Катастрофа във Враца се размина без жертви

2
Снимка: Жоро Александров

Катастрофа в центъра на Враца по чудо се размина без жертви. Тежкият пътен инцидент стана малко преди 11.30 часа на оживено кръстовище между бул. „Екзарх Йосиф“ и „Вардар“.

Шофьор на пенсионна възраст с немски автомобил предизвика удара, след като не спря на знак „стоп“ и се заби в движещата се по булеварда лека кола.

При удара най-тежко пострада възрастна жена, която пътувала заедно с виновния водач. Наложи се вратата ѝ да бъде отваряна с щанга, а след това жената беше натоварена на линейка и откарана в болница. Шофьорът ѝ се размина само с 2 шева на главата.

На същото кръстовище преди около 2 месеца при идентична ситуация – отнемане на предимство, друг възрастен шофьор блъсна и уби мотоциклетист. За щастие този път водачът на другото возило не е пострадал сериозно. Оказа се, че той снощи е купил колата, която беше смачкана днес и не е имал време дори да я регистрира в КАТ.

Галерия

Вижте още

Изложба в Белоградчик разказва за проф. Виден Табаков

Документална изложба "Безпределният космос на човешкия ум" беше открита в Белоградчик . Експозицията разказва за живота и делото на проф. Виден Табаков . 23 пана са подредени по хронология и всяко има своето заглавие. Най-застъпена е темата за аеронавтиката и астронавтиката, където са и най-големите постижения на учения. Изложбата има за цел да..

публикувано на 16.01.19 в 14:27

В пъти повече зимуващи птици преброиха в Северозапада

Петкратно увеличение на зимуващите водолюбиви птици са регистрирани в 43-то Средно-зимно преброяване в областите Монтана и Видин в сравнение с предходната година. Увеличение от два пъти има и при видовете. Представители на екоинспекцията в Монтана и Природонаучен музей към БАН участваха в 43-то Средно-зимно преброяване на водолюбивите птици..

публикувано на 16.01.19 в 13:59

Изложба за проф. Виден Табаков се открива в Белоградчик

Днес от 11.00 ч. в Художествена галерия "Вълчо Вълчев" - Белоградчик се открива документалната изложба "Безпределният космос на човешкия ум", посветена на проф. Виден Табаков (1919-2015 г.). Експозицията проследява с документи и фотографии изключително интересната съдба на блестящия български учен.  Виден Табаков е роден в с. Стакевци, учил е в..

публикувано на 16.01.19 в 08:50

Нов общински съветник във Враца

Нов общински съветник се закле на извънредна сесия във Враца . Огнян Огнянов , инженер по образование, попълни мястото на починалия преди няколко дни дългогодишен лидер на Земеделски народен съюз Пламен Ганецовски. Заседанието на местния парламент, което се проведе във вторник, започна с минута мълчание в памет на инж. Ганецовски Извънредна..

публикувано на 16.01.19 в 08:13

Читалището в Мездра обяви литературен конкурс в памет на Георги Тодоров

За четвърта поредна година  НЧ ”Просвета 1925”- Мездра обяви литературен конкурс „Георги Тодоров” –дългогодишен преподавател по български език и литература, писател, краевед, журналист и общественик. Право на участие имат всички жители на Община Мездра, навършили 18 години, включително учениците от 11 и 12 класове. Конкурсът е анонимен –..

публикувано на 16.01.19 в 07:45
д-р Мария Каменова, заместник директор на РЗИ- Монтана

Монтана е далече от грипна епидемия

За последната седмица е регистрирана заболеваемост от 77.71 на 10 000 души население.  “Най-много са болните при децата до 4 години и от 5 до 14 години” , съобщи д-р Мария Каменова , заместник директор на Регионална здравна инспекция в Монтана. За областта грипна епидемия се обявява при заболеваемост над 500 на 10 000.   "Обикновено..

публикувано на 16.01.19 в 07:32