Обучение за младежки посланици ще се проведе в Козлодуй

Снимка: Радио ВИДИН

В периода от 30 юни до 01 юли 2018 г. Община Козлодуй съвместно със Сдружение „Социален диалог 2001”, гр. Габрово, организират в Ботев парк в крайдунавския град обучение на тема „Доброволци за младежки посланици – лидери от общността”. 

Целта на обучението е да се придобият знания и умения за работа с целеви групи за превенция на отпадане на деца и ученици от образователната система. Обучението е безплатно и е насочено към младежи на възраст 15 – 25 години, които в срок до 26.06.2018 г. подадат онлайн заявка за участие на посочения линк: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScrehR2hFNm4BVUTW…/viewform

В рамките на два дни обучители от Сдружение "Социален диалог 2001", гр. Габрово, ще запознаят група от 20 младежи с основните насоки за работа с целеви групи, методи за успешна комуникация, консултиране и въздействие върху аудиторията.   

По време на двудневното обучение за участниците са осигурени транспорт, храна и нощувка.


Вижте още

Снимката на 16 юли 2018 година

Вършец може да получи близо 1 милион евро по проекти. Общината кандидатства с три предложения по програма за развитие на селските райони 2014-2020 година. Обществено обсъждане на проект за асфалтиране на улици ще се проведе в Берковица. Ремонтните дейности ще бъдат финансирани с кредит от 600 000 лева, обясни кметът Милчо Доцов. 15 улици..

публикувано на 16.07.18 в 18:09

Йоана Лиловска от Мездра стана звезда на „Музите“

Малката певица изпълни народните песни "Цъфнало цвеке шарено“, „Мятало ленче ябълка“, „Шепа светлина“ и „Без радио не мога“ , с които взе най-високото отличие на 13-я Международен Младежки фестивал на изкуствата "Музите"- Созопол 2018. Талантливата звезда на „Музите“ се подготвя в Центъра за подкрепа на личностно развитие в Мездра..

публикувано на 16.07.18 в 16:58

Вършец чака финансиране за ремонти

Близо 1 милион евро могат да влязат във Вършец по проекти . Общината кандидатства с три предложения по програма за Развитие на селските райони 2014-2020 година.  Местният парламент даде съгласие Община Вършец да кандидатства с проект за реконструкцията на детска градина “Слънце” и спортните площадки на открито за баскетбол и волейбол, съобщи кметът..

публикувано на 16.07.18 в 15:12

Библиотеката в Каленик получи дарение

Библиотеката към читалище "Съзнание" във видинското село Каленик п олучи дарение от детски книги. Библиотекарят Вероника Венчова разказа повече за добрия жест:  "Една жена, детето ѝ пораснало и тя решила да дари детските му книжки. И публикувала в една група във Фейсбук, че има 15-ина книжки, ако някой има желание, да се запише."..

публикувано на 16.07.18 в 14:11

Община Берковица организира изкачване до връх „Ком“

Туристическият преход е на 22 юли /неделя" и е посветен на 168 години от рождението на Иван Вазов – Патриарха на българската литература. Сборният пункт е сградата на Общинска администрация в 7.00 часа сутринта. Ще има организиран транспорт за желаещите от Берковица до хижа Ком – нова. Изкачването към връх „Ком“ ще започне след като..

публикувано на 16.07.18 в 14:00

Завърши първата седмица от оперния фестивал в Белоградчик

С балета „Дон Кихот” по музика на Лудвиг Минкус и либрето на Мариус Петипа завърши първата седмица от летния фестивал „Опера на върховете – Белоградчишки скали” . Лекият и забавен сюжет, в съчетание с великолепната игра на Марта Петкова, в ролята на Китра и Николай Хаджитанев, в ролята на Базил, бе един запомящ се финал на балетните..

публикувано на 16.07.18 в 11:00