Лъчезар Попиванов е новият заместник областен управител на Видин

Автор:
Новият заместник областен управител на Видин Лъчезар Попиванов и областният управител Албена Георгиева
Снимка: Радио Видин

Новият заместник областен управител на Видин е Лъчезар Попиванов. Младият юрист е 29-годишен. Той беше представен днес официално от областния управител Албена Георгиева пред екипа на областната администрация и журналисти. 


"Млад и активен човек, само на 29 години. И аз, и целият колектив на областна администрация- Видин ще разчитаме много и на него, и на това, че е бил юрист в една Община, която е изключително натоварена", каза Албена Георгиева.


Новият заместник областен управител Лъчезар Попиванов е роден във Видин, завършил е средното си образование в Гимназията с преподаване на чужди езици, а висшето си юридическо образование е придобил в Югозападния университет в Благоевград. Бил е юрисконсулт в Община Видин. Мотивацията му да приеме длъжността е, че трябва да се инвестира в младите хора в родните им градове. "След като завърших, се прибрах във Видин, защото съм родолюбец. Някои ще кажат- той е твърде млад за тази позиция. Това е един стереотип, налаган от години, да се назначават зрели и с дългогодишен опит хора. Сега е времето точно ние, младите да обърнем този стереотип. Трябва да инвестираме в себе си и в градовете, в които сме родени и израснали. Никой не се е родил научен, но научите ли един млад човек, той ще знае какво иска и ще знае как да го вземе", каза новият заместник областен управител.Ресорите, за които ще отговаря Лъчезар Попиванов са образование и наука, култура, околна среда и води, инфраструктура, туризъм, спорт и младежки дейности, както и регионално развитие.

Вижте още

10- ти фолклорен събор "Свидня"

Над 250 самодейци от Северозападна България пяха и танцуваха на традиционния фолклорен фестивал "Свидня". За 10-ти пореден път събора се проведе на "Попов мост", на разклона за селата Говежда и Копиловци. Кметът на община Георги Дамяново Цветелина Александрова даде старт на фестивала "Свидня" и премина под венец от цветя и билки, изплетен за..

публикувано на 23.06.18 в 16:59

Денят на енергетика отбелязаха в Козлодуй

Празникът на енергетика отбелязаха с празнична програма в атомната столица на България Козлодуй. Събитието се състоя в „Ботев парк“ и събра стотици жители и гости на града. Празникът откри Иван Андреев , изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй. „Искам да благодаря на всички вас за труда, който положихте през изминалата година, за..

публикувано на 23.06.18 в 16:55
Северняшката сватба

Фолклорният събор "Леденика" стартира за пореден път във Враца

Под звуците на чанове бе открито третото издание на Национален фолклорен събор „Леденика“. След капризите на времето от отминалата нощ, слънцето отново се показа, което предизвика стотици да тръгнат към Балкана, за да участват в събитието. „Енергията на българския фолклор ни събира и обединява. Чрез Събора възраждаме българските традиции и..

публикувано на 23.06.18 в 16:19

Археолози с откритие във Враца

Врачански археолози откриха гроб от Средновековието с кости, датирани между ХII и XIV при проучване на укрепения манастирски комплекс "Света Троица", който е издигнат през ХVII век край града. Екипът от регионалния исторически музей с ръководител Александра Петрова проучва за трети сезон останките от манастира от Късното Средновековие. В..

публикувано на 23.06.18 в 16:06

Две оряховски села започнаха да асфалтират път

Над шейсет човека от селата Горни и Долен Вадин се включиха в почистването и асфалтирането на пътя към съседното село Крушовене, каза за Радио Видин  Анелия Спасова, секретарна читалище "Съзнание" в Долни Вадин. "Бяхме над шейсет човека. Кметовете на селата Горни, Долни Вадин и Крушовене също се включиха и помогнаха доста. Окастрихме около..

публикувано на 23.06.18 в 15:24

Академия за бъдещи първокласници се проведе в Мездра

ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" Мездра проведе "Лятна академия" за бъдещи първокласници. Целта на академията, която се водеше от класните ръководители Мирослава Медньова и Даринка Данова, бе децата да се опознаят, да се предизвика у тях интерес към ученето и по-лесното преминава от детската градина към ученическия чин. Децата рисуваха на асфалт и..

публикувано на 23.06.18 в 14:32