На протест срещу системата излизат във Видин

Снимка: Радио ВИДИН Архив

Граждани ще излязат на протест срещу поскъпването на горивата утре и във Видин. От Гражданска инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан настояват държавата да обърне внимание на механизмите, с които разполага за контрол на горивата. Протестът е също срещу увеличаването на данъка за старите автомобили и за въвеждане на лична гражданска отговорност. Заради отношението към майките на деца с увреждания се иска оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Протестът е и срещу бездействието на кмета на общината с искане за незабавно стартиране на процедурите по изменение на общия и подробен устройствен план на Видин и нанасяне на новото проектно трасе, обявиха организаторите. Това ще даде възможност на Пътната агенция да обяви тръжните процедури за строителството на новия път между Видин и Монтана, каза Росица Кирова:

„Протестът, който се организира утре е всъщност израз на едно всеобщо недоволство и смятам, че бихме могли да започнем от Видин да показваме на останалата част от страната как хората трябва да се обединят с различни искания, защото проблемът е един и той е наистина в системата.“

Шествието ще се проведе с моторни превозни средства и ще стартира в 11:30 часа от бул. "Панония", след което ще продължи към жп гарата и ще се отправи към изхода на Видин, където ще направи обратен завой към града и ще спре на паркинга на крепостта "Баба Вида". Оттам шествието ще е пешеходно и в 13 часа от крепостта "Баба Вида"  ще продължи към централния площад, където гражданите ще могат да изразят своите искания, казаха организаторите .


Вижте още

Местят секции за евроизборите в Лом

11 избирателни секции за евроизборите на 26 май ще бъдат преместени в други сгради заради ремонти в Лом. Първа и втора секция се местят от бившия младежки дом в кв. "Боруна",  в съседната сграда на бившето квартално училище на ул."Александър Стамболийски" №80. В новата сграда на общинския пазар на ул. "Георги Манафски" № 19 ще бъдат преместени..

публикувано на 21.04.19 в 08:49

Интересът за мост между Оряхово и Бекет не е отпаднал

Има инвеститорски интерес от румънска страна към изграждането на мост над река Дунав между Оряхово и Бекет, това призна при визитата си във Враца регионалният министър Петя Аврамова . "По време на междуправителственото заседание между България и Румъния, което се проведе в северната ни съседка, беше подписан нов меморандум. В него бяха..

публикувано на 21.04.19 в 08:41

Нови социални услуги разкрива Община Лом

Нови 10 центрове и защитени жилища през тази и следващата година ще бъдат разкрити на територията на община Лом. Предвижда се изграждането на още дневни центрове за деца с увреждания и без увреждания, наблюдавано, преходно и защитено  жилище, които са предвидени за настаняване на лица с умствена изостаналост, с психични разстройства и деменция,..

публикувано на 21.04.19 в 08:16

Цветница е

Днес православната църква отбелязва християнския празник Цветница. Това е денят, в който Спасителят е посрещнат в Йерусалим с маслинови клонки и цветя. Празникът винаги се отбелязва в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден и е посветен на тържественото посрещане на Иисус Христос в Йерусалим. В катедралния храм във Видин от 9.00 часа ще се..

публикувано на 21.04.19 в 07:51

Деца от Зверино се запознаха с типични български занаяти

Учениците от 3 и 4 клас при СУ "Св. Климент Охридски" - с. Зверино, бяха гости на комплекс „Егрека“, в който сред красивата природа, чистия въздух, автентичната атмосфера и чрез участието си в атрактивни занимания се почувстваха фермери, дори и за един ден. Децата се запознаха с българските традиции за месене и печене на хляб и баници, с..

публикувано на 20.04.19 в 16:29

Деветима са задържани при специализирана операция в Дреновец

Девет души са задържани при специализирана акция на Главна дирекция борба с организираната престъпност, МВР и прокуратурата във видинското село Дреновец. Разследването е за трафик на хора, пране на пари и лихварство. Досъдебното производство е под надзора на специализираната прокуратура.  Разследването е започнало след сигнал на..

публикувано на 20.04.19 в 16:03

Програма за Лазаровден представиха деца край митрополитския храм във Видин

Програма от Лазаровден до Възкресение Христово организираха Видинската митрополия и Фондация "Подкрепа за реализация" във Видин. На Лазаровден деца от Неделното  училище към митрополията изпълниха песни и стихове. Сценка за свети Герасим представиха участниците в школата за куклено- театрално изкуство. Обичая "Лазарки"  показаха от детска градина..

публикувано на 20.04.19 в 14:55