Ремонтират общински пътища във Враца

Снимка: Община Враца

Продължават дейностите по извършване на текущ ремонт на пътната мрежа в община Враца. В момента се асфалтира участък от пътя село Мраморен – село Голямо Пещене, съобщиха от местната управа.

Приключено е асфалтирането на отсечките: кв. Кулата – село Нефела, Бели извор – Власатица, Върбешница – Косталево, Девене – Чирен, пътя до село Веслец, границата на община Враца с община Мездра – село Върбешница.

Предстои да се извършат ремонтни дейности в участъците от пътната мрежа: пътя до село Згориград, Баница - Мало Пещенe и  пътя до село Оходен.

Текущият ремонт на общинската пътна мрежа се изпълнява от фирма „Гарант-90-Цонев и сие“ ООД. Общата стойност на договора е 366 000 лв., с ДДС.


Вижте още

Над 1 млн. лева са щетите от пожара в читалището в Гложене

За над 1 милион лева са нанесените щети след вчерашния пожар в читалището "Яким Десподов” във врачанското село Гложене. Това заяви в предаването "Преди всички" кметът на селото  Петко Петков . Пожарът тръгна от съседния офис на земеделска кооперация. Кметът на Гложене съобщи, че ще бъде направена дарителска кампания за възстановяване на..

публикувано на 16.08.18 в 11:06

Продължава ремонтът на храма в Дунавци

Продължават ремонтните дейности в храма "Рождество на Пресвета Богородица" в Дунавци. Подменя се старата дървена дограма и се очакват да пристигнат плочки за освежаване на олтарната част. Реставрират се и иконите, каза свещеникът йеромонах Максим : "Ще залепим гранитогрес в олтарната част. Ще сложим още 4 прозореца, които ни остават за смяната. С..

публикувано на 16.08.18 в 11:06

Два тира катастрофираха край Дунав мост 2

Катастрофа между два товарни автомобила е станала в района на Дунав мост 2 , съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин . Тази сутрин, в 05.35 часа, в дежурната част на полицията е получен сигнал за катастрофа на главен път Е-79 при километър 2+250 (в района на Дунав мост- 2). Пристигналите на мястото полицейски служители установили в дясната..

публикувано на 16.08.18 в 11:00

Откриват поправителен дом за непълнолетни към затвора във Враца

Към затвора във Враца ще бъде открит поправителен дом за непълнолетни. В него ще бъдат  настанени младежите, които досега изтърпяваха наказания в Бойчиновци.  Досега непълнолетните, лишени от свобода, се помещаваха в Бойчиновци в сграда, строена за казарма преди 70 години. След приемането на промени в Закона за изпълнение на..

публикувано на 16.08.18 в 09:55

Градският площад в Белоградчик ще бъде обновен

Община Белоградчик подаде проект по програмата за развитие на селските райони, с помощта на който ще бъде напълно обновен площад „Възраждане”. Новото проектно решение запазва максимално положителните моменти в съществуващите елементи на площада, както и съществуващата декоративна дървесно– храстова растителност. Осигурява необходимите кътове за..

публикувано на 16.08.18 в 08:37

Снимката на 15 август 2018 година

Днес е големият християнски празник Успение на Пресвета Богородица .  Въпреки че в този ден Българската православна църква възпоменава смъртта на Божията майка, вярващите не скърбят. В празника няма мъка и поражение, а единствено радост и светлина, казват богослови и свещенослужители.  Над 200 000 aвтoмoбилa в..

публикувано на 15.08.18 в 18:00