Ремонтират общински пътища във Враца

Снимка: Община Враца

Продължават дейностите по извършване на текущ ремонт на пътната мрежа в община Враца. В момента се асфалтира участък от пътя село Мраморен – село Голямо Пещене, съобщиха от местната управа.

Приключено е асфалтирането на отсечките: кв. Кулата – село Нефела, Бели извор – Власатица, Върбешница – Косталево, Девене – Чирен, пътя до село Веслец, границата на община Враца с община Мездра – село Върбешница.

Предстои да се извършат ремонтни дейности в участъците от пътната мрежа: пътя до село Згориград, Баница - Мало Пещенe и  пътя до село Оходен.

Текущият ремонт на общинската пътна мрежа се изпълнява от фирма „Гарант-90-Цонев и сие“ ООД. Общата стойност на договора е 366 000 лв., с ДДС.


Вижте още

Снимката на 25 април 2019 година

3 00 яйца боядисаха деца от Белоградчик в двора на храма "Св. Великомъченик Георги Победоносец". Отец Рафаил въведе децата в храма, където прочете молитва за здраве и помаза с елей всяко от тях. Демонстрации по гасене на пожар, евакуация и други дейности направиха пред ученици служители от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и..

публикувано на 25.04.19 в 17:37

Преваляване от дъжд и слаба градушка на Великден

Слънчево и топло време до обяд и променлива облачност в следобедните часове прогнозират синоптици за почивните дни в област Монтана. Минималните температури ще са между 7 и 9 градуса, а максималните ще достигнат 20-25, съобщи Леночка Ангелова , началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. Валежи от дъжд се очаква да има повече в..

публикувано на 25.04.19 в 16:37
Община Враца

"С песен към Великден" във Враца

С фолклорно надпяване на малки и големи " С песен към Великден " и открита работилница за боядисване на яйца беше дадено начало на инициативите по повод предстоящите светли християнски празници във Враца. Домакин на проявите беше пъстрият двор на Етнографско-възрожденския комплекс, който бе огласен от великденски песни. В експерименталната работилница..

публикувано на 25.04.19 в 16:29

300 шарени яйца направиха деца в Белоградчик

300 яйца боядисаха деца от Белоградчик в двора на храма „Св. Великомъченик Георги Победоносец”. Отец Рафаил въведе децата в храма, където прочете молитва за здраве и помаза с елей всяко от тях. Той разказа за значението на днешния Велики четвъртък и за традицията за боядисване на яйцата  "Традицията за боядисването на яйцата е много древна...

публикувано на 25.04.19 в 16:00

Изложение "Пчелите са в моето сърце" в училище "Отец Паисий" във Видин

"Пчелите са в моето сърце"- под това мото премина срещата на ученици от видинското училище "Отец Паисий" с пчелари от  дружество "Димитър Балев". През голямото междучасие председателят на дружеството Петър Младенов, който е и педагогически съветник в училището, запозна децата с различните пчелни продукти и им показа истински пчели в малък..

публикувано на 25.04.19 в 15:38

Ученици боядисваха яйца във видински музей

На велики четвъртък ученици от трети клас на средно училище "Цар Симеон Велики" посетиха видинския музей "Кръстата казарма", където се запознаха с традициите, свързани с великденските празници. Днес те сами боядисваха яйца с помощта на различни технологии, каза за радио Видин етнографът Десислава Божидарова: "Подготвили сме им различни модели стари..

публикувано на 25.04.19 в 15:02

Оправдаха двама бивши директори на болницата във Враца

Районният съд във Враца оправда двама бивши директори на МБАЛ „Христо Ботев“ по обвинение в присвояване на пари и ощетяване на най-голямото лечебно заведение в областта. Присъдата по дело № 611/2018 г. прочете административният ръководител на съдилището Васил Ганов. Според решението на уважавания магистрат, д-р Румен Цветанов не е виновен по..

публикувано на 25.04.19 в 14:30