Осигурена е пътната безопасност на учениците във Видин

Автор:

През тази лятна ваканция има само едно дете леко пострадало при пътен инцидент, докато е карало велосипедът си във Видин. Това съобщи Владимир Герасимов началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР във Видин. Той направи обобщение на пътната обстановка преди началото на новата учебна година.

" Радостното и с гордост мога да кажа, че през ваканцията от юни до септември нямаме жертви- деца. Във връзка с новата учебна година в Министерство на вътрешните работи се започва от 1 септември до 31 октомври тази година кампанията "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!". В тази връзка до 15 септември ние имаме задачата, съвместно с представители на общините на територията на областта и представители от Районно управление на образованието да подготвим по линията на пътната безопасност и инфраструктурата около училищата да отговаря на изискванията, да отстраним неизправностите на знаковото стопанство, на маркировката, на предпазните съоръжения. Освежават се пешеходните пътеки, подменят се знаците, където е необходимо. Даже това лято се стигна до там, че по искане на обществеността и на родители се смени посоката на движение и някои улици от двупосочни станаха еднопосочни в районите на училищата, с цел по-безопасното придвижване сутрин на родителите и децата към учебните заведения, и по-добра мобилност по протежение на улиците. Миналата година имаше оплаквания от граждани, че се затруднява движението в районите на училищата", каза Владимир Герасимов.

При започването на учебната година по традиция в районите на училищата ще има представители на "Пътна полиция" за обезпечаване на нормалното протичане на първия учебен ден. 

Вижте още

Иван Истатков представя моноспектакъл на сцената на "Баба Вида"

Моноспектакълът "Греховната любов на Зографа Захарий" ще се играе от 20.00 часа сцената на крепостта "Баба Вида". Представлението на Драматичен театър- Монтана е част от програмата на фестивала "Дунавски вълни". Пиесата е по повестта на Павел Спасов, а актьорът, който се превъплъщава в ролята на Зографа Захарий, е актьорът Иван Истатков-..

публикувано на 23.07.19 в 18:26

Джана Нанини в "Музикална зона"

Тя е Нанини. Джана Нанини. Тази, която през 1990 година с Едоардо Бенато възпя италианското футболно лято и  оттогава това е любима песен на милиони хора по света. Италианската рок- бунтарка Джана Нанини е много различна и не се вписва в никакви правила. Не се поколеба да роди на 54 години и да замени Рим с Лондон.  Днес в „Музикална зона“ ще разберем..

публикувано на 22.07.19 в 09:34

"Неделник" от 21 юли 2019 година

Такъв е сезона. Вкусен. "Неделник" също. Преглеждаме старите вестници и можете да чуете една анкета от Фестивалът на изкуствата "The Вridge" . Следва  разходка  до "На Базар сме! В парка" !!! Петя Петрова ни рзказва за това как протече инициативата "Да възродим традициите" в село Гомотарци . Кмета на Белоградчик Борис Николов пък..

публикувано на 21.07.19 в 13:05

Лори - папагалът беглец

Да имаш домашен любимец е приключение, но и отговорност. Ако въпросният любимец се изгуби или избяга, то оцеляването му е под въпрос, особено ако е папагал и то Африканско кралско жако. Точно това се е случило на Тихомир Тодоров от Монтана и на неговият папагал Лори. Преди 7 месеца Тихомир решава да си вземе папагал и избира Лори . Имат си..

публикувано на 19.07.19 в 15:45

В градината на един озеленител

В "Еко Свят" ще ви разходим из градината на Валентина Асенова от Кула- пълна с цветя и предмети от миналото, използвани в бита. Работила е като озеленител на града, сега е пенсионер и има време да отглежда цветя и вкъщи. В двора на семейната къща е направен битов кът, кът за усамотение, водопад и фонтанче. "Един ден синът ми изкопа този трап и..

публикувано на 18.07.19 в 17:01

Кога климатикът е опасен?

През летните месеци, заради по-високите температури, все повече хора използвт климатици. Без  значение дали сме на работа, вкъщи или в колата, когато градусите се повишат, всеки има нужда от разхлаждане. Климатикът може да ни осигури градусите, които желаем, за да се чувстваме добре. Освен ползите, които този електрически уред ни носи, няма как да не..

публикувано на 18.07.19 в 15:00

Нови съоръжения за игри в Кула

На нови пързалка, люлка, лостове и маси за шах се радват децата на Кула. Тези съоръжения са закупени със средства на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, монтирани са и са готови за игри през лятната ваканция . Една част от тях са в парка до крепостта "Кастра Мартис", други- в градския парк. "За по-..

публикувано на 18.07.19 в 12:55