На протест срещу системата излизат във Видин

Снимка: Радио ВИДИН Архив

Граждани ще излязат на протест срещу поскъпването на горивата утре и във Видин. От Гражданска инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан настояват държавата да обърне внимание на механизмите, с които разполага за контрол на горивата. Протестът е също срещу увеличаването на данъка за старите автомобили и за въвеждане на лична гражданска отговорност. Заради отношението към майките на деца с увреждания се иска оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Протестът е и срещу бездействието на кмета на общината с искане за незабавно стартиране на процедурите по изменение на общия и подробен устройствен план на Видин и нанасяне на новото проектно трасе, обявиха организаторите. Това ще даде възможност на Пътната агенция да обяви тръжните процедури за строителството на новия път между Видин и Монтана, каза Росица Кирова:

„Протестът, който се организира утре е всъщност израз на едно всеобщо недоволство и смятам, че бихме могли да започнем от Видин да показваме на останалата част от страната как хората трябва да се обединят с различни искания, защото проблемът е един и той е наистина в системата.“

Шествието ще се проведе с моторни превозни средства и ще стартира в 11:30 часа от бул. "Панония", след което ще продължи към жп гарата и ще се отправи към изхода на Видин, където ще направи обратен завой към града и ще спре на паркинга на крепостта "Баба Вида". Оттам шествието ще е пешеходно и в 13 часа от крепостта "Баба Вида"  ще продължи към централния площад, където гражданите ще могат да изразят своите искания, казаха организаторите .


Вижте още

Снимката на 22 януари 2019 година

Хемодиализното отделение на МБАЛ "Св. Петка" – Видин ще получи седем нови апарата за хемодиализа и шест диализни кресла. Обществената поръчка вече е приключила, има избран изпълнител и предстои сключването на договора за доставка. Прокуратурата готви обвинения за лица, източвали Националния осигурителен институт с фалшиви удостоверения за..

публикувано на 22.01.19 в 18:00

В Монатана подпомагат с хранителни продукти социално слаби

Хранителни продукти раздават в клуба на Гражданска защита на площад "Славейков" в град Монтана от 9.30 до 14 часа през делничните дни до 15 февруари. Помощите се отпускат по Оперативната програма за материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от Европейския съюз. За град Монтана от хранителните стоки ще се възползват 1200..

публикувано на 22.01.19 в 17:57

Дарение за Дома за възрастни хора в село Горна Вереница

Дарение от постелъчно бельо, завивки и дрехи получи Домът за възрастни хора в село Горна Вереница, община Монтана. Инициативата е на Бойка Серафимова - координатор на проекта за малки граждански инициативи, който се финансира от платформа Агора и Община Монтана, която в края на миналата година подарява на обитателите концерт на певческа група..

публикувано на 22.01.19 в 16:39
По Програмата е открита нова площадка в Детска градина

Програма за малки проекти помага на местни инициативи в Бяла Слатина

Стартира трети етап на Програмата за малки проекти “Аз дарявам, за да правя промяната”. Финансира се от Фондация "Америка за България" и подпомага местни инициативи в общините Бяла Слатина, Оряхово и Козлодуй. Създадена е от Сдружение "Първи юни" и осигурява средства да решаване на локални проблеми от социален, културен и..

публикувано на 22.01.19 в 15:44

Обраха склад на БЧК в Лом

Близо един тон хранителни продукти са откраднати от склад на Българския червен кръст в Лом. Най-голямо е количеството на изчезналата захар. Откраднатите храни са били доставени по Оперативната програма за материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от Европейския съюз. Те са били складирани в помещение, предоставено от община Лом..

публикувано на 22.01.19 в 14:54
Здравка Гергова /в средата/ и членове на Приятелски клуб

Мотористи събраха средства за двойка с репродуктивни проблеми от Козлодуй

Приятелски клуб "Choppers Kozloduy" събра средства за двойка с репродуктивни проблеми от града. 900 лева са постъпили от  коледната акция, с която мотористите решиха да подкрепят кампанията на фондация "Искам бебе" за повече деца на България. Средствата вече са по сметката на фондация "Искам бебе" , обясни координаторът на организацията за..

публикувано на 22.01.19 в 14:02