Предстои ремонт на улици и пътища в Белоградчишко

Снимка: Радио ВИДИН Архив

Осем улици се предвижда да бъдат реконструирани и рехабилитирани от Община Белоградчик. Вече е одобрен проект и е сключен договор за отпускане на финансова помощ по Програма за селските райони 2014-2020. Предвижда се да се изпълняват строително-ремонтни дейности по улиците "Миджур", "Стара планина", "Н. Й. Вапцаров", част от ж.к. "Здравец", ул. "Доц. Д-р Емил Павлов", "Кольо Фичето", булевард "Съединение" и улица "Белоградчишки проход". Общата дължина на уличната мрежа, която ще се ремонтира, е  2461,78 м. Обща площ тротоарната настилка за всички включени улици е 6744 м2. Утре, 18 май ще бъдат отворени постъпилите оферти на участниците в обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонта. Крайният срок за подаване на оферти за участие е до 17:00 часа днес. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 794 925,80 лв. без ДДС.

Паралелно с ремонта на улиците в града Общината се готви и за ремонт на общинските пътища, които също са в окаяно състояние. Вчера бяха отворени офертите за избор на изпълнител по обществената поръчка. Ще бъдат ремонтирани част от изхода на Белоградчик в посока с. Дъбравка, пътят Бела-Белоградчик/- граница между общините Белоградчик и Димово/ - Орешец – Медовница, пътят Вещица – Белоградчик/ - отсечката към с.  Дъбравка и пътят Чифлик - Стакевци/ - отсечката към с. Праужда. Заедно с ремонта ще бъде полаган и оптичен кабел. Финансирането на дейностите отново е по програмата за развитие на селските райони. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 2 316 196,68 лева без ДДС. Бяха отворени офертите на петима кандидати. Седем са офертите за строителен надзор на ремонта. 


Вижте още

В Ново село отбелязаха Бабинден

Три млади майки - Яница Паскова, Олга Красимирова и Лора Еленкова поляха ритуално на д-р Наташа Петкова пред дома й, с което започна празникът на родилната помощ в Ново село. 12 бебета са се родили в Община Ново село през 2018 година. Първото бебе във видинската болница за 2019 година е с новоселски корени. Майката Галя и бащата Асен на малката Калина..

публикувано на 19.01.19 в 08:37

Снимката на 18 януари 2019 година

Капиталовата програма на общината за настоящата година ще бъде представена пред граждани на Видин . Срещата ще е на 22 януари от 18 часа в залата на Общинския съвет. От  началото на годината „Булгартрансгаз“ ЕАД започва триизмерни сеизмични проучвания в землищата на общините Враца и Криводол, съобщават от местната управа в града под Околчица...

публикувано на 18.01.19 в 18:00

Намериха труп на възрастна жена във Враца

В стара къща, която се намира в идеалния център на Враца – на ул. „Втори юни“ №1, този следобед бил намерен труп на възрастна жена. Според неофициална информация, става дума за старица, която е издъхнала поне преди няколко дни. От полицията потвърдиха, че има подобен случай и обещаха да дадат повече подробности в утрешния бюлетин...

публикувано на 18.01.19 в 17:11

Рекордни резултати на програмите на Българското национално радио през декември

Абсолютен рекорд в рейтинга за изминалата година регистрира групата програми на БНР през месец декември 2018 г. Данните са от национално представителното проучване на радиоаудиторията, провеждано от Ipsos / Nielsen Admosphere Bulgaria всеки месец. С над 1 милион седмична аудитория, броят слушатели на програмите на БНР през декември..

публикувано на 18.01.19 в 16:41

Вкусна изложба подредиха в Ново село

"Вкусно, здравословно" - така дамите-диабетици във видинското село Ново село , озаглавиха своята кулинарна изложба. Тя беше подредена на празника Бабинден, който отбелязват днес, в навечерието на Деня на родилната помощ, 21 януари.  В изложбата бяха показани 12  ястия от 7 баби, които смятат, че диабетът се предава и по наследство. Сред кулинарните..

публикувано на 18.01.19 в 15:59

Полицията откри взривни вещества в къща в село Горно Пещене

Полицейската проверка в дома на 39-годишен мъж, криминално проявен и осъждан за кражби, е извършена рано тази сутрин, съобщават от полицията във Враца. В жилището в село Горно Пещене служителите на реда открили раница, в която имало 15 капсул детонатора /L-капсули/ с червен кабел по тях, пет капсул детонатора за огнепроводен шнур, един..

публикувано на 18.01.19 в 15:46