Пет паралелки в Монтана паднаха още след първо класиране

Снимка: Радио ВИДИН

Паднаха 5 паралелки след 7 клас в област Монтана. След първия етап на класиране са реализирани 44, от обявените 49 паралелки в план-приема, съобщи Росица Ангелова, началник отдел в Регионалното управление на образованието в Монтана:

 "Едната паралелка е в ПГ "Димитър Маринов"- Вълчедръм, с две специалности- "Зеленчукопроизводство" и "Социална работа с деца и семейства в риск"; в ПГ по производствени дейности в Лом- една паралелка с две специалности: "Технология на машиностроенето" и "Подемно-транспортна техника с електрозадвижване"; ПГ по строителство и архитектура в Монтана- една паралелка със специалност "Геодезия"; в ПГ по техника и електротехника- една паралелка- специалност "Електрически инсталации"; една паралелка със специалност "Икономическа информатика" във Финансово-стопанска гимназия-Монтана."

От 13 до 17 юли тече записването на класираните ученици от втория етап на приема. На 19 ще бъдат обявени записалите се ученици и броят на незаетите места. От 20 до 24 юли учениците могат да участват в трето класиране, като заявленията се подават в училищата-гнезда в областта. До 26 юли се обявяват списъците с приетите и от 27 до 30 юли е необходимо те да се запишат. На 2 август се обявяват записаните и броя на незаетите места след трети етап на класиране, каза още Росица Ангелова.

Вижте още

Снимката на 20 септември 2018 година

Детското отделение на видинската болница получи дарение от играчки, книжки и занимателни игри, събрани от кампанията "Подарък с кауза" на Общинския съвет по наркотичните вещества. Петя Аврамова прие поста министър на регионалното развитие и благоустройството от Николай Нанков. Съзнавам отговорността, която поемам с този пост. Държа на..

публикувано на 20.09.18 в 18:00

„Малки местни инициативи“ изпълняват в Мездра и селата

Тази година от бюджета на Общината ще бъдат изразходвани  28 875, 48 лева . Общо 7 са одобрените проектни предложения по Общинската програма, които ще получат финансиране от община Мездра. Над 4 600 лева ще бъдат инвестирани в село Царевец по проект „Ремонт на съществуващата спортна площадка, зона за отдих и беседка.“ Към 5 000 лева ще..

публикувано на 20.09.18 в 16:54

Ремонтират покрива на читалището в Раброво

Започна ремонт на покрива на читалището в Раброво. Средствата са отпуснати от Община Бойница. "Ремонтът беше наложителен. Започна преди ден-два. Читалището не е ремонтирано откакто е построено, покривът беше прокапал, библиотеката беше преместена на първия етаж" - каза кметът на Раброво Галина Вакарицова. 32 хиляди лева са отпуснати от общинския..

публикувано на 20.09.18 в 15:39

Видинската детска градина "Детелина" отбеляза Европейската седмица на мобилността

Училища и детски градини във Видин се включиха в Кампанията "Европейска седмица на мобилността". Кампанията на Европейската комисия се провежда всяка година от 16 до 22 септември, каза директорът на детска градина "Детелина" Анна Маринова.  Темата тази година е "Мултимодалност", а мотото "Комбинирай, движи се!". Видинското детско заведение се включи в..

публикувано на 20.09.18 в 15:30

Дарение зарадва пациентите на Детското отделение във Видин

Детското отделение на видинската болница получи дарение от играчки, книжки и занимателни игри , събрани от кампанията "Подарък с кауза" на Общинския съвет по наркотичните вещества . Инициативата бе подкрепена от жители на Видин, Варна и София , каза психологът в организацията Боряна Ангелова и добави: "Събрахме около 13 чувала, пълни догоре с..

публикувано на 20.09.18 в 14:07

Утвърждават маломерни и слети паралелки в община Мездра

На септемврийското заседание на Общинския съвет в града ще разгледа докладна записка от кмета Генади Събков за утвърждаване на 5 маломерни и 3 слети паралелки за учебната 2018/2019 година . В ОУ "Васил Кънчов" в село Моравица положението е най-сериозно, тъй като там ще се обучават само 25 деца . До четвърти клас учениците са 7, в пети и..

публикувано на 20.09.18 в 14:01