Видински деца се срещнаха с криминалисти

2
Снимка: ОДМВР-Видин

Видински експерти от научно-техническата лаборатория бяха гости на 4-годишните момичета и момчета от група „Звънчета“ в ЦДГ „Арабела“ в навечерието на професионалния празник на българската полиция, отбелязван на Архангеловден, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Учителите от забавачката организират специални уроци, под надслов „Професията на моя татко“. В рамките на тяхната инициатива, криминалисти разказаха на децата за полицейската професия. Появата им с автомобила „Криминалистична лаборатория“ предизвика истински фурор, разказват от полицията. В достъпна форма двама експерти представиха интересни детайли от своята ежедневна работа и отвориха куфарчетата с инструментариума, ползван тях при посещения на местопроизшествия. 

„Винаги бъдете послушни и  добър пример за непослушните“, пожелаха полицаите на малчуганите.

Партньорството между видинската полиция, училищата и детските градини в региона, в различни превантивни инициативи,  е традиционно и полезно за формиране на отговорно поведение и дисциплинираност у подрастващите, посочват от дирекцията.


Галерия

Вижте още

Чупрене с временно изпълняващ длъжността кмет

Кметът на община Чупрене Ваньо Костин , който е в ареста с обвинение за длъжностно престъпление,  подписа заповед за временно изпълняващ длъжността кмет. За свой  заместник той  определи секретаря на общината Асен Джунински,  съобщи председателят на Общинския съвет Богомил Станков : "Имаме разрешение от прокурора, който разреши кметът да..

публикувано на 25.04.19 в 14:10

Пожарникари представиха работата си пред видински ученици

Демонстрации по гасене на пожар, евакуация и други дейности показаха пред ученици служители от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита и населението". Практическото занятие се проведе в Основно Училище "Любен Каравелов" - Видин, участие в проявата взеха ученици от всички класове на учебното заведение. Занятието премина успешно децата бяха..

публикувано на 25.04.19 в 13:49

Великденски пакети за възрастните хора в Белоградчик

Служителите от Домашен социален патронаж към община Белоградчик ще зарадват своите потребители за великденските празници. Заедно с дневното меню, на Велики четвъртък всеки потребител на социалната услуга ще получи боядисани яйца и козунак.  Пакетите и храната за над 120 души, повечето възрастни хора, ще бъдат доставени от служителите на Домашен..

публикувано на 25.04.19 в 12:30

Двойно по-малко са безработните във Враца

Двойно е намаляло равнището на безработицата в област Враца през март, съобщи шефът на бюрото по труда Маргарита Ангелова. Официалната справка на институцията показва, че за същия период на миналата година останалите без препитание са били 14.06%, докато през третия месец на годината са били едва 7.01 на сто. Любопитна подробност е, че хората без..

публикувано на 25.04.19 в 12:08

Млади хора от Видин с благотворителен концерт за животните

Благотворителен Великденски концерт, под надслов "Малък дом за големи сърца" организира "Интеракт клуб" Видин днес. Програмата е много интересна, като младите хора са решили да отворят микрофона и да дадат възможност на всеки посетител, който желае да изпълни нещо на сцената пред останалите зрители. Тази година инициативата е насочена към..

публикувано на 25.04.19 в 11:26

Благотворителен базар събира пари за бедни деца

Благотворителен базар организират дамите от Лайънс клуб "Бъдин". Това е втора поредна година, в която видинчанките събират пари за дадена кауза. Тази година инициативата им е свързана със събиране на средства за деца в неравностойно положение - каза Светла Лозанова: "Стана традиция на клуба да приготвяме лично великденски сладки и да ги..

публикувано на 25.04.19 в 08:30

Градско тържество за Великден в Белоградчик

От днес започват мероприятията, свързани с най – хубавия празник – Великден. Днес  - Велики четвъртък - от 08.30 ч.започва Утреня – Василиева литургия, а от 19.00 ч. – Последование на 12-те апостоли. Вече стана традиция на днешния ден в двора на храма „Свети великомъченик Георги Победоносец”  Църковното настоятелство и СУ „Христо Ботев” да..

публикувано на 25.04.19 в 08:15