Селановци посреща събора си с богата програма

Снимка: Радио ВИДИН Архив

Днес започва програмата (виж по-долу) за отбелязване на традиционния селановски събор. Кметството, читалището и двата спортни клуба в оряховскто село са подготвили поредица от културни и спортни прояви, които ще продължат до празника на Селановци - 14 октомври - Петковден. Програмата започна със спортен празник, тази вечер ще има театрално представление, обясни председателят на местното читалище "Самообразование" Петя Русинова
"Срещи в сряда"- това е театрален спектакъл на монтанския театър и трябваше да бъде в четвъртък, но понеже започваме в сряда, решихме, че "Срещи в сряда" е много подходяща постановка. На 11 октомври, четвъртък, за пръв път ще имаме турнир по тенис на маса, от 13:30 часа, а вечерта имаме две събития. Стоян Николов- Торлака ще представи втората си книга "Иваил цар"... От 18 часа е откриване на изложбата "Вдъхновени от живота"..."
На 12 октомври, петък, ще бъде открит 13-ият Международен фолклорен фестивал "Кукурузени усмивки". Над 60 състава и индивидуални участници ще се представят през двата фестивални дни, обясни Петя Русинова. На традиционния селановски събор ще прозвучи и нова песен, която домакините се надяват да се превърне в химн на фестивала "Кукурузени усмивки". Текстът и музиката са на Юлия Игнатова, бивш преподавател в училището по изкуствата във Враца, която в момента работи с талантливите деца от Селановци.
СнимкаВижте още

Ансамбъл "Дунав" и ученици с благотворителен концерт във Видин

Благотворителният коледен концерт "Коледари - с блага вест и здраве" ще представят ансамбълът за народни песни и танци "Дунав" и видинското училище по изкуствата "Св. Св. Кирил и Методий" . Основен акцент в съвместния спектакъл са коледарските песни и танци, обясни ръководителят на Ансамбъла  Деян Славчев : " Ансамбъл "Дунав" ще изпълни мъжки..

публикувано на 19.12.18 в 11:27

Два златни медала и купа- изненадващият спортен успех за първокласник от Видин

Седемгодишният Константин Иванов от първи "б" клас на видинското училище "Цар Симеон Велики" стана двукратен медалист от проведения преди дни Коледен турнир по лека атлетика. Повече от 150 деца се включиха в състезанието, което за втора поредна година е организирано от Спортен клуб "Радуканови". За малкия победител успехът е бил съвсем неочакван:..

публикувано на 18.12.18 в 15:14

Богата коледна украса впечатлява видинчани в Крайова

Празничната украса се оказва една от причините десетки видинчани да посетят румънския град Крайова преди най-светлите празници в годината. Улиците и сградите в централната част на града са богато украсени, като всяка година изглеждат по различен начин. Попитахме студенти от Видин , които учат там, може ли да се сравнява украсата с тази във..

публикувано на 18.12.18 в 15:13

Внимавайте с пиратките по празниците

Декември е. Месецът на коледните и новогодишните празници, на пазаруването и подаръците, на украсата и пукотевицата. Празниците, обаче, лесно могат да бъдат помрачени от невнимателното използване на богатия арсенал от пиротехнически средства, с които пазарът изобилства. Едва ли можете ли да си представите първите минути на Новата година без..

публикувано на 17.12.18 в 16:47

Базар с арт картички откриват в Монтана

Благотворителен коледен базар ще бъде открит днес в Монтана, организиран от Младежка банка- Монтана . Той ще се провежда до петък, 21 декември, във фоайето на Общинския младежки дом. На базара ще бъдат предложени картички с коледни мотиви, изработени ръчно посредством използването на т. нар. „квилинг“ техника, както и единствения до момента по..

публикувано на 17.12.18 в 13:45

В „Музикална зона” слушаме български снежни песни за зимата

Ако времето ти поднесе сняг, направи си снежен човек! Или просто една пъртина в снега, по която да се разходиш, докато снежинките се сипят над главата ти! Точно това ще направим днес- музикална зимна разходка по снега с най- хубавите български песни за зимата.    Зима е, студено е, не е от най-приятните дни... Но, защо трябва да звучи негативно и..

публикувано на 17.12.18 в 09:56