Осигурена е пътната безопасност на учениците във Видин

Автор:

През тази лятна ваканция има само едно дете леко пострадало при пътен инцидент, докато е карало велосипедът си във Видин. Това съобщи Владимир Герасимов началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР във Видин. Той направи обобщение на пътната обстановка преди началото на новата учебна година.

" Радостното и с гордост мога да кажа, че през ваканцията от юни до септември нямаме жертви- деца. Във връзка с новата учебна година в Министерство на вътрешните работи се започва от 1 септември до 31 октомври тази година кампанията "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!". В тази връзка до 15 септември ние имаме задачата, съвместно с представители на общините на територията на областта и представители от Районно управление на образованието да подготвим по линията на пътната безопасност и инфраструктурата около училищата да отговаря на изискванията, да отстраним неизправностите на знаковото стопанство, на маркировката, на предпазните съоръжения. Освежават се пешеходните пътеки, подменят се знаците, където е необходимо. Даже това лято се стигна до там, че по искане на обществеността и на родители се смени посоката на движение и някои улици от двупосочни станаха еднопосочни в районите на училищата, с цел по-безопасното придвижване сутрин на родителите и децата към учебните заведения, и по-добра мобилност по протежение на улиците. Миналата година имаше оплаквания от граждани, че се затруднява движението в районите на училищата", каза Владимир Герасимов.

При започването на учебната година по традиция в районите на училищата ще има представители на "Пътна полиция" за обезпечаване на нормалното протичане на първия учебен ден. 

Вижте още

Измеренията на щастието

Само 4 % от българите са щастливи! Докато 31 % определят себе си като нещастни, останалата част не може да определи от коя категория са. Най-нещастни са възрастните и хората със завършено основно образование. Това показват резултатите от проучване за щастието на българина. Въпреки че България в икономическо отношение не може да се мери с най-богатите..

публикувано на 22.02.19 в 17:04

Над 13 000 души подпомогна БЧК-Видин през 2018 година

Годишното отчетно общо събрание на Областния съвет на Българския Червен кръст се проведе във Видин. Делегатите обсъдиха точките по дневния ред, сред които отчет за изминалата година, отчет за бюджета за 2018 година, както и проектобюджет за 2019 г.  Над 13 хиляди нуждаещи се са подпомогнати от БЧК-Видин през 2018 година, съобщи Цветелина..

публикувано на 22.02.19 в 16:15

Започна петиция срещу скитащите кучета в Лом

Петиция "Лом - град за хора или скитащи кучета?" е изготвена от Кирил Коцев и предложена за подкрепа от жители на град Лом . Тя е в резултат от разговори с граждани и поставянето на този въпрос на дневен ред. "Проблемът със скитащите кучета и безконтролното отглеждане на кучета, безотговорното отношение към тези животни става страшно голям,..

публикувано на 21.02.19 в 16:31

Неформалното образование в обществените библиотеки

Повишаване качеството на неформалното образование е една от целите на обществените библиотеки у нас. За да я постигнат, библиотечните специалисти преминават обучителни курсове и практически занимания, като търсят и чуждия опит. В тази връзка представители на регионални библиотеки преминаха обучение в Холандия, където неформалното образование заема..

публикувано на 20.02.19 в 10:07

"Неделник" от 17 февруари 2019 година

"Неделник" брой 245-ти вече е на сайта. Трифонзарезански  е той . Преглед на старите вестници ще направим по традиция за начало, а след това...Ще чуете един разказ от 1935 година посветен на Белоградчишките скали. Този разказ, предназначен за деца, е написан от Александра Монеджикова (1889-1959). Тя е учителка по география и е написала много..

публикувано на 17.02.19 в 13:25

"Всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен; а който се смирява, ще бъде въздигнат"

Неделята, в която се намираме днес е Шестнадесета след Неделя подир Въздвижение и ни напомня за това, че смирението въздига, а гордостта унизява. "Бог, истинският Сърцеведец, съзира всяка мисъл, която се таи в човешката душа. В притчата за митаря и фарисея (Лука. 18:10-14) Господ Иисус Христос говори за  двете..

публикувано на 17.02.19 в 08:00

Имате поща в "Пица на парче"

   Днес е международният ден на пощальоните и куриерите. Помните ли времето, когато изпратеният преди два дни колет пристигаше след… десет? Днес да получиш пратка, тръгнала към теб в същия ден, вече е нещо съвсем нормално. А писмата помните ли? Онези, написани на ръка и запечатани с ... целувка; понякога и напарфюмирани ;) Ех, че е хубаво да получаваш..

публикувано на 16.02.19 в 08:42