Осигурена е пътната безопасност на учениците във Видин

Автор:

През тази лятна ваканция има само едно дете леко пострадало при пътен инцидент, докато е карало велосипедът си във Видин. Това съобщи Владимир Герасимов началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР във Видин. Той направи обобщение на пътната обстановка преди началото на новата учебна година.

" Радостното и с гордост мога да кажа, че през ваканцията от юни до септември нямаме жертви- деца. Във връзка с новата учебна година в Министерство на вътрешните работи се започва от 1 септември до 31 октомври тази година кампанията "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!". В тази връзка до 15 септември ние имаме задачата, съвместно с представители на общините на територията на областта и представители от Районно управление на образованието да подготвим по линията на пътната безопасност и инфраструктурата около училищата да отговаря на изискванията, да отстраним неизправностите на знаковото стопанство, на маркировката, на предпазните съоръжения. Освежават се пешеходните пътеки, подменят се знаците, където е необходимо. Даже това лято се стигна до там, че по искане на обществеността и на родители се смени посоката на движение и някои улици от двупосочни станаха еднопосочни в районите на училищата, с цел по-безопасното придвижване сутрин на родителите и децата към учебните заведения, и по-добра мобилност по протежение на улиците. Миналата година имаше оплаквания от граждани, че се затруднява движението в районите на училищата", каза Владимир Герасимов.

При започването на учебната година по традиция в районите на училищата ще има представители на "Пътна полиция" за обезпечаване на нормалното протичане на първия учебен ден. 

Вижте още
В училището в село Селановци се учат на човечност

Денят на толерантността в община Оряхово

С поредица от инициативи в община Оряхово бе отбелязан Денят на толерантността. В дейностите се включиха не само жителите на общинския център, но и хора от малките села- от различни етноси и социални прослойки, с една цел. А именно да покажат на хората, че човещината не се различава по цвят, че различните от нас са еднакви по значимост и че трябва..

публикувано на 16.11.18 в 17:45

Започна петиция отново да се мият улиците в Лом

Жител на Лом инициира онлайн петиция с искане общинската администрация да предприеме мерки за редовно измиване на уличната мрежа в града. Кирил Коцев посочва, че повече от 20-30 години дунавският град не разполага с техника и персонал за измиване на улиците. Дейности по изминаване на уличната мрежа съответно не се провеждат и това крие рискове..

публикувано на 16.11.18 в 16:25

Работи ли приобщаващото образование за децата с увреждания във Видин

Отговор на въпросът - работи ли приобщаващото образование търсим в предаването "Заедно". Приобщаващото образование е процес на осъзнаване, приемане и подкрепа на индивидуалността на всяко дете или ученик и на разнообразието от потребностите им чрез активиране и включване на ресурси, които да премахнат пречките пред ученето и научаването и към..

публикувано на 16.11.18 в 14:30

Община Ново село има готовност за зимата

Лятото тази година продължи по-дълго и даде възможност на хората да привършат подготовката за зимата . Невралгични за община Ново село са пътищата и по-точно участъците с навявания, които откъсват от околния свят две села – Ясен и Винарово. Ето защо бе обърнато внимание на общинските пътища, за които е осигурено опесъчаване. Изрязани са и..

публикувано на 16.11.18 в 11:36

Във Видин отново ще излязат на протестно автошествие

На протестно автошествие ще излязат в неделя граждани във Видин . Организират се в социалната мрежа. Срещу какво е недоволството и какви са искания, обяснява Вартан Папикян: „Искаме да не се увеличават данъците, да не се повишава „Гражданска отговорност“, да се повишават цените на горивата, на хляба, на всичко и да си ходят. Да..

публикувано на 15.11.18 в 18:37

В частен приют ще се грижат за бездомните кучета във Враца

Във Враца сдружението за защита на животните "Енимъл хелп" е закупило частен имот в село Веслец, който трябва да приведе във вид, съгласно изискванията на българското законодателство, за да изгради на мястото приют. И въпреки че публикуват в интернет информация кога и от какви материали и труд имат нужда, доброволци не се отзовават и жените от..

публикувано на 15.11.18 в 16:44