Лъчезар Попиванов е новият заместник областен управител на Видин

Автор:
3
Новият заместник областен управител на Видин Лъчезар Попиванов и областният управител Албена Георгиева
Снимка: Радио Видин

Новият заместник областен управител на Видин е Лъчезар Попиванов. Младият юрист е 29-годишен. Той беше представен днес официално от областния управител Албена Георгиева пред екипа на областната администрация и журналисти. 


"Млад и активен човек, само на 29 години. И аз, и целият колектив на областна администрация- Видин ще разчитаме много и на него, и на това, че е бил юрист в една Община, която е изключително натоварена", каза Албена Георгиева.


Новият заместник областен управител Лъчезар Попиванов е роден във Видин, завършил е средното си образование в Гимназията с преподаване на чужди езици, а висшето си юридическо образование е придобил в Югозападния университет в Благоевград. Бил е юрисконсулт в Община Видин. Мотивацията му да приеме длъжността е, че трябва да се инвестира в младите хора в родните им градове. "След като завърших, се прибрах във Видин, защото съм родолюбец. Някои ще кажат- той е твърде млад за тази позиция. Това е един стереотип, налаган от години, да се назначават зрели и с дългогодишен опит хора. Сега е времето точно ние, младите да обърнем този стереотип. Трябва да инвестираме в себе си и в градовете, в които сме родени и израснали. Никой не се е родил научен, но научите ли един млад човек, той ще знае какво иска и ще знае как да го вземе", каза новият заместник областен управител.Ресорите, за които ще отговаря Лъчезар Попиванов са образование и наука, култура, околна среда и води, инфраструктура, туризъм, спорт и младежки дейности, както и регионално развитие.

Галерия

Вижте още

Снимката на 25 март 2019 година

На протест със сини лентички за петнадесет минути излязоха днес медицинските специалисти от Многопрофилна болница за активно лечение "Света Петка"- Видин . Те продължават да настояват техните искания за по-високи заплати да бъдат чути.  Проблеми с кадрите и ограничената база изпитва неонатологията на монтанската болница "Д-р Стамен Илиев" ...

публикувано на 25.03.19 в 18:02

Първа награда за видинските "Светлинки" от конкурса "Орфееви таланти" в Пловдив

Танцовата група "Светлинки" при Народно читалище "Светъл ден" Видин спечели първа награда от националния конкурс "Орфееви таланти" в Пловдив.  Наградата е своеобразен подарък за 10-годишнината на читалището, каза ръководителят на школата по танци към културното средище Йоана Ванкова: "Рожденият ден е на 22 март и много хубаво съвпадна с..

публикувано на 25.03.19 в 16:10

Видинските медици продължават да протестират

На протест със сини лентички за петнадесет минути излязоха днес медицинските специалисти от Многопрофилна болница за активно лечение "Света Петка"- Видин. Те продължават да настояват техните искания за по-високи заплати да бъдат чути.   "Ние сме пред болницата в резултат на това, че няма отзвук и някакви видими решения и резултати. Ще протестираме..

публикувано на 25.03.19 в 15:40

Чипровският килим влиза в парламента

Депутати от ГЕРБ- Монтана Дилян Димитров и Ирена Димова се ангажираха да съдействат за организирането на изложба на чипровски килими в Народното събрание. Те разговаряха с жени от Чипровци и Копиловци, които се обучават по проект. 25 безработни в следващата една година ще научат тънкостите на древния занаят. Близо 10 години Генка Георгиева е..

публикувано на 25.03.19 в 15:15

Ремонт на две пътни отсечки започва в Кулско

Строителните дейности по рехабилитацията на две основни пътни отсечки в община Кула започват от днес, съобщи кметът на Общината Владимир Владимиров. Срокът за изпълнение е 150 дни, а стойността на проекта е около 6 милиона лева. Средствата са по проект, съобщи още кметът: "Единият е отсечката от пътя Кула-Видин за Цар Петрово, а другият път е..

публикувано на 25.03.19 в 14:12

Във Враца отбелязаха 185 години от рождението на Иванчо Младенов

С богата музикално-художествена програма бе отбелязан патронният празник на Начално училище „Иванчо Младенов” във Враца. Концертът бе посветен на 185-та годишнина от рождението на видния врачански благодетел, съобщиха от общинската пресслужба. „За живота на човек се съди по това, какво е   давал, а не  какво е вземал, затова Иванчо..

публикувано на 25.03.19 в 11:45

Полицията хвана врачанин с 30 килограма нелегален тютюн

Полиция и митничари иззеха 30 килограма тютюн без бандерол от мъж от Враца . Служителите на реда спрели за проверка лек автомобил на главен път Е79. Колата е била управлявана от жител на Враца. Проверяващите открили в автомобила 30 килограма ситно нарязан тютюн, разпределен в 3 найлонови чувала, без български акцизен бандерол. По случая е образувано..

публикувано на 25.03.19 в 09:31