Снимката на 14 септември 2018 година

Снимка: Радио ВИДИН

Откриха новата академична 2018/2019 година във филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев“ във Видин.

Засилват полицейското присъствие пред училищата и детските градини в Монтанско за първия учебен ден.

Първокласниците, които ще прекрачат за първи път прага на Второ основно училище "Иван Вазов" в град Вълчедръм получиха покани от училището да присъстват на тържеството за откриване на новата учебна година.

Врачанският митрополит Григорий в съслужение със свещеници от Враца днес, след светата Божествена литургия за Кръстовден, отслужиха тържествен молебен за успешна нова учебна година.

Две съоръжения бяха монтирани днес на новата скейт площадка в Крайдунавския парк на Видин. Предстои монтажът на още едно.

Книгата "Необичайни погребални практики, специални мъртви и опасни мъртви през късния енеолит" на археолога Ваня Ставрева бе представена във видинската библиотека.

Въздвижение на св. Кръст Господен, Кръстовден, е днес, 14 септември.

Нова камбана озвучи на Кръстовден село Остров в община Оряхово. Празничната света литургия и церемонията по освещаване на новата камбана бяха в църквата "Св. Троица". Раздаден бе и курбан за здраве на хората.

"Фестивал на надеждата" ще зарадва младите хора в Кула.

Фолклорният фестивал „Да съхраним българското“ ще бъде част от културната програма на юбилейното издание на Врачанския есенен панаир.

На 14 септември честваме професионалния празник на българските огнеборци. Денят на пожарникаря се отбелязва по решение на Министерския съвет от 1995 година. Професионалният празник на служителите от структурите за пожарна безопасност и защита на населението при Министерството на вътрешните работи, е повод Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин да организира традиционната Седмица на пожарната безопасност, която ще продължи до 16 септември.

Фестивалът на занаятите и изкуствата започна в Козлодуй. Той се провежда в "Ботев парк", където има изложение- базар на занаятчии, отворени врати на работилници и майсторски ателиета. Разходки с каруци привличат малки и големи.

Проектиране ще покаже каква е цялата сума, необходима за основен ремонт и оборудване на спортната зала "Балканиада" в Лом. Това каза кметът на общината Пенка Пенкова, след като проучване установи, че ломчани искат дарението от половин милион долара от емигранта д-р Андрей Георгиев да бъде инвестирано в обновяване на съоръжението. Резултатите от допитването ще бъдат внесени в Общинския съвет на редовното му заседание в края на месеца, а гражданите ще бъдат информирани за всички действия, които предстои да бъдат предприети, добави кметът.

Стотици жители на Северозападна България са потърсили работа с помощта на мрежата за сътрудничество между Европейската комисия и обществените служби по заетостта - "Юрес" (EURES). Най-голям интерес има към нискоквалифицирана работа в селското стопанство, обясни началникът на Регионалната служба по заетостта- Монтана Даниела Накова. Всеки може да се възползва от услугите на европейската мрежа за сътрудничество, като се обърне към бюрата по труда, където работят обучени юрес съветници.

8 200 лева ще получи видинската библиотека от Министерството на културата. Финансирането е по програма "Българските  библиотеки  - съвременни центрове за четене и информиране", обясни библиотекарят Мануела Миткова. За участие в програмата са одобрени и 12 читалищни библиотеки от област Видин.

Една година от кончината на видинския митрополит Дометиан ще бъде отбелязана утре, 15 септември.

Вижте още
Пътят Видин-Ружинци

Снимката на 25 юни 2019 година

Внесен е проектът на Подробен устройствен план за участъка Видин-Ружинци за разглеждане и одобрение в Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Средата на месец юли е индикативния срок за обявяване процедурата за избор на изпълнител. Това стана ясно на провелото се днес заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район,..

публикувано на 25.06.19 в 18:10

Тринадесет зрелостници от Видин с грамоти за отличен успех на матурите

Грамоти  за отлично представяне на държавните зрелостни изпити за учебната 2018/2019 година получиха  младите хора от Видин. Отличията им б яха връчени от кмета на община Видин Огнян Ценков и началника на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова.  Огнян Ценков поздрави зрелостниците за усилията, труда и постоянството,..

публикувано на 25.06.19 в 17:50

Внесен е проектът за участъка Видин-Ружинци за разглеждане и одобрение

Средата на месец юли е индикативния срок за обявяване процедурата за избор на изпълнител за участъка Видин-Ружинци .   Това стана ясно на провелото се днес заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район, председателстван от Албена Георгиева – областен управител на област Видин. Обектът Видин-Ботевград е..

публикувано на 25.06.19 в 17:45

Във Видин заседава Регионалният съвет за развитие на Северозападния район

Във Видин се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район. Във форума участваха  представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати,  Агенция „Пътна..

публикувано на 25.06.19 в 17:05
Снимка: Природозащитен център Натура- Враца

Във Враца организират велопоход под надслов "НЕ на наркотиците"

Международният ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни ще бъде отбелязан във Враца с велопоход. В събитието "НЕ на наркотиците" ще се включат ученици, като стартът на проявата ще бъде даден пред сградата на местната администрация, от 10:00 часа. Шествието ще премине през главни пътни артерии в града, като след..

публикувано на 25.06.19 в 17:00

Младежи от Видин са обучават в лидерство

40 младежи  и младежки работници от Видин и областта участват в дебат на тема "Младежката работа и младежките дейности в област Видин". Със своето участие в тази инициатива младите хора повишават своите знания и умения като прилагат иновативни методи на работа, развиват потенциала си на младежки лидери и повишават своята информираност  по..

публикувано на 25.06.19 в 16:28

Нов градски транспорт във Враца

С гласовете на присъстващите 30 съветници местният парламент във Враца одобри модернизацията на градския транспорт. Обновлението ще се случи с 26 милиона лева. Сумата е с милион и половина повече от предварително обявената от кмета Калин Каменов, а увеличението е дошло след преговори, призна градоначалникът. Средствата ще дойдат от оперативна..

публикувано на 25.06.19 в 15:56