Съдът оправда обвиняемите за взрива в Горни Лом

Снимка: Анжела Каменова

Няма виновни за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом на първи октомври 2014 година. В Окръжния съд във Видин два часа продължи четеното на присъдите. Четиримата обвиняеми бяха оправдани. По делото за взрива в завода, при който загинаха 15 души, а двама бяха ранени, под отговорност бяха привлечени четирима- тогавашният собственик на завода и изпълнителен  директор Валери Митков, Божидар Василев -бивш началник на отдел в Главна дирекция „Охранителна полиция“, Ивелина Бахчеванова, която е била секретар на междуведомствена комисия към Министерството на икономиката и Палма Иванова, отговорничка за безопасността на труд в завода. Оправдани са по всички повдигнати обвинения. 

Ще продължим да търсим истината, коментира решението на съда Димитър Димитров, баща на загиналия при взрива Михаил:

"Смятам, че не трябваше така да приключи с оправдателни присъди... Загубата на близък човек е трагедия, не е обида. Още повече, че 15 души са загубили живота си, това за мен е подигравка с паметта на хората. Прокуратурата след толкова разследване, след 150 тома, какви ли не експертизи, и видите ли всичко, което е направено е безпредметно, виновни няма."

Прокуратурата ще обжалва решението пред Софийския апелативен съд. Срокът за това е 15-дневен.

Вижте още

Снимката на 16 юли 2018 година

Вършец може да получи близо 1 милион евро по проекти. Общината кандидатства с три предложения по програма за развитие на селските райони 2014-2020 година. Обществено обсъждане на проект за асфалтиране на улици ще се проведе в Берковица. Ремонтните дейности ще бъдат финансирани с кредит от 600 000 лева, обясни кметът Милчо Доцов. 15 улици..

публикувано на 16.07.18 в 18:09

Йоана Лиловска от Мездра стана звезда на „Музите“

Малката певица изпълни народните песни "Цъфнало цвеке шарено“, „Мятало ленче ябълка“, „Шепа светлина“ и „Без радио не мога“ , с които взе най-високото отличие на 13-я Международен Младежки фестивал на изкуствата "Музите"- Созопол 2018. Талантливата звезда на „Музите“ се подготвя в Центъра за подкрепа на личностно развитие в Мездра..

публикувано на 16.07.18 в 16:58

Вършец чака финансиране за ремонти

Близо 1 милион евро могат да влязат във Вършец по проекти . Общината кандидатства с три предложения по програма за Развитие на селските райони 2014-2020 година.  Местният парламент даде съгласие Община Вършец да кандидатства с проект за реконструкцията на детска градина “Слънце” и спортните площадки на открито за баскетбол и волейбол, съобщи кметът..

публикувано на 16.07.18 в 15:12

Библиотеката в Каленик получи дарение

Библиотеката към читалище "Съзнание" във видинското село Каленик п олучи дарение от детски книги. Библиотекарят Вероника Венчова разказа повече за добрия жест:  "Една жена, детето ѝ пораснало и тя решила да дари детските му книжки. И публикувала в една група във Фейсбук, че има 15-ина книжки, ако някой има желание, да се запише."..

публикувано на 16.07.18 в 14:11

Община Берковица организира изкачване до връх „Ком“

Туристическият преход е на 22 юли /неделя" и е посветен на 168 години от рождението на Иван Вазов – Патриарха на българската литература. Сборният пункт е сградата на Общинска администрация в 7.00 часа сутринта. Ще има организиран транспорт за желаещите от Берковица до хижа Ком – нова. Изкачването към връх „Ком“ ще започне след като..

публикувано на 16.07.18 в 14:00

Завърши първата седмица от оперния фестивал в Белоградчик

С балета „Дон Кихот” по музика на Лудвиг Минкус и либрето на Мариус Петипа завърши първата седмица от летния фестивал „Опера на върховете – Белоградчишки скали” . Лекият и забавен сюжет, в съчетание с великолепната игра на Марта Петкова, в ролята на Китра и Николай Хаджитанев, в ролята на Базил, бе един запомящ се финал на балетните..

публикувано на 16.07.18 в 11:00