Пет паралелки в Монтана паднаха още след първо класиране

Снимка: Радио ВИДИН

Паднаха 5 паралелки след 7 клас в област Монтана. След първия етап на класиране са реализирани 44, от обявените 49 паралелки в план-приема, съобщи Росица Ангелова, началник отдел в Регионалното управление на образованието в Монтана:

 "Едната паралелка е в ПГ "Димитър Маринов"- Вълчедръм, с две специалности- "Зеленчукопроизводство" и "Социална работа с деца и семейства в риск"; в ПГ по производствени дейности в Лом- една паралелка с две специалности: "Технология на машиностроенето" и "Подемно-транспортна техника с електрозадвижване"; ПГ по строителство и архитектура в Монтана- една паралелка със специалност "Геодезия"; в ПГ по техника и електротехника- една паралелка- специалност "Електрически инсталации"; една паралелка със специалност "Икономическа информатика" във Финансово-стопанска гимназия-Монтана."

От 13 до 17 юли тече записването на класираните ученици от втория етап на приема. На 19 ще бъдат обявени записалите се ученици и броят на незаетите места. От 20 до 24 юли учениците могат да участват в трето класиране, като заявленията се подават в училищата-гнезда в областта. До 26 юли се обявяват списъците с приетите и от 27 до 30 юли е необходимо те да се запишат. На 2 август се обявяват записаните и броя на незаетите места след трети етап на класиране, каза още Росица Ангелова.

Вижте още

Снимката на 13 ноември 2018 година

Мерки за пътна безопасност трябва да предложи Областната комисия по безопасност на движението във Видин. Те са във връзка с указания на МВР за проект на Мерки за подобряване на безопасността на движение по пътищата до 2020 година. 13 ноември е обявен за Ден без пешеходци - жертви на пътя . Втората тематична кампания на Акция Зима - „Пешеходци..

публикувано на 13.11.18 в 17:58

Мерки за подобряване на пътната безопасност обсъдиха във Видин

Мерки за пътна безопасност трябва да предложи Областната комисия по безопасност на движението във Видин. Те са във връзка с указания на МВР по проект на Мерки за подобряване на безопасността на движение по пътищата до 2020 година. "До 30 март трябва да обобщим предложенията, в писмен вид, трябва да имаме предложения за подобряване на пешеходното..

публикувано на 13.11.18 в 17:39

Писателка представи свои книги във Видин

Книгата "Камен и пиратите от 5 Г" бе представена във видинската библиотека.  "Четивото е интригуващо, това е книга за приятелството и за едно куче" , каза авторът Елена Павлова :  "За това как опасността да речем от смърт и от загуба в семейството се предава в колектива на приятелите и каква полза може да има малкият герой, да кажем, от помощта..

публикувано на 13.11.18 в 16:32

Безплатни прегледи за остеопороза в Белоградчик

На 15-и и 16-и ноември /четвъртък и петък/ в Белоградчик ще се проведат безплатни прегледи на костната плътност и консултации. Целта е ранна превенция на остеопорозата . Ще бъдат преглеждани жени на възраст от 40 до 70 години. През двата дни специалистите ще работят от 09.30 до 12.30 часа и от 13.30 до 17.00 часа.  Желаещите за преглед могат да се..

публикувано на 13.11.18 в 15:58

Отбелязваме Световния ден на добротата

За повечето от нас 13 ноември е един обикновен ден. С нищо по-различен от всички останали. Малко от вас знаят какъв ден е днес, а предполагаме, че други просто са прочели в някоя социална мрежа. Днес е Световният ден на добротата . Няма голямо или малко добро. Всеки акт на добротата е достатъчно ценен сам по себе си. Понякога, вглъбени в собствените..

публикувано на 13.11.18 в 15:11

Паметна плоча почита загиналите във войните от Тополовец

Паметна плоча на падналите бойци в Балканската и Първата световна войни беше открита в село Тополовец , община Кула. 25 имена на воини от селото са изписани на паметния знак.  Монументът беше тържествено осветен от видинския митрополит Даниил , който се обърна към жителите на селото и гостите, напомняйки за саможертвата на българските войници:..

публикувано на 13.11.18 в 14:21