Снимката на 9 август 2018 година

Белоградчишката крепост
Снимка: Радио ВИДИН

Близо 47 000 туристи са посетили „Калето“ в Белоградчик за първите шест месеца на годината.

През първото шестмесечие на тази година нивото на престъпността в региона бележи спад, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР във Видин, старши комисар Петър Коцин. С 6 % е намалението по линия на криминалните престъпления, а с близо 16 % на икономическите. Данните са от анализа за работата на дирекцията през първите шест месеца на годината. Едно умишлено убийство е извършено от началото на годината. Престъплението е разкрито. Разкрити са и два от извършените пет грабежа за този период. При кражбите разкриваемостта е близо 40%. От разкритите извършители, 14 са непълнолетни.

Главен комисар Николай Николов: Съществува опасност от горски пожари

Заделени са пари за почистване на речните корита във Враца

200 хиляди лева за ремонти в община Димово

Пътна такса за извънгабаритните машини е въведена в община Бойница, съобщиха от сектор „Пътна полиция“ във Видин. Причината са многобройни сигнали за увреждане на общинската пътна мрежа от селскостопанска техника, каза Владимир Герасимов, началник на сектор "Пътна полиция“ в Областната дирекция на МВР във Видин. Възможността за въвеждане на такава такса е според нормативната база, която регулира движението на селскостопански машини. Решението е на Общинския съвет в Бойница,а преди това е съгласувано със земеделски производители. Пътната такса за селскостоански машини за региона е прецедент. След месец ще бъде извършена отново проверка, за да се установи дали от мярката има ефект.

НАП продава апартамент и машини във Видин

Ремонтни дейности затварят площад „Руски“ във Враца

И през днешния ден температурите в страната ще надхвърлят 30 градуса, прогнозират от НИМХ към БАН. Заради жегите през последните дни, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ, д-р Станислав Поломски предупреди, по-възрастните хора и хората със сърдечни проблеми, да прецизират излизанията си в топлите часове на деня.

Общинският младежки дом в Монтана ще отбележи Международния ден на младежта на 12 август с хепънинг в парк "Монтанезиум". Началният час на събитието е 9:00. За празничния ден са предвидени занимания на открито по тай дзи, брейк денс, народни танци, демонстрации за прилагане на първа помощ към Българския младежки червен кръст, викторина и крос около езерото, уточни в "Посоките на делника" Асен Асенов, директор на Младежкия дом. В инициативата могат да се включат всички желаещи, а за най-остроумните са предвидени награди.

Дърветата във видинския парк "Владикина бахча" масово са засегнати от гъсеници. Анкета на Радио Видин показва, че според жителите на града, мерките, взети за защита на дървесните видове от гъсениците на бялата американска пеперуда не са ефикасни и са крайно закъснели.

Започна косенето и обработката на зелените площи пред крепостта Баба Вида. От фирмата по озеленяване във Видин са категорични, че ще бъдат готови до пристигането на участниците в Дунавската регата и видинския панаир по-късно през септември.


Заместник-кметът на Община Видин Цветан Асенов се срещна с представители на Инициативния комитет от град Дунавци по тяхна молба, във връзка с възстановяване дейността на  животновъдна ферма в близост до населеното място. На срещата присъства Деница Славкова, директор на Регионална инспекция по околната среда и водите - Монтана.


Нов шеф на полицията в Мездра

Кола с превозвани колони от бензиностанция е спряна край ГКПП-Връшка чука

Приключи лятната академия по творческо писане, организирана от регионалната библиотека "Христо Ботев" във Враца. Тя бе част от разнообразните инициативи за привличане на млади читатели през лятната  ваканция.

Конкурс за фотография на тема "Моята Берковица“

Алтернативният хип- хоп изпълнител Михаил Георгиев, с псевдоним Ефект ще гостува във Видин в събота. Концертът ще се проведе в крайбрежно заведение в Крайдунавския парк, а организатор на проявата е Лъчезар Симеонов, автор и водещ на предаването "Субкултура" по Радио Видин.

Берковското село Комарево посреща в събота първото издание на фестивала "Комарево рок фест 2018". "Надяваме се почитателите на тежката музика да подпомогнат каузата ни за ремонт на салона на читалището в селото", каза кметският наместник и организатор на фестивала Цвета Йорданова. Желаещите могат да намерят повече информация на интернет страницата на "Комарево рок фест."


Вижте още

Снимката на 15 август 2018 година

Днес е големият християнски празник Успение на Пресвета Богородица .  Въпреки че в този ден Българската православна църква възпоменава смъртта на Божията майка, вярващите не скърбят. В празника няма мъка и поражение, а единствено радост и светлина, казват богослови и свещенослужители.  Над 200 000 aвтoмoбилa в..

публикувано на 15.08.18 в 18:00

Останки от старата настилката на площада са струпани в Южната промишлена зона на Видин

Струпани строителни отпадъци от подмяната на настилката на площад "Бдинци"  установи след сигнал Радио Видин в района на Южната промишлена зона на Видин. Купчината от счупени плочи от старата настилка е в близост до изграждащата се пречиствателна станция на града. Поводът да потърсим информация на място беше публикация на сайта на..

публикувано на 15.08.18 в 17:35

Оряхово ще събере духови оркестри от страната

За 22 пореден път Оряхово ще събере духови оркестри от цялата страна, за да прозвучат отново любимите произведения на чародея на българското хоро Дико Илиев. Тази година отбелязваме 120 години от рождението на големия композитор. Община Оряхово организира XXII-те празници на духовите оркестри по време на панаирните дни на 17,18 и 19 август. За програмата..

публикувано на 15.08.18 в 16:23

В Долна Кремена почетоха празника на Света Богородица

В НЧ "Просвета 1897 Долна Кремена" почетоха подобаващо днешния празник в присъствието на деца и възрастни. Беседа за празника на Света Богородица изнесе пенсионираната учителка Марияна Йорданова.Тя поднесе на всички присъстващи "богородично цвете" - босилек и ги запозна с народните традиции за празника.Говори се още за любими гозби и камъни, които..

публикувано на 15.08.18 в 15:57

Пожар унищожи читалището в козлодуйското село Гложене

Пожар унищожи читалището в козлодуйското село Гложене. Според първоначалната оценка, щетите са за близо 1 милион лева. Огънят, който е избухнал рано сутрината, е тръгнал от съседната сграда на потребителска кооперация. Тя е изгоряла напълно. Най-вероятната причина за пожара е проблем в електрическата инсталация на кооперацията.  Пораженията са по..

публикувано на 15.08.18 в 15:17

Глобиха собственик на домашно куче във Враца

Служители на Звено „Инспекторат“ към Община Враца съставиха акт за нарушаване на Наредба 1 за осигуряване на обществения ред, опазване на околната среда и имуществото на територията на общината. Актът е съставен на собственик на домашно куче, замърсяващо тревните площи на ул. „Кръстьо Бързаков“ 11 във Враца. Нарушението е констатирано,..

публикувано на 15.08.18 в 15:05