Белчо от Видин се нуждае от средства, за да замине за новия си дом

Снимка: DOG Help - BG

Белчо е бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския булевард "Панония". Появил се в комплекс "Химик" във Видин в средата на миналото лято, на врата имал следи от каишка, затова и хората от квартала предполагат, че е бил домашно, но нежелано куче. 

След инцидента животното е намерено от хора от квартала. Благодарение на социалните мрежи се създава организация и Белчо, както го наричат новите му приятели, е транспортиран в столичната ветеринарна клиника от доброволец, който идва от София, за да го вземе и закара при специалистите. Историята му обедини видинчани и много хора започнаха да събират средства за лечението на кучето. Ученици от видинската езикова гимназия направиха и благотворителен базар, като събраните 160 лева преведоха по сметката за лечение. От съдбата на Белчо продължават да се интересуват неговите приятели от Видин. Сред тях е Пенка Николова, една от жените, които намират Белчо след инцидента:

"Белчо в момента е добре, макар че официално е инвалид, но това не е най- фаталното. В крайна сметка от "DOG Help" му помогнаха. Една жена му дари количка, с която той се придвижва. На снимките, които получавам от организацията, изглежда прекрасно. Въпросът е, че трябваше този месец той да замине в Англия, където обгрижват кучета инвалиди. Защото Белчо има наистина нужда от специални грижи. В момента забавят отпътуването му и то ще бъде през месец юли. Нека помогнем, 5-10 лева, няма значение, защото той има нужда, тъй като в клиниката, в която се намира вече сметката му е около 800 лева."

Белчо е в клиниката на "Добро хрумване" в кв.Изток. Ако някой от Вас иска да помогне, може да го направи на място в клиниката, по сметката или на телефон: 0999999495.

Снимка:DOG Help - BGОт организацията, която пое грижите за Белчо в София- DOG Help - BG, са отправили във фейсбук призив за помощ и подкрепа:
"Сумата за транспорта, с който ще се придвижи до Лондон, е събрана, но в клиниката сметката е към 800 лв, а до юли ще се трупа още. Ние сме категорични,че ще се борим за него, докато не бъде щастлив, същевременно търсим и други варианти за него, ако изпадне нещо преди юли месец. Ако някой от вас иска да помогне , може да го направи на място в клиниката, по сметката или да се свърже с нас на тел:0999999495. Благодарим Ви!"

При превод трябва да се напише основание Белчо.Dog Help-BG
Сметката на Ветеринарна клиника "Добро Хрумване" е следната:
Paypal: dobrohrumvane@abv.bg

Банкова сметка: ПРОКРЕДИТ БАНК ЕАД
BIC: PRCBBGSF
IBAN: BG27 PRCB 9230 1049 0611 16/

Вижте още
Нинко Кирилов, Снимка: Ваня Минева

Курс по творческо писане с Нинко Кирилов

Кратък курс по творческо писане ще се проведе на 28-и, 30-и и 31-и май във видинската библиотека "Михалаки Георгиев“ . Ще се води от писателя Нинко Кирилов . "Курсът е ориентиран основно към ученици и с туденти във Видин. Това, разбира се, изобщо не пречи на останалите да присъстват, да дискутираме и да сме си полезни взаимно.“ ,..

публикувано на 24.05.18 в 17:31

Фестивал на спомените в Горна Бела речка

Преосмисляне на личната история е основната тема на 15 - тия фестивал на спомените. " От старта си през 2004-та Goatmilk / Козе мляко, следва много проста философия - да даде глас на хората, чиито личен разказ никога не е бил смятан за част от историята. Бела речка беше нашето начало, нашият личен опит да създадем сигурно място за..

публикувано на 24.05.18 в 16:57

В "Музикална зона" на 24 май 2018 слушаме български, сръбски композитори, както и Enya – 2 част

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е сред любимите ми празници. Припомняме си факти от историята, слушайки патриарха на българското композиторско творчество Петко Стайнов със симфоничната поема "Тракия" . Тази година 24 май за пръв път се празнува като ден на славянската писменост и в западната ни съседка..

публикувано на 24.05.18 в 09:00

Археолог ще ръководи музея в Белоградчик

Археологът Ивайло Крумов e новият директор на Историческия музей в Белоградчик. Той поема ръководството на културната институция след конкурс, който печели с концепция за дейността и развитието ѝ до 2023 година. За да се изпълни концепцията, той предлага и няколко основни стъпки. "Проектната дейност е нова политика, която ще бъде внедрена в..

публикувано на 23.05.18 в 14:59
Поетесата Диана Сиракова показва първия брой на вестник

Нов вестник за литература излезе във Видин

Първият брой на вестник "Литературен салон ЖАР" излезе във Видин в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. Изданието е по идея Дружеството на писателите и Народно читалище "Цвят"-Видин-  организатори на традиционния Литературен салон, който се провежда от 18 години. Първият брой ще бъде представен..

публикувано на 23.05.18 в 12:52
монтана община

Талантливи ученици ще получат стипендии от Община Монтана

Финансовите стимулирания се отпускат, съгласно Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на ученици с изявени дарби. Общо 9 са децата, които тази година ще получат поощрение за добри представяния на международни и национални състезания, каза Александър Герасимов , директор Дирекция "Хуманитарни дейности" в община..

публикувано на 22.05.18 в 15:52