Фестивал в Бойчиновци представя фолклора на Северозапада

Снимка: Любо Андреев

Фолклорен фестивал “Пламъче край Огоста” събира самодейци в Бойчиновци. За трета поредна година читалище “Възраждане 1923”, под патронажа на кмета на общината Светлин Сретениев, дава арена за изява на състави. Фестивалът няма конкурсен характер. 

"Целта е да съхраним автентичните песни и танци от Северозападна България”, уточни секретарят на читалището Валери Начев и добави:

"Началото му е поставено през 1983 година... За тази година заявка са подали 27 читалище и пенсионерски клубове, някои от тях с по 2-3 състава ще участват. Общият брой на участниците е 340 самодейци."

Фолклорният фестивал “Пламъче край Огоста” започва в събота в 10 часа в залата на читалище “Възраждане 1923” в центъра на Бойчиновци

Вижте още

Млади художници от Лом показват учебни рисунки

Ученици от ателие "Млад художник" към Представителството на Съюза на българските художници в Лом подредиха свои творби в галерия "Поломие". Изложбата "Учебни рисунки" е посветена на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и се организира от Община Лом. Децата бяха поздравени от Кирил Апостолов – преподавател..

публикувано на 23.05.18 в 13:44

Започна приемът на заявления за студентската бригада в Мездра

За 18-та поредна година в Мездра ще се проведе единствената по рода си в България лятна студентска бригада. Организатор на алтернативната форма на трудова заетост на бъдещите висшисти е Община Мездра. В рамките на месец, студентите ще участват в дейностите по благоустройство и поддържане на чистотата в града с изграждане на бетонови..

публикувано на 23.05.18 в 12:14

Осигурени са средства за заплати за болницата във Враца

Правителството одобри допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за предоставяне на безлихвена възмездна финансова помощ на МБАЛ „Христо Ботев” АД, гр. Враца, и МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов” АД, гр. Ловеч, в размер до 2 223 113 лв. Средствата са предназначени за погасяване на неразплатени разходи за персонал. Предвижда..

публикувано на 23.05.18 в 11:30

25-годишен от Козлодуй е задържан с канабис

На бул. "Княз Дондуков" в град Козлодуй полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил, управляван от С.Л., на 25 години. На водача от Козлодуй е извършена проверка за употреба на наркотични вещества или техни аналози. Техническото средство е отчело положителна проба за канабис. В автомобила са открити саморъчно направени цигари от канабис . След..

публикувано на 23.05.18 в 09:56

Видински математици се класираха за националните финали по Роботика

В SAP Labs Bulgaria се проведе регионалното състезание по Роботика по програмата "Роботика за България". Състезанието се състоя в четири категории– Робо дизайн (конструкцията на робота и програмите), Екипна задача (представяне на отбора), Проектна задача (проучване, проблем и иновативно решение на дадена тема) и Робо игра (роботът, изпълняващ мисиите)...

публикувано на 23.05.18 в 09:49

Спряха незаконен износ на дърва за Румъния

Продължават проверките и специализираните операции на територията на Видинска област за противодействие на престъпления, свързани с незаконната сеч и превоз на дървесина, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В село Срацимир униформени спрели товарен автомобил "Форд Транзит", шофиран от румънски гражданин. Последвалата проверка установила,..

публикувано на 23.05.18 в 09:43