Снимката на 9 август 2018 година

Белоградчишката крепост
Снимка: Радио ВИДИН

Близо 47 000 туристи са посетили „Калето“ в Белоградчик за първите шест месеца на годината.

През първото шестмесечие на тази година нивото на престъпността в региона бележи спад, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР във Видин, старши комисар Петър Коцин. С 6 % е намалението по линия на криминалните престъпления, а с близо 16 % на икономическите. Данните са от анализа за работата на дирекцията през първите шест месеца на годината. Едно умишлено убийство е извършено от началото на годината. Престъплението е разкрито. Разкрити са и два от извършените пет грабежа за този период. При кражбите разкриваемостта е близо 40%. От разкритите извършители, 14 са непълнолетни.

Главен комисар Николай Николов: Съществува опасност от горски пожари

Заделени са пари за почистване на речните корита във Враца

200 хиляди лева за ремонти в община Димово

Пътна такса за извънгабаритните машини е въведена в община Бойница, съобщиха от сектор „Пътна полиция“ във Видин. Причината са многобройни сигнали за увреждане на общинската пътна мрежа от селскостопанска техника, каза Владимир Герасимов, началник на сектор "Пътна полиция“ в Областната дирекция на МВР във Видин. Възможността за въвеждане на такава такса е според нормативната база, която регулира движението на селскостопански машини. Решението е на Общинския съвет в Бойница,а преди това е съгласувано със земеделски производители. Пътната такса за селскостоански машини за региона е прецедент. След месец ще бъде извършена отново проверка, за да се установи дали от мярката има ефект.

НАП продава апартамент и машини във Видин

Ремонтни дейности затварят площад „Руски“ във Враца

И през днешния ден температурите в страната ще надхвърлят 30 градуса, прогнозират от НИМХ към БАН. Заради жегите през последните дни, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ, д-р Станислав Поломски предупреди, по-възрастните хора и хората със сърдечни проблеми, да прецизират излизанията си в топлите часове на деня.

Общинският младежки дом в Монтана ще отбележи Международния ден на младежта на 12 август с хепънинг в парк "Монтанезиум". Началният час на събитието е 9:00. За празничния ден са предвидени занимания на открито по тай дзи, брейк денс, народни танци, демонстрации за прилагане на първа помощ към Българския младежки червен кръст, викторина и крос около езерото, уточни в "Посоките на делника" Асен Асенов, директор на Младежкия дом. В инициативата могат да се включат всички желаещи, а за най-остроумните са предвидени награди.

Дърветата във видинския парк "Владикина бахча" масово са засегнати от гъсеници. Анкета на Радио Видин показва, че според жителите на града, мерките, взети за защита на дървесните видове от гъсениците на бялата американска пеперуда не са ефикасни и са крайно закъснели.

Започна косенето и обработката на зелените площи пред крепостта Баба Вида. От фирмата по озеленяване във Видин са категорични, че ще бъдат готови до пристигането на участниците в Дунавската регата и видинския панаир по-късно през септември.


Заместник-кметът на Община Видин Цветан Асенов се срещна с представители на Инициативния комитет от град Дунавци по тяхна молба, във връзка с възстановяване дейността на  животновъдна ферма в близост до населеното място. На срещата присъства Деница Славкова, директор на Регионална инспекция по околната среда и водите - Монтана.


Нов шеф на полицията в Мездра

Кола с превозвани колони от бензиностанция е спряна край ГКПП-Връшка чука

Приключи лятната академия по творческо писане, организирана от регионалната библиотека "Христо Ботев" във Враца. Тя бе част от разнообразните инициативи за привличане на млади читатели през лятната  ваканция.

Конкурс за фотография на тема "Моята Берковица“

Алтернативният хип- хоп изпълнител Михаил Георгиев, с псевдоним Ефект ще гостува във Видин в събота. Концертът ще се проведе в крайбрежно заведение в Крайдунавския парк, а организатор на проявата е Лъчезар Симеонов, автор и водещ на предаването "Субкултура" по Радио Видин.

Берковското село Комарево посреща в събота първото издание на фестивала "Комарево рок фест 2018". "Надяваме се почитателите на тежката музика да подпомогнат каузата ни за ремонт на салона на читалището в селото", каза кметският наместник и организатор на фестивала Цвета Йорданова. Желаещите могат да намерят повече информация на интернет страницата на "Комарево рок фест."


Вижте още
Дунав мост 2, снимка от дрон

Дунав продължава да спада

Продължава да спада нивото на река Дунав в целия българо-румънски участък в последните месеци, каза Тони Тодоров от Изпълнителна агенция "Морска администрация". Причините са липсата на валежи. "Определено това създава проблеми за корабоплаването, тъй като корабите не могат да си използват пълния капацитет и плават с намален товар, което означава,..

публикувано на 23.10.18 в 17:03

Отбелязахме Деня на видинската екология

Денят на видинската екология се чества от 2002 година. Датата 23 октомври е избрана неслучайно- през 1999 година на този ден във Видин акостират два кораба, на които се провежда Дунавска конференция, ръководена от Симеон Сакскобургготски. Николай Цветков- член на УС на туристическо дружество "Бонония", по чиято идея се чества Денят на видинската..

публикувано на 23.10.18 в 16:11

Безплатни прегледи на костна плътност в Козлодуй

Фондация АДРА – България, гр. София, с подкрепата на Община Козлодуй, ще извърши безплатни прегледи на костна плътност с цел ранно диагностициране и навременна превенция на остеопороза. Фондацията разполага със съвременна апаратура и високо квалифицирани специалисти. Прегледите ще се извършат на 7, 8 и 9 ноември 2018 г. от 9:30 ч., в гр...

публикувано на 23.10.18 в 16:00

СУ "Цар Симеон Велики" спечели състезанието "Аз познавам Видин"

Отборът на СУ "Цар Симеон Велики" спечели 10-ото юбилейно ученическо състезание „Аз познавам Видин” , което се проведе в залата на Общинския съвет. Тази година надпреварата беше под наслов "Какво бих направил за своя град". Пет отбора от видинските училища "Любен Каравелов", "Цар Симеон Велики", "Иван Вазов", "Петко Славейков" и "Св. Св...

публикувано на 23.10.18 в 14:30

Четвъртокласници посетиха библиотеката в седмицата на четенето

Проекти „В творчеството на поетите- красотата на римите” и драматизация на римувана приказка представиха във видинската библиотека учениците от 4 "б" клас на училище "Цар Симеон Велики" , с класен ръководител Нели Иванова . Децата казаха, че обичат книгите, а любимите им заглавия са както класическите произведения , като "Пипи Дългото чорапче"..

публикувано на 23.10.18 в 13:42

Откриха 230 килограма заготовки за цигарени кутии на Дунав мост 2

Служители на Митница Лом са предотвратили трафика на над 2 000 000 броя опаковки за цигари от началото на тази година. Пореден опит за нелегален износ за друга страна в Европейския съюз е засечен от митничарите в района на Дунав мост 2 . Открити са 230 кг заготовки за цигарени кутии с лого на тях при проверка на излизащ от страната микробус, превозващ..

публикувано на 23.10.18 в 13:11