Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 20 септември 2018 година

Детското отделение на видинската болница получи дарение от играчки, книжки и занимателни игри, събрани от кампанията "Подарък с кауза" на Общинския съвет по наркотичните вещества.


Петя Аврамова прие поста министър на регионалното развитие и благоустройството от Николай Нанков. Съзнавам отговорността, която поемам с този пост. Държа на приемствеността и на три приоритета, които ще спазвам в работата си - ефективност, качество и контрол. Това каза в кулоарите на Народното събрание днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова след като встъпи в длъжност. Росен Желязков беше избран за министър на транспорта, Младен Маринов стана министър на вътрешните работи. Повече от три часа депутатите дебатираха трите рокади в изпълнителната власт.

Офертите за провеждане на спасителни археологически проучвания по новото трасе на пътя Мездра - Ботевград ще бъдат отворени утре, съобщиха от АПИ. Стойността на поръчката е 550 хил. лв. Бъдещият изпълнител ще трябва да извърши археологическо проучване на обекти в землището на село Скравена и археологическо наблюдение на цялото трасе в участъка Мездра - Ботевград.

Откриха ремонтирано детско заведение в Монтана. Детската градина №4 “Калинка” е една от четирите, които се обновяват по Оперативна програма “Региони в растеж”.

Заради цялостен ремонт в центъра на Видин, са премахнати дървета на десетки години. Възмутени са граждани, които питат не можеха ли да бъдат спасени. Все още нямаме отговор от Общината колко са отрязаните и можеха ли да бъдат преместени.

Три фирми искат да ремонтират булеварда в Белоградчик. В града се проведе обществена поръчка чрез публично състезание за отваряне на оферти за пълен инженеринг за реконструкцията и рехабилитацията на бул. „Съединение."

„Малки местни инициативи“ изпълняват в Мездра и селата. Тази година от бюджета на Общината ще бъдат изразходвани 28 875, 48 лева.


Започна ремонт на покрива на читалището в Раброво. Средствата са отпуснати от Община Бойница.

Над 4 000 лв събраха видински майки за Марая. Благотворителният базар в помощ на двумесечното момиченце от Ловеч получи широк отзвук и във Видин.

Утвърждават маломерни и слети паралелки в община Мездра. На септемврийското заседание на Общинския съвет в града ще разгледа докладна записка от кмета Генади Събков за утвърждаване на 5 маломерни и 3 слети паралелки за учебната 2018/2019 година.

Община Ружинци възстанови за своя сметка покривното покритие на трибуните на новия стадион в Ружинци. Ремонтът се наложи след като силен вятър това лято отлепи част от покритието. Взети са мерки това повече да не се повтори, обясни кметът Александър Александров.

Повишена честота на респираторните инфекции се наблюдава обикновено при децата през есента - от началото на септември до към края на ноември. Характерни са и алергиите, каза началникът на Детското отделение на видинската болница д-р Пламен Филипов.

Училища и детски градини във Видин се включиха в Кампанията "Европейска седмица на мобилността". Кампанията на Европейската комисия се провежда всяка година от 16 до 22 септември, каза директорът на детска градина "Детелина" Анна Маринова. Темата тази година е "Мултимодалност", а мотото "Комбинирай, движи се!". Видинското детско заведение се включи в кампанията със състезания и танци.

Победителите от „Най-патриотичен клас“ се завърнаха от екскурзията по стъпките на Ботев. 


Оряхово почита паметта на местни индустриалци. Паметна плоча на известната оряховска фамилия Сабадош откриха в крайдунавския град.


Лом ще бъде домакин на осмото издание на музикалния фестивал "Рок вълнение" 2018. На 22 септември, когато отбелязваме Деня на независимостта, на сцената на площад "Свобода" в Крайдунавския град ще свирят групите "Аудиополиси", "Дедал" и "Обратен ефект", каза организаторът на фестивала Красимир Илиев.


Ансамбъл „Българе“ закри врачанския панаир. 130-ото му издание  ще бъде запомнено с участието на над 100 търговци от 25 български града, фермерски пазар, в който се включиха представители от Сърбия, Румъния и Италия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28