Пет паралелки в Монтана паднаха още след първо класиране

Снимка: Радио ВИДИН

Паднаха 5 паралелки след 7 клас в област Монтана. След първия етап на класиране са реализирани 44, от обявените 49 паралелки в план-приема, съобщи Росица Ангелова, началник отдел в Регионалното управление на образованието в Монтана:

 "Едната паралелка е в ПГ "Димитър Маринов"- Вълчедръм, с две специалности- "Зеленчукопроизводство" и "Социална работа с деца и семейства в риск"; в ПГ по производствени дейности в Лом- една паралелка с две специалности: "Технология на машиностроенето" и "Подемно-транспортна техника с електрозадвижване"; ПГ по строителство и архитектура в Монтана- една паралелка със специалност "Геодезия"; в ПГ по техника и електротехника- една паралелка- специалност "Електрически инсталации"; една паралелка със специалност "Икономическа информатика" във Финансово-стопанска гимназия-Монтана."

От 13 до 17 юли тече записването на класираните ученици от втория етап на приема. На 19 ще бъдат обявени записалите се ученици и броят на незаетите места. От 20 до 24 юли учениците могат да участват в трето класиране, като заявленията се подават в училищата-гнезда в областта. До 26 юли се обявяват списъците с приетите и от 27 до 30 юли е необходимо те да се запишат. На 2 август се обявяват записаните и броя на незаетите места след трети етап на класиране, каза още Росица Ангелова.

Вижте още

Снимката на 18 юли 2018 година

Във Враца почетоха Апостола.  Традиционно поклонението се проведе пред паметника на Васил Левски край пощенската палата. И Монтана отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски.  В знак на признателност, представители на областната и общинската администрация и много граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола и..

обновено на 18.07.18 в 17:30

Бойчиновци иска над 1 милион евро по проекти

С проекти за 1 125 000 евро кандидатства Община Бойчиновци . Предложенията са подадени по Оперативна програма “Развитие на селските райони”. 600 000 евро е максималната сума, която Общината може да получи за преасфалтиране на няколко улици в Лехчево, Владимирово, Мадан и Мърчево, където миналата година беше подменена част от водопроводната мрежа,..

публикувано на 18.07.18 в 16:33

Археолози ще проучват трасето на Е-79 между Видин и Враца

Екипи на Националния археологически институт с музей при БАН ще издирват археологически обекти по трасето на главен път Е-79, в участъка Видин-Враца,  преди строежа на новия път. Работата ще започне п рез есента, в рамките на три седмици, съобщи за Радио ВИДИН  Людмил Вагалински , директор на музея.  Регистрираните обекти  "ще бъдат..

публикувано на 18.07.18 в 15:30

Две берковски села излизат на протест заради затворен път

Жители на селата Замфирово и Пърличево ще излязат на протест утре сутринта заради пропаднал път , който не позволява движение между двете населени места. Голяма дупка се е образувала на пътната настилка преди повече от година, която все още не е запълнена и участъкът е затворен. Над 50 души от двете села се очаква да протестират, защото са..

публикувано на 18.07.18 в 15:13

Монтана отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски

В знак на признателност, представители на областната и общинската администрация и много граждани поднесоха венци и цветя пр ед паметника на Апостола и радетелите на духа и свободата в центъра на Монтана . “За 24-ти път отбелязваме рождението на Васил Иванов Кунчев. Раждането на Левски е бележито събитие за България” , подчерта..

публикувано на 18.07.18 в 13:00

Във Враца почетоха Апостола

Признателни врачани почетоха днес 181 години от рождението на Васил Левски. Традиционно поклонението се проведе пред паметника на Апостола край пощенската палата. Тематичен поетичен рецитал поднесоха възпитаници на ОУ „Васил Левски“: "...Днес е роден един от най-смелите герои на България, оставил светла диря в народната памет,..

публикувано на 18.07.18 в 12:04