Белчо от Видин се нуждае от средства, за да замине за новия си дом

Снимка: DOG Help - BG

Белчо е бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския булевард "Панония". Появил се в комплекс "Химик" във Видин в средата на миналото лято, на врата имал следи от каишка, затова и хората от квартала предполагат, че е бил домашно, но нежелано куче. 

След инцидента животното е намерено от хора от квартала. Благодарение на социалните мрежи се създава организация и Белчо, както го наричат новите му приятели, е транспортиран в столичната ветеринарна клиника от доброволец, който идва от София, за да го вземе и закара при специалистите. Историята му обедини видинчани и много хора започнаха да събират средства за лечението на кучето. Ученици от видинската езикова гимназия направиха и благотворителен базар, като събраните 160 лева преведоха по сметката за лечение. От съдбата на Белчо продължават да се интересуват неговите приятели от Видин. Сред тях е Пенка Николова, една от жените, които намират Белчо след инцидента:

"Белчо в момента е добре, макар че официално е инвалид, но това не е най- фаталното. В крайна сметка от "DOG Help" му помогнаха. Една жена му дари количка, с която той се придвижва. На снимките, които получавам от организацията, изглежда прекрасно. Въпросът е, че трябваше този месец той да замине в Англия, където обгрижват кучета инвалиди. Защото Белчо има наистина нужда от специални грижи. В момента забавят отпътуването му и то ще бъде през месец юли. Нека помогнем, 5-10 лева, няма значение, защото той има нужда, тъй като в клиниката, в която се намира вече сметката му е около 800 лева."

Белчо е в клиниката на "Добро хрумване" в кв.Изток. Ако някой от Вас иска да помогне, може да го направи на място в клиниката, по сметката или на телефон: 0999999495.

Снимка:DOG Help - BGОт организацията, която пое грижите за Белчо в София- DOG Help - BG, са отправили във фейсбук призив за помощ и подкрепа:
"Сумата за транспорта, с който ще се придвижи до Лондон, е събрана, но в клиниката сметката е към 800 лв, а до юли ще се трупа още. Ние сме категорични,че ще се борим за него, докато не бъде щастлив, същевременно търсим и други варианти за него, ако изпадне нещо преди юли месец. Ако някой от вас иска да помогне , може да го направи на място в клиниката, по сметката или да се свърже с нас на тел:0999999495. Благодарим Ви!"

При превод трябва да се напише основание Белчо.Dog Help-BG
Сметката на Ветеринарна клиника "Добро Хрумване" е следната:
Paypal: dobrohrumvane@abv.bg

Банкова сметка: ПРОКРЕДИТ БАНК ЕАД
BIC: PRCBBGSF
IBAN: BG27 PRCB 9230 1049 0611 16/

Вижте още

Стартира Европейската седмица за безопасност и здраве при работа

От днес, 22 октомври, започва Европейската седмица за безопасност и здраве при работа. Тя се провежда всяка година през октомври. Организирана от информационната агенция на Европейския съюз за здравословни и безопасни условия на труд и нейните партньори, всяка Европейска седмица има конкретна тема на кампанията и цели повишаване на..

публикувано на 22.10.18 в 17:00

От Видин започва изложба "16 фотоесета- другото лице на воините ни"

Изложба на тема "16 фотоесета- другото лице на воините ни" ще бъде открита от 17 часа днес в музей „Кръстата казарма“ във Видин. Подготвена е от кореспондента на БТА Ирена Данаилова и колегата ѝ от Варна Георги Генчев. Включена е в програмата за празника на града Димитровден. Изложбата е посветена на участвалите в Първата световна..

публикувано на 22.10.18 в 14:15

Когато "Фрагментите" се превърнат в "Между"

Младият писател от Враца Михаил Митев издаде първия си роман. Книгата е озаглавена "Между" . Талантливият автор е познат на публиката с книгата "Фрагменти" - лодка, както самият той я описва, която води към най-личните му емоции. "Фрагменти" е труд, съставен от осем разказа, които запознават читателите с до болка познатата реалност, която често..

публикувано на 22.10.18 в 11:50

"Неделник" от 21 октомври 2018 година

"Неделник" брой 228- ми вече е на сайта. За начало мажете да чуете едно интервю с 15-годишната Ева Янакиев а от певческа група “Пъстренец джуниър”, към общинския младежки дом Монтана. Преди време възпитаничката на музикалният педагог Асен Асенов спечели наградата на телевизионните зрители на детски “Пирин фолк” в Сандански. Тя изпълни..

публикувано на 21.10.18 в 13:11

Когато сме с Христос, ние сме предпазени от дяволски нападения

В Шестата неделя след Неделя подир Въздвижение, Църквата насочва нашето внимание към онези моменти, чрез които ние ставаме роби на страстите, похотите и съблазните. Христос изцелява обладан от легион бесове човек. Той му дава свобода и радост, както и чрез това го предлага като пример на самите нас за сила Божия, промисъл и..

публикувано на 21.10.18 в 08:00

Видинската библиотека вече има 3D принтер

Живеем в свят, развиващ се ежедневно. Технологиите не просто си проправят път сред нас, но стават все по-масови. Ако преди години представите ни биха стигнали дотук, вероятно не бихме повярвали. Сега бъдещето представлява най-смелите мечти, които някога човечеството е имало. Бъдещето вече е сред нас, превърнало се в настояще - такова, в което вкъщи..

публикувано на 19.10.18 в 16:08