Слагат снегозащитни огради до края на ноември

Снимка: БГНЕС

До края на ноември ще бъдат монтирани снегозащитни огради на участъците с предпоставки от снегонавявания, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. В област Видин такива има на път път Е-79 при разклона за с. Ивановци в посока град Димово, на третокласния път  Монтана - Славотин - Брусарци - Добри дол, в участъка между селата Добри дол и Тополовец, както и на пътя Куделин - Капитановци, от разклона за село Ясен в посока Ново село. Изискване към всяко Областно пътно управление е то да разполага с минимум 5 км защитни съоръжения, уточняват от Пътната агенция.

Вижте още

Отбелязваме Световния ден на водата

На 22 март отбелязваме Световния ден на водата. Тази година мотото на инициативата е "Вода за всички" , каза Леночка Ангелова , началник на Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана: "Може би това мото е продиктувано от факта, че все повече с нашата намеса, с нашата човешка дейност се противопоставяме на природните дадености, нарушаваме..

публикувано на 22.03.19 в 08:05

Снимката на 21 март 2019 година

Медицински сестри от Видин се присъединиха към протестите на своите колеги от страната и се събраха в центъра на града. Те не приемат болниците да са търговски дружества и настояват професионалистите по здравни грижи да започват работа с месечно възнаграждение от две минимални заплати. Професионалисти по здравни грижи от Враца излязоха..

публикувано на 21.03.19 в 17:55

Български студенти представиха родния фолклор на фестивал в Англия

Група български студенти участваха във фестивал на културите в английския град Портсмут . Пред препълнена зала с над 400 зрители българските представители изпълниха своя хореография на български народен танц. Ансамбълът се нарича М&M, съкратено от българското им наименование „ Моми и момци“ . Групата е сформирана съвсем скоро, едва от преди два..

публикувано на 21.03.19 в 17:39

35 кърмака извадиха от Дунав за два дни

35 незаконни уреди за риболов извадиха от река Дунав инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/. Двудневната проверка бе извършена от екипи на ИАРА от Видин, Враца и Монтана. Кърмаците се използват за улов на моруни- риби с изключително скъп хайвер и месо на черния пазар, които сега навлизат в река Дунав, за да си хвърлят..

публикувано на 21.03.19 в 17:08

Протестите на медицинските специалисти във Видин ще продължат, ако няма решение (видео и снимки)

Медицински сестри от Видин се присъединиха към протестите на своите колеги от страната и събраха в центъра на града. Те не приемат болниците да са търговски дружества и настояват професионалистите по здравни грижи да започват работа с месечно възнаграждение от две минимални заплати. Казаха, че са принудени да работят при унизителни условия:..

публикувано на 21.03.19 в 16:30

Очакват се решенията за избор на изпълнител на отсечката Мездра-Ботевград

Скоростният път "Видин - Ботевград" е ключов обект за съживяването на Северозападна България. В най-напреднала фаза е отсечката Мездра - Ботевград , информират от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Мобилизацията за изграждане на участъка е голяма. Очакват се решенията на комисиите за избор на изпълнител за допълнително..

публикувано на 21.03.19 в 16:17

Медицински сестри протестираха във Враца

Медицински сестри от Враца излязоха на протест и настояха за достойно заплащане на своя труд. Специалистите по здравни грижи, както вече се наричат онези, които помагат на докторите да лекуват, преживяват с минимална заплата. „Запознаваме обществеността с отворено писмо, което изпращаме до институциите. Ако не ни чуят днес, утре ще е..

публикувано на 21.03.19 в 15:59