Предстои ремонт на улици и пътища в Белоградчишко

Снимка: Радио ВИДИН Архив

Осем улици се предвижда да бъдат реконструирани и рехабилитирани от Община Белоградчик. Вече е одобрен проект и е сключен договор за отпускане на финансова помощ по Програма за селските райони 2014-2020. Предвижда се да се изпълняват строително-ремонтни дейности по улиците "Миджур", "Стара планина", "Н. Й. Вапцаров", част от ж.к. "Здравец", ул. "Доц. Д-р Емил Павлов", "Кольо Фичето", булевард "Съединение" и улица "Белоградчишки проход". Общата дължина на уличната мрежа, която ще се ремонтира, е  2461,78 м. Обща площ тротоарната настилка за всички включени улици е 6744 м2. Утре, 18 май ще бъдат отворени постъпилите оферти на участниците в обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонта. Крайният срок за подаване на оферти за участие е до 17:00 часа днес. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 794 925,80 лв. без ДДС.

Паралелно с ремонта на улиците в града Общината се готви и за ремонт на общинските пътища, които също са в окаяно състояние. Вчера бяха отворени офертите за избор на изпълнител по обществената поръчка. Ще бъдат ремонтирани част от изхода на Белоградчик в посока с. Дъбравка, пътят Бела-Белоградчик/- граница между общините Белоградчик и Димово/ - Орешец – Медовница, пътят Вещица – Белоградчик/ - отсечката към с.  Дъбравка и пътят Чифлик - Стакевци/ - отсечката към с. Праужда. Заедно с ремонта ще бъде полаган и оптичен кабел. Финансирането на дейностите отново е по програмата за развитие на селските райони. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 2 316 196,68 лева без ДДС. Бяха отворени офертите на петима кандидати. Седем са офертите за строителен надзор на ремонта. 


Вижте още

Снимката на 16 август 2018 година

Депонирането на строителни отпадъци в района на Южна промишлена зона във Видин е временно. Това обясни кметът на Община Видин Огнян Ценков в отговор на въпрос на Радио ВИДИН за демонтирането на настилката на площад "Бдинци" и струпването на материалите в Южната промишлена зона на града . Заспиване зад волана причини катастрофа край Дунав мост 2..

публикувано на 16.08.18 в 18:00

Видин се включва в Националната АНТИСПИН кампания

Доброволно, анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН ще бъде проведено от Регионалната здравна инспекция във Видин. Инициативата е част от Националната лятна АНТИСПИН кампания, каза експертът в институцията Наталия Милкова: "Регионална здравна инспекция- Видин ще се включи, като на 20 и 21 август, от 10:00-12:00 часа, ще..

публикувано на 16.08.18 в 17:46

Поправителен дом за непълнолетни откриха във Враца

Поправителният дом в Бойчиновци се премести във Враца , а днес обектът, който е част от затвора, беше открит. Символично лентата прерязаха заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, заместник-главният директор на Главна дирекция "Изтърпяване на наказанията" главен комисар Васил Миладинов и началникът на мястото за..

обновено на 16.08.18 в 16:10

Кола блъсна две деца на пешеходна пътека във Враца

Шофьор блъсна две деца на пешеходна пътека във Враца . Инцидентът стана този следобед на оживеното кръстовище на бул. "Екзарх Йосиф“ и "Ген. Леонов“ в града. По думите на майката на двете пострадали момиченца, става дума за нещастно стечение на обстоятелствата. Камион, който опитвал да завие, спрял, за да даде предимство на пресичащите..

публикувано на 16.08.18 в 15:53

Баластрират улици във видинското село Цар Симеоново

Кметът на Община Видин Огнян Ценков посети село Цар Симеоново, за да се запознае с изпълнението на дейностите  по Програма "Местни инициативи" и по баластриране на непроходимите улици в населеното място. След подаден сигнал за лошо състояние на вътрешна улица от жителка на селото, която се нуждае от ежедневна медицинска помощ, участъкът, до който..

обновено на 16.08.18 в 15:39

Временно е депонирането на строителни отпадъци в Южна промишлена зона във Видин

Депонирането на строителни отпадъци в района на Южна промишлена зона във Видин е временно. Това обясни кметът на Община Видин Огнян Ценков в отговор на въпрос на Радио ВИДИН за демонтирането на настилката на площад "Бдинци" и струпването на материалите в Южната промишлена зона на града. "Депото е временно и е създадено, докато се организира..

публикувано на 16.08.18 в 14:26