Читалището в Димово е подготвило забавно лято за децата

Снимка: НЧ Паисий Хилендарски, Димово
Занимания по интереси през цялата лятна ваканция се провеждат в читалището в Димово. Децата от града имат възможност всеки ден от седмицата да посещават различни инициативи, според техните предпочитания, разказа секретарят на Народно читалище "Паисий Хилендарски" в Димово Миглена Петрова:

"В понеделник изучаваме народни танци, песни и обичаи. Имаме си хореограф, който показва хора на децата... Във вторник на разположение за тях е компютърната зала, освен това и четат в детския отдел на библиотеката... В сряда имаме горски кът, приложно изкуство. Излизаме сред природата, събираме си материали и сътворяваме нещо, каквото искат те... Днес правим пътешествие по картата на България. На мултимедията пускаме дадени клипчета за определени забележителности. Този четвъртък ще се разходим по морето, ще ги запознаем със Созопол, Калиакра, Поморие..."

Моника Илиева е на 8 години, живее в София, но всяко лято е в Димово и за втора година се включва в заниманията:

"Тук е много интересно, програмата ни е пълна и е много забавно да идваме тук всяка сутрин... Най-много ми харесва, когато рисуваме и когато учим забележителностите на България... Днес учихме за Созопол, стария град, нос Калиакра... През цялата ваканция ще се включвам в заниманията... Тук е по-хубаво от София. По-свободно ми е и ми харесва."


Заниманията на децата в димовското читалище ще продължат до края на лятната ваканция.
Вижте още

Късометражен филм правят участници в "The Bridge"

Продължава деветото издание на младежкия фестивал по изкуствата "The Bridge", който се провежда във Видин. Лагерът на участниците е разположен до крепостта "Баба Вида", а заниманията се провеждат в Математическата гимназия. Обстановката в работилниците е освен работна, и много приятна. В това се убедих вчера, когато посетих кино-ателието, което е..

публикувано на 17.07.18 в 16:20

Млади пътешественици посетиха Видин

Двама "професионални пътешественици " посетиха лагера на участниците в младежкия фестивал на изкуствата "The Bridge" във Видин . Кенет Ломина, на 20 години, от Ирландия и Сюзън Комеги, на 21 години, от Естония са обиколили 6 страни по поречието на Дунав. Това са Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия и България. Пътешествието им започва преди..

публикувано на 17.07.18 в 16:11

Всички заявени паралелки след 7 клас във Видинско са запълнени още на първо класиране

Успех при записването на седмокласниците след първи прием в желаните от тях учебни заведения, отчита Регионалното управление на образованието във Видин. Завършилите седми клас в Област Видин са 742 ученици, от които 675 са подали заявления за първо класиране. 667 са класианите, 4 не са се записали и 1 дете е подало за второ класиране. Това е..

публикувано на 17.07.18 в 15:50

Ще се реши ли проблемът с недостига на лекари за детското отделение във Враца?

От началото на тази седмица стана ясно, че във врачанската болница “Христо Ботев" няма достатъчно доктори , за да се запълни графикът на детското отделение. Сигнал за недостига на медици подаде д-р Бисер Тодоров , който заедно с колегата си д-р Гетова са единствените двама специалисти в педиатрията. Нивото на компетентност на врачанската болница е..

публикувано на 17.07.18 в 15:00

Д-р Ивайло Каменов: Имплантирането на тазобедрена става е една от най-успешните операции в наши дни

Повод за смяна на тазобедрена става най-често са напредналите стадии на т. нар. коксартроза. Това заболяване се среща предимно при възрастни и при хора, които са страдали като деца от вродена луксация на тазобедрената става, обясни в предаването "Направление здраве" д-р Ивайло Каменов , ортопед-травматолог от УМБАЛ "Царица Йонна" - София. Той..

публикувано на 17.07.18 в 13:17

150 години от рождението на Видинския митрополит Неофит

На 17 юли се навършват 150 години от рождението на Видинския митрополит Неофит . Намираме повод в тази годишнина, за да ви разкажем за човека Никола Караабов и за духовника, управлявал 57 години Видинска епархия, известен с приноса си за спасяването на българските евреи, с архипастирската и с дарителската си дейност. Разгръщаме личния дневник на..

обновено на 17.07.18 в 10:43