строителни отпадъци в района на Южна промишлена зона във Видин е временно. Това обясни кметът на Община Видин Огнян Ценков в отговор на въпрос на Радио ВИДИН за демонтирането на настилката на площад "Бдинци" и струпването на материалите в Южната промишлена зона на града. "Депото е временно и е създадено, докато се организира..

публикувано на 16.08.18 в 14:26