Две тренировъчни игрища изградиха в Монтана по Interreg България - Сърбия

Снимка: Община Монтана

Готови са двата тренировъчни футболни терена в спортен комплекс "Огоста", които община Монтана трябваше да изгради по трансграничен проект със сръбската община Враня, съобщи кметът Златко Живков. Това е един от петте проекта, изпълнявани от общината по програма Interreg  България – Сърбия. Другите четири проекта са с общините Пирот и Медиана – Ниш.

Сътрудничеството с Враня е насочено към подобряване на спортната инфраструктура в двете общини като база за развитието на младите спортни таланти. Стойността на европейското финансиране е близо 597 хиляди евро, информират от пресслужбата на Община Монтана.

В детско-юношеските спортни школи, които използват базата на комплекс „Огоста” тренират 500 деца и младежи. Модернизирането и разширяването на базата е от ключово значение за осигуряването на по-добри условия за активен и здравословен живот на младите хора и  за развитието на нашите талантливи спортисти като успешни играчи в отборите на Монтана, допълни още кметът Живков.

В рамките на трансграничния проект бе организиран детски футболен турнир на школите от Монтана и Враня.

"Надявам се клубовете от двата града да установят трайни и устойчиви контакти, да се  срещат отново в бъдеще и споделят своя опит"- каза в заключение кметът на Монтана.


Вижте още
Дилян Димитров, народен представител (вляво) и Росен Белчев, областен управител на Монтана

Искат нов граничен пункт със Сърбия в Монтанско

Народен представител и областен управител искат пари от държавния бюджет за 2019 година за нов граничен контролно-пропускателен пункт над монтанското село Дива Слатина .  “Средствата ще са нужни за предпроектно проучване и проект на ново КПП със Сърбия в местността “Каца камък” , съобщи депутатът от ГЕРБ Дилян Димитров . По темата основно се е..

публикувано на 16.10.18 в 16:02

Събират пакети за нуждаещи се в Северозапада

Продължава кампанията за набиране на трайни хранителни продукти за възрастни хора от българските села, като пунктът е в столицата. 100 пакета са раздадени във  Врачанско . Предстои да се направи дарение и на нуждаещи се от областите Видин и Монтана . "Имаме събраните продукти, но ни трябват хора, които да се включат в раздаването от адрес на адрес..

публикувано на 16.10.18 в 15:55

Чудотворна икона идва в Северозапада 

Чудотворната икона на света Богородица Скоропослушница ще пристигне утре, 17 октомври, от Украйна в храма "Св. Св. Кирил и Методий" в Монтана . Видинският митрополит Даниил и свещеничеството от Монтана ще посрещнат тържествено светинята. За това съобщи ставрофорен свещеноиконом Емил Ангелов : "В четири и половина тържествено ще бъде посрещната..

публикувано на 16.10.18 в 15:08
Екипът на клиниката за лечение на зависимости във Видин.

Успешен модел за лечение на зависимости прилагат във Видин

Над 50 души са потърсили лечение в клиниката за терапия на зависимости във Видин за последните две години. Към момента 29 души са устойчиво приобщени към модела на лечение на опиева зависимост. Това каза ръководителят на екипа от специалисти д-р Румен Димитров по повод навършването на две години от откриването на клиниката: "За този 2-годишен..

публикувано на 16.10.18 в 14:48

Откриха над 6700 кутии нелегални цигари на Дунав мост 2

134 660 къса (6733 кутии) цигари откриха митнически служители в района на Дунав мост 2 , съобщават от Агенция "Митници". На 13 октомври мобилен екип на Митница Лом спира за проверка товарен автомобил с унгарска регистрация, превозващ пратки за различни държави от Европейския съюз. При извършената проверка митническите служители установяват, че..

публикувано на 16.10.18 в 11:57

Спират водата за два дни в Лом

Авария на тласкателния водопровод в района на помпената станция в село Добри дол е причината за спирането на водата в Лом . От местното ВиК дружество информират, че водоподаването за града ще бъде преустановено днес, 16 октомври, и  утре, 17 октомври. В момента аварийни екипи работят по отстраняването на повредата. След приключване на..

публикувано на 16.10.18 в 11:30