Труп на 77-годишен мъж е открит в река Малък Искър

Снимка: Радио ВИДИН

Тялото на 77-годишен мъж от София е открито в река Малък Искър, в близост до наследствената му къща във врачанското село Средни рът. Сигналът за трупа е подаден от кметския наместник вчера, 19 юни, в 9:30 часа. Възрастният човек е в неизвестност от 17 юни. Той е дошъл сам в къщата си два дни по-рано, на 15 юни. При извършения оглед на трупа не са открити видими следи от насилие, като тялото е транспортирано за аутопсия в МБАЛ – Враца. Образувано е досъдебно производство. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура-Враца.Вижте още

Д-р Илиана Михайлова ще продължи да е директор на болницата в Мездра

Досегашният управител на многопрофилната болница в Мездра д-р Илиана Михайлова трябва да продължи да ръководи лечебното заведение. Това реши комисията по избор на нов управител, която беше сформирана със заповед на кмета инж. Генади Събков. Конкурсът беше обявен на 29 ноември миналата година. В сряда се проведе втория етап от надпреварата. Тогава..

публикувано на 17.01.19 в 15:16
Корицата на книгата на Ангел Бончев

Врачани се докосват до голям светец

Рано сутринта днес във Враца пристигнаха мощите на Св. Ефрем Нови. Те за пръв път идват в България. Днес ще бъдат представени и две книги за светеца, едната е за деца. Автор на книгите е Ангел Бончев, който заедно с врачанския митрополит Григорий избират представянето да е на Антоновден. Според митрополита на Враца, Св. Ефрем Нови е един последовател..

публикувано на 17.01.19 в 15:10

Болницата в Лом: Няма пик на острите респираторни заболявания

Леко увеличение на острите респираторни заболявания има в община Лом, но няма пик на заболеваемостта. Това съобщи управителят на Многопрофилната болница за активно лечение "Свети Николай Чудотворец" в крайдунавския град д-р Георги Савков : "Все още нямаме пикове на респираторни и грипни заболявания. Нямаме официално обявена грипна епидемия,..

публикувано на 17.01.19 в 14:50

16 млн. лева е бюджетът на Мездра тази година

Проектът за бюджет на Община Мездра за 2019 година в размер на 16 072 384 лв., (най-големият в последните 30 години) беше обсъден публично. Предложението на общинската администрация беше представено от кмета инж. Генади Събков и предизвика огромен интерес. В голямата зала в Мездра нямаше свободни места, но липсваха повече от дузина общински..

публикувано на 17.01.19 в 14:45

Безлпатен интернет ще има в Чипровци

На публични места в Чипровци ще има безплатен интернет . Общината ще получи ваучер за 15 хиляди евро от инициативата на Европейската комисия за изграждане на wi-fi. Ваучерът ще бъде получен до края на месеца или в началото на другия, каза кметът на общината Пламен Петков : "Ние получихме уверение, попълнихме апликационната формаq която сме..

публикувано на 17.01.19 в 14:43

Помощи от БЧК получават хора в Ново село

От 16 януари започна раздаването на помощи от БЧК за нуждаещи се хора в Ново село . По 16 кг хранителни продукти ще получат 84 човека. В списъка са включени безработни, хора с ниски пенсии, самотни хора с ниски доходи. Всеки ден в ритуалната зала на Общината работници от Общинска администрация раздават хранителните продукти на включените в..

публикувано на 17.01.19 в 13:37