На протест срещу системата излизат във Видин

Снимка: Радио ВИДИН Архив

Граждани ще излязат на протест срещу поскъпването на горивата утре и във Видин. От Гражданска инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан настояват държавата да обърне внимание на механизмите, с които разполага за контрол на горивата. Протестът е също срещу увеличаването на данъка за старите автомобили и за въвеждане на лична гражданска отговорност. Заради отношението към майките на деца с увреждания се иска оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Протестът е и срещу бездействието на кмета на общината с искане за незабавно стартиране на процедурите по изменение на общия и подробен устройствен план на Видин и нанасяне на новото проектно трасе, обявиха организаторите. Това ще даде възможност на Пътната агенция да обяви тръжните процедури за строителството на новия път между Видин и Монтана, каза Росица Кирова:

„Протестът, който се организира утре е всъщност израз на едно всеобщо недоволство и смятам, че бихме могли да започнем от Видин да показваме на останалата част от страната как хората трябва да се обединят с различни искания, защото проблемът е един и той е наистина в системата.“

Шествието ще се проведе с моторни превозни средства и ще стартира в 11:30 часа от бул. "Панония", след което ще продължи към жп гарата и ще се отправи към изхода на Видин, където ще направи обратен завой към града и ще спре на паркинга на крепостта "Баба Вида". Оттам шествието ще е пешеходно и в 13 часа от крепостта "Баба Вида"  ще продължи към централния площад, където гражданите ще могат да изразят своите искания, казаха организаторите .


Вижте още

Снимката на 14 ноември 2018 година

Приключи укрепването на свлачището по второкласния път, който свързва Видин с граничния пункт със Сърбия при Връшка чука. Участъкът е отворен за движение . Допълнителната сума за месец декември в размер на 40 лева ще получат пенсионерите , на които пенсията им е до 348 лева, включително, реши правителството. Демонстрационно почистване на..

публикувано на 14.11.18 в 17:45

Нова техника чисти сметище в Капитановци

Демонстрационно почистване на нереглементирано сметище  се проведе във видинското село Капитановци . Отпадъците се събираха с нова техника,  закупена по проект на Община Видин по програма за трансгранично сътрудничество със Сърбия и цели ограничаване въздействието върху околната среда от човешката дейност.  На демонстративното почистване..

публикувано на 14.11.18 в 15:43
Белоградчишки скали

Северозападът влиза в надпревара за награда в туризма

Онлайн гласуване ще определи победителите в третите Годишни награди в туризма, връчвани от Министерството на туризма. В няколко от категориите на престижния конкурс са включени обекти и събития от Северозапада. В категория "Туристическа атракция/обект" претендентите са 22, сред тях са Белоградчишката крепост, Пещерата Магура, Регионален исторически..

публикувано на 14.11.18 в 15:11

Хепатитът в Монтана затихва

В Монтана няма увеличение на болни от вирусен хепатит “А”. От юли до октомври няма регистрирани нито един случай. От януари до юни от болестта на мръсните ръце са се разболели общо 24 души, съобщи д-р Мария Каменова, заместник директор на Регионалната здравна инспекция в Монтана. През януари болните са били 9, от тях 7 на възраст до 14 години са..

публикувано на 14.11.18 в 14:52

Във Видин отбелязаха Световния ден за борба с диабета (видео)

Световният ден за борба с диабета се отбелязва всяка година на 14 ноември по решение на Международната диабетна федерация. По този повод  Клуб "Диабет" във Видин организира безплатно измерване на кръвната захар . "За нас не е важно колко са хората, но е важно, дали са диабетици или не диабетици, да минат да си проверят кръвната захар, защото може да..

публикувано на 14.11.18 в 14:42
Анастас Попдимитров, директор на ДКТ-Враца

Театърът във Враца отбелязва 80 години

Популярни актьори ще се включат в тържествата, посветени на 80-годишнината на Драматично- куклен театър  (ДКТ) във Враца . Покана за участие е отправена към легендата Стефан Данаилов, очаква се към първата професионална сцена в живота да се върне и любимецът на цяла България Красимир Радков. За тържествения спектакъл се очаква да дойде..

публикувано на 14.11.18 в 14:36