Фестивал в Бойчиновци представя фолклора на Северозапада

Снимка: Любо Андреев

Фолклорен фестивал “Пламъче край Огоста” събира самодейци в Бойчиновци. За трета поредна година читалище “Възраждане 1923”, под патронажа на кмета на общината Светлин Сретениев, дава арена за изява на състави. Фестивалът няма конкурсен характер. 

"Целта е да съхраним автентичните песни и танци от Северозападна България”, уточни секретарят на читалището Валери Начев и добави:

"Началото му е поставено през 1983 година... За тази година заявка са подали 27 читалище и пенсионерски клубове, някои от тях с по 2-3 състава ще участват. Общият брой на участниците е 340 самодейци."

Фолклорният фестивал “Пламъче край Огоста” започва в събота в 10 часа в залата на читалище “Възраждане 1923” в центъра на Бойчиновци

Вижте още

Кампанията "Търсим цветята" направи дарение за децата във Вършец

В последните дни на отиващата си вече лятна ваканция, доброволките на СУ „Иван Вазов“ – град Вършец успяха да зарадват с хубави дрехи и обувки съучениците си в неравностойно положение – сираци и от социално слаби семейства , съобщават от учебното заведение. Даренията се получават в училището за трета поредна година, благодарение на английското семейство..

публикувано на 20.08.18 в 16:04

Кампания по безплатно изследване за СПИН се провежда във Видин

Кампания по безплатно консултиране и изследване с бързи тестове за ХИВ/СПИН се провежда в крайдунавския парк във Видин. Близо 20 души се възползваха до обяд от анонимното изследване, което правят експерти от Здравната инспекция във Видин. "Това е кампания за измерване на ХИВ/СПИН. Изследването е безплатно, анонимно, става бързо и не боли. При теста се..

публикувано на 20.08.18 в 13:31

Пиян шофьор, без книжка е задържан в Брегово

Неправоспособен водач, седнал зад волана на нерегистриран лек автомобил след употреба на алкохол бил задържан в полицейския арест, съобщават от ОД МВР- Видин. Колата "Мерцедес", шофирана от 30-годишен бреговчанин била спряна от униформените в събота на ул."Александър Стамболийски" в Брегово. Последвалата проверка установила, че мъжът не..

публикувано на 20.08.18 в 11:38

Моторист от Монтана загина в село Медовница

Мотоциклетист загина през почивните дни на пътя във видинското село Медовница. Това съобщават от ОД МВР- Видин. На 18 август в 14.35 часа в дежурната част на полицията чрез тел.112 е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на ул.”Първа” в село Медовница. На мястото полицейски служители установили, че 56-годишен жител на Монтана,..

публикувано на 20.08.18 в 11:07
враца никола войводов годишнина

Почитат делото на Никола Войводов във Враца

С празнично шествие и възпоменателно тържество днес ще бъдат отбелязани 176 години от рождението и 151 години от подвига на Никола Войводов. Събитието ще започне в 10.00 часа пред паметника на бележития врачанин, намиращ се на гаровия площад. Честването се организира от Община Враца и Средно училище "Никола Войводов". Тази година преди началото..

публикувано на 20.08.18 в 08:20
здраве кръвно налягане

Ще измерват безплатно кръвната захар и кръвното налягане в Лом

През утрешния ден желаещите да измерят кръвното си налягане и кръвната захар в Лом ще могат да го направят безплатно в мобилен здравно-информационен център. Той ще е разположен пред общинската художествена галерия "Поломие" на ул. „Дунавска“, до сградата на местната общинска администрация. Центърът ще приема желаещите за измерване на кръвна захар и..

публикувано на 19.08.18 в 14:34