Подпомогнаха двойки с репродуктивни проблеми в община Лом

Снимка: БГНЕС

Общинският фонд „Ин витро” в Лом подпомогна финансово три семейни двойки с репродуктивни проблеми. Семействата получиха по 2 000 лв., и още по 191 лв. от дарение, в общ размер на 573 лв., което направиха учители и зрелостници на СУ "Димитър Маринов". Еднократната финансова помощ е за изследвания, медицински услуги,  манипулации и процедури, свързани с лечение на безплодие, включително чрез инвитро оплождане. Общо 6 000 лв. от местния бюджет за 2018 г. бяха определени за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми чрез Фонд "Ин витро". Разпределянето на финансовите средства се извършва от 3-членна комисия, която е одобрена от Общинския съвет на Община Лом. Комисията заседава веднъж в годината, след проведена кампания за прием на документи. Фонд "Ин витро" бе създаден по предложение на кмета Пенка Пенкова, а местният парламент одобри инициативата и гласува бюджета за инвитро процедурите. Кандидатите трябва да са български граждани, да имат непрекъснати здравноосигурителни права, да са завършили средно образование, и да е налице доказан стерелитет, като удостоверението се извършва с медицински документи. 


Вижте още

Кирил Балдев с поредна благотворителна инициатива в Северозапада

50 пенсионери от Община Ружинци ще получат коледни пакети с хранителни продукти, събрани от благотворителна кампания в помощ на бедните хора. Инициатор на кампанията "Подай ръка на нуждаещия се" е ученикът Кирил Балдев , за който това е поредната благотворителна инициатива.  "Самата инициатива "Подай ръка на нуждаещия се" я стартирах есента-ноември..

публикувано на 09.12.18 в 17:30

Окончателна промяна в Закона за движение по пътищата от 1 януари 2019 година

Депутатите приеха окончателни промени в Закона за движение по пътищата. С въведените промени електронната винетка окончателно влиза в сила от 1 януари 2019 година. Закупените вече хартиени винетки ще могат да се използват от шофьорите до изтичане на срока им. От началото на 2019 година, дали имаме електронна  винетка ще се контролира от специални..

публикувано на 09.12.18 в 13:40

В Зверино редят изложба на гоблени

Днес в Народно читалище "Факел-1926" в най-голямото мездренско село Зверино, ще подредят коледна изложба от гоблени и картини за втора поредна година. В навечерието на най-светлия християнски празник-Рождество Христово, сръчните балканджийки ще покажат на своите съселяни истинските произведения на изкуството, които са се родили от техните ръце. Изложбата..

публикувано на 09.12.18 в 10:20
Празнична програма-Селановци

Грейнаха празничните свелини в Селановци

На 7 декември грейнаха коледните светлини и в Селановци. На тази дата СУ "Никола Вапцаров" в селото традиционно отбелязва своя патронен празник , съпроводен с редица изяви и празнична програма . Учениците почетоха своят патрон с училищен празник, а на сцената се редуваха „месеците” от годината с характерни за селото събития . Танцуваха, пяха и..

публикувано на 09.12.18 в 09:30

Коледен благотворителен концерт ще има в село Зверино

Изявата се прави за втора година и е инициатива на учителя Петя Илиева и приятели . Участие ще вземат местни изпълнители, танцови групи, ученици от СУ ”Св. Климент Охридски” в село Зверино, Български младежки червен кръст, клуб “Приятели на Искърското дефиле” и проект “Научи се да даряваш” . Средствата от концерта ще бъдат дарени на национален..

публикувано на 08.12.18 в 16:09

Ботев /Враца/ посреща Берое в мач от 18-ия кръг на Първа футболна лига

Това е последното домакинство за новака в елита на своя стадион "Христо Ботев" през кампанията. Тъй като срещата започва от 15 часа , тя ще завърши на осветление , а това ще е първият официален мач на врачани пред своя публика на изкуствена светлина . Георги Кабаков е главен съдия на срещата. Домакините не могат да използват в мача..

публикувано на 08.12.18 в 12:57