БЧК-Видин и Дамски лайънс клуб "Вида" подпомогнаха 18 абитуриенти

Снимка: Радио ВИДИН

Над 5 000 лева събраха БЧК-Видин и Дамски лайънс клуб "Вида" на традиционен благотворител бал. Със средствата са подпомогнати 18 абитуриенти от Видин, Ново село и Белоградчик, каза директорът на Областния съвет на БЧК- Видин, Цветелина Петрова:

"Ако трябва да сме точни, събраха сума е 5 014 лева... Това са абитуриентите сираци и полусираци, които бяха подадени с писма от училищата в област Видин. Средствата са вече раздадени, мога да кажа, че получиха по 290 лева на дете. Надявам се да им послужат за нещо добро, да могат да им помогнат, макар и в малка степен. Благодаря на всички, които присъстваха на бала и дариха от своите средства. Пожелавам здраве и много хубави моменти на абитуриентите."

Благотворителен бал в помощ на абитуриентите се провежда за поредна година във Видин.

Вижте още

Враца е далече от грипна ваканция

Врачанска област е далече от обявяване на грипна ваканция . По данни на Регионална здравна инспекция дори областният град е доста под показателите за обявяване на грипна ваканция, съобщи директорът на институцията д-р Орлин Димитров. Въпреки информациите за увеличен брой болни ученици, данните на Здравната инспекция показват, че във..

публикувано на 23.01.19 в 09:57

Три дела срещу фалшиви ТЕЛК решения във Враца

Районната прокуратура във Враца е образувала 3 дела след установени фалшиви решения за ТЕЛК . Информацията беше потвърдена от Десислав Начков , шеф на държавното обвинение в региона. „Образуваните производства са по чл. 312 от Наказателния кодекс“ , допълни окръжният прокурор. По този текст лекар, „който снабди другиго с фалшиво..

публикувано на 23.01.19 в 07:41

Ремонти и социални разходи включва бюджетът на община Вършец

Близо 7 милиона и 900 хиляди лева е проектобюджетът на община Вършец . Общинските съветници ще приемат финансовата рамка на в  края на месеца. Местната управа все още приема предложения по проекта, съобщи кметът на Вършец Иван Лазаров : "Запазваме тази година всички местни данъци и такси без повишение. Ще се стремим да запазим и всички публични..

публикувано на 23.01.19 в 07:27

Обсъдиха бюджета на Новоселската община

Близо 4 500 000 да бъде бюджетът на Новоселска община.   Това предложение бе обсъдено с обществеността на общината. Срещата бе проведена в заседателната зала на Община Ново село и на нея присъстваха около двадесетина души. Предвиденият бюджет за 2019 г. е 4 492 430 лв., от които 2 215 000 са средства от държавния бюджет, а останалите са..

публикувано на 23.01.19 в 07:24

Снимката на 22 януари 2019 година

Хемодиализното отделение на МБАЛ "Св. Петка" – Видин ще получи седем нови апарата за хемодиализа и шест диализни кресла. Обществената поръчка вече е приключила, има избран изпълнител и предстои сключването на договора за доставка. Прокуратурата готви обвинения за лица, източвали Националния осигурителен институт с фалшиви удостоверения за..

публикувано на 22.01.19 в 18:00

В Монатана подпомагат с хранителни продукти социално слаби

Хранителни продукти раздават в клуба на Гражданска защита на площад "Славейков" в град Монтана от 9.30 до 14 часа през делничните дни до 15 февруари. Помощите се отпускат по Оперативната програма за материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от Европейския съюз. За град Монтана от хранителните стоки ще се възползват 1200..

публикувано на 22.01.19 в 17:57