Снимката на 9 август 2018 година

Белоградчишката крепост
Снимка: Радио ВИДИН

Близо 47 000 туристи са посетили „Калето“ в Белоградчик за първите шест месеца на годината.

През първото шестмесечие на тази година нивото на престъпността в региона бележи спад, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР във Видин, старши комисар Петър Коцин. С 6 % е намалението по линия на криминалните престъпления, а с близо 16 % на икономическите. Данните са от анализа за работата на дирекцията през първите шест месеца на годината. Едно умишлено убийство е извършено от началото на годината. Престъплението е разкрито. Разкрити са и два от извършените пет грабежа за този период. При кражбите разкриваемостта е близо 40%. От разкритите извършители, 14 са непълнолетни.

Главен комисар Николай Николов: Съществува опасност от горски пожари

Заделени са пари за почистване на речните корита във Враца

200 хиляди лева за ремонти в община Димово

Пътна такса за извънгабаритните машини е въведена в община Бойница, съобщиха от сектор „Пътна полиция“ във Видин. Причината са многобройни сигнали за увреждане на общинската пътна мрежа от селскостопанска техника, каза Владимир Герасимов, началник на сектор "Пътна полиция“ в Областната дирекция на МВР във Видин. Възможността за въвеждане на такава такса е според нормативната база, която регулира движението на селскостопански машини. Решението е на Общинския съвет в Бойница,а преди това е съгласувано със земеделски производители. Пътната такса за селскостоански машини за региона е прецедент. След месец ще бъде извършена отново проверка, за да се установи дали от мярката има ефект.

НАП продава апартамент и машини във Видин

Ремонтни дейности затварят площад „Руски“ във Враца

И през днешния ден температурите в страната ще надхвърлят 30 градуса, прогнозират от НИМХ към БАН. Заради жегите през последните дни, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ, д-р Станислав Поломски предупреди, по-възрастните хора и хората със сърдечни проблеми, да прецизират излизанията си в топлите часове на деня.

Общинският младежки дом в Монтана ще отбележи Международния ден на младежта на 12 август с хепънинг в парк "Монтанезиум". Началният час на събитието е 9:00. За празничния ден са предвидени занимания на открито по тай дзи, брейк денс, народни танци, демонстрации за прилагане на първа помощ към Българския младежки червен кръст, викторина и крос около езерото, уточни в "Посоките на делника" Асен Асенов, директор на Младежкия дом. В инициативата могат да се включат всички желаещи, а за най-остроумните са предвидени награди.

Дърветата във видинския парк "Владикина бахча" масово са засегнати от гъсеници. Анкета на Радио Видин показва, че според жителите на града, мерките, взети за защита на дървесните видове от гъсениците на бялата американска пеперуда не са ефикасни и са крайно закъснели.

Започна косенето и обработката на зелените площи пред крепостта Баба Вида. От фирмата по озеленяване във Видин са категорични, че ще бъдат готови до пристигането на участниците в Дунавската регата и видинския панаир по-късно през септември.


Заместник-кметът на Община Видин Цветан Асенов се срещна с представители на Инициативния комитет от град Дунавци по тяхна молба, във връзка с възстановяване дейността на  животновъдна ферма в близост до населеното място. На срещата присъства Деница Славкова, директор на Регионална инспекция по околната среда и водите - Монтана.


Нов шеф на полицията в Мездра

Кола с превозвани колони от бензиностанция е спряна край ГКПП-Връшка чука

Приключи лятната академия по творческо писане, организирана от регионалната библиотека "Христо Ботев" във Враца. Тя бе част от разнообразните инициативи за привличане на млади читатели през лятната  ваканция.

Конкурс за фотография на тема "Моята Берковица“

Алтернативният хип- хоп изпълнител Михаил Георгиев, с псевдоним Ефект ще гостува във Видин в събота. Концертът ще се проведе в крайбрежно заведение в Крайдунавския парк, а организатор на проявата е Лъчезар Симеонов, автор и водещ на предаването "Субкултура" по Радио Видин.

Берковското село Комарево посреща в събота първото издание на фестивала "Комарево рок фест 2018". "Надяваме се почитателите на тежката музика да подпомогнат каузата ни за ремонт на салона на читалището в селото", каза кметският наместник и организатор на фестивала Цвета Йорданова. Желаещите могат да намерят повече информация на интернет страницата на "Комарево рок фест."


Вижте още

Снимката на 22 януари 2019 година

Хемодиализното отделение на МБАЛ "Св. Петка" – Видин ще получи седем нови апарата за хемодиализа и шест диализни кресла. Обществената поръчка вече е приключила, има избран изпълнител и предстои сключването на договора за доставка. Прокуратурата готви обвинения за лица, източвали Националния осигурителен институт с фалшиви удостоверения за..

публикувано на 22.01.19 в 18:00

В Монатана подпомагат с хранителни продукти социално слаби

Хранителни продукти раздават в клуба на Гражданска защита на площад "Славейков" в град Монтана от 9.30 до 14 часа през делничните дни до 15 февруари. Помощите се отпускат по Оперативната програма за материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от Европейския съюз. За град Монтана от хранителните стоки ще се възползват 1200..

публикувано на 22.01.19 в 17:57

Дарение за Дома за възрастни хора в село Горна Вереница

Дарение от постелъчно бельо, завивки и дрехи получи Домът за възрастни хора в село Горна Вереница, община Монтана. Инициативата е на Бойка Серафимова - координатор на проекта за малки граждански инициативи, който се финансира от платформа Агора и Община Монтана, която в края на миналата година подарява на обитателите концерт на певческа група..

публикувано на 22.01.19 в 16:39
По Програмата е открита нова площадка в Детска градина

Дарителски фонд в Бяла Слатина помага на местни инициативи

Стартира трети етап на Програмата за малки проекти “Аз дарявам, за да правя промяната”. Финансира се чрез обществен дарителски фонд и подпомага местни инициативи в общините Бяла Слатина, Оряхово и Козлодуй. Създаден е от Сдружение „Първи юни“ и   осигурява средства за решаването на локални проблеми предимно от социален, културен и..

публикувано на 22.01.19 в 15:44

Обраха склад на БЧК в Лом

Близо един тон хранителни продукти са откраднати от склад на Българския червен кръст в Лом. Най-голямо е количеството на изчезналата захар. Откраднатите храни са били доставени по Оперативната програма за материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от Европейския съюз. Те са били складирани в помещение, предоставено от община Лом..

публикувано на 22.01.19 в 14:54
Здравка Гергова /в средата/ и членове на Приятелски клуб

Мотористи събраха средства за двойка с репродуктивни проблеми от Козлодуй

Приятелски клуб "Choppers Kozloduy" събра средства за двойка с репродуктивни проблеми от града. 900 лева са постъпили от  коледната акция, с която мотористите решиха да подкрепят кампанията на фондация "Искам бебе" за повече деца на България. Средствата вече са по сметката на фондация "Искам бебе" , обясни координаторът на организацията за..

публикувано на 22.01.19 в 14:02