Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 14 юни 2018 година

Снимка: Радио ВИДИН

Общинският съвет във Видин одобри предложение за ползване на кредит от Фонд ФЛАГ. Сумата от 3 600 000 лева е необходима, за да бъде завършен проектът за пречиствателна станция за отпадъчни води.

Областният управител на Видин Албена Георгиева издаде заповед за забрана за къпане в Дунав по цялото поречие на територията на региона, съобщават от областната администрация.

Общинският съвет във Видин гласува предложение да бъдат инвестирани 20 милиона лева за нов водопровод. Това са информирали от ВиК- дружеството при представяне на бизнес плана. Част от инвестицията е на дружеството, останалото финансиране е по програма. За да бъде извършена тази инвестиция, е необходимо да бъдат направени промени в подробните устройствени планове. 

Общинският съвет гласува предложение за законодателни промени на кмета Огнян Ценков до министър-председателя. Поводът е подписка на жители от град Дунавци и околни на Дунавци села срещу свинеферма в града. Няма защитна зона между населеното място и животновъдния обект. Според жители на Дунавци свинефермата е на разстояние само седем метра и половина от регулацията на града. Близо 600 души са се включили в подписката. http://bnr.bg/vidin/post/100983638

Директорът на езиковата гимназия във Видин Любомир Георгиев положи клетва като общински съветник. Той попълва състава на групата на БСП, след като д-р Борил Хистов е поискал да бъде освободен по лични причини.

Глоба от 2000 лева наложи Регионалната инспекция по околна среда и води в Монтана на фирма "Видекс", притежател на лиценза за утилизация на боеприпаси в завода в Горни Лом.

В Окръжния съд във Видин днес приключиха  пледоариите на защитата на обвиняемите по делото за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом на първи октомври 2014 година, който причини смъртта на 15 души. Обвиняемите са четирима. Във вторник ще бъдат прочетени присъдите.

Съдят ломска фирма заради неизплатени заплати, дължаща близо 280 хиляди лева на работниците си. 

Фалстарт беляза делото срещу Мариян Димов, обвинен за убийството на земеделския производител Кунчо Кунчев. 

39 литра на квадратен метър е падналият дъжд вчера във Видин. Десетминутна градушка с големина на орех и без дъжд, унищожи напълно земеделската продукция в Кутово при вчерашната буря в региона. 


Служители на Митница Лом откриха 2851 литра бира и 222 бутилки водка и уиски без документи за произход и платен акциз. 


Общинският съвет във Видин гласува наредба, с която ограничава броя на кучетата, отглеждани като домашни любимци до две.


От 15 юни 2018 г. Българска агенция по безопасност на храните започва първата за 2018 година ваксинация по въздух срещу бяс при дивите хищници. Десет специално оборудвани самолета ще разпръснат над 1 млн. ваксинални примамки от въздуха. Разпръскването на ваксините ще се извърши през следващите 16 дни в зависимост от атмосферните условия, като няма да бъдат разпръсквани над населените места и водоемите.

След дълго очакване започна и ремонтът на сградата на Младежки дом в Белоградчик. 

Започна ремонтът на детска градина „Снежанка” в Лом. 


Дърворезбарят Мартин Милчов подреди първата си самостоятелна изложба в Лом.

В дните от 19 до 21 юни във Враца ще се проведе ежегодният Фестивал на военните духови оркестри и заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2018 г., под патронажа на областния управител на област Враца Малина Николова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Белоградчик ще предоставят безплатни дърва за огрев на приемни родители

Общинският съвет в Белоградчик проведе своето редовно заседание с дневен ред от 20 точки. С ъветници приеха решение относно управление на имоти общинска собственост - отдаване под наем на имоти, приемане на решение относно предоставяне на имоти - полски пътища. В дневния ред бе включено и решение относно избор на одитор за независим одитен ангажимент..

публикувано на 23.04.24 в 15:37

Призови места за млади изпълнители от Враца

Възпитаници на детската школа по изкуствата към НЧ "Развитие 1869" Враца с отлично представяне в поредна престижна надпревара.  Възпитаниците от класа по пиано на Олга Младенова отново спечелиха призови места с изпълненията си в ХVІІІ Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти - Перник 2024 г.  10-годишната..

публикувано на 23.04.24 в 15:12

Първи случай на коклюш във Видинско

Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин. Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на заразните заболявания" в Регионалната здравна инспекция д-р Пепа Цветанова и добави: "Боледуват и имунизирани. Въпреки че детето е имунизирано сравнително..

публикувано на 23.04.24 в 15:08

Районният съд във Видин е с нов председател

Съдия Милена Стоянова ще оглави Районния съд във Видин. Днес Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет проведе събеседване с нея и единодушно я избра за председател на съда. Милена Стоянова има близо 25 години юридически стаж, от които 17 години е съдия във видинския Районен съд. В своята концепция за развитие на съда тя посочва като основен приоритет..

публикувано на 23.04.24 в 13:45

Пръскат срещу плевели железопътната линия Брусарци – Лом

Наземно третиране срещу плевели по железопътната линия Брусарци – Лом ще се проведе на 24 април, уведомяват от Железопътна секция "Враца". То ще се извърши при подходящи метеорологични условия, а срещу плевелите ще се използва хербицид. Третирането ще започне рано сутринта и ще приключи до 10 часа. Пръскането ще се извърши с препарат НАСА ТАФ на..

публикувано на 23.04.24 в 13:00

Проверяват твърдения за насилие над 104-годишна пациентка във видинската болница

Назначиха проверка във връзка с излъчени от национални телевизии репортажи с твърдения за проявено насилие над 104-годишна пациентка във видинската болница.   От съобщение до медиите, става ясно, че извънредната проверка е назначена от изпълнителния директор на ИА "Медицински надзор“ Иванка Диневa и започва от днес- 23 април. Министърът на..

публикувано на 23.04.24 в 11:23

Във Видинско проведоха операция "Скорост"

880 са регистрираните нарушения по пътищата във Видинско в периода 15-21 април, съобщават от полицията.   Данните са от едноседмичната операция "Скорост", реализирана по линия на Роудпол (Roadpol).  296 са нарушенията в населените места, 584 са тези извън тях. Операция "Скорост" включена два пъти годишно (през април и август) в календара на..

публикувано на 23.04.24 в 10:40