Две тренировъчни игрища изградиха в Монтана по Interreg България - Сърбия

Снимка: Община Монтана

Готови са двата тренировъчни футболни терена в спортен комплекс "Огоста", които община Монтана трябваше да изгради по трансграничен проект със сръбската община Враня, съобщи кметът Златко Живков. Това е един от петте проекта, изпълнявани от общината по програма Interreg  България – Сърбия. Другите четири проекта са с общините Пирот и Медиана – Ниш.

Сътрудничеството с Враня е насочено към подобряване на спортната инфраструктура в двете общини като база за развитието на младите спортни таланти. Стойността на европейското финансиране е близо 597 хиляди евро, информират от пресслужбата на Община Монтана.

В детско-юношеските спортни школи, които използват базата на комплекс „Огоста” тренират 500 деца и младежи. Модернизирането и разширяването на базата е от ключово значение за осигуряването на по-добри условия за активен и здравословен живот на младите хора и  за развитието на нашите талантливи спортисти като успешни играчи в отборите на Монтана, допълни още кметът Живков.

В рамките на трансграничния проект бе организиран детски футболен турнир на школите от Монтана и Враня.

"Надявам се клубовете от двата града да установят трайни и устойчиви контакти, да се  срещат отново в бъдеще и споделят своя опит"- каза в заключение кметът на Монтана.


Вижте още

Снимката на 14 декември 2018 година

В Белоградчик започна раздаването на пакетите с храна за социално слабите лица. Най – напред в пункта на БЧК в Белоградчик бяха доставени продуктите за селата от общината. Всички кметове и кметски наместници са получили вече продуктите и веднага са пристъпили към раздаването им. Пакетите съдържат 16 броя хранителни продукти. Работнното време..

обновено на 18.12.18 в 18:00

24 години обща присъда за двама постанови Врачанският съд

Двамата мъчители на таксиметровия шофьор от Манастирище Венцислав Тодоров, ще лежат в затвора общо 24 години – това реши съдебен състав на Врачанския окръжен съд, председателстван от магистрата Лидия Крумова и в чиито състав беше съдия Петя Вълчева. Милен Младенов и Евстати Евстатиев бяха осъдени на по 12 години зад решетките при..

публикувано на 14.12.18 в 17:30

Наградиха победители в конкурси за 120-годишнината от обявяването на Мездра за община

Детска градина „Роза“, Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, Рени Митева и Любен Филипов, са победителите в конкурсите, посветени на 120-годишнината от обявяването на Мездра за община. Отчитането на детските конкурси се проведе в Център за подкрепа за личностно развитие, където  домакините представиха и кратка музикална програма, съобщиха от..

публикувано на 14.12.18 в 17:08

Чипровският манастир е с нов игумен

Архимандрит Йоан е новият игумен на Чипровския манастир , съобщи протосингелът на Видинската митрополия архимандрит Антим . Идва от Бачковския манастир, където е бил на длъжност, но е познат в епархията, защото преди това е служил в Берковската духовна околия, управлявал е и Лопушанския манастир, каза Архимандрит Антим: „От началото на..

публикувано на 14.12.18 в 15:10

Враца посреща младежкия фестивал "Рок до края на света"

Днес и утре Враца ще бъде домакин на IX-тия младежки рок фестивал, под мотото "Рок до края на света". Повечето участващи групи са от българския Северозапад, а стиловото разнообразие е гарантирано за всички почитатели на тежката музика, каза един от организаторите на събитието Виктор Василев : "Съобразихме се всяка една от бандите, защото повечето от..

публикувано на 14.12.18 в 14:26

Коледари в Областна администрация - Видин

Малките коледари от детска градина „Русалка“ посетиха областна администрация - Видин.  Децата от групата на 5-годишните представиха Коледна програма и изпълниха песни на няколко езика- български, немски и английски. "Гостувайки тук, ние искахме да пожелаем здраве, усмивки и много мирни дни" - каза директорката на детската градина Красимира Виденова ...

публикувано на 14.12.18 в 14:00