Кола блъсна пешеходка във Враца

Снимка: Радио ВИДИН

Жена на 63 години от Враца пострада на пътя. Лек автомобил, шофиран от 67-годишен мъж, я блъснал на пешеходна пътека в града. Инцидентът е станал около 11:30 часа. Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна. Пешеходката е транспортирана в болницата във Враца.Вижте още

Снимката на 21 януари 2019 година

Във видинската болница отбелязаха по стар стил Деня на родилната помощ . 303 деца са родени в здравното заведение през миналата година. Една двойка са  близнаците. Момченце от Видин проплака за първи път на Бабинден в Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. Денят на родилната помощ, 21 януари, там беше отбелязан с..

публикувано на 21.01.19 в 17:50

Библиотекарите в Монтана почетоха Радичков

С поднасяне на венци работещите в Регионална библиотека “Гео Милев” в Монтана почетоха паметта на Йордан Радичков .  “Магьосникът от Северозапада ни напусна на 21 януари 2004 година” , сподели директорката Нели Иванова . Преди 9 години в градинката до библиотеката бе поставен бюст-паметник, дело на скулптора Георги Чапкънов...

публикувано на 21.01.19 в 17:45

АПИ отговори за забавянето на пътя Видин-Ботевград

От Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) отговориха на обвиненията за забавяне на процедурите по строителството на новото трасе между Видин и Ботевград , като посочват, че нито Агенцията, нито Община Видин бездействат и пречат за модернизацията на пътя. "Категорично възразяваме срещу целенасочените атаки и опитите Община Видин и Агенция "Пътна..

публикувано на 21.01.19 в 16:23

Във видинската болница отбелязаха по стар стил Деня на родилната помощ

Празникът започна с хора̀ пред сградата на Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Петка". 303 деца са родени във видинската болница през миналата година. Една двойка са близнаците, съобщи завеждащ акушер- гинекологичното отделение д-р Слави Любенов. В отделението във видинската болница разполагат с нов ехограф по норвежка..

публикувано на 21.01.19 в 16:21
Бабинден-с.Майор Узуново

В Майор Узуново възродиха празника Бабинден

Жени от  Майор Узуново възродиха още един голям празник. След Йордановден, във видинското село днес отбелязаха и Бабинден . "След Йордановден още една традиция се възстановява в с. Майор Узуново. Ентусиазирани жени реализираха идеята заедно с читалището в селото" - каза организаторът на празника Емилия Стоянова . Празникът премина тържествено, с..

публикувано на 21.01.19 в 16:20

И в Брегово празнуваха на Бабинден

На 21 януари по традиция в Брегово се събраха лекари, акушерки, медицински сестри и пенсионери, за да отпразнуват Деня на родилната помощ - първия празник от културния календар на общината. С празнично настроение те се хванаха на хоро, което изиграха на открито пред Домашния социален патронаж. В залата на патронажа седнаха 30 участници в празника -..

публикувано на 21.01.19 в 16:10