Читалището в Димово е подготвило забавно лято за децата

Снимка: НЧ Паисий Хилендарски, Димово
Занимания по интереси през цялата лятна ваканция се провеждат в читалището в Димово. Децата от града имат възможност всеки ден от седмицата да посещават различни инициативи, според техните предпочитания, разказа секретарят на Народно читалище "Паисий Хилендарски" в Димово Миглена Петрова:

"В понеделник изучаваме народни танци, песни и обичаи. Имаме си хореограф, който показва хора на децата... Във вторник на разположение за тях е компютърната зала, освен това и четат в детския отдел на библиотеката... В сряда имаме горски кът, приложно изкуство. Излизаме сред природата, събираме си материали и сътворяваме нещо, каквото искат те... Днес правим пътешествие по картата на България. На мултимедията пускаме дадени клипчета за определени забележителности. Този четвъртък ще се разходим по морето, ще ги запознаем със Созопол, Калиакра, Поморие..."

Моника Илиева е на 8 години, живее в София, но всяко лято е в Димово и за втора година се включва в заниманията:

"Тук е много интересно, програмата ни е пълна и е много забавно да идваме тук всяка сутрин... Най-много ми харесва, когато рисуваме и когато учим забележителностите на България... Днес учихме за Созопол, стария град, нос Калиакра... През цялата ваканция ще се включвам в заниманията... Тук е по-хубаво от София. По-свободно ми е и ми харесва."


Заниманията на децата в димовското читалище ще продължат до края на лятната ваканция.
Вижте още

Натали Ангелова с нова песен и послание към публиката

Младата изпълнителка от Монтана Натали Ангелова записа втората си самостоятелна песен. Възпитаничката на вокалния педагог Миглена Георгиева от Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата" и на доц. Алис Боварян в Национална музикална академия "Панчо Владигеров" е заснела и видеоклип към песента "Не се съмнявай" . "Вярвай и не се съмнявай" е..

публикувано на 14.11.18 в 17:37

Как да избегнем нападение от бездомни кучета

През зимния сезон бездомните кучета се събират на глутници и често стават агресивни към минувачите. Според хора, които се занимават с обучение на четириногите, когато са в глутница животните са по-опасни, защото се водят по водача и го следват. Ако той е агресивен и те нападат. Повече за поведението на бездомните кучета ни разказва ветеринарят от Видин..

публикувано на 14.11.18 в 16:17

Общински съвет- Видин: присъстващи и отсъстващи

Общинският съвет (ОбС)  е колективен орган на местното самоуправление. Той се състои от общински съветници. Те са избрани от жителите на общината по законово определени условия и ред.  Сред основните дейности на един Общински съвет са определянето на политиката за изграждане и развитие на общината, приемането на годишния..

обновено на 14.11.18 в 15:54

Млади певци от Монтана обраха наградите на конкурс в САЩ

Млади певци от Монтана заеха призови места на конкурса "Pearl of New York“ в САЩ. Възпитаниците от класа по пеене при Обединена школа по изкуствата "Добри Христов" към Народно читалище "Разум 1883" се завърнаха с Гран при, две първи, една втора и една трета награда. Отличията са за тяхното представяне в категориите "Поп пеене" и "Фолклор", обясни..

публикувано на 13.11.18 в 18:26

От пациентска организация се срещнаха с хора на хемодиализа във Видин

От Федерация "Български пациентски форум " се срещнаха с пациенти на диализа във Видин заради сигнал, че животоподдържащата за тях терапия в местната болница се извършва некачествено. Техниката, с която се работи е морално остаряла, не се провежда качествено диализа, а персоналът не предоставя адекватни грижи, обявиха пациенти...

публикувано на 13.11.18 в 17:15

Инициативният комитет от Дунавци поиска защитна зона от свинеферма

В град Дунавци се проведе поредната среща на инициативния комитет, който се обяви против възстановяването на дейността на свинефермата в града. Поводът е решение от миналото събрание за ангажиране на депутатите от региона за законодателна промяна с цел връщането на защитната зона между обекти, излъчващи вредни емисии и жилищната среда...

обновено на 13.11.18 в 17:12