Читалището в Димово е подготвило забавно лято за децата

Снимка: НЧ Паисий Хилендарски, Димово
Занимания по интереси през цялата лятна ваканция се провеждат в читалището в Димово. Децата от града имат възможност всеки ден от седмицата да посещават различни инициативи, според техните предпочитания, разказа секретарят на Народно читалище "Паисий Хилендарски" в Димово Миглена Петрова:

"В понеделник изучаваме народни танци, песни и обичаи. Имаме си хореограф, който показва хора на децата... Във вторник на разположение за тях е компютърната зала, освен това и четат в детския отдел на библиотеката... В сряда имаме горски кът, приложно изкуство. Излизаме сред природата, събираме си материали и сътворяваме нещо, каквото искат те... Днес правим пътешествие по картата на България. На мултимедията пускаме дадени клипчета за определени забележителности. Този четвъртък ще се разходим по морето, ще ги запознаем със Созопол, Калиакра, Поморие..."

Моника Илиева е на 8 години, живее в София, но всяко лято е в Димово и за втора година се включва в заниманията:

"Тук е много интересно, програмата ни е пълна и е много забавно да идваме тук всяка сутрин... Най-много ми харесва, когато рисуваме и когато учим забележителностите на България... Днес учихме за Созопол, стария град, нос Калиакра... През цялата ваканция ще се включвам в заниманията... Тук е по-хубаво от София. По-свободно ми е и ми харесва."


Заниманията на децата в димовското читалище ще продължат до края на лятната ваканция.
Вижте още

За щъркелите и хората (видео)

За два млади щъркела се грижат семейство фермери от село Долно Церовене в община Якимово. През пролетта буря събаря гнездото , четирите малки падат и две от тях остават с по едно счупено крило. Стопанката на имота, в който е гнездото, Маруся Велкова, храни цяло лято и четирите малки щъркелчета. Сега здравите са излетели на юг, а двете с..

публикувано на 20.09.18 в 16:51

За устойчивия транспорт в Седмицата на мобилността

От 16 до 22 септември отбелязваме Европейската седмица на мобилността. Тази година тя преминава под мотото "Комбинирай, движи се!". Чрез използването на общи средства за придвижване можем да намалим и разходите си, и въглеродния отпечатък. Какви възможности за мобилност имат жителите на град Лом? "Аз работя с хора с увреждания близо 20 години и..

публикувано на 20.09.18 в 16:38

Бащата на българското шампанско- проф. д-р Трифон Иванов

Видната личност от Българския Северозапад днес живее в Пловдив . Роден е на 7 февруари 1918 година в село Раброво . Проф. Иванов е един от основателите на Университета по хранителни технологии в града под тепетата, асистент, хонорован преподавател, заместник декан и заместник ректор там, участник във Втората световна война , а в главата му..

публикувано на 20.09.18 в 16:30

В "Музикална зона" на 20 септември 2018 слушаме барабаниста Бъди Рич – 1 част

Бъди Рич е сред най-влиятелните барабанисти на всички времена. Изключително гъвкав и техничен, виртуоз на барабаните, прецизен аранжор, сред най-желаните музиканти за сътрудничество. Свири във всички знаменити бендове по време и след края на Втората световна война. Неговият собствен биг бенд е сред най-добрите, уловил тенденциите на времето,..

публикувано на 20.09.18 в 09:00
Теодора Петкова /вдясно/ и директора на Исторически музей - Чипровци д-р Анита Комитска

Книжка за оцветяване разкрива пъстротата на чипровския килим

Книжка за оцветяване с мотиви от чипровски килими издаде графичният дизайнер Цветелина Петкова . Книжката  е продължение на първата, създадена от нея преди седем години и след това два пъти преиздавана. Интерес към двете части проявяват детски градини и училища от цялата страна, търсят ги и възрастни. Всеки може да намери по нещо за себе си, смята..

обновено на 19.09.18 в 17:01

Видинчани сигнализират за лошо състояние на тротоар

Слушатели на Радио ВИДИН сигнализираха за разрушена настилка и лошо общо състояние на тротоара по ул. "Цар Симеон Велики“ във Видин , в участъка от №26 до №32. Посоченият участък се очаква да поеме част от пешеходния поток по време на ремонта на централната пешеходна зона на Видин, а в момента по него липсват тротоарни плочи и са се образували..

обновено на 19.09.18 в 16:32