Лекари и медицински сестри протестираха във Враца

МБАЛ "Христо Ботев", гр. Враца
Снимка: Жоро Александров Архив

Лекари и медицински сестри от болницата във Враца протестираха заради забавени заплати и липса на ефективни действия за възстановяване на изпадналото в тежка финансова криза лечебно заведение. Протестиращи обясниха мотивите си. 

"Нямаме заплата за май и аванс за юни. Явно винаги на датите на плащане ще трябва да излизаме, защото по друг начин не става", каза протестираща. 

"Никой не дава отговор на въпроса какво се случва, защо отново не се превеждат заплатите и това изнервя хората и това ги кара да излязат навън, защото явно се прави нещо фиктивно по инициатива на държавата, минава Европредседателството и всичко свършва", каза друг участник в протеста. 


Вижте още

Пенсионери от община Козлодуй ще получат помощ

За четвърта поредна година Община Козлодуй организира кампания в подкрепа на нуждаещи се самотно живеещи пенсионери. На 21 декември, точно преди коледните празници, ще бъдат обходени лично около сто пенсионери в цялата община и ще им бъдат предоставени хранителни продукти и специална коледна картичка от Община Козлодуй. Всеки, който изрази готовност..

публикувано на 11.12.18 в 13:59

Пенсионерка от Монтанско даде 33 000 лева за разваляне на магия

Полицията задържа мъж и жена от Бойчиновци за измама на възрастна жена. 81-годишната жителка на монтанското село Доктор Йосифово е била измамена от непознати, които в продължение на една година ѝ искали пари под предлог, че развалят магия. Жалбата в полицията е депозирана вчера от дъщерята на възрастната жена.  Към момента пенсионерката е предала сумата..

публикувано на 11.12.18 в 12:03
Църквата

Благотворителен концерт помага на Дома за възрастни в Кула

Благотворителен коледен концерт в подкрепа на Дома за стари хора "Свети Василий" в Кула ще има днес, 11 декември, в храм "Свети Николай" във Видин . Това съобщи секретарят на Видинска света митрополия Ирина Кръстева : "Видинска света митрополия и Фондация "Подкрепа за реализация"- град Видин, Основно училище "Любен Каравелов"- град Видин, училище..

публикувано на 11.12.18 в 11:08

Пчелар от Видин след протеста: Песимизмът надделява

Пчеларският протест не постигна резултати, а лидерите на многобройните браншови организации не са подготвени да водят преговори. Това каза председателят на видинското пчеларско дружество Петър Младенов. След организираното недоволство в столицата вчера пчеларите се договориха с управляващите от следващия месец да бъде създаден постоянно действащ..

публикувано на 11.12.18 в 10:53

Разкриха двама извършители на кражби във Видин и Киреево

Полицията разкри извършителите на две домови кражби , съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин . Във времето от 27 ноември до 10 декември неизвестно лице чрез взломяване на входна врата проникнало в жилищна постройка на ул.“Синчец“ в областния град и откраднало електрожен, дрелка, ъглошлайф и два ръчни часовника. Служителите на реда..

публикувано на 11.12.18 в 10:02

Съветници ще решават за завод край Враца

Общинските съветници от Враца ще гласуват след седмица дали да дадат терен за реализацията на най-голямата инвестиция, правена в града от половин век насам. Става дума за инвестиционния интерес от страна на немски концерн, който желае да отвори свой завод край града под Околчица. На първо време след построяването на обекта ще се отворят 300..

публикувано на 11.12.18 в 09:45