Осигурена е пътната безопасност на учениците във Видин

Автор:

През тази лятна ваканция има само едно дете леко пострадало при пътен инцидент, докато е карало велосипедът си във Видин. Това съобщи Владимир Герасимов началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР във Видин. Той направи обобщение на пътната обстановка преди началото на новата учебна година.

" Радостното и с гордост мога да кажа, че през ваканцията от юни до септември нямаме жертви- деца. Във връзка с новата учебна година в Министерство на вътрешните работи се започва от 1 септември до 31 октомври тази година кампанията "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!". В тази връзка до 15 септември ние имаме задачата, съвместно с представители на общините на територията на областта и представители от Районно управление на образованието да подготвим по линията на пътната безопасност и инфраструктурата около училищата да отговаря на изискванията, да отстраним неизправностите на знаковото стопанство, на маркировката, на предпазните съоръжения. Освежават се пешеходните пътеки, подменят се знаците, където е необходимо. Даже това лято се стигна до там, че по искане на обществеността и на родители се смени посоката на движение и някои улици от двупосочни станаха еднопосочни в районите на училищата, с цел по-безопасното придвижване сутрин на родителите и децата към учебните заведения, и по-добра мобилност по протежение на улиците. Миналата година имаше оплаквания от граждани, че се затруднява движението в районите на училищата", каза Владимир Герасимов.

При започването на учебната година по традиция в районите на училищата ще има представители на "Пътна полиция" за обезпечаване на нормалното протичане на първия учебен ден. 

Вижте още

От Враца започват Националните информационни седмици за осиновяването

Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ (БАОО) за пета поредна година инициира Национални информационни седмици за осиновяването под мотото „Осиновяването - сбъднато семейство“. Инициативата ще се проведе в периода от 24 септември до 5 октомври в цялата страна. Тази година участниците се фокусират върху промяната на член 105 от Семейния кодекс,..

публикувано на 21.09.18 в 14:40

Успешна година за детската градина в Ново село

На Обединено детско заведение (ОДЗ) „Акад. Стефан Младенов“ във видинското село Ново село определено му върви тази година. Измерено в цифри. 68 деца на възраст от годинка и половина до шест ще посещават четири групи в детските градини на четирите села от общината и една яслена група в Ново село. За пръв път от няколко години групите..

публикувано на 21.09.18 в 10:00

За щъркелите и хората (видео)

За два млади щъркела се грижат семейство фермери от село Долно Церовене в община Якимово. През пролетта буря събаря гнездото , четирите малки падат и две от тях остават с по едно счупено крило. Стопанката на имота, в който е гнездото, Маруся Велкова, храни цяло лято и четирите малки щъркелчета. Сега здравите са излетели на юг, а двете с..

публикувано на 20.09.18 в 16:51

За устойчивия транспорт в Седмицата на мобилността

От 16 до 22 септември отбелязваме Европейската седмица на мобилността. Тази година тя преминава под мотото "Комбинирай, движи се!". Чрез използването на общи средства за придвижване можем да намалим и разходите си, и въглеродния отпечатък. Какви възможности за мобилност имат жителите на град Лом? "Аз работя с хора с увреждания близо 20 години и..

публикувано на 20.09.18 в 16:38

Бащата на българското шампанско- проф. д-р Трифон Иванов

Видната личност от Българския Северозапад днес живее в Пловдив . Роден е на 7 февруари 1918 година в село Раброво . Проф. Иванов е един от основателите на Университета по хранителни технологии в града под тепетата, асистент, хонорован преподавател, заместник декан и заместник ректор там, участник във Втората световна война , а в главата му..

публикувано на 20.09.18 в 16:30

В "Музикална зона" на 20 септември 2018 слушаме барабаниста Бъди Рич – 1 част

Бъди Рич е сред най-влиятелните барабанисти на всички времена. Изключително гъвкав и техничен, виртуоз на барабаните, прецизен аранжор, сред най-желаните музиканти за сътрудничество. Свири във всички знаменити бендове по време и след края на Втората световна война. Неговият собствен биг бенд е сред най-добрите, уловил тенденциите на времето,..

публикувано на 20.09.18 в 09:00