Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 18 юни 2018 година

Проливен дъжд се изсипа днес над Видин.
Снимка: Полина Тодорова

Стабилизиране на времето от утре, прогнозират специалисти. Валежите ще спират и температурите постепенно ще се покачват. В последните 10 дни на юни се очакват те да достигнат до 34 градуса.

За втори път тази година МБАЛ-Монтана обявява седмица на отворени врати за профилактика на туберкулозата, в изпълнение на Националната програма за превенция и контрол върху туберкулозата, финансирана от Глобалния фонд, съобщават от лечебното заведение. В дните от 18 до 22 юни, от 8 до 13 часа специалист ще прегледа всеки, който иска да разбере статуса си.

Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания във Враца провежда „Седмица на отворените врати”.

Започна работа интернет платформа за сигнали за липсващи лекарства. Тя е създадена от Асоциацията за развитие на паралелната търговия с лекарства и е достъпна посредством сайта на организацията.

Окръжният съд във Видин утре ще произнесе присъдата по обвиненията за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом през октомври 2014 година. При производствена авария тогава загинаха 15 души, двама бяха ранени.

Над 830 санкции за неправилно паркиране са наложени от Пътна полиция във Видин от началото на годината. Средно на месец са около 250 за цялата дирекция на МВР. 

Около 650 са санкционирани от началото на годината за нарушения в „Синята зона“ във Враца. От септември миналата година Общината разполага и с паяк, с който прибира неправилно паркираните автомобили.

Във връзка с планирани строително-ремонтни дейности по водопроводната мрежа във Враца, за периода от 19.06.2018 г. до 21.06. 2018 г., ще бъде затворено движението по ул. „Поп Сава Катрафилов“ и по бул. „2-ри юни“, в участъка от ул. „Трапезица“ до ул. „Къкрина“. Алтернативният маршрут за движение от и за „Червения площад” и бул. „2- ри юни” е както следва: ул. „Къкрина”; ул. „Трапезица”.

Кметът на Враца Калин Каменов забрани къпането в неохраняеми водоеми на територията на общината.

Няма свободни места в хотелите във Враца и региона за тази седмица. Капацитетът е запълнен 100%.

В Берковица започват сторително- ремонтните дейности по програмата за енергийна ефективност. Блок „Незабравка“ е една от 10-те жилищни сгради, за санирането на които са осигурени средства по Оперативна програма „Региони в растеж“.

В градското ученическо общежитие във Видин и през тази година ще има ремонтни дейности, но те ще бъдат по- скоро козметични.

Съизмерими спрямо резултатите от миналата година е Националното външно оценяване след 7 клас. Няма ученик постигнал 100 % успеваемост на двата изпита, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Монтана.

Известни са вече официалните резултати от държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване за Община Берковица. На проведеното национално външно оценяване в края на 4 клас се явиха 94 ученици от основните училища.

До утре (19 юни) седмокласниците ще могат да получат служебна бележка с оценките от изпитите. Предстои подаването на документите за приема след седми клас в Кариерния център до Кръстата казарма във Видин.

Кметът на Видин се срещна с военнослужещи от резерва от Румъния и Сърбия. Огнян Ценков прие своите гости от Крайова, окръг Долж и Дробета Турну Северин, окръг Мехединци, Румъния и от Зайчар, Сърбия в заседателната зала на Общината. Посещението им в нашия град е в рамките на приетия план за сътрудничество за 2018 г. на Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Видин.

Пенсионери от Северозападна България учредиха свое обединение. 25-има са учредителите.

В читалището във врачанското село Търнава ще започне нова инициатива- деца ще се учат да тъкат килими с чипровски мотиви. Инициативата е съвместна на кметството и на читалището.

Доброволческа инициатива, наречена „Твоето различно лято в библиотеката“ започва в читалището във Вълчедръм. 

Враца е домакин на традиционния Фестивал на военните духови оркестри. Събитието е от вторник до четвъртък /19-21 юни/ и съвпада със заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2018 г.

Фестивал на рибата ще се проведе за втора поредна година в Козлодуй. Събитието ще се проведе на 24 юни (неделя) в Ботев парк, официално откриване ще бъде в 11:00 часа. 

Благотворителен концерт за берковския клуб по биатлон „Ком“ ще се проведе в Берковица на 22 юни, петък, от 18.00 часа. Младите биатлонисти се нуждаят от нов микробус, за да могат да тренират и да участват в състезания в страната.

Кула бе домакин на традиционното състезание по мотокрос. 35 участници се включиха в третия кръг на шампионата, който премина без сериозни произшествия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28