Архитект Станчо Веков с изложба във видинската галерия

Снимка: ХГ"Никола Петров"

Изложба на плакати под наслов "Станчо Веков и приятели" ще бъде открита днес в Художествена галерия "Никола Петров" във Видин. Експозицията включва авторски творби, създадени през последните 18 години за изложби в галерия „Дом на архитекта“ във Варна и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

„Това са изложби, които са свързани предимно с архитектура, но също така включва творби на професионални художници от цялата страна“- каза доц. д-р арх. Станчо Веков.

Откриването е тази вечер от 17.30 часа, а изложбата ще остане във Видин до 6 декември.

Вижте още

Снимката на 19 ноември 2018 година

Почистени и проходими са населените места в Община Видин след първия снеговалеж . Падналият мокър сняг прекъсна електроснабдяването за 13 населени места в област Монтана . Между 11 и 25 сантиметра е снежната покривка в региона. Първият сняг нанесе тежки поражения на електрическата мрежа в мездренско, съобщават от Общината...

публикувано на 19.11.18 в 17:50

Започна делото срещу двама бивши директори на врачанската болница

Делото срещу двама бивши директори на врачанската болница - Орлин Цветков и Светозар Луканов , както и срещу ексначалника на закритото вече отделение по "Съдова хирургия“ в МБАЛ "Христо Ботев" д-р Румен Цветанов , трябва да бъде решено до 2 месеца. Това стана ясно при старта на процеса, заведен срещу тримата. Те са обвинени в отклоняването..

публикувано на 19.11.18 в 17:27

Жителите на Мало Пещене и Голямо Пещене не искат кариера за глауконит

Жители на врачанските села Мало Пещене и Голямо Пещене се събраха по обяд пред сградата на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ във Враца. Те се обявиха против създаването на кариера за добив на глауконит в района. Демонстрацията се проведе един час преди заседанието на експертния съвет на екоинспекцията по повод..

публикувано на 19.11.18 в 16:45

Пътищата в община Враца са почистени

През последното денонощие на територията на община Враца се е образувала 20-сантиметрова снежна покривка. Улиците за масовия градски транспорт, площите пред лечебни, детски и учебни заведения, както и междублокови пространства са почистени от 9 специализирани машини на Общинско предприятие БКС. Използваното количество сол е близо 100..

публикувано на 19.11.18 в 16:20

Монтана и Пирот създадоха общ туристически продукт

Раннохристиянска базилика в Монтана и средновековна крепост в сръбския град Пирот са реставрирани по проект за трансгранично сътрудничество. Резултатите бяха представен от кмета на Монтана Златко Живков: "Раннохристиянската базилика се намира в югоизточното подножие на хълма Калето и е разположена извън крепостната стена на Кастра..

публикувано на 19.11.18 в 15:07

13 населени места без ток заради снега в област Монтана

Падналият мокър сняг прекъсна електроснабдяването за 13 населени места в област Монтана . Между 11 и 25 сантиметра е снежната покривка в региона. Най-много сняг е навалял в района на Замфирово - 25 см, и на Берковица – 21 см. Най-малко сняг е паднал в Лехчево – 11 см, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. Снегът е..

публикувано на 19.11.18 в 14:32