Мирен протест ще се проведе пред видинската болница

| обновено на 18.05.18 в 09:30
Снимка: Радио ВИДИН

На мирен протест за спасяване на видинската болница излизат днес, 18 май, от БСП и граждани. За днешния ден е насрочено и извънредно събрание на акционерите, на което ще се обсъжда и смяна на ръководството на лечебното заведение. Протестът ще е от 11 часа пред входа на болницата, каза председателят на областната организация на БСП Димитър Велков

"Всеки, който милее за здравеопазването във Видинска община и Видинска област нека заповяда, за да се опитаме да запазим видинската болница, за да не стане като врачанската, ловешката и много други, защото здравеопазването няма цена, то е на всички нас."

В Министерството на здравеопазването вече е внесена подписка за спасяване на болницата. Инициативата е гражданска. БСП я подкрепя, каза Димитър Велков:

"Това спасяване може да стане само чрез една ясна политика към видинската болница от страна на министъра на здравеопазването и може би тази политика би трябвало да бъде свързана с ясни и конкретни резултати от страна на управата на видинската болница. Резултати, които ние, от страна на ръководството, което в момента управлява болницата, виждаме, че са налице. Нашето мнение е, че болницата започва леко да излиза от тази криза. до която беше доведена от предишното ръководство. Това нещо буди недоумение защо се върви към смяна на ръководството при положение, че в момента нещата са добре."

Над 2 500 души са подкрепили подписката. 

Вижте още

В Ново село отбелязаха Бабинден

Три млади майки - Яница Паскова, Олга Красимирова и Лора Еленкова поляха ритуално на д-р Наташа Петкова пред дома й, с което започна празникът на родилната помощ в Ново село. 12 бебета са се родили в Община Ново село през 2018 година. Първото бебе във видинската болница за 2019 година е с новоселски корени. Майката Галя и бащата Асен на малката Калина..

публикувано на 19.01.19 в 08:37

Снимката на 18 януари 2019 година

Капиталовата програма на общината за настоящата година ще бъде представена пред граждани на Видин . Срещата ще е на 22 януари от 18 часа в залата на Общинския съвет. От  началото на годината „Булгартрансгаз“ ЕАД започва триизмерни сеизмични проучвания в землищата на общините Враца и Криводол, съобщават от местната управа в града под Околчица...

публикувано на 18.01.19 в 18:00

Намериха труп на възрастна жена във Враца

В стара къща, която се намира в идеалния център на Враца – на ул. „Втори юни“ №1, този следобед бил намерен труп на възрастна жена. Според неофициална информация, става дума за старица, която е издъхнала поне преди няколко дни. От полицията потвърдиха, че има подобен случай и обещаха да дадат повече подробности в утрешния бюлетин...

публикувано на 18.01.19 в 17:11

Рекордни резултати на програмите на Българското национално радио през декември

Абсолютен рекорд в рейтинга за изминалата година регистрира групата програми на БНР през месец декември 2018 г. Данните са от национално представителното проучване на радиоаудиторията, провеждано от Ipsos / Nielsen Admosphere Bulgaria всеки месец. С над 1 милион седмична аудитория, броят слушатели на програмите на БНР през декември..

публикувано на 18.01.19 в 16:41

Вкусна изложба подредиха в Ново село

"Вкусно, здравословно" - така дамите-диабетици във видинското село Ново село , озаглавиха своята кулинарна изложба. Тя беше подредена на празника Бабинден, който отбелязват днес, в навечерието на Деня на родилната помощ, 21 януари.  В изложбата бяха показани 12  ястия от 7 баби, които смятат, че диабетът се предава и по наследство. Сред кулинарните..

публикувано на 18.01.19 в 15:59

Полицията откри взривни вещества в къща в село Горно Пещене

Полицейската проверка в дома на 39-годишен мъж, криминално проявен и осъждан за кражби, е извършена рано тази сутрин, съобщават от полицията във Враца. В жилището в село Горно Пещене служителите на реда открили раница, в която имало 15 капсул детонатора /L-капсули/ с червен кабел по тях, пет капсул детонатора за огнепроводен шнур, един..

публикувано на 18.01.19 в 15:46