Лъчезар Попиванов е новият заместник областен управител на Видин

Автор:
Новият заместник областен управител на Видин Лъчезар Попиванов и областният управител Албена Георгиева
Снимка: Радио Видин

Новият заместник областен управител на Видин е Лъчезар Попиванов. Младият юрист е 29-годишен. Той беше представен днес официално от областния управител Албена Георгиева пред екипа на областната администрация и журналисти. 


"Млад и активен човек, само на 29 години. И аз, и целият колектив на областна администрация- Видин ще разчитаме много и на него, и на това, че е бил юрист в една Община, която е изключително натоварена", каза Албена Георгиева.


Новият заместник областен управител Лъчезар Попиванов е роден във Видин, завършил е средното си образование в Гимназията с преподаване на чужди езици, а висшето си юридическо образование е придобил в Югозападния университет в Благоевград. Бил е юрисконсулт в Община Видин. Мотивацията му да приеме длъжността е, че трябва да се инвестира в младите хора в родните им градове. "След като завърших, се прибрах във Видин, защото съм родолюбец. Някои ще кажат- той е твърде млад за тази позиция. Това е един стереотип, налаган от години, да се назначават зрели и с дългогодишен опит хора. Сега е времето точно ние, младите да обърнем този стереотип. Трябва да инвестираме в себе си и в градовете, в които сме родени и израснали. Никой не се е родил научен, но научите ли един млад човек, той ще знае какво иска и ще знае как да го вземе", каза новият заместник областен управител.Ресорите, за които ще отговаря Лъчезар Попиванов са образование и наука, култура, околна среда и води, инфраструктура, туризъм, спорт и младежки дейности, както и регионално развитие.

Вижте още

Десетки сигнали за изпочупени дървета в Северозапада

Множество сигнали за паднали предмети в следствие на силния вятър са приети днес от жители на Северозападна България, информират от пресцентъра на МВР. По данни на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" най-сериозно е засегната област Монтана. Там е съобщено за изпочупени дървета и клони, паднали ламарини и предмети...

публикувано на 24.09.18 в 17:43

Семейство от Видин отказа цветя за сватбата, поиска дарения за кувьоз

Дарителска инициатива подкрепи на сватбеното си тържество младо семейство от Видин. За празника си Кристиян Спасов и Теодора Йорданова са помолили гостите си парите, които биха дали за букет, да оставят като дарение. Те ще са за кампанията "Дари щастие", която набира средства за болницата в Горна Оряховица. Те ще за кувьоз, от който болницата се..

публикувано на 24.09.18 в 17:00

Паднало дърво смачка автомобил във Видин

Силният вятър събори дърво във Видин . Инцидентът е станал по обяд на улица "Княз Борис I" в квартал "Калето". Има нанесени щети на автомобил, паркиран под дървото. "На работа си бях и току-що излизам. Казаха ми, че паднало дървото. Надявам се всичко да е наред, ще видим какво ще стане", каза собственичката на автомобила Ралица Валентинова...

публикувано на 24.09.18 в 14:00

Катастрофа блокира трафика между Видин и София край Враца

ТИР с немска регистрация , пътуващ от София към Видин , е ударил лек автомобил с румънски номера . Инцидентът е станал на кръстовището за гр.Криводол и според непотвърдена от полицията информация е предизвикан от шофьора на колата , която не е спряла на знак стоп . Докато бъде преместен камиона, от двете страни на..

публикувано на 24.09.18 в 13:39

Една различна пейка

Единствената с табела в памет на Славчо Петков Стефанов в парк "Рова" в близост до "Стамбол Капия" във Видин. "С голямо преклонение го чета, сигурно е направил нещо за града" , каза видинчанка, която седна на мястото, без да обърне внимание на посланието . Кой е Бай Слави? - отговорът предизвика колебания и противоречиви предположения от..

публикувано на 24.09.18 в 11:19

Продължава дарителската кампания в помощ на Лори

Наскоро 8 -годишната Лорета Цветанова от с.Новоселци претърпя успешна операция на гръбнака , след тежко изкривяване . Сега второкласничката от училище "Петко Р. Славейков" във Видин посещава редовно учебните часове. Възстановяването върви добре, но финансирането за следоперативното й лечение и последващите процедури не се поемат от фонда за..

публикувано на 24.09.18 в 08:28