Деца и родители в едно състезание

Автор:
Снимка: Нора Йоцова

В двора на училище "Петко Рачов Славейков" във Видин се проведе традиционното състезание "Мама, татко и аз в училище- 2018". В него участваха децата от подготвителните групи на ДГ "Незабравка" и учениците от първите класове и техните родители.

"И родителите, и децата са много ангажирани, много отговорни и много сериозни, но като че ли децата са по- емоционални и приемат всичко много, много на сериозно", обясни преподавателят по физическо възпитание и спорт Ани Ангелова, която организира състезанието.

Участниците се състезаваха в четири игри и бяха разделени в четири отбора - "Слънце", "Ягода", "Звездичка" и "Незабравка". След напрегната надпревара, с много скандирания в подкрепа на участниците, отбор- победител стана "Слънце".

Всички участващи в състезанието получиха медали, грамоти и спортни пособия.

Вижте още

Контрабандни цигари задържаха на Дунав мост 2

В района на Дунав мост 2, мобилната митническа група спряла за проверка излизащ от страната товарен автомобил. Според документите камионът превозвал мебели и алуминиеви врати от България за страна от ЕС. При извършената проверка инспекторите  установили, че челната стена на ремаркето е двойна- допълнително изградена от алуминиеви дъски. В..

публикувано на 23.05.18 в 14:02

Млади художници от Лом показват учебни рисунки

Ученици от ателие "Млад художник" към Представителството на Съюза на българските художници в Лом подредиха свои творби в галерия "Поломие". Изложбата "Учебни рисунки" е посветена на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и се организира от Община Лом. Децата бяха поздравени от Кирил Апостолов – преподавател..

публикувано на 23.05.18 в 13:44

Започна приемът на заявления за студентската бригада в Мездра

За 18-та поредна година в Мездра ще се проведе единствената по рода си в България лятна студентска бригада. Организатор на алтернативната форма на трудова заетост на бъдещите висшисти е Община Мездра. В рамките на месец, студентите ще участват в дейностите по благоустройство и поддържане на чистотата в града с изграждане на бетонови..

публикувано на 23.05.18 в 12:14

Осигурени са средства за заплати за болницата във Враца

Правителството одобри допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за предоставяне на безлихвена възмездна финансова помощ на МБАЛ „Христо Ботев” АД, гр. Враца, и МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов” АД, гр. Ловеч, в размер до 2 223 113 лв. Средствата са предназначени за погасяване на неразплатени разходи за персонал. Предвижда..

публикувано на 23.05.18 в 11:30

25-годишен от Козлодуй е задържан с канабис

На бул. "Княз Дондуков" в град Козлодуй полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил, управляван от С.Л., на 25 години. На водача от Козлодуй е извършена проверка за употреба на наркотични вещества или техни аналози. Техническото средство е отчело положителна проба за канабис. В автомобила са открити саморъчно направени цигари от канабис . След..

публикувано на 23.05.18 в 09:56

Видински математици се класираха за националните финали по Роботика

В SAP Labs Bulgaria се проведе регионалното състезание по Роботика по програмата "Роботика за България". Състезанието се състоя в четири категории– Робо дизайн (конструкцията на робота и програмите), Екипна задача (представяне на отбора), Проектна задача (проучване, проблем и иновативно решение на дадена тема) и Робо игра (роботът, изпълняващ мисиите)...

публикувано на 23.05.18 в 09:49