Предстои ремонт на улици и пътища в Белоградчишко

Снимка: Радио ВИДИН Архив

Осем улици се предвижда да бъдат реконструирани и рехабилитирани от Община Белоградчик. Вече е одобрен проект и е сключен договор за отпускане на финансова помощ по Програма за селските райони 2014-2020. Предвижда се да се изпълняват строително-ремонтни дейности по улиците "Миджур", "Стара планина", "Н. Й. Вапцаров", част от ж.к. "Здравец", ул. "Доц. Д-р Емил Павлов", "Кольо Фичето", булевард "Съединение" и улица "Белоградчишки проход". Общата дължина на уличната мрежа, която ще се ремонтира, е  2461,78 м. Обща площ тротоарната настилка за всички включени улици е 6744 м2. Утре, 18 май ще бъдат отворени постъпилите оферти на участниците в обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонта. Крайният срок за подаване на оферти за участие е до 17:00 часа днес. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 794 925,80 лв. без ДДС.

Паралелно с ремонта на улиците в града Общината се готви и за ремонт на общинските пътища, които също са в окаяно състояние. Вчера бяха отворени офертите за избор на изпълнител по обществената поръчка. Ще бъдат ремонтирани част от изхода на Белоградчик в посока с. Дъбравка, пътят Бела-Белоградчик/- граница между общините Белоградчик и Димово/ - Орешец – Медовница, пътят Вещица – Белоградчик/ - отсечката към с.  Дъбравка и пътят Чифлик - Стакевци/ - отсечката към с. Праужда. Заедно с ремонта ще бъде полаган и оптичен кабел. Финансирането на дейностите отново е по програмата за развитие на селските райони. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 2 316 196,68 лева без ДДС. Бяха отворени офертите на петима кандидати. Седем са офертите за строителен надзор на ремонта. 


Вижте още
Задържани са и колите, с които е превозвана незаконно добитата дървесина

Задържани са 7 души и 4 товарни автомобила с незаконна дървесина

Седем души и 4 товарни автомобила с незаконна дървесина са задържани при акция на инспектори от Регионалната дирекция по горите в Берковица и Държавното горско стопанство във Враца. Нарушението е установено миналата нощ в землището на с. Градешница. Задържани са лицата, извършили незаконното действие, автомобилите, 10 куб. м дървесина и 4..

публикувано на 20.10.18 в 17:08

Над 300 човека взеха участие в поход-събора „Речка“

Над 300 ученици и членове на пешеходни клубове от Враца взеха участие в 33-ия поход-събор „Речка“, който е част от Световния ден на ходенето. Това съобщиха от общинската администрация във Враца. След като са преминали 12-километровия преход, участниците са се състезавали в щафетни игри, крос и теглене на въже. Призьорите са били наградени от кмета на..

публикувано на 20.10.18 в 16:23

Община Враца продължава да осигурява топъл обяд на 120 човека

Община Враца продължава да осигурява топъл обяд на 120 човека в затруднено положение. Това е възможно, благодарение на подписан анекс към договор с Агенцията по социално подпомагане, съобщи ресорният заместник-кмет Петя Долапчиева: „На 4 октомври е подписано допълнително споразумение между общината и  Агенция за социално подпомагане..

публикувано на 20.10.18 в 16:10

Видин се включи в поход за свобода срещу трафика на хора

Поход за свобода, посветен на Европейския ден за борба с трафика на хора се проведе днес във Видин. Младежи от Видин и Белоградчик , както и техните преподаватели бяха главните действащи лица в инициативата. Начало на походът даде заместник- кмета Венци Пасков : „Радвам се, че нашият град се включва в инициативата, като част от всички 20 града, в..

публикувано на 20.10.18 в 13:50

Продължава раздаването на вода в Лом

И днес продължава раздаването на питейна вода в Лом. Близо 30 000 литра бяха доставени на града и селата Добри дол, Сливата и Орсоя. Столична община осигури 12 000 литра в бутилки от 1,5 литра,9450 литра раздаде Български червен кръст, 7200 литра дари Минерална вода „Ком“, Община Криводол – 1000 литра, както и общините Гоце Делчев,..

публикувано на 20.10.18 в 12:30
СУ

Димитровденско математическо състезание ще се проведе във Видин

Димитровденското математическо състезание ще се проведе днес във Видин. Тази година задачите ще се решават в СУ "Св.св.Кирил и Методий" в областния град. Състезанието ще се проведе в три астрономически часа - от 10 до 13 часа. " Провеждаме тази година петнадесетото по ред Димитровденско математическо състезание. Под егидата на общината и със..

публикувано на 20.10.18 в 09:10