Белчо от Видин се нуждае от средства, за да замине за новия си дом

Снимка: DOG Help - BG

Белчо е бездомно куче, блъснато от автомобил на видинския булевард "Панония". Появил се в комплекс "Химик" във Видин в средата на миналото лято, на врата имал следи от каишка, затова и хората от квартала предполагат, че е бил домашно, но нежелано куче. 

След инцидента животното е намерено от хора от квартала. Благодарение на социалните мрежи се създава организация и Белчо, както го наричат новите му приятели, е транспортиран в столичната ветеринарна клиника от доброволец, който идва от София, за да го вземе и закара при специалистите. Историята му обедини видинчани и много хора започнаха да събират средства за лечението на кучето. Ученици от видинската езикова гимназия направиха и благотворителен базар, като събраните 160 лева преведоха по сметката за лечение. От съдбата на Белчо продължават да се интересуват неговите приятели от Видин. Сред тях е Пенка Николова, една от жените, които намират Белчо след инцидента:

"Белчо в момента е добре, макар че официално е инвалид, но това не е най- фаталното. В крайна сметка от "DOG Help" му помогнаха. Една жена му дари количка, с която той се придвижва. На снимките, които получавам от организацията, изглежда прекрасно. Въпросът е, че трябваше този месец той да замине в Англия, където обгрижват кучета инвалиди. Защото Белчо има наистина нужда от специални грижи. В момента забавят отпътуването му и то ще бъде през месец юли. Нека помогнем, 5-10 лева, няма значение, защото той има нужда, тъй като в клиниката, в която се намира вече сметката му е около 800 лева."

Белчо е в клиниката на "Добро хрумване" в кв.Изток. Ако някой от Вас иска да помогне, може да го направи на място в клиниката, по сметката или на телефон: 0999999495.

Снимка:DOG Help - BGОт организацията, която пое грижите за Белчо в София- DOG Help - BG, са отправили във фейсбук призив за помощ и подкрепа:
"Сумата за транспорта, с който ще се придвижи до Лондон, е събрана, но в клиниката сметката е към 800 лв, а до юли ще се трупа още. Ние сме категорични,че ще се борим за него, докато не бъде щастлив, същевременно търсим и други варианти за него, ако изпадне нещо преди юли месец. Ако някой от вас иска да помогне , може да го направи на място в клиниката, по сметката или да се свърже с нас на тел:0999999495. Благодарим Ви!"

При превод трябва да се напише основание Белчо.Dog Help-BG
Сметката на Ветеринарна клиника "Добро Хрумване" е следната:
Paypal: dobrohrumvane@abv.bg

Банкова сметка: ПРОКРЕДИТ БАНК ЕАД
BIC: PRCBBGSF
IBAN: BG27 PRCB 9230 1049 0611 16/

Вижте още

В Синаговци събират пластмасовите шишета разделно

Във видинското село Синаговци бутилките от пластмаса се събират на четири места в селото, извън контейнерите за отпадъци. Идеята е на кмета Иван Иванов. Преди три години му направило впечатление, че контейнерите се пълнят с пластмасови шишета и заемат много място.  "Засега имаме три места направени, в трите махали и една на центъра, ограждения с..

публикувано на 16.08.18 в 16:53

Видински археолог с книга за необичайни погребални практики

Излезе от печат книгата "Необичайни погребални практики, специални мъртви и опасни мъртви през късния енеолит" на археолога от Регионален исторически музей- Видин Ваня Ставрева . Книгата е адаптиранa за широката публика, вариант на магистърската й теза по археология. В същото време тя е първото подобно изследване в българската археологическа наука,..

публикувано на 15.08.18 в 19:25

120 години Видински панаир

Днес се навършват 120 години от откриването на първия Видински панаир. Първоначално той се провеждал от 15 август, а след въвеждането на Григорианския календар в България през 1916 година - от 28 август. Началото му е предхождано от селскостопански конкурс. Той бил посрещнат с голям интерес и насърчил местната управа да организира ежегоден видински..

публикувано на 15.08.18 в 10:04

Храмът в Дунавци остана без ток

Без ток остана храмът "Рождество на Пресвета Богородица" в Дунавци. Каква е причината и къде се търси решението на проблема? Представяме гледните точки на свещеника йеромонах Максим, кмета на града Димо Скорчев, директорката на училището, което се помещава в един двор с храмa- Цеца Ценкова, както и на жителка на града. Храмът се намира в двора..

публикувано на 14.08.18 в 16:05

Пазят с видеонаблюдение старите мраморни плочи от площада във Видин

До края на септември по проекта за реконструкция на централната пешеходна зона във Видин трябва да приключи работа в района около общината. Старите материали от настилката на площада   ще се ползват за благоустрояване и баластриране на улици по селата. 24-часово видеонаблюдение е осигурено в района на бившето военно поделение във Видин,..

публикувано на 14.08.18 в 16:00

Два центъра за настаняване довършват в Белоградчик

Близо десетилетие в Белоградчик стоят основите на два центъра за настаняване от семеен тип. Сегашното ръководството на общината е намерило начин със средства по Оперативна програма "Региони в растеж” да довърши сградите. Каква е тяхната история и какво предстои да се случи оттук на нататък разказва кметът на общината Борис Николов:  "Тези два..

публикувано на 14.08.18 в 16:00