БЧК-Видин и Дамски лайънс клуб "Вида" подпомогнаха 18 абитуриенти

Снимка: Радио ВИДИН

Над 5 000 лева събраха БЧК-Видин и Дамски лайънс клуб "Вида" на традиционен благотворител бал. Със средствата са подпомогнати 18 абитуриенти от Видин, Ново село и Белоградчик, каза директорът на Областния съвет на БЧК- Видин, Цветелина Петрова:

"Ако трябва да сме точни, събраха сума е 5 014 лева... Това са абитуриентите сираци и полусираци, които бяха подадени с писма от училищата в област Видин. Средствата са вече раздадени, мога да кажа, че получиха по 290 лева на дете. Надявам се да им послужат за нещо добро, да могат да им помогнат, макар и в малка степен. Благодаря на всички, които присъстваха на бала и дариха от своите средства. Пожелавам здраве и много хубави моменти на абитуриентите."

Благотворителен бал в помощ на абитуриентите се провежда за поредна година във Видин.

Вижте още

Контрабандни цигари задържаха на Дунав мост 2

В района на Дунав мост 2, мобилната митническа група спряла за проверка излизащ от страната товарен автомобил. Според документите камионът превозвал мебели и алуминиеви врати от България за страна от ЕС. При извършената проверка инспекторите  установили, че челната стена на ремаркето е двойна- допълнително изградена от алуминиеви дъски. В..

публикувано на 23.05.18 в 14:02

Млади художници от Лом показват учебни рисунки

Ученици от ателие "Млад художник" към Представителството на Съюза на българските художници в Лом подредиха свои творби в галерия "Поломие". Изложбата "Учебни рисунки" е посветена на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и се организира от Община Лом. Децата бяха поздравени от Кирил Апостолов – преподавател..

публикувано на 23.05.18 в 13:44

Започна приемът на заявления за студентската бригада в Мездра

За 18-та поредна година в Мездра ще се проведе единствената по рода си в България лятна студентска бригада. Организатор на алтернативната форма на трудова заетост на бъдещите висшисти е Община Мездра. В рамките на месец, студентите ще участват в дейностите по благоустройство и поддържане на чистотата в града с изграждане на бетонови..

публикувано на 23.05.18 в 12:14

Осигурени са средства за заплати за болницата във Враца

Правителството одобри допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за предоставяне на безлихвена възмездна финансова помощ на МБАЛ „Христо Ботев” АД, гр. Враца, и МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов” АД, гр. Ловеч, в размер до 2 223 113 лв. Средствата са предназначени за погасяване на неразплатени разходи за персонал. Предвижда..

публикувано на 23.05.18 в 11:30

25-годишен от Козлодуй е задържан с канабис

На бул. "Княз Дондуков" в град Козлодуй полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил, управляван от С.Л., на 25 години. На водача от Козлодуй е извършена проверка за употреба на наркотични вещества или техни аналози. Техническото средство е отчело положителна проба за канабис. В автомобила са открити саморъчно направени цигари от канабис . След..

публикувано на 23.05.18 в 09:56

Видински математици се класираха за националните финали по Роботика

В SAP Labs Bulgaria се проведе регионалното състезание по Роботика по програмата "Роботика за България". Състезанието се състоя в четири категории– Робо дизайн (конструкцията на робота и програмите), Екипна задача (представяне на отбора), Проектна задача (проучване, проблем и иновативно решение на дадена тема) и Робо игра (роботът, изпълняващ мисиите)...

публикувано на 23.05.18 в 09:49