Лъчезар Попиванов е новият заместник областен управител на Видин

Автор:
3
Новият заместник областен управител на Видин Лъчезар Попиванов и областният управител Албена Георгиева
Снимка: Радио Видин

Новият заместник областен управител на Видин е Лъчезар Попиванов. Младият юрист е 29-годишен. Той беше представен днес официално от областния управител Албена Георгиева пред екипа на областната администрация и журналисти. 


"Млад и активен човек, само на 29 години. И аз, и целият колектив на областна администрация- Видин ще разчитаме много и на него, и на това, че е бил юрист в една Община, която е изключително натоварена", каза Албена Георгиева.


Новият заместник областен управител Лъчезар Попиванов е роден във Видин, завършил е средното си образование в Гимназията с преподаване на чужди езици, а висшето си юридическо образование е придобил в Югозападния университет в Благоевград. Бил е юрисконсулт в Община Видин. Мотивацията му да приеме длъжността е, че трябва да се инвестира в младите хора в родните им градове. "След като завърших, се прибрах във Видин, защото съм родолюбец. Някои ще кажат- той е твърде млад за тази позиция. Това е един стереотип, налаган от години, да се назначават зрели и с дългогодишен опит хора. Сега е времето точно ние, младите да обърнем този стереотип. Трябва да инвестираме в себе си и в градовете, в които сме родени и израснали. Никой не се е родил научен, но научите ли един млад човек, той ще знае какво иска и ще знае как да го вземе", каза новият заместник областен управител.Ресорите, за които ще отговаря Лъчезар Попиванов са образование и наука, култура, околна среда и води, инфраструктура, туризъм, спорт и младежки дейности, както и регионално развитие.

Галерия

Вижте още

Снимката на 18 декември 2018 година

Няма  промяна в отделението по хемодиализа в ъв видинската болница "Света Петка" , констатира на днешното си посещение в лечебното заведение омбудсманът Мая Манолова. Лошите битови и материални условия си остават същите. От Министерството на здравеопазването са отпуснати пари, но усвояването им се забавя поради това, че в момента тече обществена..

публикувано на 18.12.18 в 17:55

Почина народната певица Асенка Янева

На 75-годишна възраст ни напусна народната певица Асенка Янева . Тя бе една от солистките на Ансамбъла за народни песни и танци  "Дунав" във Видин.  "Славеят на Северозапада", както я наричаха приживе, има многобройни отличия от участията си на различни сцени, а репертоарът ѝ включва около 50 автентични песни от Видинския край.  "Музиката е..

публикувано на 18.12.18 в 17:24

Общинският съвет подкрепи продажбата на имот за завод във Враца

С гласовете на 31 от присъстващите 32-ма сенатори Общинският съвет във Враца одобри сделката на годината и позволи продажбата на терен за строителството на завод на немската компания „МД Електроник“. Единственият в залата, който се въздържа, беше Борислав Джунов, който каза, че волята му е такава и е „дълго да обяснява защо е гласувал по..

публикувано на 18.12.18 в 14:22

Голям интерес към приемните на Мая Манолова във Видинско

Омбудсманът Мая Манолова и екипът ѝ провежда приемни в област Видин .  Общественият защитник изрази намерение да посети видинската болница „Света Петка“ след подадени сигнали от граждани, че не са изпълнени дадени обещания от директора ѝ д-р Цветан Василев. "Беше обещано, че ще има 180 хиляди лева, с които да се купят нови хемодиализни..

публикувано на 18.12.18 в 14:00

Изложба за Търновската конституция тръгва от Видин

Пътуваща изложба , посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция , беше открита днес, 18 декември, във Видин . Експозицията е подредена в музей "Кръстата казарма".  Изложбата  представя исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание , приело..

публикувано на 18.12.18 в 12:30

Малки таланти правят коледно шоу във Видин

Детското коледно шоу "Звезди край елхата" ще представят талантите от школите по изкуствата към Народно читалище "Цвят" във Видин . Танц по музика на Чайковски са подготвили децата от школата по балет. За тях това ще бъде първата голяма изява след възстановяването на школата през есента, обясни балетният педагог Ева Иванова :  "Подготвили сме..

публикувано на 18.12.18 в 11:54