Белчо от Видин се нуждае от средства, за да замине за новия си дом

Снимка: DOG Help - BG

Белчо е бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския булевард "Панония". Появил се в комплекс "Химик" във Видин в средата на миналото лято, на врата имал следи от каишка, затова и хората от квартала предполагат, че е бил домашно, но нежелано куче. 

След инцидента животното е намерено от хора от квартала. Благодарение на социалните мрежи се създава организация и Белчо, както го наричат новите му приятели, е транспортиран в столичната ветеринарна клиника от доброволец, който идва от София, за да го вземе и закара при специалистите. Историята му обедини видинчани и много хора започнаха да събират средства за лечението на кучето. Ученици от видинската езикова гимназия направиха и благотворителен базар, като събраните 160 лева преведоха по сметката за лечение. От съдбата на Белчо продължават да се интересуват неговите приятели от Видин. Сред тях е Пенка Николова, една от жените, които намират Белчо след инцидента:

"Белчо в момента е добре, макар че официално е инвалид, но това не е най- фаталното. В крайна сметка от "DOG Help" му помогнаха. Една жена му дари количка, с която той се придвижва. На снимките, които получавам от организацията, изглежда прекрасно. Въпросът е, че трябваше този месец той да замине в Англия, където обгрижват кучета инвалиди. Защото Белчо има наистина нужда от специални грижи. В момента забавят отпътуването му и то ще бъде през месец юли. Нека помогнем, 5-10 лева, няма значение, защото той има нужда, тъй като в клиниката, в която се намира вече сметката му е около 800 лева."

Белчо е в клиниката на "Добро хрумване" в кв.Изток. Ако някой от Вас иска да помогне, може да го направи на място в клиниката, по сметката или на телефон: 0999999495.

Снимка:DOG Help - BGОт организацията, която пое грижите за Белчо в София- DOG Help - BG, са отправили във фейсбук призив за помощ и подкрепа:
"Сумата за транспорта, с който ще се придвижи до Лондон, е събрана, но в клиниката сметката е към 800 лв, а до юли ще се трупа още. Ние сме категорични,че ще се борим за него, докато не бъде щастлив, същевременно търсим и други варианти за него, ако изпадне нещо преди юли месец. Ако някой от вас иска да помогне , може да го направи на място в клиниката, по сметката или да се свърже с нас на тел:0999999495. Благодарим Ви!"

При превод трябва да се напише основание Белчо.Dog Help-BG
Сметката на Ветеринарна клиника "Добро Хрумване" е следната:
Paypal: dobrohrumvane@abv.bg

Банкова сметка: ПРОКРЕДИТ БАНК ЕАД
BIC: PRCBBGSF
IBAN: BG27 PRCB 9230 1049 0611 16/

Вижте още

Състезание по риболов за деца за първи път организират в Кула

Състезание по риболов ще се проведе в Кула на 1 юни, когато отбелязваме Международния ден на детето. 10 деца са заявили участие до момента, като организаторите предвиждат в първото издание на надпреварата да се включат 30 деца до 14 години. "Важно е поне минимален опит да имат в риболова. Идеята ни беше записването за състезанието да е от 1..

публикувано на 17.01.19 в 17:17

Млади хора раздават помощи във видински села

В края на миналата година група млади ентусиасти от Видин проведоха инициатива, в помощ на възрастните хора, които живеят в села в северозападния край. Учениците успяха да съберат 1 458 лв и множество хранителни продукти и пакети. Според младите хора събраното е толкова много, че се е наложило да разделят посещенията се на два етапа, следващият от..

публикувано на 17.01.19 в 13:15

В "Музикална зона" на 17 януари 2019 слушаме джипси и етно джаз

В последните години все повече се засилва интересът към джаза от първата половина на миналото столетие. През 30-те години в парижките предградия възниква едно ново направление, наречено джипси джаз . И до днес състави, независимо с какъв произход продължават да интерпретират музика, повлияна или създадена от ромските китаристи. Мануш джазът..

публикувано на 17.01.19 в 09:00

Симфониета- Видин отбелязва годишнина на Менделсон

Симфониета- Видин утре ще отбележи 210 години от рождението на едни от най-популярните композитори на класическа музика- Феликс Менделсон Бартолди . Диригент ще е Овидиу Маринеску, а солисти на виолончело са младите музиканти Киара Кайсидо и Лили Екман. Двамата са завършили лятна музикална академия във Видин и са ученици на Овидиу Маринеску, който..

публикувано на 16.01.19 в 17:45

Театърът във Видин готви премиера

Драматичният театър във Видин подготвя премиерен спектакъл. „Само за мъже“ е по пиеси на Дарио Фо, а репетициите вече започнаха.  "Всъщност Дарио Фо няма такава пиеса, тъй като това са три едноактни пиеси на Дарио Фо, които са компилирани в един спектакъл от един великолепен български режисьор- Андрей Аврамов" , каза новият директор на..

публикувано на 16.01.19 в 17:27

Къпачи ще обикалят в Кула за здраве и плодородие

Около 20 януари, Ивановден (по стар стил), в  Кула  се провежда уникалният по своята обредност обичай  „Къпачи на Ивановден“ . Повече от 100 години традицията не е прекъсвала в Кула и се предава от дядо на внуци и от бащи на синове. Вече има участници в групата и ритуала, които са пето или шесто поколение къпачи. Те са наследници на стари..

публикувано на 16.01.19 в 10:56