Видински деца се срещнаха с криминалисти

Снимка: ОДМВР-Видин

Видински експерти от научно-техническата лаборатория бяха гости на 4-годишните момичета и момчета от група „Звънчета“ в ЦДГ „Арабела“ в навечерието на професионалния празник на българската полиция, отбелязван на Архангеловден, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Учителите от забавачката организират специални уроци, под надслов „Професията на моя татко“. В рамките на тяхната инициатива, криминалисти разказаха на децата за полицейската професия. Появата им с автомобила „Криминалистична лаборатория“ предизвика истински фурор, разказват от полицията. В достъпна форма двама експерти представиха интересни детайли от своята ежедневна работа и отвориха куфарчетата с инструментариума, ползван тях при посещения на местопроизшествия. 

„Винаги бъдете послушни и  добър пример за непослушните“, пожелаха полицаите на малчуганите.

Партньорството между видинската полиция, училищата и детските градини в региона, в различни превантивни инициативи,  е традиционно и полезно за формиране на отговорно поведение и дисциплинираност у подрастващите, посочват от дирекцията.


Вижте още

Снимката на 15 ноември 2018 година

Агенция „Пътна инфраструктура“  стартира обществените поръчки за надзор при изграждането на 33 км от първокласния път Мездра - Ботевград. Участъкът е част от новото трасе между Видин и Ботевград. Властта и полицията призоваха за толерантност на пътя. Това се случи на съвместна пресконференция на кмета на Враца Калин Каменов,..

публикувано на 15.11.18 в 17:55

Митничари откриха над 8300 литра бира без документи на Дунав мост 2

Митничари задържаха камион с полска регистрация, натоварен над 8300 литра бира без документи.  Товарната композиция е спряна за проверка на влизане в страната през Граничен контролно-пропускателен пункт Дунав мост 2 на 12 ноември. По представените документи превозваната стока била групажна, пътуваща от Западна Европа за Гърция. При проверката са..

публикувано на 15.11.18 в 17:27

Местната власт и полицията с призив към протестиращите

Властта и полицията призоваха за толерантност на пътя. Това се случи на съвместна пресконференция на кмета на Враца Калин Каменов, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Янко Янколов и началник група „Пътен контрол” Янко Харалампиев. Повод за брифинга бяха гражданските протести, затварянето на пътни платна и затрудненото движение..

публикувано на 15.11.18 в 17:18

Стартираха обществените поръчки за надзор при изграждането на пътя Мездра-Ботевград

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира обществените поръчки за надзор при изграждането на 33 км от първокласния път Мездра - Ботевград . Участъкът е част от новото трасе между Видин и Ботевград. Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет. Кандидатите могат да подават оферти до 17:30 ч. на 10 януари 2019 г...

публикувано на 15.11.18 в 16:02

Безплатни консултации за майчино и детско здраве предлагат във видинската болница

Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве е разкрит във видинската болница "Света Петка". "Предоставяме информационни, логистични и координационни дейности за деца с увреждания и с хронични заболявания, родилки, бременни с патология на бременността в хода на тяхното болнично или амбулаторно проследяване и лечение. Предоставяне на..

публикувано на 15.11.18 в 15:58

Вредите от тютюнопушене по време на бременност разясниха във Видин

С лекция за вредите от тютюнопушенето по време на бременност Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Видин отбеляза Международния ден без цигарен дим , който е на 15 ноември. "Тази година РЗИ- Видин реши да акцентира върху вредата от тютюнопушенето по време на бременността, кърменето и негативните ефекти, които се оказват върху здравето както на..

публикувано на 15.11.18 в 15:55