Снимката на 9 август 2018 година

Белоградчишката крепост
Снимка: Радио ВИДИН

Близо 47 000 туристи са посетили „Калето“ в Белоградчик за първите шест месеца на годината.

През първото шестмесечие на тази година нивото на престъпността в региона бележи спад, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР във Видин, старши комисар Петър Коцин. С 6 % е намалението по линия на криминалните престъпления, а с близо 16 % на икономическите. Данните са от анализа за работата на дирекцията през първите шест месеца на годината. Едно умишлено убийство е извършено от началото на годината. Престъплението е разкрито. Разкрити са и два от извършените пет грабежа за този период. При кражбите разкриваемостта е близо 40%. От разкритите извършители, 14 са непълнолетни.

Главен комисар Николай Николов: Съществува опасност от горски пожари

Заделени са пари за почистване на речните корита във Враца

200 хиляди лева за ремонти в община Димово

Пътна такса за извънгабаритните машини е въведена в община Бойница, съобщиха от сектор „Пътна полиция“ във Видин. Причината са многобройни сигнали за увреждане на общинската пътна мрежа от селскостопанска техника, каза Владимир Герасимов, началник на сектор "Пътна полиция“ в Областната дирекция на МВР във Видин. Възможността за въвеждане на такава такса е според нормативната база, която регулира движението на селскостопански машини. Решението е на Общинския съвет в Бойница,а преди това е съгласувано със земеделски производители. Пътната такса за селскостоански машини за региона е прецедент. След месец ще бъде извършена отново проверка, за да се установи дали от мярката има ефект.

НАП продава апартамент и машини във Видин

Ремонтни дейности затварят площад „Руски“ във Враца

И през днешния ден температурите в страната ще надхвърлят 30 градуса, прогнозират от НИМХ към БАН. Заради жегите през последните дни, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ, д-р Станислав Поломски предупреди, по-възрастните хора и хората със сърдечни проблеми, да прецизират излизанията си в топлите часове на деня.

Общинският младежки дом в Монтана ще отбележи Международния ден на младежта на 12 август с хепънинг в парк "Монтанезиум". Началният час на събитието е 9:00. За празничния ден са предвидени занимания на открито по тай дзи, брейк денс, народни танци, демонстрации за прилагане на първа помощ към Българския младежки червен кръст, викторина и крос около езерото, уточни в "Посоките на делника" Асен Асенов, директор на Младежкия дом. В инициативата могат да се включат всички желаещи, а за най-остроумните са предвидени награди.

Дърветата във видинския парк "Владикина бахча" масово са засегнати от гъсеници. Анкета на Радио Видин показва, че според жителите на града, мерките, взети за защита на дървесните видове от гъсениците на бялата американска пеперуда не са ефикасни и са крайно закъснели.

Започна косенето и обработката на зелените площи пред крепостта Баба Вида. От фирмата по озеленяване във Видин са категорични, че ще бъдат готови до пристигането на участниците в Дунавската регата и видинския панаир по-късно през септември.


Заместник-кметът на Община Видин Цветан Асенов се срещна с представители на Инициативния комитет от град Дунавци по тяхна молба, във връзка с възстановяване дейността на  животновъдна ферма в близост до населеното място. На срещата присъства Деница Славкова, директор на Регионална инспекция по околната среда и водите - Монтана.


Нов шеф на полицията в Мездра

Кола с превозвани колони от бензиностанция е спряна край ГКПП-Връшка чука

Приключи лятната академия по творческо писане, организирана от регионалната библиотека "Христо Ботев" във Враца. Тя бе част от разнообразните инициативи за привличане на млади читатели през лятната  ваканция.

Конкурс за фотография на тема "Моята Берковица“

Алтернативният хип- хоп изпълнител Михаил Георгиев, с псевдоним Ефект ще гостува във Видин в събота. Концертът ще се проведе в крайбрежно заведение в Крайдунавския парк, а организатор на проявата е Лъчезар Симеонов, автор и водещ на предаването "Субкултура" по Радио Видин.

Берковското село Комарево посреща в събота първото издание на фестивала "Комарево рок фест 2018". "Надяваме се почитателите на тежката музика да подпомогнат каузата ни за ремонт на салона на читалището в селото", каза кметският наместник и организатор на фестивала Цвета Йорданова. Желаещите могат да намерят повече информация на интернет страницата на "Комарево рок фест."


Вижте още

Снимката на 23 май 2019 година

Във Враца  откриха  паметник на фабриканта Мито Орозов.  Един от най-великите врачани от последните два века - индустриалецът Мито Орозов, който е отказал да работи с Хенри Форд, вече има паметник в родния си град. Днес монументът беше открит, благодарение на общественика Христо Илиев. Инспекция   на извършения ремонт на улици и..

публикувано на 23.05.19 в 18:00

Благотворителен събор организират във видинското село Владиченци

Празничен благотворителен събор ще се проведе на 25 май, събота, във видинското село Владиченци . На него ще бъде обявено началото на дарителска кампания за построяване на православен параклис. Видинският митрополит Даниил ще освети кръст върху мястото, дарено от община Димово за православен храм, обясни преподавателят и организатор на събитието..

публикувано на 23.05.19 в 17:10
Председателят на РИК Видин Емил Емилов и секретарят Ирена Дочева.

Три жалби са постъпили в Районната избирателна комисия във Видин

Жалба за унищожени агитационни материали е постъпила днес в Районната избирателна комисия във Видин. Жалбоподателят е представител на коалиция от партии. Общо три са жалбите досега, каза председателят на комисията Емил Емилов и обясни, че информация за тях е достъпна на сайта на РИК : "Ние поддържаме на страницата на РИК електронен регистър, в..

публикувано на 23.05.19 в 16:04

В Монтана отличиха учители и талантливи деца за 24 май

В Монтана в ръчиха стипендии на талантливите деца на Монтана.  Финансовото стимулиране се извършва на два приема, подчерта кметът   Златко Живков "Поредната сесия която е свързана с даване на стипендия на учениците съгласно наредбата за условия и ред за отпускане на стипендии, стимулиране на ученици с изявени дарби. Тези деца са..

публикувано на 23.05.19 в 15:10

Почистват зоната за спорт и отдих в Козлодуй

Община Козлодуй за поредна година организира почистване преди 24 май и Ботевите дни. 70 души от администрацията участват активно, за да придобие паркът привлекателен вид. "Община Козлодуй участва със 70 души от администрацията, които почистват ударно в района на дигата. 2016 г. и 2017 г. се концентрирахме в Ботев парк, само че сега Ботев парк е..

публикувано на 23.05.19 в 14:19

Инспектираха качеството на асфалтирани улици във Видин

Инспекция на извършения ремонт на улици и междублокови пространства направи днес кметът на Видин Огнян Ценков . Улиците са  " Мизия " и " Ильо войвода " в ж.к. "Крум Бъчваров", в непосредствена близост до детска градина " Синчец ". "Всички ремонтни дейности, които ще бъдат направени във връзка със субсидията от 3 милиона, отпусната от Министерски..

публикувано на 23.05.19 в 13:42

Ученици наблюдаваха белоглави лешояди във Врачанския балкан

Във връзка с отбелязването на 21 май - Европейския ден на Натура 2000, Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" съвместно със Сдружение "Зелени Балкани" организираха посещение на волиерата на белоглавите лешояди в село Долно Озирово . Ученици от клуб "Екология, защитени територии, околна среда и здраве" към Средно училище "Отец Паисий", с..

публикувано на 23.05.19 в 13:36