Подпомогнаха двойки с репродуктивни проблеми в община Лом

Снимка: БГНЕС

Общинският фонд „Ин витро” в Лом подпомогна финансово три семейни двойки с репродуктивни проблеми. Семействата получиха по 2 000 лв., и още по 191 лв. от дарение, в общ размер на 573 лв., което направиха учители и зрелостници на СУ "Димитър Маринов". Еднократната финансова помощ е за изследвания, медицински услуги,  манипулации и процедури, свързани с лечение на безплодие, включително чрез инвитро оплождане. Общо 6 000 лв. от местния бюджет за 2018 г. бяха определени за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми чрез Фонд "Ин витро". Разпределянето на финансовите средства се извършва от 3-членна комисия, която е одобрена от Общинския съвет на Община Лом. Комисията заседава веднъж в годината, след проведена кампания за прием на документи. Фонд "Ин витро" бе създаден по предложение на кмета Пенка Пенкова, а местният парламент одобри инициативата и гласува бюджета за инвитро процедурите. Кандидатите трябва да са български граждани, да имат непрекъснати здравноосигурителни права, да са завършили средно образование, и да е налице доказан стерелитет, като удостоверението се извършва с медицински документи. 


Вижте още

Откриха 230 килограма заготовки за цигарени кутии на Дунав мост 2

Служители на Митница Лом са предотвратили трафика на над 2 000 000 броя опаковки за цигари от началото на тази година. Пореден опит за нелегален износ за друга страна в Европейския съюз е засечен от митничарите в района на Дунав мост 2 . Открити са 230 кг заготовки за цигарени кутии с лого на тях при проверка на излизащ от страната микробус, превозващ..

публикувано на 23.10.18 в 13:11

Лом получава още 2,7 милиона за ремонт на ВиК мрежата

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще финансира с още 2,7 млн. лв. ремонтни дейности по водопроводната мрежа в Лом , съобщават от ведомството. Средствата ще бъдат заложени в бюджета на Министерството за следващата година. Те ще бъдат инвестирани в първите два от общо четири етапа на проекта за подмяна на напорен..

публикувано на 23.10.18 в 13:04

Белоградчик посрещна чудотворна икона

Точно в 10.00 часа в храма „Свети великомъченик Георги Победоносец” в Белоградчик пристигна чудотворната икона на света Богородица Скоропослушница. Пред църквата вече чакаха миряни, дошли да се поклонят пред светинята. Протойерей Рафаил, архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия отслужи молебен. Църквата бързо се изпълни с желаещи да..

публикувано на 23.10.18 в 11:25

„Надежда пътува” с безплатни прегледи в Козлодуй

На 2 ноември 2018 г. ще бъде реализиран вторият етап от инициативата „Надежда пътува”. Тя има за цел да предостави безплатен достъп до специалист по асистирана репродукция на хора с репродуктивни проблеми в най-засегнатите от демографската криза райони на България. Миналата година тази възможност получиха над 40 двойки от гр. Видин. Сега дестинацията..

публикувано на 23.10.18 в 11:04

Полицията разследва лекар във Враца

Преписка за документно престъпление е образувана във Враца след проверка вчера в кабинет по детски болести в града, ползван от специалист извън болнична медицинска помощ. Служителите на реда са иззели  46 амбулаторни листове на пациенти, подписани и подпечатани от лекаря , и с положени подписи за пациент, удостоверяващи извършени медицински..

публикувано на 23.10.18 в 10:55

Училища в Монтанско ще имат безжичен интернет

19 училища в област Монтана ще имат безжичен интернет . С решение на Министерски съвет са одобрени средства за изграждане и развитие на безжични мрежи в държавни и общински учебни заведения. Директорите на училищата трябва да проведат процедура по избор на потенциален изпълнител за изграждане на безжична мрежа, като избраната оферта следва..

публикувано на 23.10.18 в 10:03