Катастрофа във Враца се размина без жертви

Снимка: Жоро Александров

Катастрофа в центъра на Враца по чудо се размина без жертви. Тежкият пътен инцидент стана малко преди 11.30 часа на оживено кръстовище между бул. „Екзарх Йосиф“ и „Вардар“.

Шофьор на пенсионна възраст с немски автомобил предизвика удара, след като не спря на знак „стоп“ и се заби в движещата се по булеварда лека кола.

При удара най-тежко пострада възрастна жена, която пътувала заедно с виновния водач. Наложи се вратата ѝ да бъде отваряна с щанга, а след това жената беше натоварена на линейка и откарана в болница. Шофьорът ѝ се размина само с 2 шева на главата.

На същото кръстовище преди около 2 месеца при идентична ситуация – отнемане на предимство, друг възрастен шофьор блъсна и уби мотоциклетист. За щастие този път водачът на другото возило не е пострадал сериозно. Оказа се, че той снощи е купил колата, която беше смачкана днес и не е имал време дори да я регистрира в КАТ.

Вижте още

11 златни сватби в Мездра за Деня на християнското семейство

Община Мездра организира златни сватби за Деня на християнското семейство – 21 ноември. Инициативата е първа по рода си, в която 11 двойки от Мездра ще подновят брачните си клетви след 50 години съвместен живот, съобщават от местната управа. Тържеството ще се проведе в Ритуалната зала от 10.30 ч., където съпрузите ще могат отново да си..

публикувано на 16.11.18 в 16:18

Ломчани излизат на протест

Жители на град Лом излизат на протест  утре срещу високите цени на горивата, високите данъци и цялостната политика на правителството. Това каза за Радио ВИДИН един от организаторите на недоволството  Анатоли Цветанов :  "Протестът е насочен срещу високите цени на горивата, високите данъци и искаме да се вдигне минималната заплата... Северозападна..

публикувано на 16.11.18 в 16:01

Започна монтирането на коледния базар във Враца

Започна монтирането на първите къщички за коледния базар във Враца . За поредна година той ще бъде позициониран на площад „Христо Ботев“. Кметът на Враца Калин Каменов : „Очаква се да бъде открит в края на ноември. Той ще работи до 31 декември, а в началото на новата година, при подходящи атмосферни условия, ще започне ремонтът на..

обновено на 16.11.18 в 15:56

Шестокласници от Белоградчик говориха за наркотиците

Учениците от 6 клас на СУ „Христо Ботев” в Белоградчик се срещнаха с обществените възпитатели към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Темата, която беше представена на децата беше „Видове наркотици и влиянието им върху организма”.  „Наркотикът е вещество, чийто прием променя функционирането и на..

публикувано на 16.11.18 в 14:44

Кметът на Монтана: "Готови сме за първия сняг"

Екипите и техниката на Общинско предприятие „Чистота” в Монтана имат пълна готовност за почистването на първия сняг , заяви кметът Златко Живков. Извършена е профилактика на 15-те тежкотоварни машини, които покриват градските зони. В складовете има 800 тона пясък и 70 тона сол. Предварителната подготовка за зимата включва и санитарна..

публикувано на 16.11.18 в 14:36

Провериха снегорините във Враца

Кметът на Враца Калин Каменов провери техниката, с която общинското предприятие БКС ще чисти от сняг улиците в града през зимата . Управникът припомни, че през последните години се полагат усилия за модернизиране на снегорините. Той се похвали, че до края на годината идват още 3 специализирани машини, с което наличните снегорини стават 12. В..

публикувано на 16.11.18 в 14:30