Архитект Станчо Веков с изложба във видинската галерия

Снимка: ХГ"Никола Петров"

Изложба на плакати под наслов "Станчо Веков и приятели" ще бъде открита днес в Художествена галерия "Никола Петров" във Видин. Експозицията включва авторски творби, създадени през последните 18 години за изложби в галерия „Дом на архитекта“ във Варна и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

„Това са изложби, които са свързани предимно с архитектура, но също така включва творби на професионални художници от цялата страна“- каза доц. д-р арх. Станчо Веков.

Откриването е тази вечер от 17.30 часа, а изложбата ще остане във Видин до 6 декември.

Вижте още
Протестите за магистрала до Видин започнаха преди година

Нов протест във Видин година след като граждани излязоха на пътя с искане за магистрала до София

Година   след началото на протестите с искане за  магистрала до София, във Видин граждани излизат отново на пътя. Припомнят, че с решението на Министерски съвет от 7 март миналата година са поети конкретни ангажименти, но казват, че сроковете не се спазват. Откакто беше взето решението нищо не се случи, твърди организаторът Росица..

публикувано на 23.01.19 в 17:45

Снимката на 23 януари 2019 година

Грипна епидемия в област Видин обяви Регионалната здравната инспекция. Преустановяват се учебните занятия. Година   след началото на протестите с искане за  магистрала до София, във Видин граждани излизат отново на пътя. 141 на 10 000 души население е заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в Монтана за изминалата..

публикувано на 23.01.19 в 17:37

Учени ще съхранят и популяризират културно-историческото наследство във Видинско

Започва инициатива на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" за изследване и съхраняване на християнското и културно-историческото наследство на Северозападна България . Екипът ще работи три години във видинските села Владиченци, Мали Дреновец, Извор и Държаница, както и в манастирите Изворски и Добридолски. "Теоретичният характер на проекта..

публикувано на 23.01.19 в 17:28

"Северняци" дариха 40 бутилки с капачки за малката Зара

Дарение от 41 десетлитрови бутилки от минерална вода, пълни с капачки, получиха във видинската гимназия "Проф. д-р Асен Златаров". Дарението е от Фолклорна студия "Северняци" за каузата "Кап-кап- капачки за бъдещето на Зара" , и бе предадено преди репетицията на най-малките танцьори, каза Мартин Георгиев , който е сред организаторите: "Тези капачки ще..

публикувано на 23.01.19 в 15:55

Грипна епидемия във Видин

Грипна епидемия в област Видин обяви Регионалната здравната инспекция (РЗИ). Преустановяват се учебните занятия . "От утре (24 януари 2019 година) е обявена грипна епидемия и грипна ваканция за учениците от 24 до 28 януари включително" , каза за Радио Видин д-р Гергана Джамбова , директор на РЗИ Видин. През последните два дни е регистрирано рязко..

публикувано на 23.01.19 в 15:23

Двойно повече заболели от грип в Монтана за седмица

141 на 10 000 души население е заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) в Монтана за изминалата седмица, отчетоха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Спрямо предходната седмица увеличението е двойно. Сред наблюдаваните общо 3960 души от всички възрастови групи през третата седмица са регистрирани 56 случая на ОРЗ,..

публикувано на 23.01.19 в 13:27