Снимката на 18 юни 2018 година

Проливен дъжд се изсипа днес над Видин.
Снимка: Полина Тодорова

Стабилизиране на времето от утре, прогнозират специалисти. Валежите ще спират и температурите постепенно ще се покачват. В последните 10 дни на юни се очакват те да достигнат до 34 градуса.

За втори път тази година МБАЛ-Монтана обявява седмица на отворени врати за профилактика на туберкулозата, в изпълнение на Националната програма за превенция и контрол върху туберкулозата, финансирана от Глобалния фонд, съобщават от лечебното заведение. В дните от 18 до 22 юни, от 8 до 13 часа специалист ще прегледа всеки, който иска да разбере статуса си.

Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания във Враца провежда „Седмица на отворените врати”.

Започна работа интернет платформа за сигнали за липсващи лекарства. Тя е създадена от Асоциацията за развитие на паралелната търговия с лекарства и е достъпна посредством сайта на организацията.

Окръжният съд във Видин утре ще произнесе присъдата по обвиненията за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом през октомври 2014 година. При производствена авария тогава загинаха 15 души, двама бяха ранени.

Над 830 санкции за неправилно паркиране са наложени от Пътна полиция във Видин от началото на годината. Средно на месец са около 250 за цялата дирекция на МВР. 

Около 650 са санкционирани от началото на годината за нарушения в „Синята зона“ във Враца. От септември миналата година Общината разполага и с паяк, с който прибира неправилно паркираните автомобили.

Във връзка с планирани строително-ремонтни дейности по водопроводната мрежа във Враца, за периода от 19.06.2018 г. до 21.06. 2018 г., ще бъде затворено движението по ул. „Поп Сава Катрафилов“ и по бул. „2-ри юни“, в участъка от ул. „Трапезица“ до ул. „Къкрина“. Алтернативният маршрут за движение от и за „Червения площад” и бул. „2- ри юни” е както следва: ул. „Къкрина”; ул. „Трапезица”.

Кметът на Враца Калин Каменов забрани къпането в неохраняеми водоеми на територията на общината.

Няма свободни места в хотелите във Враца и региона за тази седмица. Капацитетът е запълнен 100%.

В Берковица започват сторително- ремонтните дейности по програмата за енергийна ефективност. Блок „Незабравка“ е една от 10-те жилищни сгради, за санирането на които са осигурени средства по Оперативна програма „Региони в растеж“.

В градското ученическо общежитие във Видин и през тази година ще има ремонтни дейности, но те ще бъдат по- скоро козметични.

Съизмерими спрямо резултатите от миналата година е Националното външно оценяване след 7 клас. Няма ученик постигнал 100 % успеваемост на двата изпита, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Монтана.

Известни са вече официалните резултати от държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване за Община Берковица. На проведеното национално външно оценяване в края на 4 клас се явиха 94 ученици от основните училища.

До утре (19 юни) седмокласниците ще могат да получат служебна бележка с оценките от изпитите. Предстои подаването на документите за приема след седми клас в Кариерния център до Кръстата казарма във Видин.

Кметът на Видин се срещна с военнослужещи от резерва от Румъния и Сърбия. Огнян Ценков прие своите гости от Крайова, окръг Долж и Дробета Турну Северин, окръг Мехединци, Румъния и от Зайчар, Сърбия в заседателната зала на Общината. Посещението им в нашия град е в рамките на приетия план за сътрудничество за 2018 г. на Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Видин.

Пенсионери от Северозападна България учредиха свое обединение. 25-има са учредителите.

В читалището във врачанското село Търнава ще започне нова инициатива- деца ще се учат да тъкат килими с чипровски мотиви. Инициативата е съвместна на кметството и на читалището.

Доброволческа инициатива, наречена „Твоето различно лято в библиотеката“ започва в читалището във Вълчедръм. 

Враца е домакин на традиционния Фестивал на военните духови оркестри. Събитието е от вторник до четвъртък /19-21 юни/ и съвпада със заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2018 г.

Фестивал на рибата ще се проведе за втора поредна година в Козлодуй. Събитието ще се проведе на 24 юни (неделя) в Ботев парк, официално откриване ще бъде в 11:00 часа. 

Благотворителен концерт за берковския клуб по биатлон „Ком“ ще се проведе в Берковица на 22 юни, петък, от 18.00 часа. Младите биатлонисти се нуждаят от нов микробус, за да могат да тренират и да участват в състезания в страната.

Кула бе домакин на традиционното състезание по мотокрос. 35 участници се включиха в третия кръг на шампионата, който премина без сериозни произшествия.

Вижте още

Снимката на 16 ноември 2018 година

Видинското училище "Любен Каравелов" отбеляза Световния ден в памет на жертвите от пътно-транспортни злополуки , който е на 18 ноември. Програмата започна с изложба на детски рисунки и предаване по училищното радио. Ученици от 2-ри и 3-ти клас, учители и родители излязоха след това на шествие от кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и „Широка“ до..

обновено на 16.11.18 в 17:48

11 златни сватби в Мездра за Деня на християнското семейство

Община Мездра организира златни сватби за Деня на християнското семейство – 21 ноември. Инициативата е първа по рода си, в която 11 двойки от Мездра ще подновят брачните си клетви след 50 години съвместен живот, съобщават от местната управа. Тържеството ще се проведе в Ритуалната зала от 10.30 ч., където съпрузите ще могат отново да си..

публикувано на 16.11.18 в 16:18

Ломчани излизат на протест

Жители на град Лом излизат на протест  утре срещу високите цени на горивата, високите данъци и цялостната политика на правителството. Това каза за Радио ВИДИН един от организаторите на недоволството  Анатоли Цветанов :  "Протестът е насочен срещу високите цени на горивата, високите данъци и искаме да се вдигне минималната заплата... Северозападна..

публикувано на 16.11.18 в 16:01

Започна монтирането на коледния базар във Враца

Започна монтирането на първите къщички за коледния базар във Враца . За поредна година той ще бъде позициониран на площад „Христо Ботев“. Кметът на Враца Калин Каменов : „Очаква се да бъде открит в края на ноември. Той ще работи до 31 декември, а в началото на новата година, при подходящи атмосферни условия, ще започне ремонтът на..

обновено на 16.11.18 в 15:56

Шестокласници от Белоградчик говориха за наркотиците

Учениците от 6 клас на СУ „Христо Ботев” в Белоградчик се срещнаха с обществените възпитатели към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Темата, която беше представена на децата беше „Видове наркотици и влиянието им върху организма”.  „Наркотикът е вещество, чийто прием променя функционирането и на..

публикувано на 16.11.18 в 14:44

Кметът на Монтана: "Готови сме за първия сняг"

Екипите и техниката на Общинско предприятие „Чистота” в Монтана имат пълна готовност за почистването на първия сняг , заяви кметът Златко Живков. Извършена е профилактика на 15-те тежкотоварни машини, които покриват градските зони. В складовете има 800 тона пясък и 70 тона сол. Предварителната подготовка за зимата включва и санитарна..

публикувано на 16.11.18 в 14:36