Пет паралелки в Монтана паднаха още след първо класиране

Снимка: Радио ВИДИН

Паднаха 5 паралелки след 7 клас в област Монтана. След първия етап на класиране са реализирани 44, от обявените 49 паралелки в план-приема, съобщи Росица Ангелова, началник отдел в Регионалното управление на образованието в Монтана:

 "Едната паралелка е в ПГ "Димитър Маринов"- Вълчедръм, с две специалности- "Зеленчукопроизводство" и "Социална работа с деца и семейства в риск"; в ПГ по производствени дейности в Лом- една паралелка с две специалности: "Технология на машиностроенето" и "Подемно-транспортна техника с електрозадвижване"; ПГ по строителство и архитектура в Монтана- една паралелка със специалност "Геодезия"; в ПГ по техника и електротехника- една паралелка- специалност "Електрически инсталации"; една паралелка със специалност "Икономическа информатика" във Финансово-стопанска гимназия-Монтана."

От 13 до 17 юли тече записването на класираните ученици от втория етап на приема. На 19 ще бъдат обявени записалите се ученици и броят на незаетите места. От 20 до 24 юли учениците могат да участват в трето класиране, като заявленията се подават в училищата-гнезда в областта. До 26 юли се обявяват списъците с приетите и от 27 до 30 юли е необходимо те да се запишат. На 2 август се обявяват записаните и броя на незаетите места след трети етап на класиране, каза още Росица Ангелова.

Вижте още

Четири общини представиха възможностите за туризъм в област Видин

Четири общини от област Видин участваха в най- престижния туристически форум у нас- Международното изложение "Ваканция и СПА Експо". На общ щанд се представиха общините Видин, Белоградчик, Кула и Чупрене. "Заглавието на представянето беше "Област Видин разбива клишетата- защото е и остава най- красивото място". На щанда се представяха рекламни..

публикувано на 16.02.19 в 17:05

В Козлодуй и Мездра започна плащането на местните данъци и такси

Дирекция "Местни данъци и такси" в Община Козлодуй започна събирането на данък недвижими имоти, такса "битови отпадъци" и данъкът на превозни средства. Сроковете за плащане са следните: За данък недвижими имоти и такса битови отпадъци: - до 30 юни - първа вноска; - до 31 октомври - втора вноска. Платилите за цялата година до 30 април ще ползват 5%..

публикувано на 16.02.19 в 16:58

Мъж от Попица загина на Е-79

Мъж на 47 години от белослатинското село Попица загина на място при катастрофа между Ботевград и Мездра. Тежкият инцидент стана днес, събота и затрудни трафика по международен път Е-79. До катастрофата се стигна, след като шофьор на ТИР, пътуващ към Видин, предприел рисково изпреварване. При прибирането в своята лента за движение ремаркето му е помело..

публикувано на 16.02.19 в 16:19

Начално училище "Васил Левски" отбелязва патронния си празник

Учениците и учителите от начално училище "Васил Левски" в град Белоградчик се готвят да отпразнуват 146-та годишнина от обесването на Апостола. В коридорите на училището са изготвени кътове, посветени на Васил Левски . В тях са изложени тематични рисунки и други материали, които децата са изработвали специално за този ден. В понеделник от 11.00 часа..

публикувано на 16.02.19 в 15:12

На Трифон Зарезан в Покрайна

За втора поредна година читалището и кметството на видинското село Покрайна отбелязаха празника на лозарите Трифон Зарезан. Жителите и гостите на празника се отправиха с народни хора към лозовия масив на Филип Маринов, където ритуално зарязаха лозите. Проведе се конкурс на най- добър винар. За втора година спечели Венелин Крумов. Той взе и трите..

публикувано на 16.02.19 в 14:39

В Оряхово отбелязаха годишнини на именити българи

121 години от рождението на композитора Дико Илиев - чародея на българското хоро и 99 години от рождението на големия български актьор Андрей Чапразов бяха отбелязани в Оряхово на 15 февруари. Пред барелефите на двамата именити българи бяха поднесени цветя от Община Оряхово, Общински съвет- Оряхово, Историческия музей, Центърът за подкрепа на..

публикувано на 16.02.19 в 13:39

Повече жертви на пътя отчете "Пътна полиция"- Видин

През 2018 година са възникнали 461 тежки пътнотранспортни произшествия /ПТП/ в област Видин, при които са загинали 12 човека и 81 лица са ранени. През 2017 година катастрофите също са били 461. Загиналите са 6, а 76 души са били ранени. "Оперативната обстановка по отношение на безопасността на движението през изтеклата 2018 година е с влошени..

публикувано на 16.02.19 в 11:30