Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Монтана с препоръки за лятната ваканция

В област Монтана до сега няма пътни инциденти със загинали деца. Стартира акция “Ваканция, да пазим децата на пътя”.

Кампанията е традиционна и се провежда през лятото, когато учениците са във ваканция. До края на сезона ще се провеждат специализирани полицейски акции, съобщи главен инспектор Красимир Кирилов, началник група “Пътен контрол и превантивна дейност”. Униформените в Монтана разпространиха специални препоръки. 

"Със специфична насоченост към нарушения срещу водачи на велосипеди, пешеходци, други двуколесни моторни превозни средства, както и в районите на учебните заведения, докато тече все още учебен процес. Друго мероприятие, което е от тази акция, провеждат се профилактични беседи с учениците от малкия курс на обучение до 7 клас, които вече са във ваканция, с цел да бъдат разпространени изготвените от полицията практически препоръки за тяхното поведение по време на ваканцията", каза главен инспектор Красимир Кирилов.

"Добрата новина е, че до момента нямаме тежки пътни произшествия със загинали деца. Дано тенденцията се запази до края на годината, но това зависи от всички нас”, каза главен инспектор Елвис Иванов, началник сектор “Пътна полиция” Монтана, който съобщи статистиката за лятото на миналата година:

"През летния сезон на 2017 година са регистрирани 33 тежки пътно-транспортни произшествия с четири загинали и 40 ранени. И две тежки пътно-транспортни произшествия с две ранени деца."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Около 700 килограма капачки събра днес кампания във Видин

Около 700 килограма пластмасови капачки и 40 килограма алуминиеви кенчета бяха събрани само за няколко часа във временен пункт във Видин . Сред най-малките доброволци беше Деница : "Гледам бебето, помагам с капачките, пиша грамоти - така помагаме на много деца и други хора. Бих казала на хората да продължават да събират капачки и да се включат в..

публикувано на 20.04.24 в 15:32

Стогодишен юбилей отпразнува Любка Иванова от Станево

100-годишен юбилей отпразнува Любка Иванова от ломското село Станево . Поздравления и подаръци рожденичката получи от кмета на общината Цветан Петров , който уважи юбилея на баба Любка. Освен от градоначалника юбилярката получи поздравления и от  кмета на Станево Милен Милчов, както и от общинската дирекция „Социални дейности и програми за..

публикувано на 20.04.24 в 13:02

Фестивал "Занаяти и култура" се провежда във Видин

Двудневният фестивал "Занаяти и култура" стартира днес във Видин. Откриването се състоя в 11:00 часа във вътрешния двор на крепостта "Баба Вида". От двете страни на пешeходната алея до крепостта са разположени шатрите на занаятчии, кулинари и творци, които вземат участие в събитието. Освен жители на града, щандовете привличат и туристи:..

публикувано на 20.04.24 в 12:56

Назначиха служебно РИК във Враца

Централната избирателна комисия определи състава на РИК във Враца, която ще проведе изборите за европейски и национален парламент на 9 юни. Това стана по служебен път, след като в неделя консултациите между политическите партии и коалиции, проведени при областния управител Надя Донкинска не дадоха резултат. За председател е определен юрист Лора..

публикувано на 20.04.24 в 10:05

Конкурс събира творби на тема "Спомени от детството"

Конкурс на тема "Спомени от детството" организира младежкият Интеракт клуб - Видин . Конкурсът е в три категории - рисунка, фотография и поезия, обясни председателят на Интеракт клуб Лора Лозанова : "Идеята за конкурса дойде от вицепрезидента на клуба Светлозара. Избрахме темата за детството, защото според нас е по-обширна и всеки я вижда по..

публикувано на 20.04.24 в 10:00

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от "Уестингхаус"

Днес в АЕЦ "Козлодуй" ще пристигне първата доставка на ядрено гориво от американската компания "Уестингхаус", предназначено за V блок. В посрещането на доставката ще се включи министърът на енергетиката Владимир Малинов, съобщиха от енергийното министерство и поясниха, че е поканен и министър-председателят Димитър Главчев.  В края на 2022 г.  атомната..

публикувано на 20.04.24 в 07:43

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05