Мирен протест ще се проведе пред видинската болница

| обновено на 18.05.18 в 09:30
Снимка: Радио ВИДИН

На мирен протест за спасяване на видинската болница излизат днес, 18 май, от БСП и граждани. За днешния ден е насрочено и извънредно събрание на акционерите, на което ще се обсъжда и смяна на ръководството на лечебното заведение. Протестът ще е от 11 часа пред входа на болницата, каза председателят на областната организация на БСП Димитър Велков

"Всеки, който милее за здравеопазването във Видинска община и Видинска област нека заповяда, за да се опитаме да запазим видинската болница, за да не стане като врачанската, ловешката и много други, защото здравеопазването няма цена, то е на всички нас."

В Министерството на здравеопазването вече е внесена подписка за спасяване на болницата. Инициативата е гражданска. БСП я подкрепя, каза Димитър Велков:

"Това спасяване може да стане само чрез една ясна политика към видинската болница от страна на министъра на здравеопазването и може би тази политика би трябвало да бъде свързана с ясни и конкретни резултати от страна на управата на видинската болница. Резултати, които ние, от страна на ръководството, което в момента управлява болницата, виждаме, че са налице. Нашето мнение е, че болницата започва леко да излиза от тази криза. до която беше доведена от предишното ръководство. Това нещо буди недоумение защо се върви към смяна на ръководството при положение, че в момента нещата са добре."

Над 2 500 души са подкрепили подписката. 

Вижте още
Задържани са и колите, с които е превозвана незаконно добитата дървесина

Задържани са 7 души и 4 товарни автомобила с незаконна дървесина

Седем души и 4 товарни автомобила с незаконна дървесина са задържани при акция на инспектори от Регионалната дирекция по горите в Берковица и Държавното горско стопанство във Враца. Нарушението е установено миналата нощ в землището на с. Градешница. Задържани са лицата, извършили незаконното действие, автомобилите, 10 куб. м дървесина и 4..

публикувано на 20.10.18 в 17:08

Над 300 човека взеха участие в поход-събора „Речка“

Над 300 ученици и членове на пешеходни клубове от Враца взеха участие в 33-ия поход-събор „Речка“, който е част от Световния ден на ходенето. Това съобщиха от общинската администрация във Враца. След като са преминали 12-километровия преход, участниците са се състезавали в щафетни игри, крос и теглене на въже. Призьорите са били наградени от кмета на..

публикувано на 20.10.18 в 16:23

Община Враца продължава да осигурява топъл обяд на 120 човека

Община Враца продължава да осигурява топъл обяд на 120 човека в затруднено положение. Това е възможно, благодарение на подписан анекс към договор с Агенцията по социално подпомагане, съобщи ресорният заместник-кмет Петя Долапчиева: „На 4 октомври е подписано допълнително споразумение между общината и  Агенция за социално подпомагане..

публикувано на 20.10.18 в 16:10

Видин се включи в поход за свобода срещу трафика на хора

Поход за свобода, посветен на Европейския ден за борба с трафика на хора се проведе днес във Видин. Младежи от Видин и Белоградчик , както и техните преподаватели бяха главните действащи лица в инициативата. Начало на походът даде заместник- кмета Венци Пасков : „Радвам се, че нашият град се включва в инициативата, като част от всички 20 града, в..

публикувано на 20.10.18 в 13:50

Продължава раздаването на вода в Лом

И днес продължава раздаването на питейна вода в Лом. Близо 30 000 литра бяха доставени на града и селата Добри дол, Сливата и Орсоя. Столична община осигури 12 000 литра в бутилки от 1,5 литра,9450 литра раздаде Български червен кръст, 7200 литра дари Минерална вода „Ком“, Община Криводол – 1000 литра, както и общините Гоце Делчев,..

публикувано на 20.10.18 в 12:30
СУ

Димитровденско математическо състезание ще се проведе във Видин

Димитровденското математическо състезание ще се проведе днес във Видин. Тази година задачите ще се решават в СУ "Св.св.Кирил и Методий" в областния град. Състезанието ще се проведе в три астрономически часа - от 10 до 13 часа. " Провеждаме тази година петнадесетото по ред Димитровденско математическо състезание. Под егидата на общината и със..

публикувано на 20.10.18 в 09:10