Видински деца се срещнаха с криминалисти

2
Снимка: ОДМВР-Видин

Видински експерти от научно-техническата лаборатория бяха гости на 4-годишните момичета и момчета от група „Звънчета“ в ЦДГ „Арабела“ в навечерието на професионалния празник на българската полиция, отбелязван на Архангеловден, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Учителите от забавачката организират специални уроци, под надслов „Професията на моя татко“. В рамките на тяхната инициатива, криминалисти разказаха на децата за полицейската професия. Появата им с автомобила „Криминалистична лаборатория“ предизвика истински фурор, разказват от полицията. В достъпна форма двама експерти представиха интересни детайли от своята ежедневна работа и отвориха куфарчетата с инструментариума, ползван тях при посещения на местопроизшествия. 

„Винаги бъдете послушни и  добър пример за непослушните“, пожелаха полицаите на малчуганите.

Партньорството между видинската полиция, училищата и детските градини в региона, в различни превантивни инициативи,  е традиционно и полезно за формиране на отговорно поведение и дисциплинираност у подрастващите, посочват от дирекцията.


Галерия

Вижте още

Повече са събраните пари от данъци в община Видин

Близо седем милиона лева са събрани в община Видин от местните данъци и такси през миналата година. Постъпленията са със 182 000 лева повече в сравнение са предходната 2017 година, съобщи началникът на отдел „Местни данъци и такси“ Владимир Георгиев . Събрани са 68,2 % от дължимите данъци за миналата година, събираемостта е с 8 пункта..

публикувано на 24.01.19 в 11:24

Пътнически микробус се обърна между Арчар и Мали Дреновец, няма пострадали

Пътнически микробус на частна фирма, пътуващ от Арчар към Мали Дреновец е излязъл от пътя и се е преобърнал в канавката, съобщават от полицията във Видин. Сигнал за инцидента е получен тази сутрин в 09.35 часа на тел.112. Водачът и двамата пътници не са пострадали. На мястото на произшествието незабавно се отзовали екипи на полицията,..

публикувано на 24.01.19 в 10:34

Враца отбелязва 75 години от бомбардировката на града

С панихида в храм "Св. Възнесение" и възпоменателна церемония пред мемориала на жертвите от Втората световна война, във Враца ще бъде отбелязана 75-ата годишнина от масираните въздушни удари над града от 84 самолета. При бомбардировката загиват 124-ма души, а възстановяването продължава дълго след това.  На този ден през 1944 година 300..

публикувано на 24.01.19 в 08:00

Грипна ваканция за учениците в Крушовица

Обявиха грипна ваканция в основното училище в село Крушовица. Днес и утре /24 и 25 януари 2019 г./ ще останат празни класните стаи в ОУ "Христо Ботев" в населеното място, което се намира в пределите на община Мизия. От Регионалната здравна инспекция във Враца потвърдиха информацията и се позоваха на сигнал от директора на учебното заведение,..

публикувано на 24.01.19 в 07:30
Протестите за магистрала до Видин започнаха преди година

Нов протест във Видин година след като граждани излязоха на пътя с искане за магистрала до София

Година   след началото на протестите с искане за  магистрала до София, във Видин граждани излизат отново на пътя. Припомнят, че с решението на Министерски съвет от 7 март миналата година са поети конкретни ангажименти, но казват, че сроковете не се спазват. Откакто беше взето решението нищо не се случи, твърди организаторът Росица..

публикувано на 23.01.19 в 17:45

Снимката на 23 януари 2019 година

Грипна епидемия в област Видин обяви Регионалната здравната инспекция. Преустановяват се учебните занятия. Година   след началото на протестите с искане за  магистрала до София, във Видин граждани излизат отново на пътя. 141 на 10 000 души население е заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Монтана за изминалата..

публикувано на 23.01.19 в 17:37