Предстои ремонт на улици и пътища в Белоградчишко

Снимка: Радио ВИДИН Архив

Осем улици се предвижда да бъдат реконструирани и рехабилитирани от Община Белоградчик. Вече е одобрен проект и е сключен договор за отпускане на финансова помощ по Програма за селските райони 2014-2020. Предвижда се да се изпълняват строително-ремонтни дейности по улиците "Миджур", "Стара планина", "Н. Й. Вапцаров", част от ж.к. "Здравец", ул. "Доц. Д-р Емил Павлов", "Кольо Фичето", булевард "Съединение" и улица "Белоградчишки проход". Общата дължина на уличната мрежа, която ще се ремонтира, е  2461,78 м. Обща площ тротоарната настилка за всички включени улици е 6744 м2. Утре, 18 май ще бъдат отворени постъпилите оферти на участниците в обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонта. Крайният срок за подаване на оферти за участие е до 17:00 часа днес. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 794 925,80 лв. без ДДС.

Паралелно с ремонта на улиците в града Общината се готви и за ремонт на общинските пътища, които също са в окаяно състояние. Вчера бяха отворени офертите за избор на изпълнител по обществената поръчка. Ще бъдат ремонтирани част от изхода на Белоградчик в посока с. Дъбравка, пътят Бела-Белоградчик/- граница между общините Белоградчик и Димово/ - Орешец – Медовница, пътят Вещица – Белоградчик/ - отсечката към с.  Дъбравка и пътят Чифлик - Стакевци/ - отсечката към с. Праужда. Заедно с ремонта ще бъде полаган и оптичен кабел. Финансирането на дейностите отново е по програмата за развитие на селските райони. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 2 316 196,68 лева без ДДС. Бяха отворени офертите на петима кандидати. Седем са офертите за строителен надзор на ремонта. 


Вижте още

Близо 1,6 млрд. лв. ще бъдат инвестирани във ВиК в 51 населени места

1,59 млрд. лв. от Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.“ ще бъдат вложени в изграждане или реконструкция на водопроводи, канализация, пречиствателни станции и други съоръжения в 51 населени места, съобщават от МРРБ. Предстои да бъде реконструирана и изградена близо 1300 км ВиК мрежа. Обектите, които ще бъдат финансирани, са..

публикувано на 22.05.18 в 11:54

Областна комисия предлага промени в проекта на Националната здравна карта за област Видин

Комисията, изработила Областната здравна карта, с председател областния управител на област Видин Албена Георгиева, единодушно прие мотивирано становище, с което предлага промени в публикувания за обществено обсъждане проект на Национална здравна карта в частта, касаеща болничната помощ в област Видин. Албена Георгиева припомни, че през..

публикувано на 22.05.18 в 11:23

Задържаха шофьор с 2,49 промила на Дунав мост 2

Шофьор на товарен автомобил, седнал зад волана след употреба на алкохол, е задържан в полицейския арест, съобщават от ОД МВР Видин. На 21 май около 18.10 часа, в района на Дунав мост 2, полицейски служители са проверили влекач „Волво” с латвийска регистрация. При тестване с дрегер, пробата на 48-годишния водач- гражданин на Република Беларус, е..

публикувано на 22.05.18 в 11:13

Опашка от камиони на Дунав мост 2

Опашка от тежкотоварни автомобили , дълга около 2 километра се е образувала на Дунав мост 2 между Видин и румънския град  Калафат. Това съобщиха слушатели на Радио Видин. Причина за създалата се ситуация е интензивният трафик на изхода от България, съобщиха от компанията за управление на съоръжението. Оттам уверяват, че се Работи се на пълен капацитет и..

публикувано на 22.05.18 в 11:00

Наградиха победителите от Националния фестивал на малките театрални форми и Международния фестивал на камерните театри на НЕТА - Враца 2018

Враца бе домакин на два фестивала – 29-ото издание на най-стария театрален фестивал в България Националният фестивал на малките театрални форми, който се проведе паралелно с 8-я Международния фестивал на камерните театри, организиран от Нова европейска театрална асоциация НЕТА. Вече са ясни и наградените участници: ХХV Национален..

публикувано на 22.05.18 в 10:44

Раздадоха наградите на Борован

Три са наградите на Борован, които бяха връчени снощи на официална церемония по повод празника на общината. Кметът инж. Десислава Тодорова връчи отличията на тържеството, което заради лошото време се проведе в големия салон на Народно читалище "Цани Иванов". Най-после признанието на Борован застигна един от най-известните земляци на..

публикувано на 22.05.18 в 08:35